Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    103
Çok geçmiş olsun ama sen kendine de dikkat et. Bu ara domuz gribi var malum hastaneler çok riskli
Çocuk olunca kıyamıyor insan. Hastanenin acili boştu Allah'tan. Bademcik iltihabı kanda enfeksiyon olmuş domuz gribi değil. Allah beterinden korusun. İnşallah hastalanmayız artık. Ben de ne hissettiğimi bilmiyorum artık. Bebek çok hareketli sancım mı oluyor bebek aşağı doğru baskı mı yapıyor anlamıyorum

Normalde yıkıyorum ama yenidoğan için pelul ciğerlere kaçıyor diye tavsiye etmiyorlar aynı yatağa koyunca bir süre sonra ağızlarına sokuyorlar bir süre kaldırın yaşında verirsiniz
Çok teşekkürler tanır için, Ben de oyuncak vermeyeceğim. Kızçeye bir dolap aldık, içinde kıyafetleri vs. En altta da sepetli bir gözü var oraya koyayim diyorum. Oraya koymadan önce de yıkama dezenfekte işlerini yapayım diyorum.
Yardima gelcek varsa cabuk biter hemencik hallolur bnm oyunck hediye gelmedi ama kiyafetlerin hepsini yikayip kullandim oyunck gelse onlari da yikardim sanirim
çok teşekkürler cevap için

Ben de ayakta veya otururken pek hissetmiyordum yatınca çok güzel hissediyordum son 1 haftadır falan ayaktayken vs ben de hissediyorum hatta bugün duş alırken kıpır kıpırdı bı tuhaf oldum Artık kilosu arttı kas ve kemik yapısı da daha güçlü bence ondan. Eskiden uşak tefek hareketlerini hissetmiyorduk bile. Benimkinin kilosu da 1 2 hafta önden gidiyor birden daha güçlü hissetmeye başladım

Iyi aksamlar herkese
Daha önce doğum tecrübesi yaşayan veya yalancı sancilar yasayan arkadaslarim
Bu sancinin neye benzedigini biraz tarif edebilir misiniz acaba

Iyi aksamlar herkese
Ben böyle bişi yaşadım mı hatırlamıyorum benim suyum geldiğinde sancım varmış onu da anlamamıştım ama 1,5 gün önce nişan gelmişti onu anlamıştım pembe kan lekeli sümüksü bir sıvı idi

Teşekkür ederim cevap icin bende haftaya nst ye girecegim galiba.
Acaba sanci var mi yok mu merak ediyorum

Teşekkür ederim cevap icin bende haftaya nst ye girecegim galiba.
Acaba sanci var mi yok mu merak ediyorum
Orada çıkıyor mesela 30 falan ama dıştan anlaşılan bişi yok bebeğin bir yerde toparlanıp katı olup bir anda kasılıp bırakması gibi diyorlar yalancı sancı için ama sancı daha ciddi bişi sanırım 2. Si doğrudan sezaryen idi bilemiyorum

Aslinda 25.haftamda bi nst ye girdim
Cok düşük sanci cikti ama dediginiz gibi hic bisey hissetmiyordum
Bu bahsettiğiniz hissi bi takip edeyim ben teşekkür ederim

Kilosu kaç oldu acaba merak ettim 1250ydı en son. Mantıklı aslında hareketlerı daha güçlü olduğuna göre büyüyor

Iyi aksamlar herkese
Gerçek sancı regl ağrısı gibi, bele vuruyor özellikle, sadece karın çevresinde değil. Yalancı sancılarda karında top gibi bir yer şişiyor, sonra gevşiyor, dinlenince geçiyor. Gerçek sancı dinlenmekle geçmiyor, doğurunca geçiyor, unutuyorsun bile.

