• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    103
Yok hem dedesinin adı hem kaynımın adı
İlk oğlumda babasının adıydı
Geleneksellik yüzünden çok istiyor kız olursada annesi benim adımı koyacaksınız diyordu valla çok sıkıldım bu isim işlerinden bende karar veremiyorum Allah var iyi insanlar bu isimdekiler
Ya isim hakkı annede olmalı bence ya ama tabii ben babanın da gönlü olsun diye ikinci bi isim koysun istedim.
İyi insanlarsa bence sorun yok tabii ama onların da demesi gerekirdi 'ne istiyorsanız onu koyun' diye. Büyükler karışmadan olmaz sanki. Eşinize biraz baskı yapın madem sizin de içinize sinmesi önemli sonuçta doğuran kişi en çok emek verendir.

Yok hem dedesinin adı hem kaynımın adı
İlk oğlumda babasının adıydı
Geleneksellik yüzünden çok istiyor kız olursada annesi benim adımı koyacaksınız diyordu valla çok sıkıldım bu isim işlerinden bende karar veremiyorum Allah var iyi insanlar bu isimdekiler
Oğlanın adını ailesinden koymuşsunuz zaten. Yeter bu sefer izin verme. Bir de benim adımı koyacaksınız diyormuş Allahım yarabbim😖 sen ses çıkarmadıkça 7 sülalesinin adını koymaya çalışacaklar.

Uyku sorunu değil uyku benimle sorun yaşıyor arada uğruyor sadece ben hamileliği öğrenince başlarım wc ye kalkmaya her yarım saate bir ordayım
Bazen midemde yanıyor ama çok şiddetli sayılmaz çatı ağrısı her dönüşümde canımı okuyor uyumak mümkünmü birde bebişim var yanımda onunla yatıyoruz oda diş sürecinde geceleri ağlıyor beş altı kez kalkıyor sabahta 5 ten sonra uyumuyor
Bende çıt sese kalkıyırum zaten çoğu zaman dalamıyorum bu uyanmaların içinde çok kalitesiz bir uykum oldu
Bebek doğunca asıl ayvayı yiyeceğiz Allah yardımcımız olsun 🤲🏻
Peki bebiş kardeşi doğduktan sonra ayrı yatağa geçecek mi ya da nasıl alıştıracaksınız? Biz de beraber uyuyoruz daha yeni yatak alacağız beşiğinde çok az uyudu geç bile kaldık ama beni görmediğinde ağlıyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum.

Peki bebiş kardeşi doğduktan sonra ayrı yatağa geçecek mi ya da nasıl alıştıracaksınız? Biz de beraber uyuyoruz daha yeni yatak alacağız beşiğinde çok az uyudu geç bile kaldık ama beni görmediğinde ağlıyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum.
Kaç aylık bebeğin 🙂Allah bağışlasın
Yanyana yatmak büyük hata bence, ben doğduğu ilk gün ayrı yatırdım ilerde zorluk yaşamasın diye 9 ay kadar ayrı yattık ama okadar çok uyanıyorki gece kalk bak kalk bak gınaa geldi hamilelik ilerlemeye başladı zaten çin işkencesi gbi bir hamilelik yaşıyorum evimde aşırı soğuk doğuda yaşıyoruz aramıza aldık alış o alış kaldı öyle şimdi wc ye kalkınca bile kıyamet koparıyor gerigel diye
Ayrı yatırmaya çalışmak çok zormuş beşiğine alıyoruz ama korkuyor artık beşikten yanımıza tırmanıyor ben bir taraga birini bir tarafa birini yatırıp sonrada çıldıracağım sanırım😂 üç beş gün idare edeceğiz ağlaya ağlaya alışacak ikiside ayrı yatacak başka çaresi yok emeklerim boşa gitti şuan ayrı yatırmaya dermanım yok

