- 11 Temmuz 2024
- 1.479
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.344
- 48
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #33.021
Aynen öyle halbuki kendisi çok istemişti onun için yaptık şimdi yanına yaklaşmıyorYerim onu koca insanlar gibi içinde yaşıyor bi dedüzelir inşallah en kısa sürede alışır kardeşine dünya hassas kalpler için çok zor senin ipek de öyle belli
Bu reflü yatağından kaymamasi için ne yapılabilir ya tepine tepine en aşşağıya inmiş....
Oh maşallah canım size de vallahi uyumak lazım memiktolar dolmuyor diğer türlü emzik gibi sürekli sürekli cekiyor sanki dipsiz kuyudan geliyorCanım gaz problemıne benzıyor bu anlattıgın.doyup doymadıgından emın olamıyorsan arada sırada mama verebılırsın.ben gunde 5 kez falan 30 cc mamada verıyorum anne sutunun yanında.cunku cok emdıgı ıcın bazen süt rezervım bıtıyoryenı dunyaya alısana kadar minnoşlar böyle bi huysuz bi tatlı sekılde ılerleyecegız bu arada kesınlıkle duygularımızı alıyorlar bende cok agladıgımda bebek daha huzursuz oluyor,daha ıyıyken bebekte ıyı oluyor.
Canım ben bebegın sarılıgından dolayı sezeryanın 2.gunundem berı ayaktayım bebegı ındır kaldı emzır hep kendım yaptım kımseye veremedım bısey olur korkusuyla,ama hastaneden geldıgımde aşırı agrı cekmıstım agrı kesıcılerını antıbıyotıgını duzenlı olarak al ve bebegın harıc bısey kaldırma ve kabız olmamaya calıs komposto ıc hep(17.gunde kabızlık yuzunden dıkısım kanadı).suanda 21.gundeyım ben hala dıkıslerım ve karnımın derılerı agrıyor baya,ne zaman gececek bende sabırla beklıyorum.altını ben hala degıstıremıyorum annem yapıyor
İpektoşumm maşallah,bende uyudum bugun biraz.bısey dıkkatımı cektı bıgun cok kolıklerse diğer gun bıraz ıyıler.gececek ınsallah bu gaz dolu gunlerde.bıde ne ılgınc bılıyomusun onun karnı agrıyınca benımde agrıyor bende kıvranıyorum cok ılgınc gercekten.diğer mınıgınde alısır yakında aksamları arada bebegı esıne verırsın kızına sarılır uyursunuz beraber koyun koyuna
Ayyy o kadar uzun sürüyor mu ben minnoşumla zaman geçirmek istiyorum artıkCanım gaz problemıne benzıyor bu anlattıgın.doyup doymadıgından emın olamıyorsan arada sırada mama verebılırsın.ben gunde 5 kez falan 30 cc mamada verıyorum anne sutunun yanında.cunku cok emdıgı ıcın bazen süt rezervım bıtıyoryenı dunyaya alısana kadar minnoşlar böyle bi huysuz bi tatlı sekılde ılerleyecegız bu arada kesınlıkle duygularımızı alıyorlar bende cok agladıgımda bebek daha huzursuz oluyor,daha ıyıyken bebekte ıyı oluyor.
