• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
çok geçmiş olsun benim bir önceki gebeliğimde 35. haftada kasılmam vardı 80/90 gibi . Doktor bir ilaç başlattı öyle duruldu. Ne durumdasınız şimdi ?
Biz daha 28+4 üz. İki gün boyunca serumlar verildi. Progestan desteği yapıldı. Evim hastanenin karşısında diye biraz iyi hissedince Eve çıktım imza atıp. Ama sabahtan bu yana 7 defa tekrar etti kendini. Bide bebeğin hareketlerini çok çok aşağıda hissediyorum vajinaya sanki iki parmak ötede gibi. 🥺

Arkadaşlar hala ayda 1 mi kontrole gidiyorsunuz ? Kaçıncı haftadan sonea 2 haftada 1 e düşecek? Bir de kontrole gittiğinizde doktor nelere bakıyor acaba ? Başta doktorum sanji daha detaylı bakıyorduda , ayrıntılı ultrasonda en son çok detaylı bakıldı. Sonrasında boy kilo baş çevresi göbek çevresi kemik boyu gibi gelişimine bakıyor sadece sanki. Suyuna vs ya da baila şeye baktıysada söylemedi bana. 32 de gideceğim 1 ay ım dolacak, bakalım belki bu kez daha ayrıntılı bakılır.
Ödüm kopuyor bir şey varsa da doktor fark etmicek diye , detaylı bakmayıp gözden kaçacak diye. Yol yakınken fark edilmicek diye.
Bunlar hep çevremizde duyduğumuz kötü hikayelerden ötürü sanırıHepimizin bebişini Allah korusun🙏🏻
Ben 30+4 te gittim bir daha 35 te cagırdı. Dediğiniz şeylere bakıo benim tansiyon kg, baş kg boy ölçüm vs suyu falan gayet iyi bir sıkıntı yok diip yolluyo ilkide böyleydi bunda da böyle zaten rutin prosedür bence bir sıkıntı yok ise 10 dk yı geçmio 😀 35 ten sonra da tahminen 37 de cagirir nst baglar sonra da planlar 38-39 hafta arası alcak bayram dolayısıyla 😀 haftalarımız aynı bi kaç gün fark edio sizinde haziranın ilk haftası olur ya da bayram sonrasına bırakabilir ilk doğumunuz olduğu için bilemedim en iyi dr bilir 🤗

Ben 30+4 te gittim bir daha 35 te cagırdı. Dediğiniz şeylere bakıo benim tansiyon kg, baş kg boy ölçüm vs suyu falan gayet iyi bir sıkıntı yok diip yolluyo ilkide böyleydi bunda da böyle zaten rutin prosedür bence bir sıkıntı yok ise 10 dk yı geçmio 😀 35 ten sonra da tahminen 37 de cagirir nst baglar sonra da planlar 38-39 hafta arası alcak bayram dolayısıyla 😀 haftalarımız aynı bi kaç gün fark edio sizinde haziranın ilk haftası olur ya da bayram sonrasına bırakabilir ilk doğumunuz olduğu için bilemedim en iyi dr bilir 🤗
Ay içim rahatladı sizinde 4 haftada bir çağırıyormuş😂

28 haftalıkken gittiğimde 1 ay sonra gel dedi. 32 de gittiğimde muhtemelen 2 haftada 1 olur artık. Ama 28 haftalarında 2 hafta sonra mı gel diyorkar bilemedim. Ayy doğurana kadar endişelermiz bitmicek. Sizinde sağlıkla gelsin🙏🏻
30-32 den sonra iki hafta olabilir ama doktoruna göre de çok değişiyor. Bugün ben de açıkçası hayırlısıyla vakti gelince doğsa da sağsalim kucağımıza alsak moduna iyice girdim. Biraz gerildim🥹

30-32 den sonra iki hafta olabilir ama doktoruna göre de çok değişiyor. Bugün ben de açıkçası hayırlısıyla vakti gelince doğsa da sağsalim kucağımıza alsak moduna iyice girdim. Biraz gerildim🥹
Sonlara geldikçe endişe artıyor ya. Minik bir csnlı var içimizde onu en iyi şekilde korumak istiyoruz hiç hata yapmadan