Kaç aylık bebeğin 🙂Allah bağışlasın
Yanyana yatmak büyük hata bence, ben doğduğu ilk gün ayrı yatırdım ilerde zorluk yaşamasın diye 9 ay kadar ayrı yattık ama okadar çok uyanıyorki gece kalk bak kalk bak gınaa geldi hamilelik ilerlemeye başladı zaten çin işkencesi gbi bir hamilelik yaşıyorum evimde aşırı soğuk doğuda yaşıyoruz aramıza aldık alış o alış kaldı öyle şimdi wc ye kalkınca bile kıyamet koparıyor gerigel diye
Ayrı yatırmaya çalışmak çok zormuş beşiğine alıyoruz ama korkuyor artık beşikten yanımıza tırmanıyor ben bir taraga birini bir tarafa birini yatırıp sonrada çıldıracağım sanırım😂 üç beş gün idare edeceğiz ağlaya ağlaya alışacak ikiside ayrı yatacak başka çaresi yok emeklerim boşa gitti şuan ayrı yatırmaya dermanım yok
Kıyamam ya ayırmak zorunda olmak çok üzücü bir durum. Bizimki büyük 3 yaşına girecek Mayıs'ta 🤦🏻‍♀️ bir de eşimi de kıskanıyor yanımda görmeye tahammülü yok klasik erkek çocuk. Geceleri bazen uyandırıp kovuyor bile babasını. N'apacağımızı şaşırdık. Aynı yatak çok riskli yenidoğan için o yüzden mecbur ayrılacak kardeşi doğana kadar zaman daralıyor iyice. Bakalım Allah kolaylık versin size de 🥲

Uyku sorunu değil uyku benimle sorun yaşıyor arada uğruyor sadece ben hamileliği öğrenince başlarım wc ye kalkmaya her yarım saate bir ordayım
Bazen midemde yanıyor ama çok şiddetli sayılmaz çatı ağrısı her dönüşümde canımı okuyor uyumak mümkünmü birde bebişim var yanımda onunla yatıyoruz oda diş sürecinde geceleri ağlıyor beş altı kez kalkıyor sabahta 5 ten sonra uyumuyor
Bende çıt sese kalkıyırum zaten çoğu zaman dalamıyorum bu uyanmaların içinde çok kalitesiz bir uykum oldu
Bebek doğunca asıl ayvayı yiyeceğiz Allah yardımcımız olsun 🤲🏻
Bebekle ekstra zor valla kolayliklar diliyorum sana 🙏

Ben pijama takımı olarak aldım iki doğumum da martta idi gecelikle soğuk falan olabilir diye düşündüm zaten rahat giydiriyorlar tuvalet falan da sorun olmuyor sadece düğmeli olması emzirmek için önemli benim aldığım bir takım sabahlıklı biri normal
Sabahlıklı takımın linki varsa pahlaşabilir misiniz

Güle güle giyin. Yeter iki tane aslında ama istiyorsanız alın. Anladığım fotoğraf çekimi için sabahlıklı takım alınıyor veya hastanede rahat edebilmeniz için. Aslında benim evde vardı önceki gebeliklerimden, sabahlıksız lcw den taa kaç sene önce emzirme için çıtçıtlı kısa kol gecelikler almıştım, işimi de görmüştü. Yani sizin yeterli bence şu an. Hastane ortamı genelde sıcak olur, kısa kol da uzun kol da çok sorun olmaz. Ayaklarınız üşür diye listelerde çorap oluyor ama.
Teşekkür ederim çok sağolun, sıcak basması oluyor diyorlar o yüzden benimde kafam karıştı 😂 lohusa takımlarınıda sevmiyorum aslında sonradan da kullanacağım modeller olması daha mantıklı geliyor

Hamilelik boyunca sürekli sıcakladığım, terlediğim için ben hepsini kısa kollu aldım. Zaten Nisanda hava biraz daha ısınmış olur. Bir sabahlıklı elbise, bir normal elbise, bir de pijama takımı aldım. Beyaz, güpürlü lohusa geceliklerinden de almak istiyorum ama hastane çekimi yapmazsak boşa gider gibi geliyor. Evde o dantellerle hayatta rahat edemem, giymem çünkü biliyorum 😊
Hastane çekimi yaptırmayı düşünen var mı?
Bende terleme pek olmadı ya 😂 bende sıcak bi şehirdeyim en iyisi yarım alayım bi tane. Benim hastanede doğumun içinde hediyeymiş o yüzden çekim olacak allah nasip ederse orada beyaz gecelik giyeceğim

Sabahlıklı takımın linki varsa pahlaşabilir misiniz
Buradan link atamadım ama foto atayım siz bakın
IMG_0243.png

Teşekkür ederim çok sağolun, sıcak basması oluyor diyorlar o yüzden benimde kafam karıştı 😂 lohusa takımlarınıda sevmiyorum aslında sonradan da kullanacağım modeller olması daha mantıklı geliyor
Sıcak basması ikinci gün başlar ilk gün üşürsün vücudun terlemeyle atabilir ödemi vs bazıalrı terlemex ama bazıları terler ben iki üç ay terledim emzirirkende sıcak basıyor ama öyle bir terleme değil anında sırımsıklam oluyorsun sonra o ıslaklık değdikçe sancılanıyorsun kıyafet yetişmiyordu valla bana sürekli sıcak basıyordu pencereyi açıyorduk donuyordum sancı giriyordu busefer

