çok teşekkür ederiim.Sağlık ocağında doktorun yazması lazım çünkü gebe olarak işaretliyor ancak öyle ücretsiz oluyor. Sonra eczaneye gidip ücretsiz alıp tekrar sağlık ocağına gidip yaptırıyorsunuzgrip olduktan sonra aşı yapılıyor diye biliyorum ama emin değilim.
Ben dün bir kez hissettim, kelebek uçması gibi bir his. Normal, iki haftaya ancak hissedilmeye başlanır.Bebeğin yerleşmesiyle ilgilidir. Benim ilk gebeliğim 18. haftadayım daha hiç hissetmedim aslında tam olarak ne hissedeceğimi de bilmiyorum siz biliyorsunuz biraz daha zaman geçince hissedersiniz canınızı sıkmayın
Ama fetal DNA'da böyle bir yanlış olamaz ki, oluyorsa test geçersizdir mantıken öyle değil mi?Kizlar 13+4 kontrolumde bebegin bacaklar full acikti ve hicbisey yoktu, yasli ebe iki kez bakti kiz dedi. Bugun 18+4 detayli ultrasonuna gittik, bacak arasinda bariz bisey vardi kocaman ve ebe bize yuzde 99 erkek dedi, biz sook. Ailede herkes kiza alistirdigi icin bi dustu moralleri sanki hahahahah ben de bi soktayim ama herseyi cok iyi saglikli sukurler olsun. Ama inanin yine de inanamiyorum o da kordon mudur diye hahahah bu kadin bi kez gosterdi cunku ama barizdi yani sekli falan, artik TR`de aralikta gelince bi daha baktiririm ama simdi erkege kanalize olmaya calisiyorum.
20`ye kadar yolu varmis yani inanmayin hahahah
Sağlık ocağınızı arayın drunuz varsa gidin ben bugün gebe izlemine gittim işim hemşireleydi ama arkadaşımda doktordan ilaç yazdırdıçok teşekkür ederiim.
mart annelerinde okudum. 5-6-7 kasımda grev varmış sağlık ocaklarında benim gibi yaptırmayı düşünen varsa.
8inde gideceğim artık
Aynıyım ben de ya ilkinde çok erken hissettim ama bunda bir iki pıt pıt devamı yok. Oysaki ikincide daha erken hissedildiği yazıyor her yerde.Kizlar ya bebek hareketlerini hala hissetmiyorum ben tamam daha erken aslinda ama ilk bebekde 16 haftada hissediyordum suan 17 haftalik olduk yatiyorum odaklanarak dinliyorum ama yok. Ilk gebeligimde yemek yerken falan baya hissediyodum bu haftada
Merhaba kesinlikle aynı fikirdeyimOl ol. Bana yeter ki aşı olsun hepsini olurum. Daha bugün de tetanoz oldum. Bilimin köpeğiyiz.
2 saat oldu herhangi bir şey hissetmiyorum daha ama ağrı kızarıklık olabilir dedi hemşire. Bakalım bekliyorumMerhaba kesinlikle aynı fikirdeyim
Tetanoz aşısından sonra nasilsiniz ?
Birde nerede yaptirdiniz ?
Saglik ocagi mi cagirdi yoksa kendiniz mi gittiniz?
2 saat oldu herhangi bir şey hissetmiyorum daha ama ağrı kızarıklık olabilir dedi hemşire. Bakalım bekliyorumsağlık ocağında yaptırdım hemşire aradı gelin diye.
fetalde olmaz, burada fetalde soylenmiyor. 13+4 te detaylida baktik ebeyle ebe de kiz dedi biz de hicbisey gormedik ondan sasirdik dun detaylida :) fetalde direkt belli olur, eger yanlissa gecersizdir bence deAma fetal DNA'da böyle bir yanlış olamaz ki, oluyorsa test geçersizdir mantıken öyle değil mi?
ben de oyle, ne derlerse yapiyorumOl ol. Bana yeter ki aşı olsun hepsini olurum. Daha bugün de tetanoz oldum. Bilimin köpeğiyiz.
Fizik ama 9. Sınıflar ne ergen ne çocuk canavar gibi bişilerSınıf öğretmeni misiniz yoksa branş mı? İnsan sınıf yönetimi konusunda zorda kalınca bağırabiliyor ama bence fazla yıpratmayın kendinizi. Geçmiş olsun
Anladım :) Zaten ebe bakmıştı diyorsunuz.fetalde olmaz, burada fetalde soylenmiyor. 13+4 te detaylida baktik ebeyle ebe de kiz dedi biz de hicbisey gormedik ondan sasirdik dun detaylida :) fetalde direkt belli olur, eger yanlissa gecersizdir bence de
annem hep ilk cocuk kiz olursa ablalik eder daha iyi olur derdi, kendi de oyle istemis ama abim olmus once sonra beni cin takvimine gore hesaplayarak yapmisAnladım :) Zaten ebe bakmıştı diyorsunuz.
