- 2 Ekim 2022
- 1.882
- 2.552
- 63
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #34.261
Benimkide sadece emerken uyuyor baska turlu uyumuyor bende dusunuyorum nereye kdr bole olcak nasil kendiliginden uyumaya alistircam bilmiorum. Bide diolarki kucaga alismis ne alakasi varki surekli emziriyorum emerkende uyuyor bu benim sucummu diyorumMaşallah çok iyi, ben henüz kendim dışımda kucakta uyutmayı denemedim zaten son 2 gündür başladı yatağa bırakınca uyanması. Ama deneyelim bence de sorun olmamalı anne sıcaklığını arıyor kıyamam
Zannetmiyorum kucağa alışma olacağını…
Evet hastanedeyiz 35+6 olduğum için Dr geciktirmeye çalışıyor doğumu, önlem amaçlı yatış yaptılarÖyle canım benim ikinci bebeğim hala oturup ağladığım oluyor analık ayrı bir şey lohusalık ayrı bir şey
Doktoruna haber verdin mi canım benim ilk gebelikte nişan geldi doktor çağırdı tansiyonumda yüksekti benek ters olunca sezeryane girdim ikinci ise su ile beraber geldi doktoruma söyledim hemen gel dedi doğuma girdim öyle
Tamam canım, teşekkür ederim. Deneyeyim birPoposuna zeytinyağı sürmeyi dene canım, elimle masaj yap deliğine. Kulak çöpüyle de sürebilirsin, hatta hafif içeri itsen de olur sana kalmış. İnşallah yapar en kısa zamanda
Aynen öyle emerken uyuyakalıyor uyandırıyorum emmeye devam ediyor, artık uyanmadığı noktada da yatağa koyuyordumBenimkide sadece emerken uyuyor baska turlu uyumuyor bende dusunuyorum nereye kdr bole olcak nasil kendiliginden uyumaya alistircam bilmiorum. Bide diolarki kucaga alismis ne alakasi varki surekli emziriyorum emerkende uyuyor bu benim sucummu diyorum
Ya hadi sağlıcakla zamanında gelsin minnoş bize de haber ver mutlakaEvet hastanedeyiz 35+6 olduğum için Dr geciktirmeye çalışıyor doğumu, önlem amaçlı yatış yaptılar
Bayram benim travmam oldu jsbxjsjd annemler burdaydi asel canavari ipek falan derken yoğun geçti jsbdjdb ipek kuş da baya gaz problemi oldu sabahlar akşam geceler sabah olmadı öyle diyim jsjdhsbhsjwhdi anca gittiler biraz rutine döndüm öyle işteNabersiniz kızlar nerelerdesiniz bayram gezmesinde misinizwarcrew göremiyorum seni büş
@misophonia_ kuzum uzun zamandır göremiyorum sanki seni nerelerdesin nasılsınız minik kızçelerin nasıl
Çiş nasıl?Kızlar aranızda bebeği 3 4 gün kaka yapmayan varmı benimki sadece anne sütü aldığı için kabız olacağını sanmıyorum 3. Gün oldu halâ kaka yok niye acaba
Canım bazı insanların mizacı mı desem fıtratı mı desem böyle, sen bunlara hiç takılıp da stres yaratma kendine.. çok şükür bebişin almışsın kucağına boşver getiren getirdin getirmeyen de kendi terbiyesini açık eder.. benim kp ve kv birer yarım taktı, dolabı ağzına kadar doldurdular raflarda yer kalmadı ama gel gör ki evimin huzurunu alıp götürdüler, evlendikten 5 yıl sonra çocuğum olmuş, bir sürü sıkıntılar yaşamışım, bize ana baba olma sevincini bile yaşatmadılar.. o kadar stres pompaladılar ki gözyaşım ekmeğime katık oldu.. ben neyleyim onların altınını gümüşünü bana bunları yaşattıktan sonra.. hiç önemi yok gelenin boşver gitsin..Kızlar şimdi size bisi söylemek istiyorum, konuşması bile çok ayıp bence ama böyle düşünmekte haksız mıyım? Doğumda vs. Yada doğum öncesi esimin ailesi bebeğe tek bir çöp dahi almadı, şimdi de bayram bebeğin 40 i çıkmadı diye biz evden çıkmıyoruz dedik neyse bunlar lütfedip taaa 2. Gün geldiler misafir gibi(!) Görümcem de yeni atandi ilk defa geldi bebeği gördü dillerinde aşırı seviyorlar felan ama yine elleri boş gelmiş ayyy çok ayıp değil mi yaa, onların getirecekleri şeyde değil gözüm ama ben böyle alışmadım yani bana çok ayıp geliyor, ellerini kollarını sallaya sallaya geldiler yine bir çöp yok, ben gorumcem atandiginda hediyesini ayrı aldım kv deye alırım hep yani ben böyle gördüm ama bunların sürekli sürekli ellerini boş görmek içimi soğuttu, hadi beni geçtim bana bisi almasınlar da bebegi de düşünür yani insan, bu kadar mı cahil olunur ya, ben mi yanlış düşünüyorum? Benim ailem doğumda ayrı hediye aldılar hem bana hem bebeğe, şimdi bayramda ayrı hemde oyle ucuz hediyeler de değil yani. Ama bunlar tek bir çöp getirmediler. Çok sinirliyim yaa. Ama yanlış anlamayın yani alacakları şeyde değil gözüm bu denli düşüncesizliklerinde hadi hiç gormediyseniz benden demi görmediniz ben her haltinizda mutlu olun diye hepsine ayrı ayri hediye alıyorum ama bunlar yok valla nasıl sinirliyim
