• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Benimki de biberona alıştı emmek istemiyor silikonla zarzor tutuyor dediğin gibi kolayca ağzına aksın istiyor, biberon vermeyim derken sarılık oldu o yüzden mecbur kaldık biz de, iyileşme sürecine gelince hiç öyle düşünme bir haftaya kalmaz sende toparlanirsin şuan ameliyatlisin hiç vicdan azabı çekme güzelce dinlen kendine odaklan, neyseki bebeginle ilgilenecek olanlar var çok kısa bir süre kendine odaklan zaten sonra tamamen bebeginle olacaksın
Bir tanıdığım demişti gerçekten haklıymış. Annelik vicdan azabı demek. Yedi mi doydu mu aç mı uyudu mu hasta mı mutlu mu iyi mi.. Bir günde bana bu vicdan azabını yaşatan hayat daha neler yapmaz 😃😃 en güzel vicdan azabı ama dünyada böyle bir sevginin var olabileceği aklıma dahi gelmezdi

Benimki de biberona alıştı emmek istemiyor silikonla zarzor tutuyor dediğin gibi kolayca ağzına aksın istiyor, biberon vermeyim derken sarılık oldu o yüzden mecbur kaldık biz de, iyileşme sürecine gelince hiç öyle düşünme bir haftaya kalmaz sende toparlanirsin şuan ameliyatlisin hiç vicdan azabı çekme güzelce dinlen kendine odaklan, neyseki bebeginle ilgilenecek olanlar var çok kısa bir süre kendine odaklan zaten sonra tamamen bebeginle olacaksın
Benimki de ayni biberondaki rahatlığı istiyor sürekli

O yazdığımı üstüne tekrar ağlayarak uyandı emzirdim falan ıkınma belirtisi yok 🫠 emme isteği ds bitmedi dizime doğru yatirdim emziği verdim az sallar. Gibi yaptim uyudu ama hep irkilerek.. reflu yatagjna aldim emzikle ugumaya devam ediyodu kalktim geldim 5 dk içinde gözler açık etrafa bakıyor sadece emziği atmış.... Uzandim onu izliyorum uykuya geri dalar diye ellemedim aglamadigi için :( çözemedim valla bu akşam uykusuzluk dert değil de psikolojimi tutmaya çalışıyorum 😂 mama veriyo olsak babasina paslayacam ama bana bağımlı direkt 🥹

Evi de b*k götürüyor bugün çamaşırları aldım katla falan tezgah hak getire... Bugün onlarla uğraştım evin komple elden geçmesi lazim, Eşim de annemden sonra elini sürmüyor sağolsun 😂 çamaşırları alır mısın demiştim onu da yapmadi unutmuştur kesin ama metanetimi korumaya çalışıyorum, kahvaltı veya yemeği o yapıyor ve aşırı dağıtıyor az önce dedim yemek yapma aç kalalim ama lütfen dağıtma ben ipek uyuduğu bir saatte canımın istediği başka şeyleri yapayım bari ipek bozmuyo ki psikolojimi yetemiyorum hicbir şeye...
Evet mama olmayınca mecbur bağımlıyız bizde hep anne yorgun 🤦🏻‍♀️
Hepimizin öyle ya kendine dert etme söyleyince sanki yarıştırmak gibi olacak ama bizimkini görsen Ocak ayında mobilya siparişi verdik kızların odasına ranza yapılacaktı dolap yapılacaktı banyoya dolap yapılacaktı kaç ay geçti çarşamba günü geldiler kurdular o günden beri odadan çıkanlar salonun bir köşesinde bizi bekliyor geçecek alan yok doğru düzgün her yer buk gibi muhtemelen ctrsi ye kadar da bekleyecek bende bir tek çamaşır at katla yapabiliyorum yemek bile yapamıyorum basit şeyler uzun uğraş gerektirmeyen şeyler yapabiliyorum yani sözüm ona hepimiz aynıyız ben de hiç bir şeye yetişemiyorum ama normali bu zaten canım bundönemde yetişememek kendini üzme o yüzden 🌸💖

