• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    102
Ben iki haftalıkken yaptırdım sünnetçiyi eve çağırdılar tavsiye etmiyorum tabiki bu iyi bir yöntem değil beni dinlemediler ben hastanede temiz olsun kayıtlara geçsin istedim ne olur ne olmaz ama eşim tarafı nın gelenekleri böyleymiş sünnet çok önemli vs neyse pipisi kapalı gibiydi acil yaptırmamız gerekiyordu çiş damla damla geliyordu lokal anestezi ile oldu kesim lazerle yapıldı bebeğim hiç ağlamadı nerdeyse babası elini tuttu yanındaydı on dk oldu bitti verdiler bana emzirdim çok kolay oldu sanki iğne yapıp verdiler uyuşuk olduğu için ilk çişide acıtmadı ben çok kızdım yapmayın evde diye ama gerçekten böyle rahat olduğunu bilmiyordum galiba yine ben bu yöntemle yapacağım hastaneye götürmeyeceğim birkaç kişiden gördüm hastanede ağlama vs çok oluyor
Bizim şehirde bir doktor hem acıbademde hem özel bir klinikte hem evde yapıyormuş çocuk cerrahi doktoru sizinki de doktordur belki yenidoğanı klinikte lokal 6 aydan büyüğü acıbadrmde genel yapıyormuş herhalde arkadaşım, ablası ve eltisi bu doktora özel klinikte yenidoğanken yaptırmış şuan çocuklar ortaokulda, 8 yaşında ve 1 yaşında bir sıkıntıları yok ama internette klinik randevu için bile telefonları açmıyor yazıyor bir de akşam saati yapıyormuş sünnetleri ben sabahtan istiyorum kanama vs olursa doktora ulaşamayız yorumları okudum neredeyse tüm şehir doktora sünnet olmuş yenidoğan sünneti yazınca her yol bu doktora çıkıyor
Normal.bu haftalar.en hareketli oldugu zamanlarmis 30 dan sonra sanirim ayaklarini karnina topladigi icin hareket azaliyomis oyle okumustum bende cok hissediyorum ama uyuyo aralarda hareketsiz kaliyo dürtüyorum inşallah dogdugunda intikam almaz😁
Yenidoğan gibi 2-3 saatte 1 uyanıp yenidoğan uyku düzenine alışıyormuş o yüzden hareket hissetmeyince dürtmeyin diye okudum internette

Hay masallah minnaga kocaman olmuş 🧿🧿🧿 Ben ☝️ 37 ye kadar direnmeyi planlıyorum bi aksilik olmaz ise. Ama son 1 haftadır biraz yıpratıyor. Akşamları pert oluyorum. Haftaya çalışabilir raporu alacağım. Sonrasına bakacağız.

Daha güçlendiği için de hissiyat artıyor. Normal.

Ins kalir, kalsın lütfen 🥹 bebeğin kıyafet ve eşyaları ile ilgili temizlik olayına henüz girişmedim ama yalnız yapmayı planlamiyorum. Kayınvalidemi ve yakın bir arkadaşımı cagirmayi planlıyorum. Dezenfekte edilecekler bir gruba, yıkanıp ütülenecekler bir gruba ayırayım diyorum.

Deneyimli annneler alinan/hediye gelen pelus oyuncakları yıkadınız mı? Nasıl hır temizleme tedbiri aldınız?
İlk kızım için yıkamıştım sonra ağzına çok sokunca 1 yaşa kadar kaldırdım bunda büyük kızın peluşları çok küçüğü nasıl koruruz bilmem içi müzikli peluşları da beyaz sirke karbonat köpürtüp onunla silip temiz suyla siliyorum
İlk çocukta abur cuburu 3 yaşına kadar görmemişti 2. De nasıl koruruz onu da bilmiyorum

