Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    129
Emzirme konusunda sizinle haberleşecektik değil mi? Ben hiç denemedim zaten bebek de hiç doğmayacak gibi bir türlü gelmek bilmedi, bebek doğmadıkça acaba mama alsa mıydım diye stres olmaya başladım. Doktora güvenip gerek olmayacağını düşünüyorum🙈 acaba bende masajla gelecek mi diye denesem mi
Evet evet haberlesecektik tabii dogarsa 😅
Ben sadece el pompasiyla uclarini uyarmaya calistim iki sefer falan dogumu baslatir belki diye
Dustaykende sicak su tutuyorum. Ama ne sut geldi ne bebek 🤣Sehir hastanesinde asla mama istemiyorlar o yuzden almadim
Ama gerekiyorsa alirim. Bende sut gelmezse diye stres yapiyordum ama su aralar bu konuda biraz daha rahatim.

Evet evet haberlesecektik tabii dogarsa 😅
Ben sadece el pompasiyla uclarini uyarmaya calistim iki sefer falan dogumu baslatir belki diye
Dustaykende sicak su tutuyorum. Ama ne sut geldi ne bebek 🤣Sehir hastanesinde asla mama istemiyorlar o yuzden almadim
Ama gerekiyorsa alirim. Bende sut gelmezse diye stres yapiyordum ama su aralar bu konuda biraz daha rahatim.
Ben de almadım, ben de şehir hastanesine gidiyorum çok yakınında avm var en kötü ordan alınır diyorum ama emzirme bu kadar konuşulmaya başlayınca acaba demeye başladım 😅 aslında mememde çatlak oluştu yani süt gelmeyecekse neden büyüsün de diyorum 🤣

Ben de almadım, ben de şehir hastanesine gidiyorum çok yakınında avm var en kötü ordan alınır diyorum ama emzirme bu kadar konuşulmaya başlayınca acaba demeye başladım 😅 aslında mememde çatlak oluştu yani süt gelmeyecekse neden büyüsün de diyorum 🤣
Etlik sehir hastanesi mi 😅
Bende büyüdüğünü farkettim ve bi damarim baya kopkoyu oldu. Umutluyum gelecek süt
Cok cok su icmeye calisiyorum
En onemlisi suymus

Hahaha demek ki hepimiz ayniyiz 😅 bugun dusta sicak suyla gogsume masaj yaptim sari renkli sut geldi belki dogumu baslatmaya yardimci olur 😅
Bende yapiyorum ama benden gelmiyor
arkadaşımın gebeyken sütü gelmişti. Ben de bakıp duruyorum gelen giden yok😅
Uyarmayayım daha vaktim var diye masaj da yapmıyorum.
Süt olsun diye, tahin helvası, bol su, bestlak damla (sadece günde 1 kez) olacak şekilde almaya başladım 2 gündür fln.

1. Trimesterden beri de aklıma geldikçe lansinoh sürüyorum.
Ama meme ucum hassas, yara vs yok (olsa anlarım di mi😅)

Meme uçlarımda sarımsı kuru kabuk şeklinde bişiler var haftalardır. Biraz ovalarsam çıkacak şekilde.
Acaba bunları biraz ovalayıp çıkarmak mı lazım? Bunlar bebişin emişine engel olabilen şeyler mi? Gebelik öncesi yoktu çünkğ öyle şeyler.

Etlik sehir hastanesi mi 😅
Bende büyüdüğünü farkettim ve bi damarim baya kopkoyu oldu. Umutluyum gelecek süt
Cok cok su icmeye calisiyorum
En onemlisi suymus
Yok izmir şehir hastanesi ankarada değilim 🤭 umarım hiç sorun yaşamayız

Süt olsun diye, tahin helvası, bol su, bestlak damla (sadece günde 1 kez) olacak şekilde almaya başladım 2 gündür fln.