Biz eşimle bu bebeği uyutamıyoruz. Dün kv kaldı yanımda mis gibi uyuttu ben sadece emzirmeye uyandım baya da dinlendim. Öğlen zar zor uyuttum falan. 2de uyandı o saatten sonra emiyor 1-1.5 saat geçiyor basıyor yaygarayı. Hayır diyorum aç olamaz ama sanki ilk kez besleniyor gibi saldırıyor. Uğraşıyoruz uğraşıyoruz en fazla yarım saat uyuyor bir türlü uyutamıyoruz çocuğu. Bir de ben çocuk aman çok sıcaklamasın bunaliyor diye bir kat ince penye battaniye o da koltuk altına ortuyorum. dün kv 2 battaniyeye hem kundak yapmış hem örtmüş oğlan da mis gibi uyudu ama burunda sumukler başladı. Ben mi yanlış yapıyorum biz mi yetersiziz uyutamıyoruz anlamıyorum. Kv gidince ağladım baya çocuk uyumuyor, babası gelip de bir beni öpüp koklamiyor. Uyutayim seninle ilgileneyim diyordu ama uyutamadik onun yerine kendisi uyuyup kaldı. Çok fena depresyondayım ben. Beceremiyorum bebek bakmayı olmuyor 🥺
Canım öyle düşünme senin stresini bile hissediyo bebeler. Ben ondan kaynaklansigino düşünüyorum beceriksizlikten değil. Kundak seviyor belli ki senin bebe sıcakta da mayisiyorlar iyice zaten sevdiyse sen de kundaklayabilirsin. Sıkma canını 🌸 henüz yeni anayiz anlayamayabiliriz cok normal. Bak sana bunaldi yazarken içimdeki acabalar beni yiyor mesela ama geçecek hepsi 🤗 senden daha iyi o çocuğa ana olacak kimse yok anası sensin 🥰 en iyi de sen bakarsın böyle düşünme lütfen 🌸
Sezaryen olanlar nasılsınız, ben kendimi perişan hissediyorum. Bazen bir şeyim yok tamam geçti diye kalkıp geziyorum sonra bin perişan geri yatıyorum. Bebişim altını değiştirmedim üstünü giydirmedim daha annemler ablam eşim yapıyor. Ben sadece emziriyorum. O da uyandıtmak için resmen savaşıyoruz uyanmıyor asla o kadar ağır ki uykusu 🥺
Sezeryan olmadim ama bir hafta wc dışında full yattim, bezini yatarak yan dönüp degistirdim vs kucağıma almadan yine yan yatarak emzirdim dikişler kendine gelsin diye full yattim. Ben de düzgün kucağıma almadım henüz çok yeni daha dur 😂 toparlayacaksin yavaş yavaş bedenine zaman ver hem ameliyat olarak hem de yeni doğurdun bu bile bir sebep. Ben sadece doğurdum ama o icindeki boşluk hissi vucudun ağırlık merkezi değişti birden vs insani zorluyor yürürken tutunuyordum egilesim geliyodu dik durmak aşırı zordu sonra sonra düzeldi 🤗 sen iyileşmene bak yeter hazır bakanin da varmiş 🥰 uyandirma işi sıkıntı baya ama en başta oluyor öyle zaten genel olarak halledersiniz sıkma canını 🌸
Ben battaniyesini alıştırmıştım 2,3 aydan sonra. Hep kendi uykuya daldı büyük 3 yaşındaydı onu sallardım küçüğe battaniyesini verirdim uyurdu belki de bebekten kaynaklıdır bilemiyorum denenebilir bence.
Ay battaniyesini nasıl alistirmistin, yani ne oldu da alıştı o battaniyeye özel olarak 🥹🥹 bebelere göre değişir tabi ama çok güzel bence uykuya geçiş için bir şeyi seviyor olması
Evet mama olmayınca mecbur bağımlıyız bizde hep anne yorgun 🤦🏻‍♀️
Hepimizin öyle ya kendine dert etme söyleyince sanki yarıştırmak gibi olacak ama bizimkini görsen Ocak ayında mobilya siparişi verdik kızların odasına ranza yapılacaktı dolap yapılacaktı banyoya dolap yapılacaktı kaç ay geçti çarşamba günü geldiler kurdular o günden beri odadan çıkanlar salonun bir köşesinde bizi bekliyor geçecek alan yok doğru düzgün her yer buk gibi muhtemelen ctrsi ye kadar da bekleyecek bende bir tek çamaşır at katla yapabiliyorum yemek bile yapamıyorum basit şeyler uzun uğraş gerektirmeyen şeyler yapabiliyorum yani sözüm ona hepimiz aynıyız ben de hiç bir şeye yetişemiyorum ama normali bu zaten canım bundönemde yetişememek kendini üzme o yüzden 🌸💖
Ya vaarya ağlicam.... 1 saat uyudu şükür ben de uyumuşum yanında ama uyandı az önce yine ağlıyordu kucağıma aldığım gibi büzüştü uyumaya devam etti 🥹 babası geldi o ara krizlendi yine sancısı ara ara yokluyo sanırım neyse aldi kucagina masaj vs denedi en son bezini acalim belki öyle yapar dedik açtı. Tık yok zaten emzirecektim yine araniyordu aldım baya emdi, ve yaptı biraz bir şeyler :( açmış yavrum :( aç aç uyuttum resmen çocuğumu çok üzgünüm şuan. Elle sıkınca damlacık şeklinde süt çıkıyordu ona aldandim sanırım 5 saat falan gidip gelip emince süt de kalmamiş demekki çünkü her emdiğinde nerdeyse 💩 yapıyordu emerken falan. Son 2-3 emmede yapmadı hiç anlayamamisim bile .... Şimdi daha rahat yapınca da biz de rahatladik ama üzgünüm yani zaten emziği tutunca anlamaliydim bir şeyler olduğunu, tokken vs turmuyor kolay kolay. Babasi en son mama mi versek falan diyodu ki Allah'tan süt az da olsa dolmus bir saatte de yaptı bir şeyler sancıları geçti :( ben de sürekli emiyo emdikce gazı çıkmadığı için birikiyor iyice sıkıştırıyor falan diye dusunuyordum salak gibi djjdjdjdnd neyse uyuyayim bebem uyuyorken süt olsun biraz kurumuşum resmen 🫠🫠🫠

