Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
oda sicakliginda 4 saate kadar, buzdolabinda 4 gune kadar yaziyor benim hastanenin verdigi kitapcikta

Belki daha önce yaşayan vardır diye umutsuzca yazıyorum hiç sanmasam da. Benim bebeğim erken doğum ile 29 gün önce doğdu. 4 gün oksijen desteği ile nefes aldı ama o günden beri desteksiz nefes alıyordu. Çene kasları henüz gelişmediği için ememiyor mideden besleniyordu. Başka bir sağlık sorunu da yok şükür. Yoğun bakım doktorumuz emme refleksinin gelişmesini bekliyoruz diyor haftalardır. Dün ziyaret saatinden sonra emzirmeyi dene dediler ve oğlum emebildi. Doktor önce 2 gün gel emzir 1 gün de normal (ücretli) odada kalırsınız taburcu ederiz dedi. Bu odanın ücreti de hiç makul değil ve sadece emzirmek için kalmak istemiyorum. Durumu belirttiğimde o zaman 2-3 gün sonra çağırırız seni 2-3 gün de emzirirsin iyice emin oluruz ama yine de sorumluluk bana ait diye imza atar çıkarsın dedi. Çocuk emebiliyorken neden 2-3 gün emzirmeden boş bekliyoruz anlayamadım. Haftalardır emmesini bekliyorken neden hala süreç üzüyor onu hiç anlamadım. Bir de daha fazla gün hastanede tutulacakken neden hala sorumluluk bana ait diye imza atmam isteniyor onu hiç anlamadım. Nasıl bir yol izlemeliyim daha fazla hastanede kalmasını istemiyorum çocuğumun çünkü sadece beslenme için duruyor orda başka bir yoğun bakıma ihtiyacı yok. Her türlü akıl vermeye açığım. Çocuğumu hastanede bırakıp çıkıp gelmek çok canımı yakıyor.

Canım senin anestezi şekli nasıldı?
Canım benim spinal ama bana bakmayın ikinci aynı şekilde ameliyatım o yüzden sıkıntı yaşadım işlem sonrasında işlemim de uzun sürdü bayağı önceki ameliyat yerim çok incelmiş onun için

Genele mi yazsan kuzum acaba belki yaşayan vardır daha çok kişiye ulaşırsın o kadar haklısın ki bir de bu ticari oyunlar insanı daha çok sinirlendiriyor Bir an önce kavuşun bebeğinize inşallah canım benim Allah acil şifalar versin

Günaydın kıslar herkese hayırlı bir gün diliyorum
T tayinci canım benim hayırlıs sağlıklı doğum diliyorum Allah sağlıcakla kavuştursun sizi bugün bana nasip olmadı Sen güzelce doğur her şey çok kolay ve güzel olsun inşallah giremezsem şimdiden girip yazayım dedim

Ay bir de bizim kafa hastanede sizin için çekmiştim ejderha durumundan kurtulduk şükür artık başka sorunlarımız var
Hala emzirme yastığı almayan barsa şiddetle öneriyorum belki yastıkla hallediyorsunuzdur gerek yok diyorsunuzdur ama beli sardığında müthiş konfor sağlıyor hastanede çok rahat ettim götürün mutlaka yanınızda

Geçmiş olsun öncelikle süreç çok uzamış
Özel hastane sanırım orası bu yenidoğan olayları ortaya çıkınca bizimde başımıza birşey gelmişti özel hastaneyle ilgili, bebeklerimizi aslında özelde yoğun bakıma yatırmamak lazım bu konuda devlete başvurmak gerek, benim oğlum maşallah iyiydi serum fizyolojik burun temizliği vs için özele gittik hiçbirşeyi olmayan bebeği muayene bile edemeden gözetimim a ttmak istiyorum diyip yatış vermeye kalktı sebeb ne diyoruz gözetimmiş bir süre yatacakmış evde olsa biz sürekli getirsek olmazmı yok olmaz yanımızda kalsın bu senin çocuğu mu benim çocuğummu eve gittik bu sefer sarılık 22 diyip hastaneye almaya çalıştılar özel hastane gerçekten bırakıp gitmek okadar zormuş ki ben bırakamadım defalarca arkamdan aradılar veremedim bebeğimi devlete götürücem dedim devlet çok daha faeklı yaklaştı aslında hastane kötü olmasına rağmen önceliği anne yanına anne sütüne emmesine verdi doktor yüzlerce suriyeli hastanın arasında numaramı alıp özel ilgilendi hergün getireceksin elimden geldiğince hastaneye almayacağım sende iyi bakacaksın dedi, bu özellerin amaçları ne ne yapmaya çalıştıklarını ben anlamadım burda arkadaşımın bebeğini aldılar bebeğe ne anne sütü vermişler ne bakımını yapmışlar kusmuğu üzerinde kurumuş ben hiçbir konuda güvenmiyorum özellere sadece doğum için gidiyorum eminim doğumdada yeni açılan devletler frna değildir sadece azarlama yok diye gidiyorum Allah yardımcın olsun biran önce kavuşursun bebeğine inşallah ama bu konuda önceliği devlete verin ne olur ne olmaz çünkü o bebek her yatma başına para ödeniyor hastaneye

