• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    136
Kızlarrr Fetal dna sonucum cıktı . Kızım geliyor🌸💕 sonuclar temiz gecen hafta cuma vermiştim pazartesi kan amerikaya ulaştı bugun doktor iletti .Hepinizden iyi haberler almak için dua ediyorum💕🧿🙏🏻
Maşallahhh çok güzell duygu 🧿 bende pazartesi verdim kanı. Çarşamba Amerikaya ulaştı. İnşallah hafta içi bende güzel haberler alırım 🥰

Kızlar doktor balık yemelisin dedi ben maalesef balık yemeyi sevmiyorum en son ne zaman yedim onu bile hatırlamıyorum siz hangi balıkları yiyorsunuz kızımda somon yemistim zar zor ama mevsim balıklarına bakınca o yok neler yiyorsunuz neler önerirsiniz

Kızlar doktor balık yemelisin dedi ben maalesef balık yemeyi sevmiyorum en son ne zaman yedim onu bile hatırlamıyorum siz hangi balıkları yiyorsunuz kızımda somon yemistim zar zor ama mevsim balıklarına bakınca o yok neler yiyorsunuz neler önerirsiniz
Ben de balık sevmem yemedim hiç kızımda da 😅

Ben de balık sevmem yemedim hiç kızımda da 😅
Hiç mi vicdan yapıyorum ben de çocuk vitamin alamıyor diye ama sevmiyorum takviye verdi doktor onu kullan ama yine de haftada bir yesen iyi olur dedi ben en son ne zaman yedigimi hatırlamıyorum haftada bir diyor🤣

Hiç mi vicdan yapıyorum ben de çocuk vitamin alamıyor diye ama sevmiyorum takviye verdi doktor onu kullan ama yine de haftada bir yesen iyi olur dedi ben en son ne zaman yedigimi hatırlamıyorum haftada bir diyor🤣
Hiç yapmıyorum valla sevmediğim bişeyi yiyemem😅 kızıma da ek gıda da verdim sonra yemek istemedi yemiyo hala kokusunu bile sevmio benden geçmiş resmen 😅 büyüyünce yer isterse diye düşünüyorum 🤗

Kızlar bu fetal dna sadece özel hastane ve labaratuvarlarda mı yapılıyor? Ücreti nedir acaba? Baya yaptıran olmuş

Canım ben ömrümde et, balık, tavuk (suları dahil) yemedim..
Hamilelikte bol bol yeşil mercimek tükettim oğlum zamanında ve hiç vitamin kullanmaya ihtiyaç duymadan sağlıklı bir doğum yaptım.

Erkadaşlar bakıyorumda herkes fetal dna yaptırıyor bunu yapınca ne oluyor ilk gebeliğim bi bilgim yok yani bişi çıkarsa bi çözüm tedavisi var mı
Fetal dna anneden alınan kanla, bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ve kromozomsal bir anomali durumu var mı, Down sendromu, Turner sendromu gibi, bunların sonuçları tespit ediliyor. Ve bunlar da tedavisi mümkün olan şeyler değil. Sadece sendromlu bir bebek olacağı anlaşıldığında anneye yasal olarak 20. Haftaya kadar kürtaj olma hakkı tanınmış oluyor. Benim herhangi bir sonuçta kürtaj niyetim yok diyorsanız, fetal DNA masrafına girmemeyi tercih edebilirsiniz. Genelde 35 yaş üstü kadınlara, normal ultrasonla 10-12. Haftalarda bebeğin ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümlerinde olumsuz bir durum görüldüğünde, ya da herhangi başka bir anomaliyi işaret eden bir bulgu tespitinde, ya da her türlü bebeğini merak eden evhamlı her anne adayına doktorlar fetal dna öneriyor.

Fetal dna anneden alınan kanla, bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ve kromozomsal bir anomali durumu var mı, Down sendromu, Turner sendromu gibi, bunların sonuçları tespit ediliyor. Ve bunlar da tedavisi mümkün olan şeyler değil. Sadece sendromlu bir bebek olacağı anlaşıldığında anneye yasal olarak 20. Haftaya kadar kürtaj olma hakkı tanınmış oluyor. Benim herhangi bir sonuçta kürtaj niyetim yok diyorsanız, fetal DNA masrafına girmemeyi tercih edebilirsiniz. Genelde 35 yaş üstü kadınlara, normal ultrasonla 10-12. Haftalarda bebeğin ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümlerinde olumsuz bir durum görüldüğünde, ya da herhangi başka bir anomaliyi işaret eden bir bulgu tespitinde, ya da her türlü bebeğini merak eden evhamlı her anne adayına doktorlar fetal dna öneriyor.

