- 27 Kasım 2018
- 3.297
- 3.458
Katılıyorum sana cnm..herks burda biseyler öğrenmek için var. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.hapsurmaktan korkuyor olabilir belki daha öncesi kayıp yaşadı yine yaşamaktan korkuyor.ben 2021de oğlumu doğurdum.hamileyken bı şimşek çaktı aşırı korktum hemen Dr a gittim bebeğime bsy oldu mu acaba diye.dr da bsy olmaz bundan demişti.cunku öncesi kaybim vardı onu da kaybetmek istemiyordum.simdi de korkularım var mesela Allah korusun.oglumdan önce ve sonra kayıp yaşadım bu 4.gebeligim yaşım 38 ve korkuyorum yine.bunlari dile getirince bilgisiz cahil mi oluyoruz anlamıyorum.birakin insanları küçümsemeyin ya görmezden gelin okumadan geçin.ben öyle yapıyorum mesela.neyse herkese sağlıklı bı hamilelik diliyorum.Bir de olumsuz konusulmasi konusunda bende herkesin hamileligi super gecmiyor fikrine katiliyorum. Herkesin yasadigini paylasmaya hakki var. Super gecmeyenler nasil ki hamileligi guzel gecenler yazmasin lutfen benimki kotu geciyor sizinki beni endiselendiriyor demiyorsa olumsuzdan etkilenenler de onlara saygi duymali diye düşünüyorum. Hapsurma konusu dabilgisizlikten degil tam aksine dogru bilmekten kaynaklaniyor. Benim ilk kizimdaki doktorum tup bebek alaninda profesör bir hekimdi. İlk zamanlarimda bana ki tup bebek olmamasina ve riskim olmamasina ragmen öksürme ve hapsurma demişti. Bu hamileliğimde de oksurup hapsurdukca karnima dikkat etmeye calisirim