Meme uçlarımda sarımsı kuru kabuk şeklinde bişiler var haftalardır. Biraz ovalarsam çıkacak şekilde.
Acaba bunları biraz ovalayıp çıkarmak mı lazım? Bunlar bebişin emişine engel olabilen şeyler mi? Gebelik öncesi yoktu çünkğ öyle şeyler.
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Benim aylardır tek bir göğsümün ucu sarı kabuk banyoda sıcak su tutuyorum düşsün vs diye korkumdan ovamıyorum ama bebek için zararı olur mu diye de düşünüyorum açıkçası.

Kızlar selamlar doğum yapan arkadaşlara Allah analı babalı büyütsün diyorum. Zamanı gelenlere de kolaylıkla sağ Salim güzel doğumlar olsun 😍
Doğum yapmış anneler ya da yapacak olan anneler sütünüzün hemen inmesi için doğum sonrası neler yapıyorsunuz ya da yaptınız. Benim ilk çocuğumda sütüm geç gelmişti bunda riske atmak istemiyorum açıkçası. Neler yapmıştınız ya da yapıyorsunuz
Ben ilk gün bestlak damla, dut kurusu kürü, incir kayısı kompostosu içtim. Sütüm hemen geldi, ama her iki doğumumda da sıcak suyla duş alınca sütüm taşmaya başladı, o aşamada da hemen sağıma başladım. sağdıkça da daha çok artıyor.

Lansinoh krem bende kullaniyorum yara yok cok şükür. Hassaslik var. Zaten dogru emzirirseniz yara olma ihtimali cok düşük demisti emzirme danismani. Insallah sut sorunu yasamayiz hic birimiz 🥰

Aynı şeyi bende düşünüyorum. Benim aylardır tek bir göğsümün ucu sarı kabuk banyoda sıcak su tutuyorum düşsün vs diye korkumdan ovamıyorum ama bebek için zararı olur mu diye de düşünüyorum açıkçası.
Zararı olmaz bence. Bir miktar zaten emerken annenin meme ucu ve çevresinden dökülen partikülleri alır.
Ama sütün çıkışına engelse erkenden bişi mş yapmak lazım?

İşin enteresanı, annemlerde 1980den kalma çocuk bakım kitabında da meme ucunu gebeyken ovup kabuğunu çıkarmaktan bahseden bir kısım vardı.
Öyle olunca da sorayım belki bilen yapan vardır diye düşündüm.

Lansinoh harici şimdi de meme ucuma tahinin üstte biriken yağını sürüp streçledim😅 yumuşatırsa diye.
Bakalım deneyim nasıl sonuç verecek😄

Lansinoh krem bende kullaniyorum yara yok cok şükür. Hassaslik var. Zaten dogru emzirirseniz yara olma ihtimali cok düşük demisti emzirme danismani. Insallah sut sorunu yasamayiz hic birimiz 🥰

Emiş gücü yüksek bebişlerimiz
💦💞🤲🏻🙏🏻🧿 ve 🧿🙏🏻🤲🏻💞💦
sütü şelale memişlerimiz olsun!

Zararı olmaz bence. Bir miktar zaten emerken annenin meme ucu ve çevresinden dökülen partikülleri alır.
Ama sütün çıkışına engelse erkenden bişi mş yapmak lazım?

İşin enteresanı, annemlerde 1980den kalma çocuk bakım kitabında da meme ucunu gebeyken ovup kabuğunu çıkarmaktan bahseden bir kısım vardı.
Öyle olunca da sorayım belki bilen yapan vardır diye düşündüm.

Lansinoh harici şimdi de meme ucuma tahinin üstte biriken yağını sürüp streçledim😅 yumuşatırsa diye.
Bakalım deneyim nasıl sonuç verecek😄
Sonucu paylaşırsan çok sevinirim.☺️ Bende anneme bahsettiğimde onun da hamilelikte bu durumu yaşadığı söyledi. Az önce bir daha baktım hala sarı kabuklar duruyor ama meme ucu deliklerinde beyazlıklar birikmeye başladı benim. Sanırım sütün çıkışına engel bir şey değil.

