- 1 Nisan 2014
- 3.651
- 5.529
- 358
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #32.781
Emerken kah kah gibi bir ses geliyor dinlersen o ses bir emme bir kah ise meme dolu oluyor ama üç dört emme de bir kah sesi geliyorsa süt bitmiştir yada hiç gelmemiştir böyle anlıyoruzBenim bebe her öğünde bir memede takılıyor genelde tam bosalttigini nerden anliyoruz ikinci memeye zorlasam da almaz emmesi bitince djbxbxbxbd ben de o gün o meme baya yumuşayana kadar onu verip akşama doğru anca azalttiysa mesela diğerine geçiyorumdogrulugunu bilmiyorum dnndjdnbd bez sayısının da maşallahı var çözemedim bu memeyi bosaltma veya verme sırası işini....
Bi de burnunu temizliyoruz ama uyuyunca ağzı açık ve şuan teyit ettim agzindan nefesine destek alıyor burnu yine hırıltılı diye .... Babasi çekiyor burnundakileri ama korkuyoruz tam cekemiyoruz herhalde ondan mıdır ki
Aynennnn öyle neler çektim bende korkudan ödğm kopuyor şuan süt birikti sertleşti ve kızardı inşallah ilerlemezİnanırmısın Doğumdan daha zor mastit Allah düşmana vermesin ya 10 kere doğursam da bi kere mastit olmasam
Biz de daha 2 kere götürdük canım doğum yaptığım hastanede bir daha götürmedik bebek doğduktan sonra 15. Gün özel sigorta yapıyorlarmış onu bekledik biraz sigorta yaptırıp bir doktor bulup ona gidicez de nereye gideceğimiz de belli değil ablasında bir doktorda dikiş tutturamadık bakalım şimdi aynı düzenli doktorumuz olsun istiyoruz bizim de sarılık en son 12 ydi bir daha gitmedik doğum kilosunu yakalayıncaKızlar cocuk doktoru komtrollerınız kac kere oldu?bızım bı 3. Gun bı 7. Gun oldu,bıdaha 30. Gunde gelın dedı.sımdı ınstagramda bı doktoru ızledım 15. Gun kontrolunede goturun mutlaka dıyor oyle bıseu demedıler bıze.sarılıgı en son 9 du bıdaha goturmedık goturmelımıyız?kafam karıstı
Bizimde hem hastanede aldılar hem sağlık ocağına avalla insanın içi gidiyor ama napcaksın önemli olan sağlıklı olması kuzumKizlar topuk kanı aldirdiniz mi saglikocaginda ? Biz daha goturemedik bu hafta son getirmeniz lazim dediler ama esimi ikna edemiyorum cok pimpiriklihatanede aldiklarinda bebek cok aglamis. Ikici kere cani acıcak oglumun diyor ikna edemiorum. Bide kv onun aklini karistirmis. Onceden 1 kere aliniyordu neden smdi 2 kere aliniyor demis esiminde akli karismis. Sinir oldum ne cahillerle ugrasiyorum bu halimle (
Çok geçmiş olsunGece acilllik oldum ateşim 41 e yükseldi baygınlık geçirecektim nerdeyse antibiyotik kullanmadım ağrı kesici serumla yolladı hafta içi bi genel cerraha giderim artık
Bize bişey diyen olmadıKizlar topuk kanı aldirdiniz mi saglikocaginda ? Biz daha goturemedik bu hafta son getirmeniz lazim dediler ama esimi ikna edemiyorum cok pimpiriklihatanede aldiklarinda bebek cok aglamis. Ikici kere cani acıcak oglumun diyor ikna edemiorum. Bide kv onun aklini karistirmis. Onceden 1 kere aliniyordu neden smdi 2 kere aliniyor demis esiminde akli karismis. Sinir oldum ne cahillerle ugrasiyorum bu halimle (
Ya benimkinin ucunu yara yaptı bebek süt çıkışı kapalı olunca birikiyor bu defa boşaltamadık yani korkunç bi şey gerçekten kaç gündür perişanımAynennnn öyle neler çektim bende korkudan ödğm kopuyor şuan süt birikti sertleşti ve kızardı inşallah ilerlemez
Gece emzirmeye eriniyordum şuan cin gibi kalkıp çektiriyorum bebeğe
Ya çok kötü olmuş Yara olmaktan bende kurtulamadım ama bu sefer çok şiddetli değilim silikon kalkan kullanıp sürekli kremliyorum denedin mi hiç silikon kapak yara daha çabuk iyileşsinYa benimkinin ucunu yara yaptı bebek süt çıkışı kapalı olunca birikiyor bu defa boşaltamadık yani korkunç bi şey gerçekten kaç gündür perişanım