bu arada benim bebek 2 arterden değil tek arterden beslendiği için zaten sıkıntılı bir durumum var. 30. haftadan sonra gelişimin yavaşlaması ya da durması söz konusu tek arter durumunda. kilo alımı iyi olduğu için (20 günde 500 gram) ve karın genişliği çevresi sadece 1 hafta geriden geldiği için çok önemsemedi. ama sürekli kontrol edilmesi lazım o ayrı tabi. hatta gerilik devam ederse şubat sonu doğum iznine ayırırız vs dedi. ama internette yazanlara göre karın çevresi genişliği 2 hafta filan geriden geliyorsa çok sıkıntı olmuyor fark daha da artarsa kontrolde tutulmalı gibi şeyler yazıyordu.
Benim kan akışımda sorun görülmedi ama korktuğum durum plasentadan kan akışının azalması durumu olur mu diye, demek ki tek arterden olsa nile kontrolde tutuyorlar. Bu da biraz içimi rahatlattı, beybiniz ona rağmen güzel kilo almış.
Evet 3-4 haftaya kadar gerilemeyi takiple kontrol ediyorlarmış.
Sağlıkla tamamlanır inşallah hepimizin süreci🙏🏼 teşekkür ederimm.

Bizim şehirde bir doktor hem acıbademde hem özel bir klinikte hem evde yapıyormuş çocuk cerrahi doktoru sizinki de doktordur belki yenidoğanı klinikte lokal 6 aydan büyüğü acıbadrmde genel yapıyormuş herhalde arkadaşım, ablası ve eltisi bu doktora özel klinikte yenidoğanken yaptırmış şuan çocuklar ortaokulda, 8 yaşında ve 1 yaşında bir sıkıntıları yok ama internette klinik randevu için bile telefonları açmıyor yazıyor bir de akşam saati yapıyormuş sünnetleri ben sabahtan istiyorum kanama vs olursa doktora ulaşamayız yorumları okudum neredeyse tüm şehir doktora sünnet olmuş yenidoğan sünneti yazınca her yol bu doktora çıkıyor

Yenidoğan gibi 2-3 saatte 1 uyanıp yenidoğan uyku düzenine alışıyormuş o yüzden hareket hissetmeyince dürtmeyin diye okudum internette
Olabilir hastanede çalışıyor dediler zaten ama doktormu biologmu tam emin değilim
ordada herkes bu adama yaptırıyor şikayetçi olanda yoktu eve çağırdık ama baya büyük bir mebla da verdik
Ağlama kanama hiçbişey olmadı çok şaşırdım ben 3 gündede iyileşti çok şükür

İlk kızım için yıkamıştım sonra ağzına çok sokunca 1 yaşa kadar kaldırdım bunda büyük kızın peluşları çok küçüğü nasıl koruruz bilmem içi müzikli peluşları da beyaz sirke karbonat köpürtüp onunla silip temiz suyla siliyorum
İlk çocukta abur cuburu 3 yaşına kadar görmemişti 2. De nasıl koruruz onu da bilmiyorum
3 yaşa kadar abur cubur yemediği için şimdi canı istiyormu düşkün mü yani şimdiki çocuklar gibi
Ben 6 yaşına kadar hiç yemedim mesela
İlkokulda tanıştım ilk ufak tefek yedim ozaman mecbur aç oluyorduk
Ama hiç sevmem aramam yiyememde hatta birçok şeyi piyasadaki
Oğlumda acaba benim gibi olurmu merak ediyorum

sancılarım belden olmadı tamamen pelvik bölgesinin içindeydi yalancı sancı yı hiç yaşamadım, başta gelip giden adet sancısı idi sonlara doğru yine aynı yerde şiddetli ishal sancısına benzettim bir yandanda kabız gbi ıkınma hissi oluyor
Bazıları beldende hissediyormuş,
Bence şöyle düşünebilirsin sancı ve ıkınma evresi doğum sonlanıyor kabızlığa benzetiyorum ben biraz ıkınınca benek geliveriyor ama kabız olduğunda bir saatte ıkınsan bişey gelmediği oluyor okadar zor bir süreç değil yani bilmediğimiz
Rabbim hepimize kolay dogumlar nasip etsin 💕