🌟 Emziririken bebeğin çenesi memeye dokunmalı,ağzı geniş açık olmalı ,alt dudak dışa dönük olmalı,göğsünüzün kahverengi kısmı ağzının üzerinde daha fazla altında daha az olmalıdır ✨
🌟Her annenin sütü bebeğine göre şekillenir.İçeriği;Bebeğin doğum haftası ve bebeğin ayına,gelişimine,hastalık durumuna,emzirdiği saate göre bile değişiklik gösterir
🌟 İlk süt(kolostrum-ağız sütü):doğumdan sonraki ilk 5 gün.Bebek için bağışıklığı sağlar,bebeğin ilk dışkısını temizler ve sarılığın oluşmasını önler🌺
🌟 İlk 5 gün bebeğinizin anne sütünü alması çok önemli o yüzden
🌟Emzirme döneminde ilk 10 gündeki beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor çiğ sebzeler süt yapıcı etkileri olduğu kadar bebekte gaz oluşumuna sebep verir ilk aylarda yemeklerin içerisinde pişmiş olarak tercih edelim
🌟 Kurubaklagiller ilk 10 gün tüketilmemeli özellikle kurubaklagil çorbaları daha fazla gaz yapar.Emzirme döneminin ilk 10 günü meyveleri de komposto şeklinde tercih edelim.Sütü de muhallebi şeklinde ya da laktozsuz olarak tercih edelim🌸
🌟 Emzirme döneminde bizi etkileyen iki önemli hormon var. Biri oksitosin, biri prolaktin hormonu. Prolaktin süt üreten hormonumuz, oksitosin hormonu ise sütün salınımını gerçekleştiren hormon olarak bilinir. Oksitosin refleksi annenin düşüncelerinden, duygu durumundan doğrudan etkilenir. Bu sebeple sizin emzirme döneminde rahat olmanız, kendinizi iyi hissetmeniz hem sütünüz için hem bebeğiniz için çok değerli. 🥰
🌟 Bu süreçte iyi hissetmek, stres, kaygı seviyemizi azaltmak pek kolay olmayabiliyor. Size bu süreçte daha iyi hissettirecek, sütünüzün salınımını kolaylaştıracak masaj tekniğini göstermek isterim. Görselini iletiyorum. Eşinizden veya bir yakınınızdan destek alarak gece uyumadan önce 15 dakika uygulatabilirsiniz. Baş parmağınızı dairesel hareketler ile döndürerek sırtınıza aşağı yukarı ilerleyerek masaj yapmanız gerekiyor.
🌟Beslenmeniz de bu süreçte oldukça önemli. Anne sütünü artırmanın en etkili yolu sıvı tüketimi. Bol bol su tüketin ve sıvı alımınızı hem kalsiyum hem protein desteği açısından kefir gibi ayran gibi kaynaklar ile destekleyin. Çiğ sebzeler, kimyon, rezene, hurma, incir, bulgur pilavı da güzel süt artırır. Bu besinlerden de destek alabilirsiniz✨
🌟🌟Anne Sütü Artıran Besinler:
• Su
• Rezene
• Koyu yeşil yapraklı sebzeler
• Çemen otu tohumu
• Siyah susam
• Arpa
• Fesleğen
• Kimyon
• Bulgur pilavı
• Kısır
• Tahin Helvası
🌟 Bulgur pilavını bebeğiniz 1.ayını doldurduktan sonra beslenmenize ekleyebilirsiniz 🥰
🌟İlk zamanlarda sütümüz az gelebilir ama kolostrum süt olduğu için hiç endişe etmeyelim 🌺
🌟Göğüs ucunuzda da yara olursa eğer Göğüs ucu çatlağı ya da yarası için kendi sütünüz ile beslenme saatinden yarım saat önce masaj yapın. Üzerini gazlı bez ve streç ile kapatın yarım saat bekletin. Bu yöntem çok etkilidir. Ek olarak gümüş kapaklardan destek alabilirsiniz🌸

Eklentiler

• IMG-20250406-WA0007.webp
    IMG-20250406-WA0007.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20250406-WA0008.webp
    IMG-20250406-WA0008.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 26

Benimde uclari o sekilde kabuklaniyordu bugun biraz sut akinca onlarda temizlendi sizde masaj yapip sicak su tutarsaniz muhtemelen sutunuz gelecektir. Ben sadece belki dogumu baslatmaya faydasi olur diye yaptim ama yine bir sey olmadi

