• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    103
Ya o da mı Enver paşa hayranı? Başka bir sebebi var mı 😄 ben tek kişi koymasın ismi diye yağızı da ekledim başa. Yalnız yağız esmer erkekler için bir isimmiş. Benim ilk oğlum sapsarı çocuk bu da ultrason fotoğraflarından abisine benziyor kesin aynı çıkacak yağız yerine başka isim düşünmem gerekir o durumda 🥲
Ya yağız esmer erkekler içinse bana uyar benim eşim çok esmer kızımda esmer baskın gen oğlanda esmer olacaktır ama ben ğ, ö, ü, ş, ç gibi Türkçe harfleri sevmiyorum eşimin istediği Özgür ismini sırf bu yüzden reddediyorum ama en sıcak da ona bakıyoruz isimler arasında

İsim bizde de sıkıntı kozlar bulamıyoruz .ilk kısımın adı Umay bu da erkek buna da umaya uyumlu olsun istiyorum uraz,utku,Giray,kutay bunlar arasındayım hangisi sizce ? Eşim aslında Gökalp Göktuğ eralp felan da diyor da ay çok zor seçmek gerçekten kızım da direk içimize sinmişti bunda niye böyle zorlanıyoruz anlamadım yani
Umay öz Türkçe çok güzel isimmiş 8 yıl önce hiç önüme çıkmamıştı kızıma düşünebilirdim aslında bizim komşunun oğlu var adı Göktürk ilk defa onda duydum o da hoşuma gitti öz Türkçe

Duş almayı düşünenler ya da daha önce doğum yapmış olanlar doğumdan sonra duş alabiliyor muyuz sezeryanda dikiş oluyor normal doğumda da epizyotomi dikişi oluyor öyle olunca çok kafam karıştı
Gebe okulunda sancı çekerken duş aldırıyoruz burada havlu var steril ama içinize sinmezse getirin dedi doğum sonrası için epizyotomi dikişi ve sezeryan dikişi için eve gitmeyi bekleyin duşunuzu evde yapın tercih sizin burada da yapabilirsiniz dedi sezeryan dikişi için eczaneden bant alın getirin burada yapacaksanız dedi

İkisinde de alabilirsin demişlerdi. Normal doğumdan sonra eve geçince almıştım. Sezaryende alabilirsin dendiğini hatırlıyorum ama aldım mı onu hatırlamıyorum, biraz çekindim sanırım. Ama, sanırım aldım ya... Bir de bana sezaryen dikişleri için yapıştırma demişlerdi. Nasıl oluyor bilmiyorum. Yani dikiş aldırmaya falan çağırmamışlardı.
Bizim hastanede de sezeryan dikişini alıyorlar epizyotomi dikişi eriyormuş. Estetik dikişmiş ikisi de. Sezeryan dikişini banyo alırken kapatın eczaneden alınan bantla, epizyotomi dikişine de batikon sürebilirsiniz dedi.

Gebe okulunda sancı çekerken duş aldırıyoruz burada havlu var steril ama içinize sinmezse getirin dedi doğum sonrası için epizyotomi dikişi ve sezeryan dikişi için eve gitmeyi bekleyin duşunuzu evde yapın tercih sizin burada da yapabilirsiniz dedi sezeryan dikişi için eczaneden bant alın getirin burada yapacaksanız dedi
Teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu

Bu arada benim ilk oğlumun adı Ozan. İkinci için hiç düşünmedim çünkü adını Ozan seçti. Kardeşi ben istedim adını ben seçerim dedi. Çocuk haklı ilk gebeliğim o kadar zordu ki tövbe etmiştim bir daha çocuk yapmam diye. Ama kısmet. İkincinin adı Miraç olacak inşallah hayırlısıyla 🙏🏻
Cok gecmis olsun sana da ogluna da 🥲 inşallah biran once iyilesirsiniz 🤲

Hastanede hemşireye verileceklere müslin örtü koysam yeterli mi? Ben birkaç tane müslin battaniye aldım diğer battaniyeleri örme battaniyeleri var bir de annemin getirdiği benim bebeklik battaniyelerim 🥰 Nasıl bir battaniye kopacağımı bilemedim. Müslin yalnızca kundak için mi kullanılıyor? Her şeye çok yabancıyım yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum 😊

29. Hafta 2 gün sonra bitiyor . 30. Haftaya giriyorum . Bugünleri gösteren rabbıme çok şükür 🙏 Serklajlı anneler olarak her hafta o kadar zor geçiyor ki , her an doğacak mı en ufak bir ağrıda acaba sancı vs diye düşünmek çok kötü 🥹

Bende alışveriş kısmını tamamladım sayılır. Bugün doktora görünüp evime geçeceğim. Magnezyum serumdan sonra annemde kaldım 1 hafta.
Sizce yıkamaya başlasam mı ? Erken mi yoksa .
Benim ikiz gebelik olduğu için erken doğum riskim yüksek. Grupta ilk doguranlardan olabilirim yüksek ihtimal. Bugün bebeklerin küveze girme ihtimallerine rağmen ilk onların valizini hazırladık. Hazırda bulunsun ne olur ne olmaz diye.
Kendi çantamı da bir kaç güne hazırlarım. Bu stresten kurtulurum en azından. Benimde hersey hazır çantaya koymak var sadece. Hayırlısıyla kullanmakta nasip olur inşallah. Çok zor bi gebelik geçirsemde bu süreçler çok heyecanlı.

