- 22 Kasım 2023
- 372
- 154
- 23
- 28
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.841
Hangisini takmislardi hastanede acaba? Pure & soft iyiymis ama primayla ayni para yenidogani ve kalkacakmis sanirim sadece nette varBir de bu kez molfix bez almaya niyetlendim. Daha uygun fiyatlı kızımda prima oremium care kullandım hiç sızdırma ya da pişik yaşamadık. Şimdi bunu denemek istiyorum acıbadem de doğumda molfix takmıştı ilk başta.
Mavi olan paketti galiba çok net hatırlayamadım 3 yıl oluyorHangisini takmislardi hastanede acaba? Pure & soft iyiymis ama primayla ayni para yenidogani ve kalkacakmis sanirim sadece nette var
Yumuşatıcı kullanmadım ben hiçBebeland aldım hem yumuşatıcı hem deterjan hipoalerjenik diye ve çevremdekiler önerdi temizliğini falan övüyorlar leke çıkarıcı olarakta e bebekte bı tane vardı adını hatırlamıyorum onu alacam zaten kıyafet sık yikaniyor temiz olsunlar alerji yapmasın kokusu olmasın yeterli benim için
Leke için pink stuff oxi kullanıyorum çok memnunum çok kalıcı lekeyse hem onu sıkıp hem de domol a basıyorjmUzun süre minoris kullandım, son bir senedir dalin sıvı deterjan kullanıyorum. Lekeler geçmiyor geçmiyor gelmiyorbizim çamaşırlar omoyla onda bile geçmiyor genel bir leke problemi yaşıyoruz aslında
Şimdi şöyle bizim hastane 1 saat uzaklıkta oturduğumuz yere o yüzden hep beraber gidicez sonradan getircek biri olamaz bırakamıyorum çünkü bende aklım çok kalır. Benimle annem kalıcak kv de kızımla olcak suit oda için fiyat alcaz onlarda hastanede kalsın diye ya da otel düşünüo eşim yakın olsunlar die ,çünkü hiç ayrı kalmadık kızımla beraber yatıoruz çok duygusalım zaten nasıl olcak diye son haftalar yaklaştıkçaUfak çocuğu olan anneler, hastane sürecinde abi/ablalara kim refakat edecek planladınız mı? Bizim yardımcı abla var onun eşliğinde gece annem yanında kalsa diyorum. Belki abla gece yatıya kalmaz ama benden sonra bir ona alışık. Annem uyku konusunu pek yapamıyoreşim de bana refakat etse hastanede bilmiyorum zorlanır mıyız. Bir ihtimal 2-3 gün hastanede en azından gece kalması için yenidoğan hemşiresi ile anlaşma ihtimalimiz de var. Gerekli mi gereksiz mi hala düşünüyorum. Oğlumda sabah 6.30’a kadar uyumamıştık bu durum gözümü korkutuyor.
Şirketimde bebek ve çocuk ilkyardım semineri düzenlenmişti. Oraya katılmıştım. Allah kullanmak zorunda bırakmasın inşallahKızlar ilk gebeliği olanlar , herhangi bir bebek bakım eğitimi aldınız mı? İnstagramda karşıma sürekli online ücretli eğitimler çıkıyor. Emzirme , bebek bakımı vs vs. Ya da ücretsiz yüz yüze gebe okullarından eğitim alan ?
