• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    124
Kızlar merhaba size bir sorum var. 37+1 haftalık hamileyim. Bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanık. 3 bile olabilir tam göremedim dedi doktor. Ama kordonun içindeki kan akışında hiç bir problem yok. Şimdi iki sorum var size. Birincisi anne karnında bir sorun yaşar mıyım? Doktorum sorun olmadığını söyledi. İkinci sorum ise vajinal doğum yapabilir miyim? Doktorum biraz vajinal doğum yancısı, bana kordon kısa değilse yapabilirsin diyor. İyide bunu nasıl anlayacağız diyorum? Normal doğum sancılarını çekeceğim bebek gelmezse kordon kısadır sezeryana o zaman döneriz kafasında biraz. Normal doğumda bi komplikasyon gelişir mi? Direk sezeryan mı olmalıyım. Fikir verir misiniz
Ben olsam risk almazdım 🤷🏻‍♀️

Kızlar merhabaaaa.
Çıktık doktordan. Bebeğim 2790 gr olmuş. 34 haftalığız.Genel olarak 1 hafta önde, en başından oyleydı hep, ama karın çevresi 1,5 hafta öndeymiş. Doktor bısey demedi . Sanırım sorun görmedi . Böyle karın cevresı sadece önde olan var mı .

Ben hep kordon dolanmasında sezaryen biliyorum bir de şu an akışta sorun yok ama olursa sen nasıl anlayacakmışsın evde onu nasıl ne sıklıkla kontrol edecekler bilgi verdiler mi hareket takibi yapman kazım ben onu bekleme stresine girmek istemezdim şahsen akış bozulursa ben anlamazsam diye
Hareketleri azalırsa anlarmışız problem olduğunu. Hareketlerinde problem yok o yüzden 1 hafta daha dursa kârdır diyor doktorum.

Benim ablamın aynı şekilde kordon dolanması vardı 40+3 te sancıları geldi 11 cm açıklık ile sezaryena almak zorunda kalmışlardı bebeğin kilo 2500 grdı çok düşük değildi ama kordon kaynaklı solunum sıkıntısı yaşamıştı 4 gün yoğun bakımda kalmak zorunda kaldı bence riske atmayın başka bir doktordan daha görüş alın hatta perinatalog olursa bence daha iyi sağlıklı olur , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :)
Kordon kaynaklı solunum sıkıntısını doğum anında mı yaşadı? Çünkü şuan kordon çok sıkmıyor ve içindeki kan akışı çok güzel diyor doktor. Bebeğe herhangi bir zararı yok yani şuan. Teşekkür ederim bu arada :)

Siz doktorunuza bakın, bir de başka bir doktorla, daha görüşün.
Benim kordon geliş olmuştu, acil aldılar. Dığumdan sonra kordon da folanmış üç kez dedi, ama o önemli değil demişti.
Kordon geliş değil benimki ama 2 tur dolanmış onu biliyoruz. Doktorda çok önemli değil diyor rahat davranıyor ama bence çok önemli gibi geliyor bana ya.

Kızlar merhaba size bir sorum var. 37+1 haftalık hamileyim. Bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanık. 3 bile olabilir tam göremedim dedi doktor. Ama kordonun içindeki kan akışında hiç bir problem yok. Şimdi iki sorum var size. Birincisi anne karnında bir sorun yaşar mıyım? Doktorum sorun olmadığını söyledi. İkinci sorum ise vajinal doğum yapabilir miyim? Doktorum biraz vajinal doğum yancısı, bana kordon kısa değilse yapabilirsin diyor. İyide bunu nasıl anlayacağız diyorum? Normal doğum sancılarını çekeceğim bebek gelmezse kordon kısadır sezeryana o zaman döneriz kafasında biraz. Normal doğumda bi komplikasyon gelişir mi? Direk sezeryan mı olmalıyım. Fikir verir misiniz
Baska bi doktordan daha fikir alin bence. Hareketleri duzgun sayamazsaniz falan bilemedim bana riskli geldi ama doktorlar daha iyi bilir tabi.

Kordon geliş değil benimki ama 2 tur dolanmış onu biliyoruz. Doktorda çok önemli değil diyor rahat davranıyor ama bence çok önemli gibi geliyor bana ya.
Sorun olsa söylerdi bence, ama içiniz rahat etsin diye bir doktora daha gösterin. Sonuçta ikinci bir görüş, o da size fikir gelir.

