Evet evet haberlesecektik tabii dogarsaEmzirme konusunda sizinle haberleşecektik değil mi? Ben hiç denemedim zaten bebek de hiç doğmayacak gibi bir türlü gelmek bilmedi, bebek doğmadıkça acaba mama alsa mıydım diye stres olmaya başladım. Doktora güvenip gerek olmayacağını düşünüyorumacaba bende masajla gelecek mi diye denesem mi
Ben de almadım, ben de şehir hastanesine gidiyorum çok yakınında avm var en kötü ordan alınır diyorum ama emzirme bu kadar konuşulmaya başlayınca acaba demeye başladımEvet evet haberlesecektik tabii dogarsa
Ben sadece el pompasiyla uclarini uyarmaya calistim iki sefer falan dogumu baslatir belki diye
Dustaykende sicak su tutuyorum. Ama ne sut geldi ne bebekSehir hastanesinde asla mama istemiyorlar o yuzden almadim
Ama gerekiyorsa alirim. Bende sut gelmezse diye stres yapiyordum ama su aralar bu konuda biraz daha rahatim.
Etlik sehir hastanesi miBen de almadım, ben de şehir hastanesine gidiyorum çok yakınında avm var en kötü ordan alınır diyorum ama emzirme bu kadar konuşulmaya başlayınca acaba demeye başladımaslında mememde çatlak oluştu yani süt gelmeyecekse neden büyüsün de diyorum
Hahaha demek ki hepimiz ayniyizbugun dusta sicak suyla gogsume masaj yaptim sari renkli sut geldi belki dogumu baslatmaya yardimci olur
Bende yapiyorum ama benden gelmiyor
arkadaşımın gebeyken sütü gelmişti. Ben de bakıp duruyorum gelen giden yokBen de almadım, ben de şehir hastanesine gidiyorum çok yakınında avm var en kötü ordan alınır diyorum ama emzirme bu kadar konuşulmaya başlayınca acaba demeye başladımaslında mememde çatlak oluştu yani süt gelmeyecekse neden büyüsün de diyorum
Yok izmir şehir hastanesi ankarada değilimEtlik sehir hastanesi mi
Bende büyüdüğünü farkettim ve bi damarim baya kopkoyu oldu. Umutluyum gelecek süt
Cok cok su icmeye calisiyorum
En onemlisi suymus
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Benim aylardır tek bir göğsümün ucu sarı kabuk banyoda sıcak su tutuyorum düşsün vs diye korkumdan ovamıyorum ama bebek için zararı olur mu diye de düşünüyorum açıkçası.arkadaşımın gebeyken sütü gelmişti. Ben de bakıp duruyorum gelen giden yok
Uyarmayayım daha vaktim var diye masaj da yapmıyorum.
Süt olsun diye, tahin helvası, bol su, bestlak damla (sadece günde 1 kez) olacak şekilde almaya başladım 2 gündür fln.
1. Trimesterden beri de aklıma geldikçe lansinoh sürüyorum.
Ama meme ucum hassas, yara vs yok (olsa anlarım di mi)
Meme uçlarımda sarımsı kuru kabuk şeklinde bişiler var haftalardır. Biraz ovalarsam çıkacak şekilde.
Acaba bunları biraz ovalayıp çıkarmak mı lazım? Bunlar bebişin emişine engel olabilen şeyler mi? Gebelik öncesi yoktu çünkğ öyle şeyler.
Ben ilk gün bestlak damla, dut kurusu kürü, incir kayısı kompostosu içtim. Sütüm hemen geldi, ama her iki doğumumda da sıcak suyla duş alınca sütüm taşmaya başladı, o aşamada da hemen sağıma başladım. sağdıkça da daha çok artıyor.Kızlar selamlar doğum yapan arkadaşlara Allah analı babalı büyütsün diyorum. Zamanı gelenlere de kolaylıkla sağ Salim güzel doğumlar olsun
Doğum yapmış anneler ya da yapacak olan anneler sütünüzün hemen inmesi için doğum sonrası neler yapıyorsunuz ya da yaptınız. Benim ilk çocuğumda sütüm geç gelmişti bunda riske atmak istemiyorum açıkçası. Neler yapmıştınız ya da yapıyorsunuz
Lansinoh krem bende kullaniyorum yara yok cok şükür. Hassaslik var. Zaten dogru emzirirseniz yara olma ihtimali cok düşük demisti emzirme danismani. Insallah sut sorunu yasamayiz hic birimizarkadaşımın gebeyken sütü gelmişti. Ben de bakıp duruyorum gelen giden yok
Süt olsun diye, tahin helvası, bol su, bestlak damla (sadece günde 1 kez) olacak şekilde almaya başladım 2 gündür fln.
Meme uçlarımda sarımsı kuru kabuk şeklinde bişiler var haftalardır. Biraz ovalarsam çıkacak şekilde.
Acaba bunları biraz ovalayıp çıkarmak mı lazım? Bunlar bebişin emişine engel olabilen şeyler mi? Gebelik öncesi yoktu çünkğ öyle şeyler.
Zararı olmaz bence. Bir miktar zaten emerken annenin meme ucu ve çevresinden dökülen partikülleri alır.Aynı şeyi bende düşünüyorum. Benim aylardır tek bir göğsümün ucu sarı kabuk banyoda sıcak su tutuyorum düşsün vs diye korkumdan ovamıyorum ama bebek için zararı olur mu diye de düşünüyorum açıkçası.
