Gözünüz aydin, benim de sezeryan ilk aksam kabus gibiydi asla yerimden kalkamiyodum yürüturlerken cok aci cektim. Giderek azaldi 6. günümde baya bi geçmişti sıkıntılarım yerimden kalkmak vs. Bir de yatmadim firsat oldukca yürüdüm evin içindeKızlar bende dün bebeğimi kucagıma aldım çok şükür. Çok güzel bir duygu. Sezeryan dan kaynaklı ağrılarım var yürümek yataktak kalkmak şuan çok zor geliyor. Kaç güne geçer tecrübeli arkadaşlar varsa eğer dinlemek isterim. Bebeğimi emziriyorum süt yeteri kadar var mı doyuyor mu ondan da emin değilim nasıl anlayacağım
Doğuran annelerin gözü aydın. Bekleyenler de sağlıcakla kavuşsun inşallah bebeklerine
Güle güle büyütKızlar bende dün bebeğimi kucagıma aldım çok şükür. Çok güzel bir duygu. Sezeryan dan kaynaklı ağrılarım var yürümek yataktak kalkmak şuan çok zor geliyor. Kaç güne geçer tecrübeli arkadaşlar varsa eğer dinlemek isterim. Bebeğimi emziriyorum süt yeteri kadar var mı doyuyor mu ondan da emin değilim nasıl anlayacağım
Doğuran annelerin gözü aydın. Bekleyenler de sağlıcakla kavuşsun inşallah bebeklerine
Ya dün de beni sağlık ocağı hemşiresi aradı o da bilgi verirken 1.5 saatte bir uyandırmanız lazım dedi, bazıları 2-3 saatte bir diyor, kimi çocuk istedikçe diyor. Ben oğlumda 3 saatte bir uyandırmıştım ama o kadar ayrı görüş var ki gerçekten insanın kafası karışıyor
Bence hala çok küçük ilk aylar emebildiği kadar emsin sonra azaltılır nasıl olsa. 4 saat bana fazla gibi geldi sarılık da var yüzünde diyorsanız hemşireyi dinleyin bence.
Başka doktorada sorabilirsin Belki sadece gece ilk uykusuna yattığındanuyandırma demiştir sürekli uyur haldeler ya gündüz uyandırırsın gece uykusunun ilk döngüsü sadece 4 saate kadar bekleyebilirsin ki genelde ocivarda uyuyorlar ondan sonra 2 saate bir uyanıyorlar sabaha karşına denk geliyor bu benim en sinir olduğum şey
Buarada ben gün içinde saat başı gibi emziriyorum kendi isteği üzerine arada 2 saati geçebiliyor nadiren ama gece ilk uykusu uzun oluyor 4 saat sonra emziriyprum sonra yine 2 saatte bir istek üzerine uyanınca saat başı gibi
Gece bi deniyeym dedm ilk uykusunu 4 saat uyudu kendi uyandi sonrasinda 2 saatte bir saatte bir yine kendi uyandi cevaplariniz icin sagolun kizlar sanirim bebekler kendi duzenlerini kendi kuruyo bize pek gerek kalmiyoNe kadar çok emerse o kadar çabuk sarılığı atlatır diyorlar. Benim doktorum sık sık emzirmeye devam et dedi.
Ben emme süresine göre uyandırıyorum güzel emmişse 2-2,5 saat az emdiyse 1,5 saat gibi
Hah bak bahsettiğim buyduGece bi deniyeym dedm ilk uykusunu 4 saat uyudu kendi uyandi sonrasinda 2 saatte bir saatte bir yine kendi uyandi cevaplariniz icin sagolun kizlar sanirim bebekler kendi duzenlerini kendi kuruyo bize pek gerek kalmiyo
Benim doktor da yazdı kullandım bugün iyi geldiHanımlar sezaryen sonrasında doktorum arveles verdi. Parol yeterli gelmedi. Başka kullanan oldu mu?
Hastanede öyle bir karmaşa vardı ki biri gidip biri geliyordu eşimde onlarla ilgileniyordu hemşireleri görmedi bileCanım hemşire geldiğinde kocan yanında değil miydi? Neden annesine müdahale etmek yerine bir de seni suçladı?
Suan cidden seni çok iyi anlıyorum, bence yerden göğe kadar haklısın. İnsallah hızlıca yavrun sağlığına kavuşur.
D vitamininin neden 15 günde başlattılar biz hemen başladık bir stres oldum acaba sorun olur muBen de günde bir kere sağıp bırakıp uzun uyuyorum bence süte faydası oluyor eşim veriyor akşam son sütü. Biberon ile veriyorum yavaş akışlı kolik biberonu ama sonra emziriyorum geve uyanınca vs o yüzden meme reddi olmadı. Hangisi işe yaradı bilmiyorum 2-3 günde bir poşet pumping, dereotu, bestlak damla, günde 2 promalt, kuru meyve( incir dut hurma kuru kayısı badem ceviz) bunları kullanıyorum bir de humana çayı (bunu iki gündür unutuyorum) bunları gün içinde karışık kullanıyorum ama promalt daha bittikten bir süre sonra göğüslerim doluyor gibi. Bu şekilde sütü tekrar toparladım. Buzlupa da her gün 200-250 cc arası bir paket atıyorum. D vitamini başlatın dediler 15 gün itibari ile bugün ona da başlıyoruz.
