Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Hiç merak etmeyin şekeri hamur işini fln kestiyseniz hemen kilo veriliyor. Bendede ilk şeker çıktığında diyete başladım 4 kilo fln gitti. 31 haftalık oldum şimdi toplam 1 kilo aldım bebişin kilosu gayet iyi. O yiyecekler sadece bize kilo aldırıyor.

Bebeğe kilo aldıran şey hamur işi tatlı değil protein. Siz zaten bu diyeti bebeğiniz sağlıklı olsun diye yapıyorsunuz. Merak etmeyin çok daha güzel besleniyordur o şimdi.

Ben ilk günden beri dikkat ediyordum hep tam buğday ekmek tam buğday makarna yedim kilo alımım normaldi 6 ayda 6 kilo aldım
Bayram tatilinde saldım hergün poğaçalar hamur işleri pideler 10 günde iki kilo artışım olmuş bundan sonra dikkat edecem
Bence normal bebek için faydalı olan protein zaten et peynir yoğurt yumurta vs
Protein yeterli alıyorsan aç kalkmazsın aslında bir diyetisyen hazırladı değil mi diyet listeni

Hayır endokrin uzmanı hazırladı çok sık aralıklarla yiyorum aslında aşırı acıkma olmuyor ama aç kalkıyorum masadan hep :)

Ya çok sevindim teşekkür ediyorum

Bende 29. Haftaya kdar toplam 6 kilo almışyım. Bayramda memleketime gittim yan gelip yattım anne yemeği yedim 10 günde 3 kilo almışım

Ödem atmis olabilirsiniz. Protein, sebze yedikten sonra bebege sorun olmaz bence.

Bende 29. Haftaya kdar toplam 6 kilo almışyım. Bayramda memleketime gittim yan gelip yattım anne yemeği yedim 10 günde 3 kilo almışım
Bayramda annem hep sevdigim zeytinyaglilari yapmisti ama yaninda ister istemez diger yemeklerdeb de yedim ama abartmadim cidden. 1,5 kg almisim ben de hamileyken gercekten kilo almak cok kolay. Bu yediklerimle eskiden hic almazdim. Artik hedef 32. Haftaya kadar max yarim kg almak ki doguma kadar kilo hesabi tutsun:) bi umut odemdir daha atarim diyorum

Hızlı artış yaşadığımız için panikleyip bazen ödem faktörünü unutuyoruz ama o kiloların hatırı sayılır bir kısmı ödem. Şekeri, karbonhidratı azalttığımızda ödem de hızla atılıyor. Sizin verdiğiniz kilo ödemdendir, 4 günde 2 kg kas ya da yağ kaybı olmaz çünkü.

Ben geçtiğimiz yaza 7-8 kg fazlayla girmiştim (iş yeri yemekleri ve stres sağ olsun...). Yaz boyu eşimle birlikte beslenme danışmanı eşliğinde diyet yaptık (bu arada diyet yazın çok daha rahat yapılıyormuş gerçekten). 2 ay içerisinde bütün fazlalıklarımdan kurtuldum ve o rahatlamayla hemen yaz sonu gebe kaldım. Neyse varmak istediğim nokta şu; ilk haftalarda 2şer kilo verebilmiştim çünkü şekeri çok azaltmıştım ve bu da ödem attırmıştı. Sizin de yaşadığınız bundan ibarettir bence. Rahat olun

Merhaba öncelikle. Nacizane tavsiyem tek bile kalacak olsan kendi evinde kalman. Tabi burada senin yaklaşımın ve düşüncen daha önemli.
Bende ilk iki kızımı yalnız başıma doğurup büyüttüm yurtdışındaydım. Sadece eşim vardı. O da gündüzleri çalışıyordu aynı şekilde. İnan şimdide diyorum ki keşke yine tek olabilsek sakinlik huzur çok önemli. Ki annem iyidir de yardımcıdır da ama sakinlik çok önemli benim için.