Hastanede hemşireye verileceklere müslin örtü koysam yeterli mi? Ben birkaç tane müslin battaniye aldım diğer battaniyeleri örme battaniyeleri var bir de annemin getirdiği benim bebeklik battaniyelerim 🥰 Nasıl bir battaniye kopacağımı bilemedim. Müslin yalnızca kundak için mi kullanılıyor? Her şeye çok yabancıyım yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum 😊
Yeter ama çıkarken kullanmak için kalın bişi lazım yine de

Geceleri uyanmaya basladim son zamanlarda. Mart annelerinde okudugum kadariyla mide yanmasi ve çiş icin kalkıyorlar ama benim mide yanmam uykudan uyandiracak derecede degil hatta bugun hic yok. Tuvaletim de o kadar yok yani. Sicak falan basiyor sanirim ondan.

Durduk yere uyanmak sinirimi bozdu.
Uyku sorunu yasayan var mi baska 😔 erken baslayacak bizim uykusuzluk mesaisi galiba 😅

Hastane sıcak olur, müslin veya hastane çıkışı setlerinde bulunan ince battaniyeler yeterli gelebilir. Ama bir arkadaş yazmış yukarıda dışarısı için kalın gerekir diye, evet çıkarırken bebeği arabayla götürecekseniz araba koltuğuna koyarsanız, üzerine de peluş battaniye gibi kalın bir şey örter öyle çıkarırsınız.

Ya o da mı Enver paşa hayranı? Başka bir sebebi var mı 😄 ben tek kişi koymasın ismi diye yağızı da ekledim başa. Yalnız yağız esmer erkekler için bir isimmiş. Benim ilk oğlum sapsarı çocuk bu da ultrason fotoğraflarından abisine benziyor kesin aynı çıkacak yağız yerine başka isim düşünmem gerekir o durumda 🥲
Yok hem dedesinin adı hem kaynımın adı
İlk oğlumda babasının adıydı
Geleneksellik yüzünden çok istiyor kız olursada annesi benim adımı koyacaksınız diyordu valla çok sıkıldım bu isim işlerinden bende karar veremiyorum Allah var iyi insanlar bu isimdekiler

Son düzenleme:
Geceleri uyanmaya basladim son zamanlarda. Mart annelerinde okudugum kadariyla mide yanmasi ve çiş icin kalkıyorlar ama benim mide yanmam uykudan uyandiracak derecede degil hatta bugun hic yok. Tuvaletim de o kadar yok yani. Sicak falan basiyor sanirim ondan.

Durduk yere uyanmak sinirimi bozdu.
Uyku sorunu yasayan var mi baska 😔 erken baslayacak bizim uykusuzluk mesaisi galiba 😅
Uyku sorunu değil uyku benimle sorun yaşıyor arada uğruyor sadece ben hamileliği öğrenince başlarım wc ye kalkmaya her yarım saate bir ordayım
Bazen midemde yanıyor ama çok şiddetli sayılmaz çatı ağrısı her dönüşümde canımı okuyor uyumak mümkünmü birde bebişim var yanımda onunla yatıyoruz oda diş sürecinde geceleri ağlıyor beş altı kez kalkıyor sabahta 5 ten sonra uyumuyor
Bende çıt sese kalkıyırum zaten çoğu zaman dalamıyorum bu uyanmaların içinde çok kalitesiz bir uykum oldu
Bebek doğunca asıl ayvayı yiyeceğiz Allah yardımcımız olsun 🤲🏻

Kış ayındayız müslin değilde ben penye battaniye + hafif kalınlıkta bir battaniye koydum içine tek kat yakım giyecek ilk defa dinyaya geliyor ya bence üşürler hastanenin sıcaklığına göre çıkarıp geri örtersin doğum sonrası anne de üşüyor bebekte üşüyor bence

Duş almayı düşünenler ya da daha önce doğum yapmış olanlar doğumdan sonra duş alabiliyor muyuz sezeryanda dikiş oluyor normal doğumda da epizyotomi dikişi oluyor öyle olunca çok kafam karıştı
Doğumdan sonra hastanede duş alacak yer oluyor istersen alırsında duş alacak durumun olmayabilir hem yorgunluk va r bebekle ilgşlenme hem misafir gelir gider eve gidince almak daha mantıklı olur hem yara çok taze olmaz

Ya yağız esmer erkekler içinse bana uyar benim eşim çok esmer kızımda esmer baskın gen oğlanda esmer olacaktır ama ben ğ, ö, ü, ş, ç gibi Türkçe harfleri sevmiyorum eşimin istediği Özgür ismini sırf bu yüzden reddediyorum ama en sıcak da ona bakıyoruz isimler arasında
Valla o baskın gen hiç belli olmuyor. Benim eşim de esmer ilk oğlumuzun ona benzeyeceğinden o kadar emindi ki 😄 bari bu bana benzesin dedi ama ayrıntılı ultrasonda abisinin yüzüyle aynı olduğunu görünce pes etti bana sitem ediyor nasıl bu kadar baskın olabilir genlerin diye🤦🏻‍♀️ 😄 ahahaha oh olsun o kadar zorluğu ben çekiyorum.
Özgür güzel isim aslında kişiliğe geçiyor bence isimlerin anlamları. Büyük oğlum da Yiğit Ali bayağı cesur hareketli. Ben biraz daha araştırma yapacağım bu böyle olmaz elimizde hala net bir isim yok.

Back