Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

çok teşekkür ederiim.
mart annelerinde okudum. 5-6-7 kasımda grev varmış sağlık ocaklarında benim gibi yaptırmayı düşünen varsa.
8inde gideceğim artık

Ben dün bir kez hissettim, kelebek uçması gibi bir his. Normal, iki haftaya ancak hissedilmeye başlanır.

Ama fetal DNA'da böyle bir yanlış olamaz ki, oluyorsa test geçersizdir mantıken öyle değil mi?

çok teşekkür ederiim.
mart annelerinde okudum. 5-6-7 kasımda grev varmış sağlık ocaklarında benim gibi yaptırmayı düşünen varsa.
8inde gideceğim artık
Sağlık ocağınızı arayın drunuz varsa gidin ben bugün gebe izlemine gittim işim hemşireleydi ama arkadaşımda doktordan ilaç yazdırdı

Bu arada 17+1 bugun ve bulantım baya azaldı. Sabahları kusuyorum sadece, sonrasında nispeten rahatım....
Ama çok AÇIM, cidden dağı taşı yiyesim var ama yiyemiyorum. ÇOK ACIKTIM, isyanlardayım artık ahahaha..
Hamile kaldığım kilodan 5 kilo eksiğim hala. Bacaklarım falan eridi resmen.

Kizlar ya bebek hareketlerini hala hissetmiyorum ben tamam daha erken aslinda ama ilk bebekde 16 haftada hissediyordum suan 17 haftalik olduk yatiyorum odaklanarak dinliyorum ama yok. Ilk gebeligimde yemek yerken falan baya hissediyodum bu haftada
Aynıyım ben de ya ilkinde çok erken hissettim ama bunda bir iki pıt pıt devamı yok. Oysaki ikincide daha erken hissedildiği yazıyor her yerde.

Merhaba kesinlikle aynı fikirdeyim
Tetanoz aşısından sonra nasilsiniz ?
Birde nerede yaptirdiniz ?
Saglik ocagi mi cagirdi yoksa kendiniz mi gittiniz?
2 saat oldu herhangi bir şey hissetmiyorum daha ama ağrı kızarıklık olabilir dedi hemşire. Bakalım bekliyorum sağlık ocağında yaptırdım hemşire aradı gelin diye.

Ama fetal DNA'da böyle bir yanlış olamaz ki, oluyorsa test geçersizdir mantıken öyle değil mi?
fetalde olmaz, burada fetalde soylenmiyor. 13+4 te detaylida baktik ebeyle ebe de kiz dedi biz de hicbisey gormedik ondan sasirdik dun detaylida :) fetalde direkt belli olur, eger yanlissa gecersizdir bence de

dun ultrasona girdim ya kizlar, ne bebegin kilosu olculdu ne boyu. hatta bazi yerlerini olcunce ekranda altta gordum bazi yerleri bir hafta ilerde falan cikti, ama genel olarak ayni gun ve haftada birakti ebe.

sordum total bi olcum yapicak misiniz diye, burda yapmiyoruz degistirmiyoruz artik bebeklerin bazisi geri gelir bazisi ileri, en sonunda hepsi ayni tarihte gelir sonuc olarak dedi ama bana biraz garip geldi, sonucta ilerde gerideyse dogum tarihi bile oynar bazen, ne garip adetler var burda ama sanirim anneleri stres yapmamak icin oynatmiyolar

fetalde olmaz, burada fetalde soylenmiyor. 13+4 te detaylida baktik ebeyle ebe de kiz dedi biz de hicbisey gormedik ondan sasirdik dun detaylida :) fetalde direkt belli olur, eger yanlissa gecersizdir bence de
Anladım :) Zaten ebe bakmıştı diyorsunuz.
Hayırlı olsun tekrardan Erkek cocuk anneye duskun olur diyorlar, arkadasımın oglu var aman tanrım gorseniz ne aşk yaşıyorlar ana oğul ahahaha...Benim ilk yavrum kız ve aşırı babacı, küçükken babasının yanına bile oturtmazdı beni..Simdi yine kız geliyor

annem hep ilk cocuk kiz olursa ablalik eder daha iyi olur derdi, kendi de oyle istemis ama abim olmus once sonra beni cin takvimine gore hesaplayarak yapmis

esim de kiz diye dusundugumuz zamanlar alicam kizimi sevicem opucem diye beni kiskandiriyodu dunden beri ben diyorum oglum simdi gelir benim dibimde olur diye hahhaha

saglikli olsun da gercekten bunlar tatli heyecanlar, bi heyecanliyim ama erkek bebisi nasil yetistiricem edicem diye, ailesine duskun olsun abarti olmasa da ama evlenip gitse bile ailesini arasin sorsuuun, daha dogmadi simdiden bu derdi basladi

Bence doğum anlamdında hiç belli olmaz ileri veya geri olması...Kimi insan iri kimi zayıf ama gelişim farklı bişi...Kilo ilerde gidiyorsa son haftalarda doktor sezeryan oneriyor burda cunku normal dogum zorlasıyor. Bir de burda 15. hafta itibariyle artık boyunu kilosunu soyluyorlar karın ve baş olcumu yaparak.

evet valla burda hic anlamadim nasil yapiyolar o olayi ama normalde 20.haftadan 34 e kadar ultrason da yok, neyse ki ben turkiyeye gelicem o sirada bi o zaman gorurum, biraz ilkel geliyo bana burasi

evet valla burda hic anlamadim nasil yapiyolar o olayi ama normalde 20.haftadan 34 e kadar ultrason da yok, neyse ki ben turkiyeye gelicem o sirada bi o zaman gorurum, biraz ilkel geliyo bana burasi
Ilkel değil aslında, sağlık sistemlerini en başından iyi kurup, vatandaşlarının sağlıklarını doğumdan itibaren korudukları için komplikasyon çok az çıkıyor gelişmiş ülkelerde. Yedikleri içtikleri giydikleri öyle kontrollerden geçiyor ki...
Bizde ise ne olacağı belli değil. Az gelişmiş ülkelerde daha sorunlu bebekler doğduğu için kontrol daha sık normal olarak.

aslinda oyle olabilir ama amerikada da bu sistem boyle, elle ve mezurayla olcum yapiyolar ve amerikada saglik sorunlari, beslenmeye yonelik sikayetler hepsi had safhada. bence olay hamileligi hastalik ya da ozel bir durum gibi degil de hayatin akisinin icinde bir surec olarak gormeleri, olacak olan kendiliginden oluyorsa zaten olur demeleri.

riskli bir durum icin siz aradiginizda zaten takibinizi detayli yapmaya basliyolar, sadece bir turk olarak bana cok rahat geliyor buradaki sistem, biz ilgi gormeye etmeye alismisiz ya da istedigimiz anda hizmet almaya sanirim. bi yandan iyi bi yandan da boyle durumlarda etkiliyor insani :)

Kaynanalik simdiden yuklenmeye basladi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…