• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Ayyyy herşeyden üçer tane hayal gibi çok değişik bir duygu olmalı Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🥹♥️🤲🤲
kendimi hâlâ keçi gibi hissediyorum 🤭 ev onların eşyası doldu zaten pat diye tayin çıksa nanayı yedik 🤣 şaka maka dört makine çamaşır yıkadım daha da yıkanmamış var. Amin hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah

Canim ben normal proseduru bu zannediyordum. Sirketin insiyatifinde mi? Bir de dogum parasini onlara odemeyi anlamadim. Nasil oluyormus rica etsem anlatir misinn?
Normalde doğum izninde olduğumuz süreyi sgk ödüyor bize canım o aylarda raporlu olduğumuz için şirket ödeme yapmıyor, sgk da rapor bitiminde ödüyor, ama bazı şirketler normal maaş yatırıyor her ay sende onlara sgk nın yatırdığı parayı ödüyorsun. Sgk nın ödediği rakam son 90 gün brütün 2/3’ü kadar yanlış hatırlamıyorsam, aldığımız maaş kadar etmiyor ve yan haklarda olmuyor tabiki, bu sebeple bizim şirketin prosedürü beni çok mutlu etti 🥹

Kızlar ben 37. Haftaya kadar calısabilir raporu almıstım ama sirketim bugün mazaret iznine cıkardı 37. Haftaya kadar ücretli izin olacak. Sonra da doğum iznim başlayacak. Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? Yani aslında benim açımdan şahane oldu🙈

Harika olmuş canım bende geçen çalışamaz raporu aldım ev iş arası baya uzak çok ağrım oluyordu, rapor tesliminde öğrendim ki maaşım ve yan haklarım aydan aya normal yatacakmış bende buna çok sevindim ilaç gibi gelecek 🥹🤲
Benim de maaşım normal yatıyor. Ama şirketim benden doğum parası filan istemedi. Bilmiyorum sonradan isterler mi ama rapor aldığım zaman patron bunlar prosedür evrak işleri benim açımdan, sen nasıl rahatsan öyle yap biz yanındayız filan dedi.

Benim de maaşım normal yatıyor. Ama şirketim benden doğum parası filan istemedi. Bilmiyorum sonradan isterler mi ama rapor aldığım zaman patron bunlar prosedür evrak işleri benim açımdan sen nasıl rahatsan öyle yap biz yanındayız filan dedi.
İstemiyorlarsa o müthiş bir durum 🤩 çünkü normalde ya ödeme yapıyorlar ve istiyorlar, ya da ödeme yapmıyorlar sgk tarafından alıyorsun ama inisiyatife bağlı olarak sgk ödemesini de almayabilir, bizim şirkette diğer hakları da kesmiyor böyle bir süreç için ilaç valla bize 🥹

İstemiyorlarsa o müthiş bir durum 🤩 çünkü normalde ya ödeme yapıyorlar ve istiyorlar, ya da ödeme yapmıyorlar sgk tarafından alıyorsun ama inisiyatife bağlı olarak sgk ödemesini de almayabilir, bizim şirkette diğer hakları da kesmiyor böyle bir süreç için ilaç valla bize 🥹
Bakalım şimdiye kadar bir şey söylemediler 😂 nasıl ilerleyecek ben de sormadım apar topar izne çıkınca. Ama arada girip bakıyorum yoğun olursa biraz destek çıkıyorum.

34 haftalık bebeğim bütün ölçümleriyle 36 ya uyumlu ve iri bebek oldugu için doktorum vajinal dogumu önermedi sezeryan yapalım diyor. yırtılma vs olur mu bebek sıkışırmış falan diyip korkuttu beni, doğuranlar kaç kg doguruyo benim 34 haftalık 2850 kg
Benimde hep iki iki buçuk hafta önde gitti doktorum hiç öyle birşey demedi sadece biraz diyetle dikkat et bebek fazla almasın dedi bende kaşar tahin muz çerez pekmez vs bunları daha az tükettim son haftalar yavaşladı alması her plasenta doguma kadar kaliteli beslemiyor. Sonra normal kiloda doğdu . Ben bu gibi durumda mutlaka başka doktordan da akıl alma taraftariyim ilk doğumlarda çünkü 2. Doğum şeklini de ilk doğum belirliyor keşke kalmasın içinizde