Şimdi bizde de aynı muhabbet var annem 1-2 hafta kalalım sonra bize gidelim dedi. Bende kabul etmedim. Ben şöyle bi 1-1.5 ay geçsin sonra eşimle gelirim dedim. Marmaris’te yaşıyorlar ondan her türlü giderim işime gelir zaten

Merhaba kızlar bu hafta kontrolü olan var mıydı?
Kaç kg cm olmuş bebisler?
Bizim kontrol dündü,size de sormak istedim.
Çalışan anneler ne durumda zorlanıyor musunuz,özellikle ben gibi masa başı çalışanla arkadaşları merak ediyorum.
Benim ayaklarım çok ağrıyor ve kilcallar artmaya başladı

Çoğunlukla masa başıyım ama tüm gün oturmak bile perişan ediyor . Ayağımın altına birşey koydum sehpa gibi uzatıyorum ayaklarımı . Merdiven zorlanıyorum bir de benim sol kalça kemiğim çok ağrıyor .

Bende masa başında çalışıyorum. Bayram tatil çok iyi geldi yarın tekrar döneceğim bakalım inşallah zorlanmadan geçer gider haftalar ama son günlerde yoruluyorum ağırlaştım hissediyorum

Bende masa altına A4 kutusu koydum ama ona rağmen böyle hem kilcallar arttı hemde ödem şişlik başladı bu hafta çok üzücü

Bende masa başında çalışıyorum. Bayram tatil çok iyi geldi yarın tekrar döneceğim bakalım inşallah zorlanmadan geçer gider haftalar ama son günlerde yoruluyorum ağırlaştım hissediyorum
Benim de niyetim Allah izin verirse Mayıs ortası sonuna kadar çalışmak ama böyle giderse nasıl olur bilemiyorum ki,çünkü çalışan anne olarak malum 4 ay izin ve haliyle en çok zamanı kızımla geçirmek istiyorum

Benim de niyetim Allah izin verirse Mayıs ortası sonuna kadar çalışmak ama böyle giderse nasıl olur bilemiyorum ki,çünkü çalışan anne olarak malum 4 ay izin ve haliyle en çok zamanı kızımla geçirmek istiyorum
Ne zaman izne çıkacaksınız . 32 de mi düşünüyorsunuz
Vallahi canım bana kalsa kızım ve doktorumuz izin verirse Mayıs ortası sonuna kadar çalışmak istiyorum ama böyle de nasıl ilerler bilemiyorum şuan için.
Çünkü daha çok kızımla zaman geçirmek istiyorum 4 ay izin olayıyla alakalı olarak.

Merhaba. 9-17.30 oturarak çalışıyorum. Aklıma geldijçe fırsar buldujça 1 dk da olsa kalkıp yürüyüp geri oturuyorum çünkü artık son zamanlarda 1 saat bile üst üste oturdum mu çok kötü oluyorum. Masamın altına bir kutu bıraktım ayaklarımı onun üzerine uzatıyorum, çünkü diğer şekilde artık çok zorlanıyordum. Bi nebze iyi geldi gibi tavsiye ederim masanızın altına bir kutu veya tabure gibi bir şey bırakabilirsiniz. Bana asıl zor gelen işten yorgun argın gelip yemeğe girişmek çamaşır bulaşığa girişmek. Çünkü artık eskisi gibi değilim iştem geldim mi artık pert bi vaziyette oluyorum. Eşimle birlikte işten çıkıp eve geliyoruz . Birçikte hemen yemeğe girişiyoruz , pişmesi yemedi toplaması derken bu kez birimiz çamaşıra birimiz bulaşığa girişiyoruz. E ek olarwktw illaki bi şeyler çıkıyor. Ama gücümün tükendiğini hisdediyorum. Temizlik içinde kimseyi bulamadım. Haftasonu da temizliğe, pazara, alışverişe ayırıyoruz. Sağ salim bitirelim kalan zamanı

Kızlar ilk gebeliği olanlar , herhangi bir bebek bakım eğitimi aldınız mı? İnstagramda karşıma sürekli online ücretli eğitimler çıkıyor. Emzirme , bebek bakımı vs vs. Ya da ücretsiz yüz yüze gebe okullarından eğitim alan ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…