normal canım o yenidoğanda oluyor korkma sonra geçiyor idrardaki nitrat mı neyse ondan oluyormuş ilk başlarda. İlk bebeğimde de olmuştu şimdi de olduBirde kızlar benim bebegin bezinde turuncu lekeler var bunu yaşayan var mi
Hayr emzik kullanmiyorm. Bende ole dusunuorum aliskanlk oldu meme sanirmEmzik kullanıyor musun bebekler bazen anneyi emzik olarak bile kullanabiliyor aç oldukları için değil yani
Kuzum seninki de bacaklarını ittirerek kıvranıyor mu? Benimki öyle oluyor ya çok gazlanıyor yavrum ıkınıp duruyor uyku falan hak getire önemli değil ama bebişler kıvranınca insan kötü oluyor o gaz çıkarınca ben yapmışım gibi mutlu oluyorumKızlaaar gunaydıınuykusuzluktan pert,mınnosum gece boyu ıkındı,o kadar gazı varkı anlamıyorum uzuluyorum.bu metsıl damlayı hergun verebılırmıyımkı kullananınız varmı?sormayı unutmusum olmadı bugun bı arayıp soracagım doktoru
Hastanede aldilar ilk. Bu hafta saglkocagindan aradilar ikinci topuk kanini almamiz lazim dediler. Sizi aramadilar mi. Hatta baya sert konustular gelmezseniz biz ceza yeriz dedi saglkocagindaki hemsire. Bazi genetik hastaliklara bakiliyormus ole anlatti hemsire. Bana kalsa gider aldiririm ama eşim cok takıntılı nasl ikna olur bilmiyorumBize bişey diyen olmadı
Sağlık ocağına ikinci kere neden alınıyormuş valla götirmem ben bikere yeter
Benimki okdr kıvranıyorki eliyle yuzünü sıkıyor saçını yoluyorKuzum seninki de bacaklarını ittirerek kıvranıyor mu? Benimki öyle oluyor ya çok gazlanıyor yavrum ıkınıp duruyor uyku falan hak getire önemli değil ama bebişler kıvranınca insan kötü oluyor o gaz çıkarınca ben yapmışım gibi mutlu oluyorum
Kusura bakma ben ısıtıp verdim demene takıldım. Anne sütünü ısıtmadın değil mi?Maalesef gündüz yıkandı daha çok ağlıyor yıkanırken
5-10 dk sakinler gibi oluyor sonra yine aynı
Yok emdi baya sonra sağdığım sütlerden 40ml ısıtıp verdim 10-15 ml içti. O kadar süt sağmadım yani
Ben kontrole sağlık ocağına götürüyorum ama 6.gününde çocuk doktoru muayene etti. 15.gün sağlık ocağında boy kilo kontrolü yapıldı, baş çevresi vs. 1 aylık kontrolü de doktora götüreceğim. Zaten aşısı da var.Kızlar cocuk doktoru komtrollerınız kac kere oldu?bızım bı 3. Gun bı 7. Gun oldu,bıdaha 30. Gunde gelın dedı.sımdı ınstagramda bı doktoru ızledım 15. Gun kontrolunede goturun mutlaka dıyor oyle bıseu demedıler bıze.sarılıgı en son 9 du bıdaha goturmedık goturmelımıyız?kafam karıstı
Aşı olurken de ağlıyor bebek. Ağlayacak diye yaptırmayacak mıyız? Hepimiz üzülüyoruz, kıyamıyoruz. Hele kan aldırmak o kadar zor ki. Ama ben bu kontrolleri çok önemsiyorum. Gerekli ki alınıyor ikinci kez. Eşini ikna et bence. Geçen bir bebeğe kayyum atandı ya gözünü öyle korkut eşininKizlar topuk kanı aldirdiniz mi saglikocaginda ? Biz daha goturemedik bu hafta son getirmeniz lazim dediler ama esimi ikna edemiyorum cok pimpiriklihatanede aldiklarinda bebek cok aglamis. Ikici kere cani acıcak oglumun diyor ikna edemiorum. Bide kv onun aklini karistirmis. Onceden 1 kere aliniyordu neden smdi 2 kere aliniyor demis esiminde akli karismis. Sinir oldum ne cahillerle ugrasiyorum bu halimle (
Allah yardımcın olsun, şifa versinGece acilllik oldum ateşim 41 e yükseldi baygınlık geçirecektim nerdeyse antibiyotik kullanmadım ağrı kesici serumla yolladı hafta içi bi genel cerraha giderim artık
O olayi bizzat izledi biliyor ona ragmen inat ediyor. Tamam gidelim bi konusalim saglikocagindaki doktorla diyor. Yani doktorun isi gucu yok bunu ikna edcek tovbe yarabbi yaa kafayi yicemKusura bakma ben ısıtıp verdim demene takıldım. Anne sütünü ısıtmadın değil mi?