Bakalım şimdiye kadar bir şey söylemediler 😂 nasıl ilerleyecek ben de sormadım apar topar izne çıkınca. Ama arada girip bakıyorum yoğun olursa biraz destek çıkıyorum.
Benide telefonla arıyorlar bişeyler sormaya doğumhanede de açarım siz arayın dedim ajajsjs neyse şimdilik sorun yok bebek doğunca bulurlar beni 😂😂😂

34 haftalık bebeğim bütün ölçümleriyle 36 ya uyumlu ve iri bebek oldugu için doktorum vajinal dogumu önermedi sezeryan yapalım diyor. yırtılma vs olur mu bebek sıkışırmış falan diyip korkuttu beni, doğuranlar kaç kg doguruyo benim 34 haftalık 2850 kg
Ben de 34 haftalığım bebeğim ilerde ama doktorum şuan için normal diyor 2730 ölçtü kiloyu. Bebeğin son kilosu ve çatı muayenesine göre ilerleyeceğini söyledi. Şuan erken kesin bir şey söylemek için dedi

Canım benimkinin de poposu sağ kaburgamda nefes alamıyorum bazen. İnternete hiç bakma sıkışıyorlar içerde iyice bizi de sıkıştırıyor sıpalar 😂
Cidden internet felaket tellalı gibi canım dndnks zaten stres her sey mevcut😂bi de üstüne evham yapıyoruz okumamak bakmamak lazım ama işte analık😂

Kızlar doğum hediyesi yaptırcak mısınız? Yaptırcaksanız ne yaptırcaksınız fikir verir misiniz? Orijinal fikirlere açığım🙈magnet falan istemiyorum çöpe gidiyor öyle şeyler. Nisanda hediye işini halletmek istiyorum bir tek hediye ve çikolatası kaldı oglusun

Kizlar biraz önce bişey okudum Nisan annelerinde sonra teyit etmek için Google baktım hakikaten orda da yazıyor bu durum. Kan uyuşmazlığı olan anne babanın bebeğinde sarılık ihtimali çok daha fazla oluyomus gibi bı durum varmış var mı duyan bilgisi olan kan uyuşmazlığı olup yakında kontrole gidecek var mı sorsun druna
Kuzum ondan mı kaynaklı bilmiyorum ama benim kardeşimle eşinde kan uyuşmazlığı var doğduğunda bebiş sarılık olmuştu ama sık sık emzirmeyle çabuk atlatıyorlar sarılıktan dolayı yatmadı da hastanede taburcu edildi yani🙂

Kızlar doğum hediyesi yaptırcak mısınız? Yaptırcaksanız ne yaptırcaksınız fikir verir misiniz? Orijinal fikirlere açığım🙈magnet falan istemiyorum çöpe gidiyor öyle şeyler. Nisanda hediye işini halletmek istiyorum bir tek hediye ve çikolatası kaldı oglusun
Ben sadece çikolata ve bilinenin aksine değişik bir kolonya aldım çikolataların dışı Gold ben beğendiğim etiketleri bastırdım kendim yapistiracagim şık bir kutu aldım ona duzenleyecegim o kadar

Kızlar merhaba hayırlı kandiller
Bugün öğleden sonra kuyruk sokumumda baya ağrım oldu daha sonra belime vurdu sanırım benim tutulmuş gibi ağrıdı hala da ağrıyır hareketlerim kısıtlandı. Doğum belirtisi değildir değil mi tedirgin oldum çok. Var mı böyle bi ağrı yaşayan?

Ben sadece çikolata ve bilinenin aksine değişik bir kolonya aldım çikolataların dışı Gold ben beğendiğim etiketleri bastırdım kendim yapistiracagim şık bir kutu aldım ona duzenleyecegim o kadar
Cok mantıklı cikolata icin ben de böyle bir sey mi yapsam diye düsündüm canım🙈hediye konusunda da koku keseleri mi yaptırsam diye düşündüm ama kalıcılığı ne kadar sürer emin olamadım🙈

Kızlar merhaba hayırlı kandiller
Bugün öğleden sonra kuyruk sokumumda baya ağrım oldu daha sonra belime vurdu sanırım benim tutulmuş gibi ağrıdı hala da ağrıyır hareketlerim kısıtlandı. Doğum belirtisi değildir değil mi tedirgin oldum çok. Var mı böyle bi ağrı yaşayan?
Bazen ayağa kalktığımda belim tutulmuş gibi hissediyorum ben de yürüyemiyorum ama anlık oluyor. Dinlenince geçiyor. Senin dinlenme fırsatın oldu mu ve karın ya da kasık ağrın var mı?

Back
X