Hepimize iyi pazarlar ☀️🌼

Ebebek şubat indiriminde bez alayım diyorum.
İlk bebiş o nedenle hiç deneyimim yok. İş arkadaşlarım pr*m* öneriyor, slip* b* nat* yorumları da çok iyi.
Ne reklam ne değil bilmiyorum ama siz anladınız di mi :)

Deneyimli hamişler, sizler hangi markaları önerirsiniz?

Henüz doğum kilosu belli değil ama haftasıyla uyumlu gidiyor karın çevresi yavrumun.
Pahalı markanınkinden alayım bari indirimde dedim.
1 nolu bezden (2-5kg) 2 paket 70li
2 nolu bezden (4-8kg) 2 paket 60lı
3 nolu bezden (6-10kg) 2 paket 52li

Alsam, mantıklı bi alışveriş olur mu?
Ortalama 5-8bez günde gider hele ilk günlerde.

İlk bebiş o nedenle hiç deneyimim yok. İş arkadaşlarım pr*m* öneriyor, slip* b* nat* yorumları da çok iyi.

Henüz doğum kilosu belli değil ama haftasıyla uyumlu gidiyor karın çevresi yavrumun.

Ben de dün birer tane 1 numara ve 2 numara aldım. Hatırlıyorum ilk oğlum 1,5 ay boyunca 1 numara kullanmıştı sonra da 2 numaraya geçmişti. 2 numarayı da 3-4 ay falan kullandı diye hatırlıyorum. Günde bazen 7-8 bez değiştirdiğimiz olurdu hesabınızı ona göre yaparsınız. İlerleyen aylarda günde 5 beze iniyor. İlk aylarda Goon marka kullandık, Prima kullandık ama şu an çok pahalı oldukları için Molfix aldık. Bir de çok çok almaya gerek yok belki bir marka pişik yaparken diğer marka taşma yapacak deneye yanıla öğreneceğiz hangisi iyi diye.

Ben fikrimi yazayım bezleri 3e ayrıyorum
1-sleepy ve türevleri
2-molfix
3-prima
Reklamdeğil# bebeğine bakıp karar vermen en mantıklısı olur örneğin arkadaşım her türlü bezi kullanıyor en uygununu alabiliyor hiçbir sorun yaşamıyor ama ben molfx ve prima harci bez kullanamıyorum bebeğim çok dışkılıyor poposu çok hassas pişiğe çok yatkın ve diğer bezler dolunca çok çirkin görünüyor mecburen iki bezden birine muhtacız prima pahalı ve boykot aynı zamanda kimyasal içeriyor dendiği için molfix ile devam ediyoruz ama başkası derki ben sleepyden memnunum oda olabilir dediğim gibi bebekten bebeğe değişiyor kalite olarak tabi bu molfix ve prima tartışılmaz
1 numaradan hoşuna giden bir bez bence deidğin gibi alıp duruma göre belki senin bebe ani kilo alır çok çiş yapar çok taşar vs direk 3 e geçersin daha iyi bir bez alırsın oyğzden devamını hemen alma derim

Bende terleme pek olmadı ya 😂 bende sıcak bi şehirdeyim en iyisi yarım alayım bi tane. Benim hastanede doğumun içinde hediyeymiş o yüzden çekim olacak allah nasip ederse orada beyaz gecelik giyeceğim
Ben hamilelik boyunca sıcak basması yaşadım. Herkesin titrediği, buz kestiği havada "bugün havada tatlı bir serinlik var" diye dolaşıyordum. 😊
Eğer terlemiyorsanız mevsimlik bir şey de olabilir. Ben üşümenin telafisi var sıcağın yok diye direkt yazlık şeyler baktım.
Ne güzel hastaneymiş. Kendimin değil de bebişin böyle tatlış yenidoğan fotoları olsun istedim ama eşim sonra çektiririz diye gereksiz gördü. Benim de kendimi hazırlamaya enerjim olur mu emin olamıyorum. Hastanenin paketinde olsa mecbur kalırdık iyi olurdu. 😊

Ben de dün birer tane 1 numara ve 2 numara aldım. Hatırlıyorum ilk oğlum 1,5 ay boyunca 1 numara kullanmıştı sonra da 2 numaraya geçmişti. 2 numarayı da 3-4 ay falan kullandı diye hatırlıyorum. Günde bazen 7-8 bez değiştirdiğimiz olurdu hesabınızı ona göre yaparsınız. İlerleyen aylarda günde 5 beze iniyor. İlk aylarda Goon marka kullandık, Prima kullandık ama şu an çok pahalı oldukları için Molfix aldık. Bir de çok çok almaya gerek yok belki bir marka pişik yaparken diğer marka taşma yapacak deneye yanıla öğreneceğiz hangisi iyi diye.
Goonu da önerdiler.