Burada da yakinda hemen bi avm var o yuzden ankaradasin zannettimYok izmir şehir hastanesi ankarada değilimumarım hiç sorun yaşamayız
Lansinoh krem bende kullaniyorum yara yok cok şükür. Hassaslik var. Zaten dogru emzirirseniz yara olma ihtimali cok düşük demisti emzirme danismani. Insallah sut sorunu yasamayiz hic birimiz
Sonucu paylaşırsan çok sevinirim.Zararı olmaz bence. Bir miktar zaten emerken annenin meme ucu ve çevresinden dökülen partikülleri alır.
Ama sütün çıkışına engelse erkenden bişi mş yapmak lazım?
İşin enteresanı, annemlerde 1980den kalma çocuk bakım kitabında da meme ucunu gebeyken ovup kabuğunu çıkarmaktan bahseden bir kısım vardı.
Öyle olunca da sorayım belki bilen yapan vardır diye düşündüm.
Lansinoh harici şimdi de meme ucuma tahinin üstte biriken yağını sürüp streçledimyumuşatırsa diye.
Bakalım deneyim nasıl sonuç verecek
Benimde uclari o sekilde kabuklaniyordu bugun biraz sut akinca onlarda temizlendi sizde masaj yapip sicak su tutarsaniz muhtemelen sutunuz gelecektir. Ben sadece belki dogumu baslatmaya faydasi olur diye yaptim ama yine bir sey olmadiarkadaşımın gebeyken sütü gelmişti. Ben de bakıp duruyorum gelen giden yok
Ah yani doktorlara da sinirleniyorum şöyle şeyler söyleyince iyice stres ediyor insanı bu nasıl söyleyiş yani. Hayır bazen diyorum eskiden Allah aşkına böyle şeyler mi varmış yok çatı müsait değil yok kasıyorsun kendini yok bilmem ne olmuş bu ne ya zaten işlerine geliyor sezeryan yapmak çünkü saati günü belli hemen insanı korkutuyorlar dikkat ediyorum normal doğum isteyen herkese mutlaka doktor korkutucu birşey söylüyor çoooook nadir evet sen normal yapabilirsin destekliyorum diyen doktor yok gibi resmenKızlar yardımınıza ihtiyacım var.
Çatı muayenesi oldum kemik yapın müsait ama kendini çok kasıyorsun kaşlarını gevsetmen lazım dedi.
Değil 3 kiloyu 1 kilo bebeği zor çıkartırsın bu gidişle normal doğuma almam seni dedi ne yapicam bilmiyorum strese girdim ister istemez.
Yaşayan var mı bu durumu ne yapmalıyım nasıl gevşeticem kendimi
Selam, benim 32 haftadan bu yana kasılmalarım var ve bebiş biraz aceleci o yüzden cumartesi doktorum elle muayene etti. Direkt aa süper pelvisin çok iyi sen rahat doğuracaksın dedi. Beni o kadar rahatlattı ki anlatamam. Doktorun yaklaşımı ve tarzı çok önemli gerilmeyeceğiniz varsa da germiş sizi. 2. Bir görüş alırdım sizin yerinizde olsam.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
Çatı muayenesi oldum kemik yapın müsait ama kendini çok kasıyorsun kaşlarını gevsetmen lazım dedi.
Değil 3 kiloyu 1 kilo bebeği zor çıkartırsın bu gidişle normal doğuma almam seni dedi ne yapicam bilmiyorum strese girdim ister istemez.
Şu sözleri duyan hastanın "doktor böyle söyledi aa tamam gevşeyeyim o zaman" deyip rahatlayacağını mı sanıyor bunlar acaba! Ne kadar korkunç sözler! Bir hekimin her şeyden önce gebeyi rahatlatması, psikolojik olarak doğuma hazırlaması gerekli. Doğumun büyük ölçüde psikolojik olduğunu düşünüyorum. Düşünsenize eskiler tarlada, ahırda doğum yapıyormuş. Çünkü doğumun hayatın içinden normal bir durum olduğunu düşünüyorlarmış. Şimdi doğumdan korkmamız için her şeyi yapıyorlar. Bir de üstüne bu tarz sözlerle daha da travmatize hale getiriyorlar durumu.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
Bebeğim 4 kilo kadar ve kafası 2 hafta ileride idi ondan özel hastane benim onun da etkisi vardır diye düşünüyorum şöyle ben 4 doğurdum diyenler okuyor çok mutlu oluyorumNeden belli bi sebebi var mi? Ben devlete gittigim icin ilk suni verirler Allah korusun aksi bi sey olursa sezaryene aliyorlar
Bebişin kilosu kaç ?Kizlar bugun ben de 40+2yim dun sabah kahvemsi sulu akintim oldu, bugun de pembeye dondu yine acik pembe sulu sekilde. Ebe kontrolumde normal oldugunu ve 41e kadar bekleyip sonra rahmi elle uyarma yapicaklarini soylediler hala dogurmazsam.
Hafif regl agrilari hissediyorum karnimda da. Stres oldum bi ne zaman gelicek diye burda biraksam 42ye kadar beklerler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?