Canım öyle düşünme senin stresini bile hissediyo bebeler. Ben ondan kaynaklansigino düşünüyorum beceriksizlikten değil. Kundak seviyor belli ki senin bebe sıcakta da mayisiyorlar iyice zaten sevdiyse sen de kundaklayabilirsin. Sıkma canını 🌸 henüz yeni anayiz anlayamayabiliriz cok normal. Bak sana bunaldi yazarken içimdeki acabalar beni yiyor mesela ama geçecek hepsi 🤗 senden daha iyi o çocuğa ana olacak kimse yok anası sensin 🥰 en iyi de sen bakarsın böyle düşünme lütfen 🌸

Sezeryan olmadim ama bir hafta wc dışında full yattim, bezini yatarak yan dönüp degistirdim vs kucağıma almadan yine yan yatarak emzirdim dikişler kendine gelsin diye full yattim. Ben de düzgün kucağıma almadım henüz çok yeni daha dur 😂 toparlayacaksin yavaş yavaş bedenine zaman ver hem ameliyat olarak hem de yeni doğurdun bu bile bir sebep. Ben sadece doğurdum ama o icindeki boşluk hissi vucudun ağırlık merkezi değişti birden vs insani zorluyor yürürken tutunuyordum egilesim geliyodu dik durmak aşırı zordu sonra sonra düzeldi 🤗 sen iyileşmene bak yeter hazır bakanin da varmiş 🥰 uyandirma işi sıkıntı baya ama en başta oluyor öyle zaten genel olarak halledersiniz sıkma canını 🌸

Ay battaniyesini nasıl alistirmistin, yani ne oldu da alıştı o battaniyeye özel olarak 🥹🥹 bebelere göre değişir tabi ama çok güzel bence uykuya geçiş için bir şeyi seviyor olması