1-sleepy ve türevleri
2-molfix
3-prima
Reklamdeğil# bebeğine bakıp karar vermen en mantıklısı olur örneğin arkadaşım her türlü bezi kullanıyor en uygununu alabiliyor hiçbir sorun yaşamıyor ama ben molfx ve prima harci bez kullanamıyorum bebeğim çok dışkılıyor poposu çok hassas pişiğe çok yatkın ve diğer bezler dolunca çok çirkin görünüyor mecburen iki bezden birine muhtacız prima pahalı ve boykot aynı zamanda kimyasal içeriyor dendiği için molfix ile devam ediyoruz ama başkası derki ben sleepyden memnunum oda olabilir dediğim gibi bebekten bebeğe değişiyor kalite olarak tabi bu molfix ve prima tartışılmaz
1 numaradan hoşuna giden bir bez bence deidğin gibi alıp duruma göre belki senin bebe ani kilo alır çok çiş yapar çok taşar vs direk 3 e geçersin daha iyi bir bez alırsın oyğzden devamını hemen alma derim
Kimyasal içeriğini bilmiyorum; bakayım ona da.
Molfixi de dahil edeyim.

Stok yapayım ekonomi yapayım derken bebişin popişine iyi gelmeyecek bezden fazla olması da, israf olacak aslında..

İnsan arada kalıyor.
İlk aylar biraz marka ve bez deneme gibi olacak herhalde. Sonrasında 1 veya 2 marka dönüşümlü gidilir diye tahmin ediyorum.

Prima önerenlerin dediği şuydu, çişi bile çok iyi emdiği ve kuru tuttuğu için sadece kaka yapınca değiştiriyorsun. O nedenle fiyat olarak kafa kafaya geliyor.
Diyen oldu 🤷🏻‍♀️

Ben hamilelik boyunca sıcak basması yaşadım. Herkesin titrediği, buz kestiği havada "bugün havada tatlı bir serinlik var" diye dolaşıyordum. 😊
Eğer terlemiyorsanız mevsimlik bir şey de olabilir. Ben üşümenin telafisi var sıcağın yok diye direkt yazlık şeyler baktım.
Ne güzel hastaneymiş. Kendimin değil de bebişin böyle tatlış yenidoğan fotoları olsun istedim ama eşim sonra çektiririz diye gereksiz gördü. Benim de kendimi hazırlamaya enerjim olur mu emin olamıyorum. Hastanenin paketinde olsa mecbur kalırdık iyi olurdu. 😊
Aynen ya bi tane yarım kollu alayım en iyisi. Evet olmasaysı benim eşimde kesin ertelerdi 😂

1-sleepy ve türevleri
2-molfix
3-prima
Molfixin 2 tip bezi varmış.

#reklamdegil

Bi pure&soft kremli renkli ambalaj
Bi de düz mavi ambalajlı

Sanki pure&soft daha güzelmiş gibi, birim fiyatı diğerine göre bi tık pahalı. Ama tükenmiş tabii :)

Siz hangisini kullanmıştınız?

Geceleri uyanmaya basladim son zamanlarda. Mart annelerinde okudugum kadariyla mide yanmasi ve çiş icin kalkıyorlar ama benim mide yanmam uykudan uyandiracak derecede degil hatta bugun hic yok. Tuvaletim de o kadar yok yani. Sicak falan basiyor sanirim ondan.

Durduk yere uyanmak sinirimi bozdu.
Uyku sorunu yasayan var mi baska 😔 erken baslayacak bizim uykusuzluk mesaisi galiba 😅
Ben 25. Haftadan beridir öyleyim 🥹 gece bır kaç kez wc için kalkıyorum. Nefes darlığı çekiyorum bide ben yastığımı yükselttim o iyi geldi. Onun dışında her dönüşümde uyanıyorum malesef

Back