Ya yağız esmer erkekler içinse bana uyar benim eşim çok esmer kızımda esmer baskın gen oğlanda esmer olacaktır ama ben ğ, ö, ü, ş, ç gibi Türkçe harfleri sevmiyorum eşimin istediği Özgür ismini sırf bu yüzden reddediyorum ama en sıcak da ona bakıyoruz isimler arasındaYa o da mı Enver paşa hayranı? Başka bir sebebi var mıben tek kişi koymasın ismi diye yağızı da ekledim başa. Yalnız yağız esmer erkekler için bir isimmiş. Benim ilk oğlum sapsarı çocuk bu da ultrason fotoğraflarından abisine benziyor kesin aynı çıkacak yağız yerine başka isim düşünmem gerekir o durumda
Umay öz Türkçe çok güzel isimmiş 8 yıl önce hiç önüme çıkmamıştı kızıma düşünebilirdim aslında bizim komşunun oğlu var adı Göktürk ilk defa onda duydum o da hoşuma gitti öz Türkçeİsim bizde de sıkıntı kozlar bulamıyoruz .ilk kısımın adı Umay bu da erkek buna da umaya uyumlu olsun istiyorum uraz,utku,Giray,kutay bunlar arasındayım hangisi sizce ? Eşim aslında Gökalp Göktuğ eralp felan da diyor da ay çok zor seçmek gerçekten kızım da direk içimize sinmişti bunda niye böyle zorlanıyoruz anlamadım yani
Gebe okulunda sancı çekerken duş aldırıyoruz burada havlu var steril ama içinize sinmezse getirin dedi doğum sonrası için epizyotomi dikişi ve sezeryan dikişi için eve gitmeyi bekleyin duşunuzu evde yapın tercih sizin burada da yapabilirsiniz dedi sezeryan dikişi için eczaneden bant alın getirin burada yapacaksanız dediDuş almayı düşünenler ya da daha önce doğum yapmış olanlar doğumdan sonra duş alabiliyor muyuz sezeryanda dikiş oluyor normal doğumda da epizyotomi dikişi oluyor öyle olunca çok kafam karıştı
Bizim hastanede de sezeryan dikişini alıyorlar epizyotomi dikişi eriyormuş. Estetik dikişmiş ikisi de. Sezeryan dikişini banyo alırken kapatın eczaneden alınan bantla, epizyotomi dikişine de batikon sürebilirsiniz dedi.İkisinde de alabilirsin demişlerdi. Normal doğumdan sonra eve geçince almıştım. Sezaryende alabilirsin dendiğini hatırlıyorum ama aldım mı onu hatırlamıyorum, biraz çekindim sanırım. Ama, sanırım aldım ya... Bir de bana sezaryen dikişleri için yapıştırma demişlerdi. Nasıl oluyor bilmiyorum. Yani dikiş aldırmaya falan çağırmamışlardı.
Teşekkür ederim çok aydınlatıcı olduGebe okulunda sancı çekerken duş aldırıyoruz burada havlu var steril ama içinize sinmezse getirin dedi doğum sonrası için epizyotomi dikişi ve sezeryan dikişi için eve gitmeyi bekleyin duşunuzu evde yapın tercih sizin burada da yapabilirsiniz dedi sezeryan dikişi için eczaneden bant alın getirin burada yapacaksanız dedi
Cok gecmis olsun sana da ogluna daBu arada benim ilk oğlumun adı Ozan. İkinci için hiç düşünmedim çünkü adını Ozan seçti. Kardeşi ben istedim adını ben seçerim dedi. Çocuk haklı ilk gebeliğim o kadar zordu ki tövbe etmiştim bir daha çocuk yapmam diye. Ama kısmet. İkincinin adı Miraç olacak inşallah hayırlısıyla
Her zaman tam destekKizlar açıkçası biri büyüğe koy nolcak desin diye bekliyordum çok iyi oldu sizin mesajlar
Benim ikiz gebelik olduğu için erken doğum riskim yüksek. Grupta ilk doguranlardan olabilirim yüksek ihtimal. Bugün bebeklerin küveze girme ihtimallerine rağmen ilk onların valizini hazırladık. Hazırda bulunsun ne olur ne olmaz diye.29. Hafta 2 gün sonra bitiyor . 30. Haftaya giriyorum . Bugünleri gösteren rabbıme çok şükürSerklajlı anneler olarak her hafta o kadar zor geçiyor ki , her an doğacak mı en ufak bir ağrıda acaba sancı vs diye düşünmek çok kötü
Bende alışveriş kısmını tamamladım sayılır. Bugün doktora görünüp evime geçeceğim. Magnezyum serumdan sonra annemde kaldım 1 hafta.