Biz daha 28+4 üz. İki gün boyunca serumlar verildi. Progestan desteği yapıldı. Evim hastanenin karşısında diye biraz iyi hissedince Eve çıktım imza atıp. Ama sabahtan bu yana 7 defa tekrar etti kendini. Bide bebeğin hareketlerini çok çok aşağıda hissediyorum vajinaya sanki iki parmak ötede gibi. 🥺
İstersen bu durumunu doktoruna bildir canım. Ben 25+4 te hastaneye yatmıştım. Korkmuştum. Çünkü doğsa yaşamazdı o haftalarda. 3 hafta bizim için önemli demişti doktor bebek yaşamı için. 28 haftayı görünce insan bir derin nefes alıyor.
Benim oğlum da çok aşağıda. Dediğiniz gibi iki parmak üstünde vajinanın

Kasılmaların önlenmesi için bana Adalat crono diye bir ilaç veriyordu doktor, normalde tansiyon ilacı ama tansiyon şikayetim olmamasına rağmen ilacın ekstra kasılmayı engelleme diye bir etkisi de varmış, o yüzden hamilelerde kullanılan bir şey. Belki öyle bir ilaç verirler doktora gitseniz mi? Eve geçtiniz yatıyor musunuz, evdeki durumunuz nedir?

Bugün perinatolog kontrolüm vardı. Tek böbrekte genişleme vardı o artmış maalesef. Doğum sonrası ultrason ve belki mr gerekecek. Umarım hiç gerek kalmaz, mr özellikle el kadar bebek çok zor olur 🥹 Kilosu 2 hafta önde, suyum da sınırdaymış. Doktor meyve yeme dedi. Her gün bir parça çikolata, bir kurabiye canım istediğinde yerim. Hiç abartmam ama yani porsiyonunda yerim. 48,5 tum şimdi 57’yim, 8,5 kg aldım fazla da değil gibi. Sonıç olarak fazla meyve yeme, şeker yeme dedi. Yemicez artık🥲
Benimde sağ böbreğinde gemişleme var, 2,5cm sizinki kaç ? Geçiyor doğumdan sonra bi önceki gebeliğimde 4cm olmuştu

Benimde sağ böbreğinde gemişleme var, 2,5cm sizinki kaç ? Geçiyor doğumdan sonra bi önceki gebeliğimde 4cm
Tam anlayamadım sizin bebeğinizde mi sizde mi genişleme var? Erkek bebek mi? Bizimki de sağ böbrek 17 mm. İlk gebeliğinizde de mi olmuştu eğer bebekteyse? Neler yapıldı doğumdan sonra. Açıkçası geçer diye düşünmüştüm şimdi korktum.

Geldim kızlar. Git gel yorulmuşum. Çok şükür bebek iyi büyüyor maşallah. Benim rahim açıklığı ve kısalığı devam ediyor ve plasenta aşağıda. Bebek büyüdükçe aşağıları tekmeliyor haliyle. Allah korusun suyun gelir ise ya da sancın gelir ise hemen hastaneye gel dedi. Kanamalı bir durum olur ise de devlet araştırma hastanesine git dedi. Ama tabi bunları önlem amaçlı söylemek zorunda. Fakat pozitif düşüyoruz hep tabi ki. Bu durumun riskli kısmı. Panik yapmamak için söylemek zorunda.
Sezeryan olucakmış kısmet ise. Bebeğin dönecek yeri yokmuş plasentadan dolayı. O yüzden makat geliş doğacak sezeryan ile kısmet ise. En aZından bebişler yaşam seviyene geldiler çok şükür.
Eğer herşey yolunda giderse 37. Haftada planlı sezeryan olacak kısmet ise. İnşallah gününü doldurup gelsin bebişler. Sağlıkla, kolaylıkla doğsunlar. Yatmaya ve dua etmeye devam. 🤲🧡🌺
Çok şükür canım bebiş sağlıklıymış çok güzel bı haber inşallah kötü ihtimaller bizden uzak olsun inşallah sağlıkla hayırla beklenen zamanda kucağımıza alalım minnoşlarımızı🥰😘❤️

Zerolika Zerolika çok geçmiş olsun şuan nasılsınız gidebildiniz mi hastaneye ?
Çok teşekkür ederim canım çok şükür bugün daha iyiyim yediğim bişey dokunmuş veya soğuktan olmuş olabilir dedi acildeki asistan şimdilik bı sıkıntı yoktu olası durumda gel dedi gaz sancısı da olabilir yalancı kasılma da ama durumumdan dolayi bunlar olsa bile gel bakalım dedi ordan evime gidip çantayı hazırladım yanıma aldım yıkayıp ütülemek için acil bı durum olursa hazır olsun istedim şimdilik iyiyiz inşallah bı daha hiçbirimiz yaşamayalım böyle bı durumu sağlıkla tamamlayalım süreçlerimizi 🤗🌸🌸