Ecopirin pro kullanıyorum. Benimki doğumdan bir ay sonra bırakacağımı söyledi. Ben clexan da kullanıyorum ama beraberindeMerhaba kızlar coraspin kullanan var mı doktor bana 31 den sonra kullanma demişti kullananalra ne zaman bırakacaksınız
Planlı bir şekilde yapmadık ama bir şekilde güzelce hallolmuştu. Yakınınızda güvenebileceğiniz akraba eş dost varsa rica ederseniz yardım eden mutlaka çıkar. Kızım kardeşi olduğunda 3 yaşındaydı. Doğum tam öğlen vakti olmuştu ama hastaneye yatışım sabah oldu. Aslında sadece rutin muayene için gitmiştik hastaneye doktor doğum bugün olacağa benziyor dedi yatış yaptırdı. Bu haberden sonra kızımı sabah yengesi gelip aldı, evlerine götürdü kuzenleriyle oynamışlardı. Sabah hastaneye yatışım kararlaşınca annelerimize haber verdik, onlar da öğlene doğru geldiler, zaten bebek tam öğlen doğdu. Doğum haberinden sonra kızımı yengesi amcası hastaneye getirdiler, kardeşiyle tanıştı görüştü. Sonra babaannesi alıp bizim eve gittiler, akşam o bakmıştı. Eşim de eve kızı uyutmaya diye gitti akşam saat 9 gibi, sonra o da evde kaldı, sabaha doğru tekrar hastaneye gelmişti. Kendi annem de o gece benimle hastanede kalmıştı. Ertesi gün sabah hep beraber evimize dönmüştük. Evde babaannesi ve kızım bizi çok güzel karşılamışlardı. Yemekler pişirmiş, evi süslemişler. Bakalım şimdi nasıl olacak. Mesela gece aniden hastaneye yatmam icab ederse çocukları naparız şu ana kadar düşünmemiştim açıkçası, ama sanırım yine amcalarından birine bırakır öyle hastaneye geçeriz. Gündüz olması tabi daha rahat ama gece ihtimalini de akılda bulundurmak lazım. Bu işin saati yok. Gelince geliyor.Ufak çocuğu olan anneler, hastane sürecinde abi/ablalara kim refakat edecek planladınız mı? Bizim yardımcı abla var onun eşliğinde gece annem yanında kalsa diyorum. Belki abla gece yatıya kalmaz ama benden sonra bir ona alışık. Annem uyku konusunu pek yapamıyoreşim de bana refakat etse hastanede bilmiyorum zorlanır mıyız. Bir ihtimal 2-3 gün hastanede en azından gece kalması için yenidoğan hemşiresi ile anlaşma ihtimalimiz de var. Gerekli mi gereksiz mi hala düşünüyorum. Oğlumda sabah 6.30’a kadar uyumamıştık bu durum gözümü korkutuyor.
Ben hep onun online eğitimlerini aldım çok ama çoook faydalı olmuştuŞirketimde bebek ve çocuk ilkyardım semineri düzenlenmişti. Oraya katılmıştım. Allah kullanmak zorunda bırakmasın inşallah
27 nisanda da yenidoğan bakımı, emzirme, banyo, masaj vb gibi içeriklerin olduğu 6 saatlik bir eğitime katılacağız. instagramda bebeimgeliyor hesabını yürüten Esra Ertuğrul’un düzenlediği bir eğitim
Biz eşimle baya tecrübesiziz. Ben hadi belki biraz daha annelik refleksleriyle, yaptığım araştırmalarla hallederim gibi geliyor. Ama eşim 0 :) onun da en azından benimle birlikte dinleyip, çaresiz hissettiğim anlarda bilgisiyle beni desteklemesini istiyorum
Heyecanlıyım eğitim için :)