Ya vaarya ağlicam.... 1 saat uyudu şükür ben de uyumuşum yanında ama uyandı az önce yine ağlıyordu kucağıma aldığım gibi büzüştü uyumaya devam etti 🥹 babası geldi o ara krizlendi yine sancısı ara ara yokluyo sanırım neyse aldi kucagina masaj vs denedi en son bezini acalim belki öyle yapar dedik açtı. Tık yok zaten emzirecektim yine araniyordu aldım baya emdi, ve yaptı biraz bir şeyler :( açmış yavrum :( aç aç uyuttum resmen çocuğumu çok üzgünüm şuan. Elle sıkınca damlacık şeklinde süt çıkıyordu ona aldandim sanırım 5 saat falan gidip gelip emince süt de kalmamiş demekki çünkü her emdiğinde nerdeyse 💩 yapıyordu emerken falan. Son 2-3 emmede yapmadı hiç anlayamamisim bile .... Şimdi daha rahat yapınca da biz de rahatladik ama üzgünüm yani zaten emziği tutunca anlamaliydim bir şeyler olduğunu, tokken vs turmuyor kolay kolay. Babasi en son mama mi versek falan diyodu ki Allah'tan süt az da olsa dolmus bir saatte de yaptı bir şeyler sancıları geçti :( ben de sürekli emiyo emdikce gazı çıkmadığı için birikiyor iyice sıkıştırıyor falan diye dusunuyordum salak gibi djjdjdjdnd neyse uyuyayim bebem uyuyorken süt olsun biraz kurumuşum resmen 🫠🫠🫠
İnsan acele ediyor işte oysa 9 ay bekledik gelmelerini 😍

Her uyuduğunda bacaklarının ve kollarının arasına koydum yada yanimda uyuyacagi zaman öyle yaptım emzirirken verdim kısa sürede alıştı🥰🥰

Doktora haber verdim gel bi bakalım dedi. Açıkcası ben daha uzatacaktım sancı tam başlasın evde çekeyim öyle gideyim diyordum ama foktor teker çağırdı Olabildiğince erken gel önümüzü görelim dedi o yüzden nişandan iki saat sonra doktorun yanındaydım. 3 cm açıklık vardı ve sancım vardı. Nişan da kanama şekline dönmüştü bir miktar. Süreç 10 saat civarı sürecekti. Bebeğin de aşağı inmesi için suni ile desteklenecekti ama açıkcası çatı muayenesi ve açıklığa bakarken bile bağırttı beni o kadar süre bekleseydim ne yapardım bilmiyorum
Hayırlısı buymuş demek ki sizin için… neyse ki çok şükür bebişi kucağına sağ salim almışsın 🌼

Biz eşimle bu bebeği uyutamıyoruz. Dün kv kaldı yanımda mis gibi uyuttu ben sadece emzirmeye uyandım baya da dinlendim. Öğlen zar zor uyuttum falan. 2de uyandı o saatten sonra emiyor 1-1.5 saat geçiyor basıyor yaygarayı. Hayır diyorum aç olamaz ama sanki ilk kez besleniyor gibi saldırıyor. Uğraşıyoruz uğraşıyoruz en fazla yarım saat uyuyor bir türlü uyutamıyoruz çocuğu. Bir de ben çocuk aman çok sıcaklamasın bunaliyor diye bir kat ince penye battaniye o da koltuk altına ortuyorum. dün kv 2 battaniyeye hem kundak yapmış hem örtmüş oğlan da mis gibi uyudu ama burunda sumukler başladı. Ben mi yanlış yapıyorum biz mi yetersiziz uyutamıyoruz anlamıyorum. Kv gidince ağladım baya çocuk uyumuyor, babası gelip de bir beni öpüp koklamiyor. Uyutayim seninle ilgileneyim diyordu ama uyutamadik onun yerine kendisi uyuyup kaldı. Çok fena depresyondayım ben. Beceremiyorum bebek bakmayı olmuyor 🥺
Canım aynı durumu hepimiz yaşıyoruz, ama yenidoğanlar zaten öyle saatlerce uyumuyor ki, sadece 10-15 dk kestiriyor. Benimki de gün içinde 2-3 saati iki defa yapıyor sonra hep tavşanlama şeklinde gidiyoruz. Tam diyorum tamam çok derin uyudu kapıdan çıkıyorum uyanmış oluyor 😂😂😂 gazını aynı annem gibi çıkarmaya çalışıyorum ama kesinlikle olmuyor, ben evin içinde gezdiriyorum, karnına hareket veriyorum falan dakikalarca uğraşıyorum bir gak demezken, annem bir alıyor aldığı gibi o an geğiriyor. Bence bizim stresimiz onlara geçiyor biraz da.. sarıp sarmalama olayında annem de bildiğin dürüm yapıyor bebeyi yarım kundak şeklinde, o pozisyonda rahat uyuyor, doğduğundan beri ben de hep sıkı sıkı kolları kundak yaptım ve uykuya geçtiğini öğrettim, zaten o eller nasıl oluyorsa bir şekilde çıkıyor dışarı.. bir de onların sıcaklık algısıyla bizimki çok farklı, çok terletilmediği sürece bebek sıcağı sever, oda sıcaklığı 22-25 aralığında benim hep ama bazen minik burnu buz gibi oluyor ve hapşırıyor.. üşütmemek lazım