Kızıma hamileyken 24. Haftada ultrason sonucu kolunda bir kist tespit edilmişti, kürtaj süresi geçmiş olmasına rağmen herhangi bir sendromu olup olmadığını öğrenmek için biz de test yaptırmıştık. İstesem bile kürtaj olamayacağım bir haftada olduğum için test masrafına girmeyebilirdik, akrabalardan bunu mantıksız bulan çok kişi oldu, kendi kendini niye boşuna strese sokacaksın, test sonuçları %100 doğru değil, kötü bir sonuç çıksa hamileliğin zehir olacak vs bir sürü şey söylediler. Ama ben olumsuz bir durumla ilk defa direkt doğumda karşılaşmaktan korkmuştum, neyle karşı karşıya olduğumu daha önceden bilmek istedim, kendimi bu duruma hazırlamak istedim. Bu tercihi yapmak kişiden kişiye, bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor, herkesin algıladığı şey farklı, duyguları farklı. Velhasıl test sonucu Allah'a çok şükür temiz çıkmıştı ve biz de rahat bir nefes almış olmuştuk.

Canım ben ömrümde et, balık, tavuk (suları dahil) yemedim..
Hamilelikte bol bol yeşil mercimek tükettim oğlum zamanında ve hiç vitamin kullanmaya ihtiyaç duymadan sağlıklı bir doğum yaptım.
Aa gerçekten mi maşallah size o zaman doktorlar abartıyor biraz çünkü ben et tavuk protein çok tuketirim bi tek balıkla aram yok yemen gerek dedi bana ondan tedirgin oldum çok içim rahatladi teşekkür ederim 🤗

Kızlar bu fetal dna sadece özel hastane ve labaratuvarlarda mı yapılıyor? Ücreti nedir acaba? Baya yaptıran olmuş
10 bin ile 20 bin arası değişiyor kliniklerde yapılıyor panaroma firması yurt dışına gönderiyor genoks un ankarada labaratuvari varmış diğer firmaları bilmiyorum bu ikisini araştırmıştım

Benim doktoruma da ben dedim aldırmayı düşünmem tedavisi olan hastalıklar değil ki neden yaptiralim dedim o da sadece öyle düşünme dedi bazı kalp rahatsızlığı doğar doğmaz ameliyat gereken durumlarda teşekküllü bir hastane alanında uzman cerrahlar gerekir bunları bilmek tabi ki bizi avantajlı konuma sokar dedi ilerde bu testler yayginlasacak ve daha ucuz hale gelecek iki test vesaire onlar gereksiz olacak sadece ihtimal veren şeyler yerini bu testler alacak dedi. Doktorum eski doktorum olduğu için kızımda da çok sıkıntılar yaşadık hep çözüm odaklı oldu gereksiz hiçbir test istemedi isterseniz devlette yaptırın dedi o yüzden para göz birisi değil çok karasizdim doktorla konuşunca kararımı verdim.En nihayetinde annenin babanın vermesi gereken bir karar herkes kendi doğrusuna göre hareket edebilir.Kizimda yoktu böyle bir test yaptirmamistik simdi yaptırıyoruz inşallah güzel haberler alırız bakalım.

Hm bn hiç düşğnmedim bu ana kadr doktor ikili testlerden bahsetmişti ama direk redettüm ne olursa kabulumdür hamileliğimi ihtimaller ğzerine yaşamak istemiyorum ama yapanlara saygım sonsuz hayırlı haberler alırsınız inşallah

Benim doktoruma da ben dedim aldırmayı düşünmem tedavisi olan hastalıklar değil ki neden yaptiralim dedim o da sadece öyle düşünme dedi bazı kalp rahatsızlığı doğar doğmaz ameliyat gereken durumlarda teşekküllü bir hastane alanında uzman cerrahlar gerekir bunları bilmek tabi ki bizi avantajlı konuma sokar dedi ilerde bu testler yayginlasacak ve daha ucuz hale gelecek iki test vesaire onlar gereksiz olacak sadece ihtimal veren şeyler yerini bu testler alacak dedi. Doktorum eski doktorum olduğu için kızımda da çok sıkıntılar yaşadık hep çözüm odaklı oldu gereksiz hiçbir test istemedi isterseniz devlette yaptırın dedi o yüzden para göz birisi değil çok karasizdim doktorla konuşunca kararımı verdim.En nihayetinde annenin babanın vermesi gereken bir karar herkes kendi doğrusuna göre hareket edebilir.Kizimda yoktu böyle bir test yaptirmamistik simdi yaptırıyoruz inşallah güzel haberler alırız bakalım.
Fetal dna da Kalp ile ilgili bir tespit yapılmıyor sadece kromozomsal detaylara bakılıyor diye biliyorum. Kromozom da doğumdan önce ya da sonra dışardan müdahale edilebilen bir şey değil. Kalp ya da diğer organlarla ilgili sorunlara detaylı ultrasonda bakılıyor diye biliyorum.

Back
X