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
Çatı muayenesi oldum kemik yapın müsait ama kendini çok kasıyorsun kaşlarını gevsetmen lazım dedi.
Değil 3 kiloyu 1 kilo bebeği zor çıkartırsın bu gidişle normal doğuma almam seni dedi ne yapicam bilmiyorum strese girdim ister istemez.
Yaşayan var mı bu durumu ne yapmalıyım nasıl gevşeticem kendimi

Çatı muayenesi oldum kemik yapın müsait ama kendini çok kasıyorsun kaşlarını gevsetmen lazım dedi.
Değil 3 kiloyu 1 kilo bebeği zor çıkartırsın bu gidişle normal doğuma almam seni dedi ne yapicam bilmiyorum strese girdim ister istemez.
Ah yani doktorlara da sinirleniyorum şöyle şeyler söyleyince iyice stres ediyor insanı bu nasıl söyleyiş yani. Hayır bazen diyorum eskiden Allah aşkına böyle şeyler mi varmış yok çatı müsait değil yok kasıyorsun kendini yok bilmem ne olmuş bu ne ya zaten işlerine geliyor sezeryan yapmak çünkü saati günü belli hemen insanı korkutuyorlar dikkat ediyorum normal doğum isteyen herkese mutlaka doktor korkutucu birşey söylüyor çoooook nadir evet sen normal yapabilirsin destekliyorum diyen doktor yok gibi resmen

Selam, benim 32 haftadan bu yana kasılmalarım var ve bebiş biraz aceleci o yüzden cumartesi doktorum elle muayene etti. Direkt aa süper pelvisin çok iyi sen rahat doğuracaksın dedi. Beni o kadar rahatlattı ki anlatamam. Doktorun yaklaşımı ve tarzı çok önemli gerilmeyeceğiniz varsa da germiş sizi. 2. Bir görüş alırdım sizin yerinizde olsam.

Şu sözleri duyan hastanın "doktor böyle söyledi aa tamam gevşeyeyim o zaman" deyip rahatlayacağını mı sanıyor bunlar acaba! Ne kadar korkunç sözler! Bir hekimin her şeyden önce gebeyi rahatlatması, psikolojik olarak doğuma hazırlaması gerekli. Doğumun büyük ölçüde psikolojik olduğunu düşünüyorum. Düşünsenize eskiler tarlada, ahırda doğum yapıyormuş. Çünkü doğumun hayatın içinden normal bir durum olduğunu düşünüyorlarmış. Şimdi doğumdan korkmamız için her şeyi yapıyorlar. Bir de üstüne bu tarz sözlerle daha da travmatize hale getiriyorlar durumu.
Siz de psikolojik olarak yapabileceğinize ikna edin kendinizi. Başkasının ne düşündüğü değil sizin kendinizi algılayışınız önemli. İlk çatı muayenesi bu, çekince korku bilinmezlik gibi hislerle kendinizi kasmanız gayet olağan. Doğumda da bu şekilde olacağını göstermez bu durum.
Olumlamalar yapın, güzel hayaller kurun.
İnşallah güzel bir doğumunuz olacak. 🙏🌸

Neden belli bi sebebi var mi? Ben devlete gittigim icin ilk suni verirler Allah korusun aksi bi sey olursa sezaryene aliyorlar
Bebeğim 4 kilo kadar ve kafası 2 hafta ileride idi ondan özel hastane benim onun da etkisi vardır diye düşünüyorum şöyle ben 4 doğurdum diyenler okuyor çok mutlu oluyorum

Kizlar bugun ben de 40+2yim dun sabah kahvemsi sulu akintim oldu, bugun de pembeye dondu yine acik pembe sulu sekilde. Ebe kontrolumde normal oldugunu ve 41e kadar bekleyip sonra rahmi elle uyarma yapicaklarini soylediler hala dogurmazsam.

Hafif regl agrilari hissediyorum karnimda da. Stres oldum bi ne zaman gelicek diye burda biraksam 42ye kadar beklerler🥲
Bebişin kilosu kaç ?

Back
X