• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    103
Teşekkür ederim güle güle giyin inşallah ☺️ sabahlık şart mı acaba ya
Gebe okulunda sabahlık yada yelek getirin doğumdan sonra üşürsünüz demişti ilk doğumumda da ocaktı hastanede kaloriferleri çok yakmışlardı üşümemiştim
bence değil 😃 o yüzden evdeki ile devam dedim 😂 beyaz gecelikler sanırım iç gösteriyor, doğum sonrası yürüyüşte rahatsız olanlar için rahatlık oluyor.
Evet ilk doğumumda beyaz geceliğim iç gösteriyordu önceden fark etmemişim bu sefer beyaz almadım gecelik mint yeşili pijama siyah beyaz dik çizgili aldım bebekle takım pijamayı da bej yada gri düşünüyorum

Günaydınnnn sonunda alışverişimi yaptım yavaş yavaş yıkayıp ütüleyip çantamı hazırlayacağım her şeyi aldım gibi ama hiçbir şey de almadım gibi geliyor 😅 ilk çocuk çevremde de daha önce görmediğim için alışveriş çok zordu listelere baktıkça kafam karıştı kimini 0-3 ay aldım kimini 3-6 ay yani neyden ne kadar aldım onu bile bilmiyorum bazıları da 0-1 ay artık eksik olursa doğunca alacağım 😅
Haftaya 32 dolacak diye, bu haftasonu baya İnternet siparişi verdim.
Benim durum da aynısı, neyden ne kadar aldım yetecek mi fazla mı, gereksiz mi gerekli mi hiç fikrim yok.

Hiçbir şey almadım gibi geliyor öte yandan.
Neyse ki ebebek yakın, bişi olunca birini gönderirim veya eve sipariş ederim diye plan yapıyorum.
33 en geç 34te çantayı tamamlamayı düşünüyorum.
Deterjan kısmında takıldım ama, neyle yıkayacaksınız kıyafetleri?

Benim durum da aynısı, neyden ne kadar aldım yetecek mi fazla mı, gereksiz mi gerekli mi hiç fikrim yok.

Neyse ki ebebek yakın, bişi olunca birini gönderirim veya eve sipariş ederim diye plan yapıyorum.
siveno ile yıkayacağım bebeğin ve kendiminkileri

Son bir kaç gündür yeni özellik açıldı. Vajina içinde bazen batma bazen baskı gibi bi his. ve karnımın nerdeyse devamli sert olmasi. Artik doktora da sormuyorum her seye normal diyor
Ben de ayağa kalkınca vajina ve pelvis kemiklerine baskı oluyordu, özellikle 27. Hafta civarı.
O kontrolde baş aşağıdaydı; muhtemelen oraya bastı.

Bu karnın daha sıkıntı sertleşmesini anlamıyorum. Yalancı kasılmalar (braxton hicks) bunlar mı acaba... gerçek kasılmayı anlayacak mıyım acaba ya 😅

Sling ya da ana kucağı alan var mı? Bebeklerin anatomisine uygun önerebileceğiniz özellikle sling varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Tuniko neko sling önerdiler.
İlaysmabel de önermişlerdi.

İkisinden birini alacağım.

Kanguru alırsam babybjörn mini 3d cotton alacağım.

Kanguru çocuk başını tutmadan kullanmayın dediler gebe okulunda.

Eğer slinge alışırsak bebek ve ben, başını tutunca Kanguru alırım.

Aslında bahsettiğim markanın başını destekleyen bir aparatı var o açınca baş geri düşmüyormuş.

Daha büyük bir Kanguru da düşünmüyorum, bu 1 yaş civarına dek kullanılıyor. Zaten sonra yürümeye başlar bi de belimi sakatlarım diye ilk yıl doya doya taşırım kucağımda💞

Bende de yeni açılan özellik;
Yan yatmaktan kaynaklı kalça ağrısı 😅
(bazen pakete omuz ağrısı da ekleniyor)
Ağrı nedeniyle uyanıp tekrar uyuyamamak da cabası.🫨

Doya doya sırt üstü yatmak istiyorum, arada kendimi hala sırt üstü uyurken basıyorum.