Canım ben bebegın sarılıgından dolayı sezeryanın 2.gunundem berı ayaktayım bebegı ındır kaldı emzır hep kendım yaptım kımseye veremedım bısey olur korkusuyla,ama hastaneden geldıgımde aşırı agrı cekmıstım agrı kesıcılerını antıbıyotıgını duzenlı olarak al ve bebegın harıc bısey kaldırma ve kabız olmamaya calıs komposto ıc hep(17.gunde kabızlık yuzunden dıkısım kanadı).suanda 21.gundeyım ben hala dıkıslerım ve karnımın derılerı agrıyor baya,ne zaman gececek bende sabırla beklıyorum.altını ben hala degıstıremıyorum annem yapıyor
İpektoşumm maşallah,bende uyudum bugun biraz.bısey dıkkatımı cektı bıgun cok kolıklerse diğer gun bıraz ıyıler.gececek ınsallah bu gaz dolu gunlerde.bıde ne ılgınc bılıyomusun onun karnı agrıyınca benımde agrıyor bende kıvranıyorum cok ılgınc gercekten.diğer mınıgınde alısır yakında aksamları arada bebegı esıne verırsın kızına sarılır uyursunuz beraber koyun koyuna
Bnmki de ayni gaz cikardigi halde kendini sıkıyor sonra emmek istemiyor gece 1 kalkisimiz 2 saat suruyor emmiyorr gazdsn zorla emziriyorumEvet cok gazlı memedeykende kendini cok sıkıyor gaz cikarmak icin. Bazen cikaramadan uyuyakalıyor. Bazen gazini cikariyoruz hala gaz varmis gibi kivranmaya devam ediyor cok gazli sanirim. Zaten yarjn saglkocagina gdcez sorcam ne dicek dr merak ediorum
Bize kundak yaptırtmıyor, üstünü örttürmüyor. Biz yapınca basıyor çığlığı tepinmeyi ama başkası olunca hiç ses tepki yokCanım öyle düşünme senin stresini bile hissediyo bebeler. Ben ondan kaynaklansigino düşünüyorum beceriksizlikten değil. Kundak seviyor belli ki senin bebe sıcakta da mayisiyorlar iyice zaten sevdiyse sen de kundaklayabilirsin. Sıkma canınıhenüz yeni anayiz anlayamayabiliriz cok normal. Bak sana bunaldi yazarken içimdeki acabalar beni yiyor mesela ama geçecek hepsi senden daha iyi o çocuğa ana olacak kimse yok anası sensin en iyi de sen bakarsın böyle düşünme lütfen
Sezeryan olmadim ama bir hafta wc dışında full yattim, bezini yatarak yan dönüp degistirdim vs kucağıma almadan yine yan yatarak emzirdim dikişler kendine gelsin diye full yattim. Ben de düzgün kucağıma almadım henüz çok yeni daha durtoparlayacaksin yavaş yavaş bedenine zaman ver hem ameliyat olarak hem de yeni doğurdun bu bile bir sebep. Ben sadece doğurdum ama o icindeki boşluk hissi vucudun ağırlık merkezi değişti birden vs insani zorluyor yürürken tutunuyordum egilesim geliyodu dik durmak aşırı zordu sonra sonra düzeldi sen iyileşmene bak yeter hazır bakanin da varmiş uyandirma işi sıkıntı baya ama en başta oluyor öyle zaten genel olarak halledersiniz sıkma canını
Ay battaniyesini nasıl alistirmistin, yani ne oldu da alıştı o battaniyeye özel olarakbebelere göre değişir tabi ama çok güzel bence uykuya geçiş için bir şeyi seviyor olması
Ya vaarya ağlicam.... 1 saat uyudu şükür ben de uyumuşum yanında ama uyandı az önce yine ağlıyordu kucağıma aldığım gibi büzüştü uyumaya devam ettibabası geldi o ara krizlendi yine sancısı ara ara yokluyo sanırım neyse aldi kucagina masaj vs denedi en son bezini acalim belki öyle yapar dedik açtı. Tık yok zaten emzirecektim yine araniyordu aldım baya emdi, ve yaptı biraz bir şeyler açmış yavrum aç aç uyuttum resmen çocuğumu çok üzgünüm şuan. Elle sıkınca damlacık şeklinde süt çıkıyordu ona aldandim sanırım 5 saat falan gidip gelip emince süt de kalmamiş demekki çünkü her emdiğinde nerdeyse yapıyordu emerken falan. Son 2-3 emmede yapmadı hiç anlayamamisim bile .... Şimdi daha rahat yapınca da biz de rahatladik ama üzgünüm yani zaten emziği tutunca anlamaliydim bir şeyler olduğunu, tokken vs turmuyor kolay kolay. Babasi en son mama mi versek falan diyodu ki Allah'tan süt az da olsa dolmus bir saatte de yaptı bir şeyler sancıları geçti ben de sürekli emiyo emdikce gazı çıkmadığı için birikiyor iyice sıkıştırıyor falan diye dusunuyordum salak gibi djjdjdjdnd neyse uyuyayim bebem uyuyorken süt olsun biraz kurumuşum resmen
