- 8 Ekim 2020
- 97
- 57
- 38
- 36
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.801
Hiç merak etmeyin şekeri hamur işini fln kestiyseniz hemen kilo veriliyor. Bendede ilk şeker çıktığında diyete başladım 4 kilo fln gitti. 31 haftalık oldum şimdi toplam 1 kilo aldım bebişin kilosu gayet iyi. O yiyecekler sadece bize kilo aldırıyor.Kızlar ben 4 günde 2 kilo vermişim şeker diyetinden sonra bebek gelisiyo mudur ya diyete uyuyorum hayatımda ilk kez diyet yapıyorum ondan mı acaba bilemedim kontrol e de var daha ama sırf bu yüzden gidesim var doktora resmen yarı aç kalkıyorum her sofradan o iyi olsun sıkıntı değil ama bu seferde çocuk aç mi kalıyor acaba diyorum:/
Bebeğe kilo aldıran şey hamur işi tatlı değil protein. Siz zaten bu diyeti bebeğiniz sağlıklı olsun diye yapıyorsunuz. Merak etmeyin çok daha güzel besleniyordur o şimdi.Kızlar ben 4 günde 2 kilo vermişim şeker diyetinden sonra bebek gelisiyo mudur ya diyete uyuyorum hayatımda ilk kez diyet yapıyorum ondan mı acaba bilemedim kontrol e de var daha ama sırf bu yüzden gidesim var doktora resmen yarı aç kalkıyorum her sofradan o iyi olsun sıkıntı değil ama bu seferde çocuk aç mi kalıyor acaba diyorum:/
Ben ilk günden beri dikkat ediyordum hep tam buğday ekmek tam buğday makarna yedim kilo alımım normaldi 6 ayda 6 kilo aldımKızlar ben 4 günde 2 kilo vermişim şeker diyetinden sonra bebek gelisiyo mudur ya diyete uyuyorum hayatımda ilk kez diyet yapıyorum ondan mı acaba bilemedim kontrol e de var daha ama sırf bu yüzden gidesim var doktora resmen yarı aç kalkıyorum her sofradan o iyi olsun sıkıntı değil ama bu seferde çocuk aç mi kalıyor acaba diyorum:/
Hayır endokrin uzmanı hazırladı çok sık aralıklarla yiyorum aslında aşırı acıkma olmuyor ama aç kalkıyorum masadan hep :)Ben ilk günden beri dikkat ediyordum hep tam buğday ekmek tam buğday makarna yedim kilo alımım normaldi 6 ayda 6 kilo aldım
Bayram tatilinde saldım hergün poğaçalar hamur işleri pideler 10 günde iki kilo artışım olmuşbundan sonra dikkat edecem
Bence normal bebek için faydalı olan protein zaten et peynir yoğurt yumurta vs
Protein yeterli alıyorsan aç kalkmazsın aslında bir diyetisyen hazırladı değil mi diyet listeni
Ya çok sevindim teşekkür ediyorumHiç merak etmeyin şekeri hamur işini fln kestiyseniz hemen kilo veriliyor. Bendede ilk şeker çıktığında diyete başladım 4 kilo fln gitti. 31 haftalık oldum şimdi toplam 1 kilo aldım bebişin kilosu gayet iyi. O yiyecekler sadece bize kilo aldırıyor.