Benim sezaryen olacak, normal doğum beklemek çok daha heyecanlı olur. Biz ailelerden uzakta yaşıyoruz, tabi doğuma annem babam kardeşim ve eşimin ailesi gelir. Kayınvalidem çocuk bakmaktan bir haber, ihtiyaçlarını karşılayamaz. Hiç oğlumla tek de kalmadılar zaten. Bir ara onlar gece bizde kalsa annem benimle hastanede kalsa dedim ama vazgeçtim o düşünceden. En iyisi eşim benimle kalsın dedim. O gece yeterince desteği olabilir mi hastanede bunu sorguluyorum birazPlanlı bir şekilde yapmadık ama bir şekilde güzelce hallolmuştu. Yakınınızda güvenebileceğiniz akraba eş dost varsa rica ederseniz yardım eden mutlaka çıkar. Kızım kardeşi olduğunda 3 yaşındaydı. Doğum tam öğlen vakti olmuştu ama hastaneye yatışım sabah olduğu için kızımı sabah amcasına bırakmıştık, yengesiyle kuzenleriyle oynamışlardı. Sabah eşimle ben hastaneye geçince annelerimize haber verdik, onlar da öğlene doğru geldiler, zaten bebek tam öğlen doğdu. Doğum haberinden sonra kızımı yengesi amcası hastaneye getirdiler, kardeşiyle tanıştı görüştü. Sonra babaannesi alıp bizim eve gittiler, akşam o bakmıştı. Eşim de eve kızı uyutmaya diye gitti akşam saat 9 gibi, sonra o da evde kaldı, sabaha doğru tekrar hastaneye gelmişti. Kendi annem de o gece benimle hastanede kalmıştı. Ertesi gün sabah hep beraber evimize dönmüştük. Evde babaannesi ve kızım bizi çok güzel karşılamışlardı. Yemekler pişirmiş, evi süslemişler. Bakalım şimdi nasıl olacak. Mesela gece aniden hastaneye yatmam icab ederse çocukları naparız şu ana kadar düşünmemiştim açıkçası, ama sanırım yine amcalarından birine bırakır öyle hastaneye geçeriz. Gündüz olması tabi daha rahat ama gece ihtimalini de akılda bulundurmak lazım. Bu işin saati yok. Gelince geliyor.
Haha ne çok değiştirdim düzenledim mesajımıPlanlı bir şekilde yapmadık ama bir şekilde güzelce hallolmuştu. Yakınınızda güvenebileceğiniz akraba eş dost varsa rica ederseniz yardım eden mutlaka çıkar. Kızım kardeşi olduğunda 3 yaşındaydı. Doğum tam öğlen vakti olmuştu ama hastaneye yatışım sabah oldu. Aslında sadece rutin muayene için gitmiştik hastaneye doktor doğum bugün olacağa benziyor dedi yatış yaptırdı. Bu haberden sonra kızımı sabah yengesi gelip aldı, evlerine götürdü kuzenleriyle oynamışlardı. Sabah hastaneye yatışım kararlaşınca annelerimize haber verdik, onlar da öğlene doğru geldiler, zaten bebek tam öğlen doğdu. Doğum haberinden sonra kızımı yengesi amcası hastaneye getirdiler, kardeşiyle tanıştı görüştü. Sonra babaannesi alıp bizim eve gittiler, akşam o bakmıştı. Eşim de eve kızı uyutmaya diye gitti akşam saat 9 gibi, sonra o da evde kaldı, sabaha doğru tekrar hastaneye gelmişti. Kendi annem de o gece benimle hastanede kalmıştı. Ertesi gün sabah hep beraber evimize dönmüştük. Evde babaannesi ve kızım bizi çok güzel karşılamışlardı. Yemekler pişirmiş, evi süslemişler. Bakalım şimdi nasıl olacak. Mesela gece aniden hastaneye yatmam icab ederse çocukları naparız şu ana kadar düşünmemiştim açıkçası, ama sanırım yine amcalarından birine bırakır öyle hastaneye geçeriz. Gündüz olması tabi daha rahat ama gece ihtimalini de akılda bulundurmak lazım. Bu işin saati yok. Gelince geliyor.