Yaa canım valla emdiğinde ne kadar emdiğini kestiremiyorum ama 10-15 dk sonra memede uyuyor, 50cc mama ya da süt verince de yarım saat hıçkırık tutuyor, midesinin hacmi mi dar anlamadım ki.. ben mamayı doymadığını hissettiğim ya da uykuya geçemediği zamanlarda veriyorum, artık mamadan ziyade kendi sütümü sağıp veriyorum.. onun için sormak istedim beslenemiyor mu acaba diyeCanm ben meme+30cc mama verıyodum 3 gundur meme+60cc mamaya gectık.sizler nekadar verıyorsunuz
Ayy ne ağlamıştır kıyamam, olur canım böyle şeyler sonuçta senin canının bir parçası o kasıtlı yapmadın ya, bir şey olmaz korkma, çabuk geçer onun acısı dokular çok hızlı iyileşir bebeklerde, o kadar ki sünnet olduğunu bile hissetmiyor minnoşlar 40’ın içinde yapıldığındaKızlar bugun mınnosun tırnagını keserken etını kestım yanlıslıkla bır agladı azda kanadı bende onunla agladım o kadar uzuldum kı anlatamam sıze kahroldum resmen.dıkkat edın aman törpü kullanın.nefret ettım o tırnak makasından,gıdıp törpü alıcam hemen.bısey olmaz demıetını kestım resmen yavrumun ya kahroldum
Yaaa nefret ediyorum böyle insanlardan yaaaKızlar moralim çok bozuk . Kendimde suç aramaya başladım . Bebek olduktan sonra üç gece evde kayınvalidem kaldı bizle . Sürekli bebek aç doymuyor süt niye inmedi niye ağlıyor bilmem ne diye işte sürekli beni gerdi tamam yardımı da çok dokundu ses etmedim eşime dedim artık kalmasın kendimiz bakalım diye neyse gitti evine iki gündür gelmiyor bugün eşim getireyim sizi diye aradı ben de duyuyorum telefonda kızmış gelmicem ben hevesim kaçtı karışırım bi şeye falan diye konuştu eşim gitti yanına gelmiyor ağlıyormuş ben çok heves ettim bilmem ne diye tamam ama benim de ilk çocuğum benim de hevesim var kucağıma ben almak istiyorum ağlayınca hemen kalkıp o alıyordu tavırlarımdan kırılmış beni anlamıyor lohusa olan benim ağlayan o anlamadım . Kendi bebeğinle ilgilenmek istemek yalnız kalmak benim hakkım değil mi
Heee kız bir tek bunlar doğurmuş sanki, baksan hepsi çocuk profesörüCanım benim çok haklısın senim bir yanlışın yok içini ferah tut. Bence de kalmasın sen kendin ilgilen bebişinle anneliğinin tadını çıkar, gelecekse de bebekle ilgilenmete değil yemek yapmaya toplamaya yardımcı olsun bi zahmet. Zaten bu kvler bi acayip sorma yani bizden çok lohusa onlar, en iyi bilenler onlarayrıca yeni doğuö yapmışsın tabi ki gelecek artacak sütün, ben de sinir olmuştım doymuyor aç meme ver dediklerinde, en son eşime dedim annenle konuş bana süt konusunu açmasın dedim. Sütün yetmiyor diyip duruyodu
Ana kuzuları bunlar atarlar mı analarını hiçEşim de onu haklı buluyor işte o da beni üzdü
Ben de halen giydiremiyorum yaaa.. hele bu uzun kollu çıtçıtlı badiler kabusum oldu, kolunu çıkarıcam diye aklım gidiyorİpketoşuum sagol canım benım destegın ıcın.saat 4 ten berı uyumadı aglıyor,zar zor uyutuyoruz 3 dakıka sonra aglayarak uyanıyor,elımı acıyor karnımı agrıyor anlayamadım.Allahım ona gelecek olan bana gelsın o mutlu olsun yeterkı..canı acıdı dıye hala cok uzgunum.mınık bır cana bakmak çok zor en kucuk bır hataya dıkkatsızlıge gelmıyor,nasıl bakacagım bılmıyorum hala annemlerdeyım,eve gecemıyorum bır türlü moralım cok bozuk gercekten.Aslında her konuda el becerım ıyıdır ama bebegı asla gıyındıremıyorum kolu acıyacak dıye,yada stres anında cok aglayınca falan bebek bende onunla aglıyorum panık oluyorum..ne yapsam bılemıyorum nasıl bakacagımı elım ayagıma dolandı.dıkısım kanamıs bugun hep kucakta yada ıkı buklum emzırmeye calısmaktan susturmaya calısmaktan..bıraz depresyondayım sanırım..Allahım bebegım ıyı olsunda ben ıyı olurum..