2 Sene önce ki dogumumda hastanede de hipp kullanmislardi hatta tek kullanımlık şişeleri vardı açınca 2gun kullanılabiliyordu çok hoşuma gitmişti hani koca kutuyu almak yerine o şişelerden alıp süt gelene kadar idare etmek mantıklı gelmisti ve hipp i kullandıkları için içeriğini araştırmıştım pek çok mamaya göre daha temiz gibi gelmişti o zamanlar
Kesinlikle katılıyorum 👍 ben de araştırdığımda piyasada çok bilinen bir marka olmadığını farketmiştim ve içeriği hem çok temiz hem de anne sütüne en yakın olan olduğunu öğrendiğimden beri başka mama kullanmadım. Bir de diğer mamaların daha fazla gaz yaptıklarını biliyorum. Sarılık için hastaneye yattığımızda farklı markalar kullanıyorlardı ama ben yine kendi mamasını bıraktım ve onunla devam ettim 🥰

Sezaryen olanlar nasılsınız, ben kendimi perişan hissediyorum. Bazen bir şeyim yok tamam geçti diye kalkıp geziyorum sonra bin perişan geri yatıyorum. Bebişim altını değiştirmedim üstünü giydirmedim daha annemler ablam eşim yapıyor. Ben sadece emziriyorum. O da uyandıtmak için resmen savaşıyoruz uyanmıyor asla o kadar ağır ki uykusu 🥺
Daha 2-3 gün olmuş eeen zor zamanlardasın benim ağrım tam 1 hafta 10 güne geçti, ilk günler çişimi bile zor yaptım, gülmek öksürmek ölüm zaten. İnsana bu karın ağrısı hiç geçmeyecek gibi geliyor ama merak etme geçiyor, kendine zaman ver.

Uyandırmak için bilinen sırtını sıvazlama ayağının altına uyaran verme bezini açma vs leri deneyip uyandıramadıysanız yüzünü ıslak pamukla silebilirsiniz benimki öyle ortalığı yaygaraya veriyordu

Ben battaniyesini alıştırmıştım 2,3 aydan sonra. Hep kendi uykuya daldı büyük 3 yaşındaydı onu sallardım küçüğe battaniyesini verirdim uyurdu belki de bebekten kaynaklıdır bilemiyorum denenebilir bence.
Yaa kızlar bu uyku arkadaşı bir tek bana mı mantıklı gelmiyor anlamıyorum, aslında çocuğu herhangi bir şeye bağlı değil bağımlı kılıyormuşuz gibi hissettiriyor. Halamın kızının battaniyesi vardı onunla alışmış, 30 yaşında kız her yere eprimiş battaniyesini taşıyordu o olmadan uyumuyordu. Yine belki şimdi 40 yaşında olan bir erkek akraba annesinin yazmasıyla uykuya dalmayı öğrendiği için yetişkinliğinde bile yazma olmadan uyumadığını söylemişlerdi. Yani ne bileyim yanlışım varsa düzeltin ama sanki onun kişiliğini de etkilermiş gibi geliyor.. o yüzden ben bu uyku arkadaşı konusuna biraz mesafeli yaklaşıyorum 😕

