Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Ayak kısmının altına yastık koyuyorum. Yatağın altına. Yine kayıyor biraz ama yataktan dışarı çıkmıyor böyle yapınca.
Bizim reflü yatağımızın ayak kısmında ince yastık var kaymaması için hiç kaymıyor kendinden aparatlı yani sen ne yapabilirsin o kısma bişey koyabilirsin sabitleyip
Battaniyesinin ucu fazla çıkıyor alt kisimda onu büküp tam altina sıkıştırdım sabah öyle durdu şükür ikinirken falan en son aglayana kadar kendini aşşağıya indirmiş oluyordu gece

Kizlar lohusalik depresyonu yasayan var mi ? Ben asiri duygusal oldum ya
Ben ağır yaşadım ilkinde bunda hafif geçiyor çok şükür
40 gün içinde hafifleyip bitiyor genellikle
Birde kimi insan tek kalınca rahatlıyor kimi kalabalıkta, kimi ağlayınca iyi hissediyor kimi dışarı çıkınca sende kendine iyi vgelen bişeyler bulmaya çalış yada bir sorunun varsa biriyle konuş mutlaka çözüm getirin içine atma

Canım bence hepimiz böyleyiz ben sürekli ağlıyorum yalnız kalmak istemiyorum, sorumluluk ağır geliyor
A ada2211 ben de aynıyım. Dün baya hüngür hüngür ağladım eşime. Kötüyüm diyorum sen niye anlamıyorsun diye

Bilmiyorum ki olabilir. Kv ile konuştum onda da çıkarmış kundaktan kolları. Bilmiyorum yabancı gördüğünden mi sakinleşiyor, anneye nazı geçtiğinden mi sütten kaynaklı mi ama yetersiz hissettiriyor maalesef
Battaniyesinin ucu fazla çıkıyor alt kisimda onu büküp tam altina sıkıştırdım sabah öyle durdu şükür ikinirken falan en son aglayana kadar kendini aşşağıya indirmiş oluyordu gece
Bizimki de kayıyor reflü yatağından. Öyle yapınca da alta kısıp kalıyor. Kayıyor ama yataktan düşmüyor sadece

Canım
nasıl ilerliyor süreç ?Su an bir sorun yaşamadık gibi ama artırıp dolaba atmam mümkün olur mu ki?Kimden almıştın,yazabilirsen sevinirim

Kızlar ben tek başıma yıkıyorum. İlk yıkadığımda rahat tutamazsam diye küvet filesi kullandım. Onda da baktım çocuk suyun içinde olmadığı için üşüyor, kaldırdım fileyi artık. Küvetin içine havlu seriyorum, kızımı da kollarının altından müslin beze sarıyorum. Yavaş yavaş döküyorum suyunu. Örtüye sarılı olduğu için elimden kayar korkusu olmuyor. Bebeğin zaten ne kiri olacak, bir kova su yetiyor. Haftada 1 şampuanlansa diğerlerinde sadece su ile yıkamak yeterli oluyor. Cildi de hassas zaten. Suyun içinde olunca üşüme titreme gibi bir durumu da olmuyor. Ama yine de ağlıyor tabi. Banyodan sonra rahat uyuyor. 40 ı çıksın daha düzenli yıkamayı planlıyorum. Gece uykusundan önce yıkayıp, emzirip yatırırım. Büyük kızımda da öyle yapardım. 19.00 banyo, 19:30 emzirme ve uykuya geçiş. Epey rahat ederdim. Çocuklar rutinleri seviyorlar gerçekten.

Yaaa gerçekten mi sevindim bunları duyduğuma.. kimle çalışmıştın canım, özelden atabilir misin rica etsem

Bugün 1 aylık kontrolü vardı kızımın. Büyük kızımda da şehir hastanesine gidiyordum, memnundum da. Ama bu sefer çok memnun kalmadım. 5200 olmuş kilosu. Çok sevindim. Yüzü hâlâ sarı diye sarılığına baktırdım 7.3 çıktı değeri. Kilo alımı iyi olduğu için mamaya gerek duymadılar. Kalça usg için Mayıs a randevu verdiler. Sağlık ocağında da aşısını yaptırdım. Hemşiremiz göz muayenesini de yaptır ilk fırsatta dedi. 2.ay gidince onu da yaptırırım inşallah. Bu sıralar çok gazlı. Bizden haberler bu kadar. Umarım hepiniz iyisinizdir. İlk fırsatta geriye dönüp 6-7 sayfayı okuyacağım

Bence ikinci çocukta depresyona girmeye fırsat bulamıyorız
Tam giriyordum ki içli içli ağlıyordum, büyük kızım geldi " anne ağlıyor musun" diyerek gözümün içine baktı. Yok kızım ağlamıyorum, dedim. Gözümün yaşını sildim ve giremeden çıktım depresyondan İlk çocuğumda ben de çok ağır geçirdim. Kimse de anlamadı zaten halimden...