Ben kontrole sağlık ocağına götürüyorum ama 6.gününde çocuk doktoru muayene etti. 15.gün sağlık ocağında boy kilo kontrolü yapıldı, baş çevresi vs. 1 aylık kontrolü de doktora götüreceğim. Zaten aşısı da var.
Aşı olurken de ağlıyor bebek. Ağlayacak diye yaptırmayacak mıyız? Hepimiz üzülüyoruz, kıyamıyoruz. Hele kan aldırmak o kadar zor ki. Ama ben bu kontrolleri çok önemsiyorum. Gerekli ki alınıyor ikinci kez. Eşini ikna et bence. Geçen bir bebeğe kayyum atandı ya gözünü öyle korkut eşinin
Derken bizide şimdi aradılar cuma son dediler aldırdık dedik bikere daha alınacak dediler ben götürmek istemiyorum neyaparız bilmiyorumHastanede aldilar ilk. Bu hafta saglkocagindan aradilar ikinci topuk kanini almamiz lazim dediler. Sizi aramadilar mi. Hatta baya sert konustular gelmezseniz biz ceza yeriz dedi saglkocagindaki hemsire. Bazi genetik hastaliklara bakiliyormus ole anlatti hemsire. Bana kalsa gider aldiririm ama eşim cok takıntılı nasl ikna olur bilmiyorum
Anne sütüne alistiysa meme reddi yapmayacaksa emzik tavsiye ederim son kuzum çok aranan bir bebisti çözüm emzik oldu direk tuttu hiç zorlanmadimHayr emzik kullanmiyorm. Bende ole dusunuorum aliskanlk oldu meme sanirm
Kızlar mayıs annelerinden geliyorum, riskli gebelikten dolayı 2 gün önce bebeğimi doğurdum küvezde şuan durumu iyi hamd olsundoğum yapmış annelere sorum vardı, sizinde ameliyattan sonra boyun omuz ağrınız oldumu? Birde süt sadığım için göğüs ucum yara oldu kremler ve gümüş kapak kullanıyorum ama yinede acıyor tabi, sizin kullandığınız başka bişey varmı? Dün taburcu oldum ama ağrılarım hastaneden daha kötü oldu ağrı kesici olarak sadece parol yazmış siz başka ağrı kesici kullanıyor musunuz? Birde kan sulandırıcı iğne vurunan varmı benim canımı çok acıtıyor ağrıyı azaltmak için bişey yapılabilir mi?
Sağol canım 30+3 de doğdu 1700 gram, benimde sağ omzuma vurdu bazen nefes aldıkça batıyor kötü yapıyor sıcak su felan koyuyorum, bende göğüs için seninle aynı kullanıyorum ama antibiyotik krem sürüp süt sağacağımda karbonat ile temizleyecem. Birde süt durumunuz nasıl acaba ilk zamanlar çok çok geldi mi öyle?