Hayırlı olsun tekrardanErkek cocuk anneye duskun olur diyorlar, arkadasımın oglu var aman tanrım gorseniz ne aşk yaşıyorlar ana oğul ahahaha...Benim ilk yavrum kız ve aşırı babacı, küçükken babasının yanına bile oturtmazdı beni..Simdi yine kız geliyor
Bence doğum anlamdında hiç belli olmaz ileri veya geri olması...Kimi insan iri kimi zayıf ama gelişim farklı bişi...Kilo ilerde gidiyorsa son haftalarda doktor sezeryan oneriyor burda cunku normal dogum zorlasıyor. Bir de burda 15. hafta itibariyle artık boyunu kilosunu soyluyorlar karın ve baş olcumu yaparak.dun ultrasona girdim ya kizlar, ne bebegin kilosu olculdu ne boyu. hatta bazi yerlerini olcunce ekranda altta gordum bazi yerleri bir hafta ilerde falan cikti, ama genel olarak ayni gun ve haftada birakti ebe.
sordum total bi olcum yapicak misiniz diye, burda yapmiyoruz degistirmiyoruz artik bebeklerin bazisi geri gelir bazisi ileri, en sonunda hepsi ayni tarihte gelir sonuc olarak dedi ama bana biraz garip geldi, sonucta ilerde gerideyse dogum tarihi bile oynar bazen, ne garip adetler var burda ama sanirim anneleri stres yapmamak icin oynatmiyolar
evet valla burda hic anlamadim nasil yapiyolar o olayi ama normalde 20.haftadan 34 e kadar ultrason da yok, neyse ki ben turkiyeye gelicem o sirada bi o zaman gorurum, biraz ilkel geliyo bana burasiBence doğum anlamdında hiç belli olmaz ileri veya geri olması...Kimi insan iri kimi zayıf ama gelişim farklı bişi...Kilo ilerde gidiyorsa son haftalarda doktor sezeryan oneriyor burda cunku normal dogum zorlasıyor. Bir de burda 15. hafta itibariyle artık boyunu kilosunu soyluyorlar karın ve baş olcumu yaparak.
Ilkel değil aslında, sağlık sistemlerini en başından iyi kurup, vatandaşlarının sağlıklarını doğumdan itibaren korudukları için komplikasyon çok az çıkıyor gelişmiş ülkelerde. Yedikleri içtikleri giydikleri öyle kontrollerden geçiyor ki...evet valla burda hic anlamadim nasil yapiyolar o olayi ama normalde 20.haftadan 34 e kadar ultrason da yok, neyse ki ben turkiyeye gelicem o sirada bi o zaman gorurum, biraz ilkel geliyo bana burasi
aslinda oyle olabilir ama amerikada da bu sistem boyle, elle ve mezurayla olcum yapiyolar ve amerikada saglik sorunlari, beslenmeye yonelik sikayetler hepsi had safhada. bence olay hamileligi hastalik ya da ozel bir durum gibi degil de hayatin akisinin icinde bir surec olarak gormeleri, olacak olan kendiliginden oluyorsa zaten olur demeleri.Ilkel değil aslında, sağlık sistemlerini en başından iyi kurup, vatandaşlarının sağlıklarını doğumdan itibaren korudukları için komplikasyon çok az çıkıyor gelişmiş ülkelerde. Yedikleri içtikleri giydikleri öyle kontrollerden geçiyor ki...
Bizde ise ne olacağı belli değil. Az gelişmiş ülkelerde daha sorunlu bebekler doğduğu için kontrol daha sık normal olarak.
Kaynanalik simdiden yuklenmeye basladiannem hep ilk cocuk kiz olursa ablalik eder daha iyi olur derdi, kendi de oyle istemis ama abim olmus once sonra beni cin takvimine gore hesaplayarak yapmis
esim de kiz diye dusundugumuz zamanlar alicam kizimi sevicem opucem diye beni kiskandiriyodudunden beri ben diyorum oglum simdi gelir benim dibimde olur diye hahhaha
saglikli olsun da gercekten bunlar tatli heyecanlar, bi heyecanliyim ama erkek bebisi nasil yetistiricem edicem diye, ailesine duskun olsun abarti olmasa da ama evlenip gitse bile ailesini arasin sorsuuun, daha dogmadi simdiden bu derdi basladi