Karın masajı yap canım, bacaklarını hareket ettir be mutlaka her beslenmeden sonra gazını çıkartAksam oldu yine ikinmalarimiz basladi 18 gunluk olduk ya kizlar bu ıkınma gaz sorununa cozum bulan var mi ?
Bu kadar minik bebekler kucağı ne bilsin yaa herkes her şeyi ne kadar da çok biliyor maşallah herkes alim oldu başımızaÇok geçmiş olsun inşallah en güzel şekilde hızla atlatsın minik
Herkese kolaylıklar dilerim
Benim de bir sorum var. Bazen bebeğim beşiğe koyar koymaz uyuyorsa bile uyanmaya ağlamaya başlıyor. Kucağa alışmış alıştırma diyen de var, ilk 3 ay kucağa alıştırmak diye bir şey yok anne sıcaklığını arıyor kucağında uyutmaya devam edebilirsin diyen de var. Sizce hangisi doğru?
Kucağımda severek uyutuyorum ama babası gibi farklı bir kişi bakarken de uyutmakta zorlansın istemiyorum. Ne yapacağımı bilemedim
Canım uzmanlar yenidoğanlarda 7-10 güne kadar bile normal görüyor, yalancı kabızlık diyorlar ona, normalde kabız değiller ama aldıkları besini itemiyorlar, bol bol besle ki itebilsin aşağıKızlar aranızda bebeği 3 4 gün kaka yapmayan varmı benimki sadece anne sütü aldığı için kabız olacağını sanmıyorum 3. Gün oldu halâ kaka yok niye acaba
Ya evet benim ki de uyumak için mememi kullanıyor resmenBenimkide sadece emerken uyuyor baska turlu uyumuyor bende dusunuyorum nereye kdr bole olcak nasil kendiliginden uyumaya alistircam bilmiorum. Bide diolarki kucaga alismis ne alakasi varki surekli emziriyorum emerkende uyuyor bu benim sucummu diyorum
Ayyyyynen benimkide öyleYa evet benim ki de uyumak için mememi kullanıyor resmenyatıyorum uyandıysa tekrar meme istiyor
Doğuma girmeden dua isterimYa hadi sağlıcakla zamanında gelsin minnoş bize de haber ver mutlaka☺
Nerdesin ya nişanım geldi burda sen yoksun ahsjsjsMeme canavarları nsndndndjdn
Ne nişanı kızzzzz dogurdun mu noluyoNerdesin ya nişanım geldi burda sen yoksun ahsjsjs
Şimdi nst bağlandı yine hastanedeyiz Dr tatilde bence doğurtmamak için baya uğraştırdı bu gün ebeleri ahsjdjd Çifter Çifter ilaç içirtiyolar açılma ilerlemesin diye. Senin nişandan ne kadar sonra başladı doğumHe dogurmamissin henüzhiç stres yapma hayırlısıyla olsun hakkınızda haftan cok kotu değil. Güzle düşün her şey güzel olur inşallah sağlıkla kavuşursun bebisinle zamanında inşallah canım gece uğramayacaktim ama uğrayayim bari just for u Bir gelisme olursa haber et bak sırf ondan girip bakıcam son durumun nedir doktor ne diyor M Madame butterfly
Bizim de aynı çok şükür diyeyim daha beter olmasınBayram benim travmam oldu jsbxjsjd annemler burdaydi asel canavari ipek falan derken yoğun geçti jsbdjdb ipek kuş da baya gaz problemi oldu sabahlar akşam geceler sabah olmadı öyle diyim jsjdhsbhsjwhdi anca gittiler biraz rutine döndüm öyle işteaşırı yorgunum bu gece de yoğum sonraki gecelere bakariz sjsnjsjdjdkjd sen napiyosun
İste canım ederiz Allah kolaylıkla sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin inşallahDoğuma girmeden dua isterim
Evet şuan çipil çipil bana bakıyorYahu kızlar bu bebeleri besleyelim diye gecenin bir yarısı uyandırıyoruz sonra da uyutmak için savaşıyoruzbu nasıl bir kısır döngüdürrr yaaa süt sağacaktım ona da müsaade etmedi hanımefendi, bilmiyor ki kendi topuğuna sıktığını vazgeçtim sağmaktan memeden kendi emsin madem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?