Eğer oğlunuz babasıyla evde rahat kalabilirse, onlar evde kalsın, sizin yanınızda hastanede anneniz kalsın? Ben hastanede annelerin daha çok yardımı olur gibi düşünüyorum ama tabi eşinizin kabiliyetini bilemem o da yeterli olur belki.Benim sezaryen olacak, normal doğum beklemek çok daha heyecanlı olur. Biz ailelerden uzakta yaşıyoruz, tabi doğuma annem babam kardeşim ve eşimin ailesi gelir. Kayınvalidem çocuk bakmaktan bir haber, ihtiyaçlarını karşılayamaz. Hiç oğlumla tek de kalmadılar zaten. Bir ara onlar gece bizde kalsa annem benimle hastanede kalsa dedim ama vazgeçtim o düşünceden. En iyisi eşim benimle kalsın dedim. O gece yeterince desteği olabilir mi hastanede bunu sorguluyorum biraz
Duyduğuma çok sevindim teşekkür ederimBen hep onun online eğitimlerini aldım çok ama çoook faydalı olmuştuyüzyüze eminim daha faydalı olur sizin için
Kalamaz bence malesefEğer oğlunuz babasıyla evde rahat kalabilirse, onlar evde kalsın, sizin yanınızda hastanede anneniz kalsın? Ben hastanede annelerin daha çok yardımı olur gibi düşünüyorum ama tabi eşinizin kabiliyetini bilemem o da yeterli olur belki.
Anakucakları evet yenidoğan için kullanılır ama tamamen bir yatak görevi olarak kullanmak tabii ki olmaz, yani uzun süreli değil, kısa süreli gündüz uykularında, bebek arabasında ve normal arabada güvenlik için gereklidir. Pozisyonu dediğiniz gibi yarı oturur pozisyondur, yoksa bebeklerin tam oturması kesinlikle yenidoğanda yasaktır. Sırf kalça ve omurga sağlığı için değil, boynunu taşıyamadığı için de sağlıksız bir pozisyon olur, o yüzden yenidoğan dönemde anakucakları baş boyun yastığıyla beraber kullanılır. Anakucağının setinde zaten bu boyun desteği verilir. Mutlaka ilk dönem onunla kullanmanız gerekir. Yoksa bebeğin başı yana öne düşebilir. Ben maxicosi almıştım 2 çocuğumda kullandım, hala depoda duruyor 3.ye de aynısını kullanacağım inşaallah.Ay bir de ana kucağı sorayım? Çok pahalı olmamalı. 2 bin civarı düşünüyorum, manuel. Pierre cardin in var onda da. Başka önerisi olan var mı?
Birde Aklıma takılan bu ana kucakları yenidoğan için kullanılabiliyor mu dümdüz yatması gerekmez mi? Sanki onlar yarım oturur gibi duruyor gibi de
Bizim memeden keserken uyutma görevini babası devraldığı için akşamları beraber yatabiliyorlardı. Bence daha vaktiniz var pratik yapmaya başlayabilirsiniz. Akşamları biraz babasına paslayın o uyutmaya çalışsın haftada birkaç gün. Baktınız olmuyor oğlan anneannesiyle kalır, size eşiniz refakat eder.Kalamaz bence malesefeşimi gömmeyim şimdi ama hiç aralıksız 1 saat ilgilenmemiştir.
Ben de molfix sipariş ettim canim. Oğlumda prima kullandım hep ama pahalı geldi. Bi de bunu deniycem.Bir de bu kez molfix bez almaya niyetlendim. Daha uygun fiyatlı kızımda prima oremium care kullandım hiç sızdırma ya da pişik yaşamadık. Şimdi bunu denemek istiyorum acıbadem de doğumda molfix takmıştı ilk başta.
Ben mamma aldim. Bunlarda oyuncak ve tasima cantasi mevcut, kumas farki var. Ilk birkac ay oturma yerine muslin battaniye vb katlayip oradaki cukuru daha duz hale getirenleri gormustum.Ay bir de ana kucağı sorayım? Çok pahalı olmamalı. 2 bin civarı düşünüyorum, manuel. Pierre cardin in var onda da. Başka önerisi olan var mı?
Birde Aklıma takılan bu ana kucakları yenidoğan için kullanılabiliyor mu dümdüz yatması gerekmez mi? Sanki onlar yarım oturur gibi duruyor gibi de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?