Gözünüz aydın. İnşallah biran önce sağlıcakla büyür ve bebeğinize kavuşursunuz. Omuz ağrım çok oldu. Gaz kaynaklı bu ağrılarınız. Sıcak tutmak gerekiyor. Hastanede sıcak örtü getirmişlerdi, iyi gelmişti. Ağrı kesici sadece parol yazdılar. Sütüm hemen geldi ama miktar olarak zamanla arttı. Bol bol sıvı alıp sağım yaparsanız miktar olarak da artacaktır. Göğüs ucu yarası için sarı kantaron merhemini ısrarla herkese tavsiye ediyorum. Hızlı ve kesin çözüm sağlıyor. Sütünüzü sağmadan göğsü yıkamak gerekiyor.Amin canım çok kalmaz umarım çok üzülüyorumbenim süt hemen geldi canım gelmez sanıyordum Rabbime hamd olsun kahveyi ilk gün içtim ama sonra bırakmıştım şimdi yine içeyim, evet ben emzirmiyorum sürekli süt sağıyorum onunla idare edecez artık
Doktorların da işi zorO olayi bizzat izledi biliyor ona ragmen inat ediyor. Tamam gidelim bi konusalim saglikocagindaki doktorla diyor. Yani doktorun isi gucu yok bunu ikna edcek tovbe yarabbi yaa kafayi yicem
Yok emzirirken girmedim, emzirdikten sonra kucağıma yatirip gazini cikariyorum. İyice mayişana kadar kucagimda uyutuyorum öyle yerine bırakıyorum yoksa uyumuyor djdndjjdjd o ara girdim en son o uyuyunca ben de bayıldım zaten shdbdhdhdjdAhahh kız bende baktım yoksun dedim büşün emzirme seansı bitmiş uykuya geçmişleray gece bezdeğiştirdim ikinciye küçük bir pırtlattı dedim değiştirip emsireyim tekrar rahat uyusun ay ilk defa da alt açma sermedim yeni değiştirdim hızlımhızlı hallederim yoktur tuvaleti diye elime koluma yatağa her yere işedi cinnet geçirdim bir ara Uyumadı bebe 3 ten 7 ye kadar ya sonra uyuduk 9 da yine kalktık
Valla bencede canım çok araştırıp çok bilip her şeyi üstümüze çekiyoruz en güzeli bilmemek mutlu mutlu yaşamak
Evet ya bende cinsiyetçi değilim ama çok kasılıyorum alt takım muayenelerinde
3 ve 5. Günü gittik tekrar 30. Günde gelin dediler o zaman gidicez. Bi de 30. Gün sağlık ocağı da çağırdı aşi içinKızlar cocuk doktoru komtrollerınız kac kere oldu?bızım bı 3. Gun bı 7. Gun oldu,bıdaha 30. Gunde gelın dedı.sımdı ınstagramda bı doktoru ızledım 15. Gun kontrolunede goturun mutlaka dıyor oyle bıseu demedıler bıze.sarılıgı en son 9 du bıdaha goturmedık goturmelımıyız?kafam karıstı
Aldirdik canim iki defa alınıyor. İkisi de önemli bence evet ağlıyor biraz ama sana diyim evde açken vrya huysuzken daha çok ağlıyor kendini kopartiyor bence. Topuk kaninda da agladi ama bu kadar içten değildiKizlar topuk kanı aldirdiniz mi saglikocaginda ? Biz daha goturemedik bu hafta son getirmeniz lazim dediler ama esimi ikna edemiyorum cok pimpiriklihatanede aldiklarinda bebek cok aglamis. Ikici kere cani acıcak oglumun diyor ikna edemiorum. Bide kv onun aklini karistirmis. Onceden 1 kere aliniyordu neden smdi 2 kere aliniyor demis esiminde akli karismis. Sinir oldum ne cahillerle ugrasiyorum bu halimle (
Geçmiş olsun canım inşallah csbuk atlatirsin ve tekrarlamazGece acilllik oldum ateşim 41 e yükseldi baygınlık geçirecektim nerdeyse antibiyotik kullanmadım ağrı kesici serumla yolladı hafta içi bi genel cerraha giderim artık
Memeyi baya emip sürdürdüğü zaman yumuşadı diye mi bilmiyorum çok emesi gelmiyor gibi geldi bana. Ben de acaba bu bitti mi diye elimde sıktım ve süt çıktı yani baya. Ben de bu bebe bitiremiyor ama doyuyor diyr düşünüyorum o yüzden zaten doymasa uyumazdi ilk günden tecrübe ettik onuEmerken kah kah gibi bir ses geliyor dinlersen o ses bir emme bir kah ise meme dolu oluyor ama üç dört emme de bir kah sesi geliyorsa süt bitmiştir yada hiç gelmemiştir böyle anlıyoruz
Allahım bende mastite doğru gidiyorum bu seferde süt fazla geldi bebiş bitiremiyor sağım dan nefret ediyorummmmmm
Kıvranmazmı fundam ya 7-24 basındayım sinirlerim laçka oldu evdeki herkese patlıyorum kırıp gecırıyorum,bebegı oyle gordukce ıcım gıdıyor,uyuyo ya mesela 5ndakıkada bı ıkınıyo kıpkırmızı oluyor cırpınıyor,ozellıkle dıkkat ettım benım sütümü içince oluyor,ozellıkle sagıp verdım bugun baktım ıcer ıcmez karnı agrıyor.naparım bılmem memeyı bıraksammı dıye dusunmeye basladım.damla kullanıyoruz doktoruna bır sor belkı sanada verır,bazen kısa surede olsa rahatlatıyorKuzum seninki de bacaklarını ittirerek kıvranıyor mu? Benimki öyle oluyor ya çok gazlanıyor yavrum ıkınıp duruyor uyku falan hak getire önemli değil ama bebişler kıvranınca insan kötü oluyor o gaz çıkarınca ben yapmışım gibi mutlu oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?