Sizce yıkamaya başlasam mı ? Erken mi yoksa .
Yeter ama çıkarken kullanmak için kalın bişi lazım yine deHastanede hemşireye verileceklere müslin örtü koysam yeterli mi? Ben birkaç tane müslin battaniye aldım diğer battaniyeleri örme battaniyeleri var bir de annemin getirdiği benim bebeklik battaniyelerimNasıl bir battaniye kopacağımı bilemedim. Müslin yalnızca kundak için mi kullanılıyor? Her şeye çok yabancıyım yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum
Hastane sıcak olur, müslin veya hastane çıkışı setlerinde bulunan ince battaniyeler yeterli gelebilir. Ama bir arkadaş yazmış yukarıda dışarısı için kalın gerekir diye, evet çıkarırken bebeği arabayla götürecekseniz araba koltuğuna koyarsanız, üzerine de peluş battaniye gibi kalın bir şey örter öyle çıkarırsınız.Hastanede hemşireye verileceklere müslin örtü koysam yeterli mi? Ben birkaç tane müslin battaniye aldım diğer battaniyeleri örme battaniyeleri var bir de annemin getirdiği benim bebeklik battaniyelerimNasıl bir battaniye kopacağımı bilemedim. Müslin yalnızca kundak için mi kullanılıyor? Her şeye çok yabancıyım yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum
Yok hem dedesinin adı hem kaynımın adıYa o da mı Enver paşa hayranı? Başka bir sebebi var mıben tek kişi koymasın ismi diye yağızı da ekledim başa. Yalnız yağız esmer erkekler için bir isimmiş. Benim ilk oğlum sapsarı çocuk bu da ultrason fotoğraflarından abisine benziyor kesin aynı çıkacak yağız yerine başka isim düşünmem gerekir o durumda
Uyku sorunu değil uyku benimle sorun yaşıyor arada uğruyor sadece ben hamileliği öğrenince başlarım wc ye kalkmaya her yarım saate bir ordayımGeceleri uyanmaya basladim son zamanlarda. Mart annelerinde okudugum kadariyla mide yanmasi ve çiş icin kalkıyorlar ama benim mide yanmam uykudan uyandiracak derecede degil hatta bugun hic yok. Tuvaletim de o kadar yok yani. Sicak falan basiyor sanirim ondan.
Durduk yere uyanmak sinirimi bozdu.
Uyku sorunu yasayan var mi baskaerken baslayacak bizim uykusuzluk mesaisi galiba
Kış ayındayız müslin değilde ben penye battaniye + hafif kalınlıkta bir battaniye koydum içine tek kat yakım giyecek ilk defa dinyaya geliyor ya bence üşürler hastanenin sıcaklığına göre çıkarıp geri örtersin doğum sonrası anne de üşüyor bebekte üşüyor benceHastanede hemşireye verileceklere müslin örtü koysam yeterli mi? Ben birkaç tane müslin battaniye aldım diğer battaniyeleri örme battaniyeleri var bir de annemin getirdiği benim bebeklik battaniyelerimNasıl bir battaniye kopacağımı bilemedim. Müslin yalnızca kundak için mi kullanılıyor? Her şeye çok yabancıyım yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum
Bizdede benzer durumlarKızlar nasıl gidiyor hamilelik? Ben uuzn süre ayakta kalınca bel Ağrısından duramıyorum..
Doğumdan sonra hastanede duş alacak yer oluyor istersen alırsında duş alacak durumun olmayabilir hem yorgunluk va r bebekle ilgşlenme hem misafir gelir gider eve gidince almak daha mantıklı olur hem yara çok taze olmazDuş almayı düşünenler ya da daha önce doğum yapmış olanlar doğumdan sonra duş alabiliyor muyuz sezeryanda dikiş oluyor normal doğumda da epizyotomi dikişi oluyor öyle olunca çok kafam karıştı
Valla o baskın gen hiç belli olmuyor. Benim eşim de esmer ilk oğlumuzun ona benzeyeceğinden o kadar emindi kiYa yağız esmer erkekler içinse bana uyar benim eşim çok esmer kızımda esmer baskın gen oğlanda esmer olacaktır ama ben ğ, ö, ü, ş, ç gibi Türkçe harfleri sevmiyorum eşimin istediği Özgür ismini sırf bu yüzden reddediyorum ama en sıcak da ona bakıyoruz isimler arasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?