Bugün perinatolog kontrolüm vardı. Tek böbrekte genişleme vardı o artmış maalesef. Doğum sonrası ultrason ve belki mr gerekecek. Umarım hiç gerek kalmaz, mr özellikle el kadar bebek çok zor olur 🥹 Kilosu 2 hafta önde, suyum da sınırdaymış. Doktor meyve yeme dedi. Her gün bir parça çikolata, bir kurabiye canım istediğinde yerim. Hiç abartmam ama yani porsiyonunda yerim. 48,5 tum şimdi 57’yim, 8,5 kg aldım fazla da değil gibi. Sonıç olarak fazla meyve yeme, şeker yeme dedi. Yemicez artık🥲
İnşallah sizinde geçici bı durumdur canım ben pek anlamıyorum ama yegenimde olmuştu ilkin böbreğin biri büyük denildi sonra 2 aylıkken kum döktü ama şuan 1 yaşında esitlendi ikisi diye biliyorum yiyeceklere dikkat et inşallah kazasız belasız haftasında gelir minik adam 🥰 kiloyu hiç takma ben 10 kilo almışım doktora söylemedim bile 😅 18 e kadar gözden çıkardım çünkü doktor suyunda bebekte sıkıntı görmediği için kilomu sormuyor bende söylemiyorum 🤗
İnşallah bebişin iyi olacak stres yapma teyzelerinin duaları onlarla ❤️❤️

İnşallah sizinde geçici bı durumdur canım ben pek anlamıyorum ama yegenimde olmuştu ilkin böbreğin biri büyük denildi sonra 2 aylıkken kum döktü ama şuan 1 yaşında esitlendi ikisi diye biliyorum yiyeceklere dikkat et inşallah kazasız belasız haftasında gelir minik adam 🥰 kiloyu hiç takma ben 10 kilo almışım doktora söylemedim bile 😅 18 e kadar gözden çıkardım çünkü doktor suyunda bebekte sıkıntı görmediği için kilomu sormuyor bende söylemiyorum 🤗
İnşallah bebişin iyi olacak stres yapma teyzelerinin duaları onlarla ❤️❤️
Amin inşallah. Açıkçası biraz moralim bozuldu. Çok şükür çözümü var ama minik bebeğin ameliyat edilmesi, narkoz alması, MR çekilmesi gözümü çok korkuttu. Bu ihtimaller yani. Doğumdan sonra küçülen vaka çok inşallah bizim de öyle olur. Kilo konusuna gelirsek meyve çikolaya yeme demesi de üzdü doktorun ama mecbur idare edeceğm. Suyum sınırdaymış. Başka problemlere sebep olmasın.

Hakikaten her gebelik başka bir hikaye. İlkinde oğlumda gelişim geriliği oldu 35 gibi fark ettik. Sonra suyum çok azaldı. Bunda ileri gidiyor, suyum çok, böbrek 🤷🏻‍♀️ ne diyelim hayırlısı olsun. Sorunsuz yaşayalım geçsin gitsin inşallah.

Tam anlayamadım sizin bebeğinizde mi sizde mi genişleme var? Erkek bebek mi? Bizimki de sağ böbrek 17 mm. İlk gebeliğinizde de mi olmuştu eğer bebekteyse? Neler yapıldı doğumdan sonra. Açıkçası geçer diye düşünmüştüm şimdi korktum.
Canım bende genişleme var bende senin böbreğimde sandım. Ama bebeğin böbrekleride biraz büyük gibi demişti doktor ama erkek bebekte normal dedi takılmadı. Sende merak etme inşallah bir sorun yoktur 💕🌸

Canım bende genişleme var bende senin böbreğimde sandım. Ama bebeğin böbrekleride biraz büyük gibi demişti doktor ama erkek bebekte normal dedi takılmadı. Sende merak etme inşallah bir sorun yoktur 💕🌸
Bizimki biraz ciddi gibi ama inşallah düzelir duam o yönde. Teşekkürler.

Gebelik şekerinize baktirdiniz mı

Back
X