sancılarım belden olmadı tamamen pelvik bölgesinin içindeydi yalancı sancı yı hiç yaşamadım, başta gelip giden adet sancısı idi sonlara doğru yine aynı yerde şiddetli ishal sancısına benzettim bir yandanda kabız gbi ıkınma hissi oluyor
Bazıları beldende hissediyormuş,
Bence şöyle düşünebilirsin sancı ve ıkınma evresi doğum sonlanıyor kabızlığa benzetiyorum ben biraz ıkınınca benek geliveriyor ama kabız olduğunda bir saatte ıkınsan bişey gelmediği oluyor okadar zor bir süreç değil yani bilmediğimiz
Ne kadar rahatlatıcı bir mesaj 🙏 İnşallah su gibi geçer doğumlarımız kolaylıkla, sağlıkla. 🌸🌼

Günaydın, gece 3-5
Nöbetleri arttı ve 1 de başladık. Mide yanmalarına ilaç da etki etmiyor pek. Dün ilaç da çok etki etmeyince süt denedim daha iyi geldi.
Gece yatarken başucuma süt koyma kararı aldım. Başka yöntemleri olanlar varsa denemek isterim 👍
Kv hep çiğ bakliyat ye der bulgur fasulye vs çiğ çiğ birkaç yedim ama fayda göremedim 😄belki bende işe yaramadı

Mide yanması iskencesi ile çiğ bakliyat iskencesi arasında mide yanmasını tercih ederim 🤣🤣
Çok şükür allaha bir onu yaşamıyorum ara ara oluyor ama idare ediliyor yada geçiştiriyorum soğuk sütle dik yatarak sürekli devam etmiyor bel çatı ağrıları yeterince burnumdan getiriyor 🥲

Çok şükür allaha bir onu yaşamıyorum ara ara oluyor ama idare ediliyor yada geçiştiriyorum soğuk sütle dik yatarak sürekli devam etmiyor bel çatı ağrıları yeterince burnumdan getiriyor 🥲
Çatı agrisi bi haftadir bende de basladi ya ilkte boyle bisey olmus muydu hic hatirlamiyorum ama baya zormus 🥴

Kilosu kaç oldu acaba merak ettim 1250ydı en son. Mantıklı aslında hareketlerı daha güçlü olduğuna göre büyüyor 😁
Uygulamadan yüksek çıkıyor benim 1 haftadan fazla hatta bebek güzel kilo alıyor dedi doktorum da. Aksamlari cidden çok güçlü ama gündüzleri hiç o değil gibi 😂

Kızlar pijama takımı olarak ne aldınız ? Ben siyah gömlek elbise, düğmeli uzun kollu mint yeşili takım aldım. Birde yarım kollu mu almalıyım? Veya sabahlıklı bir takım mı almalıyım karar veremiyorum

Uzun zamandır yoktum buralarda kızlar bende güncelleme yapayım mademm 🥰 bugun kontrol vardı 1900 gram olmuş oğluşum. Her şey yolunda çok şükür. Çalışabilir raporu aldım 35 e kadar devam inşallah 🙏🏻 hala devam eden var mı işe?
Bende devam ediyorum:) 33. Haftadayım

o kadar şanslısınız ki 😅 çatı ağrısına normal diyor herkes ama herkeste de olmuyormuş kasıklarım vajina bölgesi leğen kemiğim komple sancıyor sızlıyor gece yatakta bile zor dönüyorum neyse ki her gün olmuyor artıyor azalıyor bazı günler

Uzun zamandır yoktum buralarda kızlar bende güncelleme yapayım mademm 🥰 bugun kontrol vardı 1900 gram olmuş oğluşum. Her şey yolunda çok şükür. Çalışabilir raporu aldım 35 e kadar devam inşallah 🙏🏻 hala devam eden var mı işe?
Ben de devam ediyorum ama bir hafta daha gidip bırakıcam zorlanıyorum artık 35te bırakmış olucam ben de

Back