Bende 29. Haftaya kdar toplam 6 kilo almışyım. Bayramda memleketime gittim yan gelip yattım anne yemeği yedim 10 günde 3 kilo almışımBen ilk günden beri dikkat ediyordum hep tam buğday ekmek tam buğday makarna yedim kilo alımım normaldi 6 ayda 6 kilo aldım
Bayram tatilinde saldım hergün poğaçalar hamur işleri pideler 10 günde iki kilo artışım olmuşbundan sonra dikkat edecem
Bence normal bebek için faydalı olan protein zaten et peynir yoğurt yumurta vs
Protein yeterli alıyorsan aç kalkmazsın aslında bir diyetisyen hazırladı değil mi diyet listeni
Ödem atmis olabilirsiniz. Protein, sebze yedikten sonra bebege sorun olmaz bence.Kızlar ben 4 günde 2 kilo vermişim şeker diyetinden sonra bebek gelisiyo mudur ya diyete uyuyorum hayatımda ilk kez diyet yapıyorum ondan mı acaba bilemedim kontrol e de var daha ama sırf bu yüzden gidesim var doktora resmen yarı aç kalkıyorum her sofradan o iyi olsun sıkıntı değil ama bu seferde çocuk aç mi kalıyor acaba diyorum:/
Bayramda annem hep sevdigim zeytinyaglilari yapmisti ama yaninda ister istemez diger yemeklerdeb de yedim ama abartmadim cidden. 1,5 kg almisim ben deBende 29. Haftaya kdar toplam 6 kilo almışyım. Bayramda memleketime gittim yan gelip yattım anne yemeği yedim 10 günde 3 kilo almışım
Hızlı artış yaşadığımız için panikleyip bazen ödem faktörünü unutuyoruz ama o kiloların hatırı sayılır bir kısmı ödem. Şekeri, karbonhidratı azalttığımızda ödem de hızla atılıyor. Sizin verdiğiniz kilo ödemdendir, 4 günde 2 kg kas ya da yağ kaybı olmaz çünkü.Kızlar ben 4 günde 2 kilo vermişim şeker diyetinden sonra bebek gelisiyo mudur ya diyete uyuyorum hayatımda ilk kez diyet yapıyorum ondan mı acaba bilemedim kontrol e de var daha ama sırf bu yüzden gidesim var doktora resmen yarı aç kalkıyorum her sofradan o iyi olsun sıkıntı değil ama bu seferde çocuk aç mi kalıyor acaba diyorum:/
Merhaba öncelikle. Nacizane tavsiyem tek bile kalacak olsan kendi evinde kalman. Tabi burada senin yaklaşımın ve düşüncen daha önemli.Kızlarr size bir şey danışacağım. İlk doğumum olacak. Bulunduğum şehirde ben ve eşim dışında kimsemiz yok ailelerimşz uzakta. Annem doğumuma gelecek sağolsun. Ama en fazla 20-25 gün kalabilecek . Annem diyprki sonrasında da birlikte bizim eve dönelim diyor. Annemin sorumlulukları var çünkü ve bizim ev çok çok küçük o yüzden o kadar kalabilirim diyor . Birlikte dönelim 1-1,5 ayda bizde kalalım diyor. Bana da cazip geldi aslında çünkü biraz kaygılı bir insanım ve ilk dönemlerinde tek kalırsam üstesinden gelir miyim korkusu var . Ama bi taraftanda eşimden ayrı kalmış olacağız o süreçte . Eşim çpcuğunu göremicek. Bende ilk kez eşimden ayrı kalmış olacağım. Aynı zamanda da kayınvalidemlerde annemlerle aynı şehirde. Haklı olarwk onlarda da kalmamı isteyecekler gidersem . Minik bir bebekle bi o ev e bi diğer eve göçebe gibi aşırı düzensiz bir süreç geçirerek hem ben hem bebek daha mı fazla yıpranırız diye düşünüyorum. Benim gibi herkesten uzakta yaşayan ve ilk doğumu olacaklar nasıl yönetmeyi planlıyor acsba ? Bu arada normalde ben düzenden yanayım ve kendi evim en rahat en huzurl uyer benim için. Fakat çocuk büyüten çoğu arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk aylar çok ağır geliyor psikolojikmende çok etkileniyorsun ve ne kadwr fazla destek alırsan o süreci o kadwr kolay atlatırsın diyorlar. Eşim gündüzleri çalışıyor , akşamları destek olabilecek bana. İşi çok yorucu ve yoğun. Gündüzleri çalışıp gecede sen uyuma bebeğe bak diyemem açıkçası . Elbette yardımcı olacak elinden geleni yapacağından çok eminim ama akşam 7 de ancak evde olabiliyor . Uyuyana kadwr ilgilenir ama sonrasında onunda biraz uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olacaktır, sabah kalkıp işe gidebilmesi çalışabilmesi için.
Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın, ilk olunca bir bilinmezlikte hissediyor insan kendini. Her taraftan ayrı bir ses çıkıyor , yaşamadığın içinde neyin bana bebeğe iyi geleceğini bilemiyorum .