Asagi yukari herkeste ayni o zaman. Bunu kendimde bi takip edecegim teşekkür ederim

Asagi yukari herkeste ayni o zaman. Bunu kendimde bi takip edecegim teşekkür ederim
İlk defa tecrübe edeceksiniz, hiç endişe etmeyin. Rahat olun. Gerçek sancı gelince emin olun anlarsınız, ya suyunuz gelir, ya düzenli aralıklarla sancılar gelir. Diğer türlü evde dinlenin, fiziksel hareket yapın, bir de bebeğinizin kolaylıkla doğduğunu hayal edin, karnınızdan aşağı kolayca indiğini, doğum anında da. İşe yarıyor, yani kısacası pozitif olun. Olumsuz hikaye dinlemeyin. Bazı insanlar ne yaşadıysa onu abartıyor, daha önemli gözükmek, vay sen neler yaşamışsın dedirtmek için. Allah korusun... Hayatta her şey vardır, her zaman risk vardır. Siz olumlu olun, doktorunuzla iletişimde olun, ne olacaksa olur zaten.

Cok haklisiniz. Olumsuz hikaye anlatanlari hemen susturuyorum dinlemiyorum.
Gebe okuluna gidiyorum orada egzersizler yapiyoruz evde de kendim biseyler yapiyorum
Kolay olacak diye kendi kendime telkinlerde bulunuyorum. Ama iste ilk olunca basima neler gelecek bilmiyorum. Bilinmezlikte bir tik korkutuyor. En nihayetinde hersey olacagina varir. Ben elimden geleni yapayim da
...

Tabi ki zorluğu var ama dayanılmaz olsa herkes ilk çocukta bırakırdı o yüzden kolay olacak ve bitince baktığınızda değecek

İlkler daha kolay oluyor bence, çünkü kafa bulanmamış oluyor. Gebe okulunun çok faydası oluyor. Zaten elinizden geleni yapıyorsunuz, Allah hepimizininkinin sonunu hayırlı kılsın.

Dogumu orda mi yapcaktin? Ne guzel erkenden bitirmissin ben evde oldugum icin yapsamda yine ayni olcakti ama dolap.iclerini vs erkenden hallettim bende
Benim bulunduğum yerde hastane olmadığı için annemin yanında yapacağım
Baya uğraştım eve ama eşim evde tek kalıyor ev köy evi ertesi gün çöplüğe dönüveriyor

Iyi aksamlar herkese
sancılarım belden olmadı tamamen pelvik bölgesinin içindeydi yalancı sancı yı hiç yaşamadım, başta gelip giden adet sancısı idi sonlara doğru yine aynı yerde şiddetli ishal sancısına benzettim bir yandanda kabız gbi ıkınma hissi oluyor
Bazıları beldende hissediyormuş,
Bence şöyle düşünebilirsin sancı ve ıkınma evresi doğum sonlanıyor kabızlığa benzetiyorum ben biraz ıkınınca benek geliveriyor ama kabız olduğunda bir saatte ıkınsan bişey gelmediği oluyor okadar zor bir süreç değil yani bilmediğimiz

Son düzenleme:
Günaydın, gece 3-5
Nöbetleri arttı ve 1 de başladık. Mide yanmalarına ilaç da etki etmiyor pek. Dün ilaç da çok etki etmeyince süt denedim daha iyi geldi.
Gece yatarken başucuma süt koyma kararı aldım. Başka yöntemleri olanlar varsa denemek isterim

bu arada benim bebek 2 arterden değil tek arterden beslendiği için zaten sıkıntılı bir durumum var. 30. haftadan sonra gelişimin yavaşlaması ya da durması söz konusu tek arter durumunda. kilo alımı iyi olduğu için (20 günde 500 gram) ve karın genişliği çevresi sadece 1 hafta geriden geldiği için çok önemsemedi. ama sürekli kontrol edilmesi lazım o ayrı tabi. hatta gerilik devam ederse şubat sonu doğum iznine ayırırız vs dedi. ama internette yazanlara göre karın çevresi genişliği 2 hafta filan geriden geliyorsa çok sıkıntı olmuyor fark daha da artarsa kontrolde tutulmalı gibi şeyler yazıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…