Kv varken emdiği gibi uyuyordu, kendi ailem varken de aynı. Baş basayken çocuğa bir şey oluyor. Biz giydirince veya örtünce aşırı terliyor mesela onlar yapınca tepki vermiyor bizi yalancı çıkarıyor. Bütün gece yine saat başı emmeye kalktı ve her seferinde emiyor da. Akıl sağlığım çok az kaldı benimCanım aynı durumu hepimiz yaşıyoruz, ama yenidoğanlar zaten öyle saatlerce uyumuyor ki, sadece 10-15 dk kestiriyor. Benimki de gün içinde 2-3 saati iki defa yapıyor sonra hep tavşanlama şeklinde gidiyoruz. Tam diyorum tamam çok derin uyudu kapıdan çıkıyorum uyanmış oluyorgazını aynı annem gibi çıkarmaya çalışıyorum ama kesinlikle olmuyor, ben evin içinde gezdiriyorum, karnına hareket veriyorum falan dakikalarca uğraşıyorum bir gak demezken, annem bir alıyor aldığı gibi o an geğiriyor. Bence bizim stresimiz onlara geçiyor biraz da.. sarıp sarmalama olayında annem de bildiğin dürüm yapıyor bebeyi yarım kundak şeklinde, o pozisyonda rahat uyuyor, doğduğundan beri ben de hep sıkı sıkı kolları kundak yaptım ve uykuya geçtiğini öğrettim, zaten o eller nasıl oluyorsa bir şekilde çıkıyor dışarı.. bir de onların sıcaklık algısıyla bizimki çok farklı, çok terletilmediği sürece bebek sıcağı sever, oda sıcaklığı 22-25 aralığında benim hep ama bazen minik burnu buz gibi oluyor ve hapşırıyor.. üşütmemek lazım
Canım bence hepimiz böyleyizKizlar lohusalik depresyonu yasayan var mi ? Ben asiri duygusal oldum ya
Güncelleme; nişan geldikten bir kaç saat sonra pembemsi hafif akıntım başladı ardına da sancılar. Sabaha doğru acile gittim, açıklık henüz parmak ucu kadar fakat rahim duvarı baya incelmiş, kontrolden sonra kanamam çoğaldı diyebilirim. NST de sancıyı düzenli gördüğü için doktor yatış önerdi veya evde açılmayı bekleyip tekrar hastaneye gelmeyi. Öğleden sonra polikliniğe kendi doktoruma gideceğim muayeneye ordan da yatış yapılır artıkHayırlısı ve en kolay doğumlar henüz yapmamışlar için olsun umarim
Ben eminim şuan bizde de yapsak aynisi olur çünkü biz strese giriyoruz bebek de bizim kokumuzu vs biliyor onun da nazi bize geciyo zaten belki kv de de ağlamıştır ama o hemen kiyamayip salma durumu yapmadiysa pes etmiştir peşineBize kundak yaptırtmıyor, üstünü örttürmüyor. Biz yapınca basıyor çığlığı tepinmeyi ama başkası olunca hiç ses tepki yok
Kv varken emdiği gibi uyuyordu, kendi ailem varken de aynı. Baş basayken çocuğa bir şey oluyor. Biz giydirince veya örtünce aşırı terliyor mesela onlar yapınca tepki vermiyor bizi yalancı çıkarıyor. Bütün gece yine saat başı emmeye kalktı ve her seferinde emiyor da. Akıl sağlığım çok az kaldı benim
Hadi hayırlısı olsun hakkinizda canımGüncelleme; nişan geldikten bir kaç saat sonra pembemsi hafif akıntım başladı ardına da sancılar. Sabaha doğru acile gittim, açıklık henüz parmak ucu kadar fakat rahim duvarı baya incelmiş, kontrolden sonra kanamam çoğaldı diyebilirim. NST de sancıyı düzenli gördüğü için doktor yatış önerdi veya evde açılmayı bekleyip tekrar hastaneye gelmeyi. Öğleden sonra polikliniğe kendi doktoruma gideceğim muayeneye ordan da yatış yapılır artık
