- 14 Mart 2025
- 10
- 20
- 3
Birliktelikte korunmak gerekiyormuş .Aile hekimliğindeki hemşire söyledi.Kızlar selam doktorum birliktelikle alakalı bir şey söylememişti yapmayın vs diye hamileliğimi öğrendiğimden bu yana eşimle asker arkadaşı gibiydik dün birliktelik oldu. Herhangi bir zararı olmaz diye düşündüm çünkü riskli bir durum yoktu. Doğru mu biliyorum?
Ben devlet Hastanesi'ne gidiyorum.İlk kontrolünden sonra 3 hafta sonra gel dedi doktor.İlerde ne olur bilmiyorum.kızlar randevularınız 2 haftada bir mi? Ne sıklıkla gidiyorsunuz? En son geçen hafta gittim haftaya randevum yani şimdilik 2 haftada bir şeklinde benim
Benim de midem ağrıyor gibi rahatsız hissediyorum.Cok ya birşey yemiyorum,diyet yapmaya çalışıyorum.Oruc tutuyorum ,bilmiyorum folik asit hapı mi yapıyor.Yaa iyi bari oluyorsa böyle midem ağrıyor resmen![]()
Ben ilk kontrole gittiğimde tansiyonum 14 8 çıktıSasirdim çünkü ne telaş yapmıştım ne de heyecanlanmıştım.Hatta normalde 9 6 ,10 7 şeklinde çıkardı.Hamilelikten sanırım.Kızlar bir de ben tansiyonumu ne zaman ölçsem 12 ye 8 ya da 12 ye 9 çıkıyor doktora diyince 20. Haftadan önce çıkmaz tansiyon belki evdeki yanlış ölçmüştür sağlık ocağından takibini yaptır gel dedi bugün sağlık ocagında 120 86 cıktı sizce normal mi? Normalde tansiyonum hep 10a 6 çıkardı hamilelik tansiyonumu çıkardı sanki küçük tansiyonum özellikle kafamı çok karıştırdı.
Ablamda da tansiyon sebebiyle erken doğum yaşanmıştı.yegenim 900gr dogdu. Korkuyorum öyle bir şey olursa diye.
Endiselenmemiz çok normal.Ama herşey olacağına varıyor .Önceki hamileliğimde ikili teste ense kalinligi ve burun kemiği normaldi.Ama kan testimde kombine risk değerim çok 1:150 şeklinde çok yüksekti.Her doktora gittiğimde sendromlu olabilir aminiyosentez yapticakmisiniz diyorlardi hayır diyordum.O anlarda uzuldum..Ama çok kafaya takmadım öyle hatırlıyorum .10 sene geçince insan unutuyorKızlar sizde de var mı bilmiyorum ama bebeğimle ilgili her şeye çok endişeleniyorum . Mesela 11 haftam bitti. İşte bir iki hafta sonra gittiğimde doktor ense kalınlığına falan bakacak. Hadi olumsuz bi şey derse diye çok korkuyorum . Sizde de bu korkular var mı ? Ben mi çok kafaya takıyorum yoksa .

Biberiye yağı iyi geliyor.Benimde anca bugün öğlen geçti gerçekten iğrenç birşey bu baş ağrısı
Ben 7. Haftada gittiğimde bile doktor daha küçük vajinal bakacağım dedi.Siz isterseniz içiniz rahat etmiyorsa gidin.Kızlar benim şuan gebelik var muhtemel testler pozitif yarın falan kan vermeyi düşünüyorum. Varsa eğee 4haftalık olacak şuan. Sizce ultrason için ne zaman gidiyim. Haftaya 5. Hft oluyo kese görünür ama sonrada bayram tatiline giriyor, bekliyim mi sizce 7. Haftaya kadar? Nasıl beklenir bilmiyorumakıl verin
Ben de bulantı yok ama iftar sonra deli gibi üşümek ve halsizlik geliyor.Kewke diyorum iftara çağıran olsa ,hem yemek telsi hem de mutfağı toplama olma diyorumBen sürekli açım, sürekli ağzımın içi zehir gibi acı tat, asla geçmiyor. Kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum çiğ halleri midemi bulandırıyor. Siz de böyle misiniz? Keşke biri sürekli yemek yapsa getirse![]()