Evet özel hastane. Doğum yaptığım hastaneydi zaten. Çok küçük mideden beslenirken çıkaramayız dedik ama artık çok sıktı durum. İlgi alaka var onu biliyorum çocuklar tertemiz yıkanıyor masajlar yapılıyor. Sadece mesela göbek bağı düşmüş bunu söyleyen yok biz görünce anlıyoruz ya da ne bakımı yapıldı söyleyen yine yok illa sormamız gerekiyor. Bizden o parayı alamayacak olunca devletten almak için süreç uzatıldı gibi geliyor bana. Eşim de çıkarırız bir şey olur diye korkuyor. Bugün de olsa 5 gün de olsa imza karşılığı çıkış diyince doktor ben bir an önce çıksın diye düşünüyorum

Yazayım kafam çok allak bullak. Bir de ilk bebeğim. Daha babası hiç kucağına bile alamadı. Para muhabbeti için böyle olması benim de çok canımı sıktı. Bu arada çok şükür o oda parasını karsilayamayacak durumda değiliz. 6.5 istiyorlar odaya ama sadece oğlum emiyor bakın sorun yok demek için kalacağız. Herhangi bir tedavi vs uygulanmayacak. Ben bu parayı çöpe atmak istemiyorum. Çocuğuma harcarım

Cuma gününe girdik benim doğuma kaldı son 4 gün tabi öncesinde bir şey olmazsa gün yaklaştıkça çok heyecanlanıyorum kızlaaaaarrrr
Sorma canim benim de cok az kaldi korkum sezeryan sirasinda tansiyonum nabzim yukselirse benim nabzim zaten yuksek bir de sonrasinda bas agrisi

Benimde 3. Bende tüpleri baglatayim diyorum bağlayan varmı çevrenizde nasıl oluyomus
Merhaba ben ba
canım çok geçmiş olsun tekrar .Benim kızım da 34 ‘te doğdu ve solunum sıkıntısı sebebiyle küvözde kaldı 8 gün .Bunun son 3 günü emzirmeyi denettiler farklı bir şehirden geldiğim için süreci kısaltmaya çalıştı doktorum.Onlar da hatta bir oda verelim beraber kalıp sürece alışın dediler .Bu arada oda ücretsiz ,hatta kalmak istersek o süreçte oda da veriyorlardı ama benim okula giden bir oğlum olduğu için kalamadım git gel yaptım .

Doktora dedim gitmemizde sakınca yoksa hastalık riskli bir durum olmayacaksa ben eve gitmek istiyorum bebeğimi alıp .Emiyorsa çıkabilirsiniz annesi dedi tabii bunu hemşireler de onaylıyor .Biz çıktık çok şükür hiçbir imza vs de atmadık .

Bu arada alıntılayıp yazamamışım
Ben tüplerimi bağlattım ameliyat esnasında .5 dakikalık bir işlem ,ekstra 5 bin ödedik bunun için .Yasım 37 ‘ydi doğum anında şimdi 38 bana iki bebek yeter gerisini düşünemem diyip kökten korunmaya geçtim

Kızlar Bugün çatı muayenesi olacaktım haber bekleyenler vardı 37. Haftadayım ama doktor nst de sancı çıkmayınca gerek yok dedi 38 de yaparız muayene dedi haftaya tekrar gideceğim bu arada sancım yok ama benim belim karnım hep ağrıyor hiç anlamadım geceleri uyuyamıyorum

Özel hastane olduğu için odadan ücret istiyorlar maalesef. Günlerdir emmesini bekliyorduk ama şu an emen çocuğu emzirtiyorlar, imza atıp çıkarsınız dedi doktor. Yokuşa sürüyor süreci

Evet ya bende de sanci cikmiyordu ama kasiklarim belim sırtim cok kotu oluyordu dun mesela biraz fazla yordum kendimi aciri derecede agrim vardi dedim herhalde dogurcam korku sardi

Evet ya bende de sanci cikmiyordu ama kasiklarim belim sırtim cok kotu oluyordu dun mesela biraz fazla yordum kendimi aciri derecede agrim vardi dedim herhalde dogurcam korku sardi
Bedene göre degisiyodur belki ama ben bu şekilde 15 gün falan takıldım, geceleri sancı olmasa bile ağrılar hep oluyodu, iş yaptiysam da aynısını şekil gebertiyodu falan hemen dogurmazsiniz ama yine de vucudunuzu dinleyin belli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…