Son düzenleme:

Kıyamam evet ya emzik gibi sürekli çektikleri zamanda süt olmuyor doğru düzgün insan anlamıyor aç mı tok mu sür geldi mi iyi anlamışsın kuzunun derdini dediğin gibi uyumakta önemli ya dinlenince güzel süt oluyor dinlenmeyince o da etkileniyor da keşke dinlenebilsek 😀

Her uyuduğunda bacaklarının ve kollarının arasına koydum yada yanimda uyuyacagi zaman öyle yaptım emzirirken verdim kısa sürede alıştı🥰🥰

Kıyamam evet ya emzik gibi sürekli çektikleri zamanda süt olmuyor doğru düzgün insan anlamıyor aç mı tok mu sür geldi mi iyi anlamışsın kuzunun derdini dediğin gibi uyumakta önemli ya dinlenince güzel süt oluyor dinlenmeyince o da etkileniyor da keşke dinlenebilsek 😀
Ay tam 3 saat uyuduk yarabbim şükürler olsun sjdbbdbdjdbdjbdjd alarmdan 3 dk önce kalktı jnjsjdjdjjd bak mutlulugum bu kadar kolay geri geliyo psikoloji halt yemiş diyorum şimdi jshshshhsbsjdnd ev isini de saldim arada yaparim ama önceliğim uyku olacak karar verdim 😂😂 seninle de aramizda 20 dk var galiba sen yazip kaçınca be gelmis oluyorum sjdjdjdejdj

Ya senin iki tane bi de o da etkiliyodur şimdi benim bi tane bücür uyursa uyumuş oluyor mesela seninki uyusa da diğeri uyaniksa vs uyuyamiyosundur veya ilgi bekliyor sonuçta cocuklar 🥹

Daha 2-3 gün olmuş eeen zor zamanlardasın benim ağrım tam 1 hafta 10 güne geçti, ilk günler çişimi bile zor yaptım, gülmek öksürmek ölüm zaten. İnsana bu karın ağrısı hiç geçmeyecek gibi geliyor ama merak etme geçiyor, kendine zaman ver.

Uyandırmak için bilinen sırtını sıvazlama ayağının altına uyaran verme bezini açma vs leri deneyip uyandıramadıysanız yüzünü ıslak pamukla silebilirsiniz benimki öyle ortalığı yaygaraya veriyordu
Hastanede daha iyiydim. Eve bi geldim neyin ne olduğunu anladım. İnşallah normaldir ve geçer 🙏 ıslak pamuğu da deneyeceğim bu arada teşekkürler 😊

Ay tam 3 saat uyuduk yarabbim şükürler olsun sjdbbdbdjdbdjbdjd alarmdan 3 dk önce kalktı jnjsjdjdjjd bak mutlulugum bu kadar kolay geri geliyo psikoloji halt yemiş diyorum şimdi jshshshhsbsjdnd ev isini de saldim arada yaparim ama önceliğim uyku olacak karar verdim 😂😂 seninle de aramizda 20 dk var galiba sen yazip kaçınca be gelmis oluyorum sjdjdjdejdj

Ya senin iki tane bi de o da etkiliyodur şimdi benim bi tane bücür uyursa uyumuş oluyor mesela seninki uyusa da diğeri uyaniksa vs uyuyamiyosundur veya ilgi bekliyor sonuçta cocuklar 🥹
Kız bende düne göre saha iyi uyudum çok şükür 😄🤣 dün sıfır gibi bir şeydi koydugum an gözünü açıyordu gazını çıkartsam gözünü açıyordu bugün koydugumda uyudu şükür şimdi bir gazı var ıkınarak uyandı çıkarabilirsem inşallah bir 2 saat daha uyurum 🤣 uyku ya gerçekten herşeyden önemli büyütürüm 6 yaşında çok şükür bana çok zararı yok şuan anaokuluna gidiyor sabah babası hazırlayıp götürüyor onun sadece içine kapanıklığıyla uğraşıyoruz belli etmemeye çalışıyor ama kıskanıyor :))