Teşekkür ederim canım, tüm hamişlere çiçek gibi bir doğum diliyorum sağ salim kavuşalım yavrularımızaBen eminim şuan bizde de yapsak aynisi olur çünkü biz strese giriyoruz bebek de bizim kokumuzu vs biliyor onun da nazi bize geciyo zaten belki kv de de ağlamıştır ama o hemen kiyamayip salma durumu yapmadiysa pes etmiştir peşinebiz dayanamiyoruz bence ağlamasına biraz da ondan kaynaklıdır. Kv varken aynı şekilde senin de stresin daha azalıyor sanırım kendine yüklenme
Hadi hayırlısı olsun hakkinizda canımsağlıkla kavuşursun inşallah bebişine doğumun da su gibi olsun güzel ağrısız geçsin inşallah
Hayırlı olsun beni de eve göndere çekti ama sancılar arttı göndersek de gelirsin bir saate dedi. Doğum hızlanması içinde suyu kendisi patlattı. Hayırlı, şu gibi doğumun olsun umarımGüncelleme; nişan geldikten bir kaç saat sonra pembemsi hafif akıntım başladı ardına da sancılar. Sabaha doğru acile gittim, açıklık henüz parmak ucu kadar fakat rahim duvarı baya incelmiş, kontrolden sonra kanamam çoğaldı diyebilirim. NST de sancıyı düzenli gördüğü için doktor yatış önerdi veya evde açılmayı bekleyip tekrar hastaneye gelmeyi. Öğleden sonra polikliniğe kendi doktoruma gideceğim muayeneye ordan da yatış yapılır artık
Teşekkür ederimHayırlı olsun beni de eve göndere çekti ama sancılar arttı göndersek de gelirsin bir saate dedi. Doğum hızlanması içinde suyu kendisi patlattı. Hayırlı, şu gibi doğumun olsun umarım
Bi süre sonra fırlatıp atıyor.emzigİ tutabiliyir mu ya benimki beceremiyor
Ayak kısmının altına yastık koyuyorum. Yatağın altına. Yine kayıyor biraz ama yataktan dışarı çıkmıyor böyle yapınca.Yerim onu koca insanlar gibi içinde yaşıyor bi dedüzelir inşallah en kısa sürede alışır kardeşine dünya hassas kalpler için çok zor senin ipek de öyle belli
Bu reflü yatağından kaymamasi için ne yapılabilir ya tepine tepine en aşşağıya inmiş....
Çok şaşırdım ama onların ki okb gibi sanki hiç duymamıştım böyle birşey. Oğlum 3 yaşına kadar baya bağlıydı sonra olsada olur olmasa da olur olmuştu yani kendi bırakma sürecine girmişti tüm uzmanlar çocuk üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylüyor. Bu bebekte deneyip göreceğiz yapıdan mi yoksa uyku arkadaşından mi böyle huzurlu neşeli diyeYaa kızlar bu uyku arkadaşı bir tek bana mı mantıklı gelmiyor anlamıyorum, aslında çocuğu herhangi bir şeye bağlı değil bağımlı kılıyormuşuz gibi hissettiriyor. Halamın kızının battaniyesi vardı onunla alışmış, 30 yaşında kız her yere eprimiş battaniyesini taşıyordu o olmadan uyumuyordu. Yine belki şimdi 40 yaşında olan bir erkek akraba annesinin yazmasıyla uykuya dalmayı öğrendiği için yetişkinliğinde bile yazma olmadan uyumadığını söylemişlerdi. Yani ne bileyim yanlışım varsa düzeltin ama sanki onun kişiliğini de etkilermiş gibi geliyor.. o yüzden ben bu uyku arkadaşı konusuna biraz mesafeli yaklaşıyorum
Ben aldım bin kere yazdım heralde burayaCanım anneler, tatliş hamişler herkese günaydııınnnnKızlar emzirme danışmanlığı alan var mı? Daha önce ya da şimdi alıp memnun kalan var mı? Instada falan sütün artması görüntüleri falan gerçek mi, tecrübeli anneler bu konuda bir deneyiminiz var mı ben de emzirme danışmanlığı almak istiyorum ama doğru olup olmadığına dair kanaat getiremiyorum maalesef
Bizim reflü yatağımızın ayak kısmında ince yastık var kaymaması için hiç kaymıyor kendinden aparatlı yani sen ne yapabilirsin o kısma bişey koyabilirsin sabitleyipYerim onu koca insanlar gibi içinde yaşıyor bi dedüzelir inşallah en kısa sürede alışır kardeşine dünya hassas kalpler için çok zor senin ipek de öyle belli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?