E devletten doğum yardımına da başvurdum ama sanırım o uzun sürecek hiç hareket ve sonuç alan okumadım.
Ben 1 yıl eski kiloma dönmeme rağmen giyememistim hem hamilelikte rahat şeylere alıştığım için hem de iyice ama iyice iyileşsin istediğim için. Ama bir pantolon denemekle içerdeki dikişler zarar görmemiştir bence. Cilt yüzeyinde kanama ya da farklı bir vajinal akıntı olursa kontrol ettirmek gerekiyor diyor doktorlar. Ağrı henüz çok yeni olduğu için olmuştur. Sabah ben de öksürme gafletinde bulundum sanki bıçaklanmış kadar oldum o kadar kötüydü.Kızlar bugün bi saçmalık yapıp pantolon giymeye çalıştım. Sezaryen yerimden yukarı doğru çekerken dar olduğu için canım öyle çok acıdı ki giyemedim zaten çıkardım. Sabahtan beri sol tarafımda bir ağrı var 15 gün oldu sezaryen olalı. Dıştan dikişlerde yara da bi gariplik yok ama ağrım çok. Acaba içerde dikişler patlamış ya da açılmış olabilir mi ? Benzer deneyim yaşayan var mı ? Sol tarafımda bıçak saplanır gibi ağrı var. Yürütmüyor resmen
Bize de hemen başlayın dediler. Cumartesi de kontrol var orda yeniden sorayım bariD vitamininin neden 15 günde başlattılar biz hemen başladık bir stres oldum acaba sorun olur mu
Sut icin bnmde biseyler yapmam lazim tek gogusten emziriyorm yetmicek gibi duruyo bu gunlerde memeye cok baglandi yazdiklarinizdan deniyeyimBen de günde bir kere sağıp bırakıp uzun uyuyorum bence süte faydası oluyor eşim veriyor akşam son sütü. Biberon ile veriyorum yavaş akışlı kolik biberonu ama sonra emziriyorum geve uyanınca vs o yüzden meme reddi olmadı. Hangisi işe yaradı bilmiyorum 2-3 günde bir poşet pumping, dereotu, bestlak damla, günde 2 promalt, kuru meyve( incir dut hurma kuru kayısı badem ceviz) bunları kullanıyorum bir de humana çayı (bunu iki gündür unutuyorum) bunları gün içinde karışık kullanıyorum ama promalt daha bittikten bir süre sonra göğüslerim doluyor gibi. Bu şekilde sütü tekrar toparladım. Buzlupa da her gün 200-250 cc arası bir paket atıyorum. D vitamini başlatın dediler 15 gün itibari ile bugün ona da başlıyoruz.
E devletten doğum yardımına da başvurdum ama sanırım o uzun sürecek hiç hareket ve sonuç alan okumadım.
Olsun bu da yeterHah bak bahsettiğim buyduilk uyku uzun olur sadece diğer uykular kısa olur
3 güne ağrılarınız azalır 5. 6. Gün baya hafiflemiş olur Allahın izniyle. Hep kalacakmış gibi geliyor o ağrılar insana ama 10.günde unutmuş bile oluyorsun :) süt yeteri kadar var mı ondan ben de emin olamıyorum ama arkadaşların dediği gibi çişli bez sayısına bakarsın. Yüzünde sarılık belirtisi var mı diye de kontrol et bence ilk günlerinde fark edersen emzirmeyi artırarak engellersin hem sarılığı. İnşallah kolaylıkla güzellikle büyütürsün gözünüz aydınKızlar bende dün bebeğimi kucagıma aldım çok şükür. Çok güzel bir duygu. Sezeryan dan kaynaklı ağrılarım var yürümek yataktak kalkmak şuan çok zor geliyor. Kaç güne geçer tecrübeli arkadaşlar varsa eğer dinlemek isterim. Bebeğimi emziriyorum süt yeteri kadar var mı doyuyor mu ondan da emin değilim nasıl anlayacağım
Çok saol canım3 güne ağrılarınız azalır 5. 6. Gün baya hafiflemiş olur Allahın izniyle. Hep kalacakmış gibi geliyor o ağrılar insana ama 10.günde unutmuş bile oluyorsun :) süt yeteri kadar var mı ondan ben de emin olamıyorum ama arkadaşların dediği gibi çişli bez sayısına bakarsın. Yüzünde sarılık belirtisi var mı diye de kontrol et bence ilk günlerinde fark edersen emzirmeyi artırarak engellersin hem sarılığı. İnşallah kolaylıkla güzellikle büyütürsün gözünüz aydın
Uyuduğu. Süreçte sütünde daha güzel birikir bebek daha iyi doyurur karnını inşallahOlsun bu da yetercok iyi geldi 4 saat kesintisiz uyumak hatta basim.agriyo bugün fazla geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?