Bu ağrıya çözümü olan var mı?

Eskiden de yan yatardım; yatağım da aynı.
Hiç sorun yaşamamıştım. Altıma yumuşak olsun diye elyaf yorgan koysam o da terletir herhalde.

Uyuyanlara bebişli mutlu tatlı rüyalar dilerim💞💖

Tuniko neko sling önerdiler.
İlaysmabel de önermişlerdi.

İkisinden birini alacağım.

Kanguru alırsam babybjörn mini 3d cotton alacağım.

Kanguru çocuk başını tutmadan kullanmayın dediler gebe okulunda.

Eğer slinge alışırsak bebek ve ben, başını tutunca Kanguru alırım.

Aslında bahsettiğim markanın başını destekleyen bir aparatı var o açınca baş geri düşmüyormuş.

Daha büyük bir Kanguru da düşünmüyorum, bu 1 yaş civarına dek kullanılıyor. Zaten sonra yürümeye başlar bi de belimi sakatlarım diye ilk yıl doya doya taşırım kucağımda💞
#REKLAMDEGİL
😄

Bibs emziklerini bebekler tutuyor diye çok öneriyorlar kauçuk mu silikon olanı mı kiraz uçlu mu anatomik mı alacağız ilk çocuğum tutmadı hiç bunda istiyorum başka önereceğiniz marka model var mı kauçuk düşünmüyorum aslında wee baby den 2 emzik aldım silikon kiraz uçlu ama ucu sert sanki

Deterjan siveno aldım iyi mi kötü mü bilmiyorum 🥲 tavsiye veremeyeceğim zaten en çok kafamı karıştıran oydu eşime deterjanı sen seç dedim. Çünkü kimi bebek deterjanı öneriyor kimi sabun tozu bir de baya marka var o sebeple seçemedim. şampuan mustela ya da ecowell aldım ikisi arasında kararsız kalmıştım en son hangisini seçtim bilmiyorum 😅

Ben de ayağa kalkınca vajina ve pelvis kemiklerine baskı oluyordu, özellikle 27. Hafta civarı.
O kontrolde baş aşağıdaydı; muhtemelen oraya bastı.

Bu karnın daha sıkıntı sertleşmesini anlamıyorum. Yalancı kasılmalar (braxton hicks) bunlar mı acaba... gerçek kasılmayı anlayacak mıyım acaba ya 😅
Evet aynen bunlar ne kasılma mi, degilse ne kafamda deli sorular 😅

Bende de yeni açılan özellik;
Yan yatmaktan kaynaklı kalça ağrısı 😅
(bazen pakete omuz ağrısı da ekleniyor)
Ağrı nedeniyle uyanıp tekrar uyuyamamak da cabası.🫨

Doya doya sırt üstü yatmak istiyorum, arada kendimi hala sırt üstü uyurken basıyorum.

Bu ağrıya çözümü olan var mı?

Eskiden de yan yatardım; yatağım da aynı.
Hiç sorun yaşamamıştım. Altıma yumuşak olsun diye elyaf yorgan koysam o da terletir herhalde.

Uyuyanlara bebişli mutlu tatlı rüyalar dilerim💞💖
Ya ben de kalça ağrısından ölecem. Nasıl yatacağımı şaşırdım. Ağrıyla uyanıyorum 🤦🏻‍♀️ daha 2 ay var 🙈

Anlamıyorum ama benimde 20-27 arasında gidip geliyordu karında sertleşme bir yere toplanma oluyor nst esnasında da oldu ama onlara yalancı sancı diyorlardı. Bende anlamadım 1 kere nst ye girdim
Sertleşme toplanma oldupundamı 20 oluyordu

Çamaşır sodası yada beyaz sabun tozuyla yıkayacağım ben sonraları da bizimkilerle atarım birkaç ay sonra

Back