Kordon kaynaklı solunum sıkıntısını doğum anında mı yaşadı? Çünkü şuan kordon çok sıkmıyor ve içindeki kan akışı çok güzel diyor doktor. Bebeğe herhangi bir zararı yok yani şuan. Teşekkür ederim bu arada :)
Evet canım kordon dolandığı için kısa kalmış açılma olmasına rağmen bebek doğum kanalında ilerleyememişti diye hatırlıyorum şuan 9 yaşında yeğenim o zamanın teknolojisi farklı olabilir şuan eminim ki daha net görüntüler alınıyor ama bence 2. bir görüş al kesinlikle

Merhaba. Ablamın da aynı sizinki gibi 2 tur dolanmıştı kordonu. 40.haftada hala sancı açıklık vs yoktu meğere sebebi oymuş. Doktoru, normal deneriz ama çok zorlar seni yırtık vs derken zorlanırsın gibi şeyler söylemişti. Ablam da sancı çekip sezeryane dönmek istemedi. Şu an anne karnında o kordon dolanmasının bebeğe bi zararı olmayabilir ama sancılar başladığında çocuk da stres olabilirdi zaten süreç uzadıkça. Direk sezeryan günü almıştı o yüzden normali denememişti. Ve yeğenimin o şekilde fotoları var kordon baya kolye gibi dolanmıştı çocuğa yani

Kızlar merhabaaaa.
Çıktık doktordan. Bebeğim 2790 gr olmuş. 34 haftalığız.Genel olarak 1 hafta önde, en başından oyleydı hep, ama karın çevresi 1,5 hafta öndeymiş. Doktor bısey demedi . Sanırım sorun görmedi . Böyle karın cevresı sadece önde olan var mı .
Benim de kafası bir hafta önde gidiyor bence bir sorun yoktur

Kızlar merhabaaaa.
Bir sorun olsa doktor söylerdi bence. Önde olabiliyor. Benim bebeğim de hep önde. Karın çevresi hangi değer oluyor? 1-2 hafta önde ya da gerideyse önemsemiyorlar.

Su özellikle 4 litreye kadar içiyorum diyen arkadaşlarımın sütleri o kadar vardı ki.. Ben birde reklam olmasın ama bestlak süt arttırıcı damla ve solgar bira mayası ve b12 vit. Aldım. Doktorum önermişti. Faydasını gördüm. Akşamları birer bardaklık dut, incir kompostosu yapıp içilebilecek ısıda olduğunda içiyordum. Diğerleri dinlenme, bol emzirme, bol su içme.. İnşallah bol bol Emziririz yavrularımızı
Ben sağıp verdiğim için eşim verirken uyuyordum çok sütüm vardı o zaman ben de bestlak dank ve promlat içecek aldım onları da kullanıcam tüm tuşlara basıcam

Oğluma hamileyken kordon dolanmasını yaşadık biz 🌸 ama doktorum sayesinde normal doğum yaptım başka dr gitsem kesin sezeryan yaptırırdı ama sağolsun normal doğuma cesaretlendirdi. Allah’ın izniyle eğer bebekte sıkıntı yoksa doğurabilirsin

C Crnfua idi değil mi bugün doğuma giren. Şimdiden Allah analı babalı büyütsün diyelim. Şelale gibi sütlerin gazsız beben olsun inşallah ;) doğumun kolay bebekli günlerin ondan da kolay geçsin. Amin

Sezaryene girdin mi? Hadi sağlıkla doğsun bol bol sütün olsun inşallah 🙏🏻 bize haber ver🌸
Allah razı olsun, bebek de bende iyiyiz çok şükür. Darısı size inşallah 🙏 ♥️ Biraz önce yürüdüm o ilk ayağa kalkma zormuş biraz onum haricinde toparlanıyorum ☺️ emzirmeye çalışıyorum hemen uyuyor ama 😂

Allah razı olsun, bebek de bende iyiyiz çok şükür. Darısı size inşallah 🙏 ♥️ Biraz önce yürüdüm o ilk ayağa kalkma zormuş biraz onum haricinde toparlanıyorum ☺️ emzirmeye çalışıyorum hemen uyuyor ama 😂
Oh maşallah 🧿 çok seviniyorum bu mesajları görünce. Rahatça geçer inşallah bu süreç🙏🏻🌸

Back
X