Çoğunlukla masa başıyım ama tüm gün oturmak bile perişan ediyor . Ayağımın altına birşey koydum sehpa gibi uzatıyorum ayaklarımı . Merdiven zorlanıyorum bir de benim sol kalça kemiğim çok ağrıyor .Merhaba kızlar bu hafta kontrolü olan var mıydı?
Kaç kg cm olmuş bebisler?
Bizim kontrol dündü,size de sormak istedim.
Çalışan anneler ne durumda zorlanıyor musunuz,özellikle ben gibi masa başı çalışanla arkadaşları merak ediyorum.
Benim ayaklarım çok ağrıyor ve kilcallar artmaya başladı
Bende masa başında çalışıyorum. Bayram tatil çok iyi geldi yarın tekrar döneceğim bakalım inşallah zorlanmadan geçer gider haftalarMerhaba kızlar bu hafta kontrolü olan var mıydı?
Çalışan anneler ne durumda zorlanıyor musunuz,özellikle ben gibi masa başı çalışanla arkadaşları merak ediyorum.
Bende masa altına A4 kutusu koydum ama ona rağmen böyle hem kilcallar arttı hemde ödem şişlik başladı bu hafta çok üzücüÇoğunlukla masa başıyım ama tüm gün oturmak bile perişan ediyor . Ayağımın altına birşey koydum sehpa gibi uzatıyorum ayaklarımı . Merdiven zorlanıyorum bir de benim sol kalça kemiğim çok ağrıyor .
Ne zaman izne çıkacaksınız . 32 de mi düşünüyorsunuzBende masa altına A4 kutusu koydum ama ona rağmen böyle hem kilcallar arttı hemde ödem şişlik başladı bu hafta çok üzücü
Benim de niyetim Allah izin verirse Mayıs ortası sonuna kadar çalışmak ama böyle giderse nasıl olur bilemiyorum ki,çünkü çalışan anne olarak malum 4 ay izin ve haliyle en çok zamanı kızımla geçirmek istiyorumBende masa başında çalışıyorum. Bayram tatil çok iyi geldi yarın tekrar döneceğim bakalım inşallah zorlanmadan geçer gider haftalarama son günlerde yoruluyorum ağırlaştım hissediyorum
Benim de niyetim Allah izin verirse Mayıs ortası sonuna kadar çalışmak ama böyle giderse nasıl olur bilemiyorum ki,çünkü çalışan anne olarak malum 4 ay izin ve haliyle en çok zamanı kızımla geçirmek istiyorumBende masa başında çalışıyorum. Bayram tatil çok iyi geldi yarın tekrar döneceğim bakalım inşallah zorlanmadan geçer gider haftalarama son günlerde yoruluyorum ağırlaştım hissediyorum
Vallahi canım bana kalsa kızım ve doktorumuz izin verirse Mayıs ortası sonuna kadar çalışmak istiyorum ama böyle de nasıl ilerler bilemiyorum şuan için.Ne zaman izne çıkacaksınız . 32 de mi düşünüyorsunuz
Merhaba. 9-17.30 oturarak çalışıyorum. Aklıma geldijçe fırsar buldujça 1 dk da olsa kalkıp yürüyüp geri oturuyorum çünkü artık son zamanlarda 1 saat bile üst üste oturdum mu çok kötü oluyorum. Masamın altına bir kutu bıraktım ayaklarımı onun üzerine uzatıyorum, çünkü diğer şekilde artık çok zorlanıyordum. Bi nebze iyi geldi gibi tavsiye ederim masanızın altına bir kutu veya tabure gibi bir şey bırakabilirsiniz. Bana asıl zor gelen işten yorgun argın gelip yemeğe girişmek çamaşır bulaşığa girişmek. Çünkü artık eskisi gibi değilim iştem geldim mi artık pert bi vaziyette oluyorum. Eşimle birlikte işten çıkıp eve geliyoruz . Birçikte hemen yemeğe girişiyoruz , pişmesi yemedi toplaması derken bu kez birimiz çamaşıra birimiz bulaşığa girişiyoruz. E ek olarwktw illaki bi şeyler çıkıyor. Ama gücümün tükendiğini hisdediyorum. Temizlik içinde kimseyi bulamadım. Haftasonu da temizliğe, pazara, alışverişe ayırıyoruz. Sağ salim bitirelim kalan zamanıMerhaba kızlar bu hafta kontrolü olan var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?