Ben de hamilelikte çok zor zamanlar geçirdim maalesef.En başından beri riskli bir gebeliğim vardı eve kapandım ,çalışamadım .Ailelerden çok uzaktaydık bir de okula giden oğlum vardı .Hastanede tek başıma kaldığım gece dedim ben neden ikinci bir çocuk istedim .Ondan önce de benzer sebeple 5 aylık bir kızımı kaybetmiştim çünkü .Ama dediğin gibi kendi derdimi içime atıp oğlum için en iyisini yapmaya çalıştım hala uğraşıyorum .Ara ara içim yine çok daralıyor ağlıyorum .Yine o depresyona girersem dlye çok korkuyorum.Çünkü o dönem ölü gibiydim hala ne yaşamışım ben nasıl ayakta kalmışım diye şaşırıyorum .Bazen bebeğim nasıl büyüyecek diye panik yapıyorum.Sonra gün gün yaşamaya çalışıyorum yoksa anksiyetem yeniden hortlayacak diye ödüm kopuyor.

Allah hepinizin yardımcısı olsun ,her şey güzellikle su gibi aksın geçsin inşallah

Tamam csnim herseye takiyorum yaa esime vs insan daha fazla ilgi istiyor

Lohusa depresyonu gerçekten var. Yalnızlık hissi de iyice zorlaştırıyor bunu. Ben de herkesten uzakta büyütüyor gibiyim. Varken yoklar çünkü. Evde başka bir çocuğun varlığı zorlansak da bize iyi geliyor bence. Onlar için güçlü olmak zorunda kalıyoruz. Benim de başlarda bir günüm diğerini tutmadı. Bir gün neyime ikinci çocuk dedim, ağladım. Diğer gün küçüğümü Yaradana kurban, iyi ki doğdun diye sevdim. Benim büyük kızım da daha çok küçük 3,5 yaşında. Kardeşini seviyor ama duyguları çok karışık. Tam bir bebek gibi davranıyor. Beni en çok zorlayan onun duygusal durumu.
Kaybettiğin bebeğin için de başın sağ olsun. Benim de iki çocuğum arasında hamilelikte 3 aylık bir kaybım var. Çok istemiştim o bebeğimi. Kaybını sindirmem çok zor oldu. Nasip bu yavrumunmuş.

Ben de gece kaycak battaniyenin altında kalcak diye korkarken bu çözümü buldum. Kollarını da battaniyenin üstüne alıyorum yüzü kapanmasın diye.

Kızlar ben bitkisel saç boyası almıştım hamileyken ama boyamaya fırsatım olmadı. Şimdi bayram da geliyor, boyayasım var ama bir yandan da içim rahat değil süte geçer mi diye. Boyayan var mı

Kizlar bse dicem bugun saglkocagina gittim hemsire dedi bulgur pilavi cok gaz yapar az yemwye calis dedi. Benim kv kac gundur bulgur pilavini dayadi bana sut yapio die gerçi bende duyardim hep bulgur süt yapar diye ama gaz yaptiginu hic bilmiodum. Siz yiomusunz bulgur kizlar gaz yapiomu size

Maşallah kuzuya biz de şehir hastanesine gidiyoruz uzak bi de ama ilk oraya cagirdiklari için orda da dogurunca gidek dedik burdaki hastahaneden daha temiz en azından diyorum .. sarılığı kaçtı ilk haftasında 7.3 e düşmüş. Bizim 11 dediler 5 günlükken ama o zaman bariz sariydi göz beyazı, cevresi, yüzü falan şuan sarılık gözle gözükmüyor ama kaç oldu bilmiyorum 28 inde rsndevu bakalım iyiyim şükür yaşamaya çalışıyorum dhhdbdbd
Başınız sağolsun bacılarım, kaybınız için üzgünüm
Ben de gece kaycak battaniyenin altında kalcak diye korkarken bu çözümü buldum. Kollarını da battaniyenin üstüne alıyorum yüzü kapanmasın diye.
Aynen ben de kollari hep dışarda battaniyesini de Max göğüse kadar cekiyorum eller oynuyo çünkü, delikoyu geçen uyumuyordu yatağa düz bıraktım uyuyasi geldi yere düşer bir şey olur diye yastık koymuştum yatağın kenarına yani yastik havaya uçup tekrsr düşmeden yerinden oynamasi mümkün değil, benim kuzu elleriyle nasıl gücü varsa artık tutup yüzüne çekmiş yarım çekmiş ama o da gelince ağlamaya başladı artık hareketleniyorlar riske atmaya gelmiyo valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…