Kız bende düne göre saha iyi uyudum çok şükür 😄🤣 dün sıfır gibi bir şeydi koydugum an gözünü açıyordu gazını çıkartsam gözünü açıyordu bugün koydugumda uyudu şükür şimdi bir gazı var ıkınarak uyandı çıkarabilirsem inşallah bir 2 saat daha uyurum 🤣 uyku ya gerçekten herşeyden önemli büyütürüm 6 yaşında çok şükür bana çok zararı yok şuan anaokuluna gidiyor sabah babası hazırlayıp götürüyor onun sadece içine kapanıklığıyla uğraşıyoruz belli etmemeye çalışıyor ama kıskanıyor :))
Yerim onu koca insanlar gibi içinde yaşıyor bi de 🥹🥹 düzelir inşallah en kısa sürede alışır kardeşine 🥰 dünya hassas kalpler için çok zor senin ipek de öyle belli 🥹

Bu reflü yatağından kaymamasi için ne yapılabilir ya tepine tepine en aşşağıya inmiş....

Ay aşırı gazı mi var huysuz mu anlamadim 2-3 saattir emziriyorum bırakıyor gazini çıkarıyorum çığlık atar gibi ağlamaya basliyor gazdan dolayi diye düşünüyorum meme vermeye devam ettim 1 dk bile emmeden geri birakiyor sonra yine çığlık kıyamet... Emziği verdim şuan ama üzülüyorum hala emziğe rağmen irkilip huysuzlaniyor sonra emzige devam ediyor. Acaba aç da süt mü gelmiyor? Ama görüyorum tikanacak gibi oluyodu emerken yani süt de var. Tek acabam açsa ve emzikle geçiştirmisim gibi olacak diye oturdum onu izliyorum şuan :( napmaliyim atmadi da emziği ağzından normalde çok tercih de etmediği için gerginim....

Bi de bugün biraz ağladım hâlâ o moddayim çok bi nedeni yok ama ondan mi nem kaptı bu çocuk da huysuzlandi iyice bilemedim :(
Canım gaz problemıne benzıyor bu anlattıgın.doyup doymadıgından emın olamıyorsan arada sırada mama verebılırsın.ben gunde 5 kez falan 30 cc mamada verıyorum anne sutunun yanında.cunku cok emdıgı ıcın bazen süt rezervım bıtıyor😀yenı dunyaya alısana kadar minnoşlar böyle bi huysuz bi tatlı sekılde ılerleyecegız☺️bu arada kesınlıkle duygularımızı alıyorlar bende cok agladıgımda bebek daha huzursuz oluyor,daha ıyıyken bebekte ıyı oluyor.
Canım ben bebegın sarılıgından dolayı sezeryanın 2.gunundem berı ayaktayım bebegı ındır kaldı emzır hep kendım yaptım kımseye veremedım bısey olur korkusuyla,ama hastaneden geldıgımde aşırı agrı cekmıstım agrı kesıcılerını antıbıyotıgını duzenlı olarak al ve bebegın harıc bısey kaldırma ve kabız olmamaya calıs komposto ıc hep(17.gunde kabızlık yuzunden dıkısım kanadı).suanda 21.gundeyım ben hala dıkıslerım ve karnımın derılerı agrıyor baya,ne zaman gececek bende sabırla beklıyorum.altını ben hala degıstıremıyorum annem yapıyor☺️🥲
İpektoşumm maşallah,bende uyudum bugun biraz.bısey dıkkatımı cektı bıgun cok kolıklerse diğer gun bıraz ıyıler.gececek ınsallah bu gaz dolu gunlerde.bıde ne ılgınc bılıyomusun onun karnı agrıyınca benımde agrıyor bende kıvranıyorum cok ılgınc gercekten.diğer mınıgınde alısır yakında aksamları arada bebegı esıne verırsın kızına sarılır uyursunuz beraber koyun koyuna🥰🥰

Back
X