Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    143
Kızlar hangi haftalardasınız bebek baş aşağı hangi hafta döner benim bugün 28+0 doktor kontrolümde makat pozisyonunda görünüyordu baş aşağı ne zaman döner
Doktorum havuç suyu önerdi suyum azalmasın diye şuan normal doğuma uygun pozisyonda değil dönmesini beklicez dedi

Daha cok döner merak etmeyin

Saglik ocagindan 32. Haftaya kadar bogmaca asisi olabilecegime dair aradilar. Sizlerin doktoru bu konuda ne dedi?
Bana da ebem söylemişti. Boğmaca asisinin öneminden bahsetmisti, zamani gelince mutlaka ol demişti.
Sonra Türkçe bir doküman bulmuş, gönderdi bana. Pdf paylasamiyorum sanirim. Ekran görüntüsü olarak iletiyorum ekte

Eklentiler

• Screenshot_2025-03-26-19-30-08-866_com.google.android.apps.docs.webp
    44 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2025-03-26-19-30-00-716_com.google.android.apps.docs.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 17
Kızlarrr. Temizlik iş yemek vs rutin hayatınıza devam ediyor musunuz? Ben ailemden uzaktayım eşimle ikimiz her şeyi yapıyoruz, ayrıca çalışıyorum. Aslında üstesinden geliyorum ama tabi yorulunca belim vs ağrıyor ve öyle olunca endişelenşyorum bebeğe zarar gelir mi diye. Ama yapmadan da duramıyorum. Hoş yapan yok mecbur yapıyoruz yemek temizlik alışveriş şu bu . Ağır işleri eşim yapıyor ama hepsini de ona yıkamam. Yetişmezde zaten .
Siz ne kadar yapıyorsunuz?
Misal cuma memlekete gidicez, bugün işten geldim yemek yaptık yedik topladık . Evi süpürdük kirlenmişti. Kalktım valiz hazırladım mecbhr ütülenecekler vardı ütüledim hazırladım . Duş aldım saçımı yaptım yarın iş var çünkü şimdi ise baya yorgun bitkin hissediyorum. Uzandım ama bebek etkilenir mi diye strese girdim bu kez.
Bi taraftanda diyorum ki eskiler çol daha ağır işler yapıyordu .
Ne kadar yapmayalım kendimizi yormayalım desekte gün içinde çpl fazla şeu çıkıyor . . Çalışınca da zaten kafadan 9 saat iş olıyor. Kalan zamanda da üç beş bi şey yaptık mı pert oluyor insan. Memleketten dönünce bebeğin eşyalarına girişmem gerekiyor artık. Yıkama ütüleme dolaplarını düzenleme vs vs . Yardım edicek kimsem yok bulundığım şehirde sadefe ben ve eşim yapabiliriz. O arada tabi işe de gideceğiz .
Aslında tüm bu anşattıklarım bana zor gelmiyor, daha doğrusu dayanırım idare ederm birwz bel ağrısı çeker birwz yorulurum bunlar problem değil. Sadece bebişi etkiliyor muyum bu şekilee, o beni strese sokuyor

Bnce buhu düşünmen etkiler hiçbişeyde olmaz ağır kaldırma yükseğe ızanma yeter düşğnememye çalış hepimiz iş yapıyoruz mecbur 9 ay bıyunca kim yükleyebiliriz ki sorumluluklarımızı o yüzden rahat ol bebişim keyfi yerindedir tabi bu soyledğim eğer bi risk görğnmüyorsa riskliyse yapmamnız gerekiyor

Valla bende hem ev hem iş de çalışıyorum yapacak birşey yok temizlik ütü yemek hepsi bende eşim yardımcı çok fazla ama o nöbetçi çalışıyor kıyamıyorum bende ona çok zorlanıyoruz yalnız başımıza ama napalım idare ediyoruz bir şekilde

Be bebişler iyi olsun da geçer bu günler. Ben fiziksel olarak atlatıyorum ama psikolojikmen ya bebek etkilenirse diye sonradan pişman oluyorum. Sonra bi daha yapıyorım mecbur kim yapcak :)

Be
bebişler iyi olsun da geçer bu günler. Ben fiziksel olarak atlatıyorum ama psikolojikmen ya bebek etkilenirse diye sonradan pişman oluyorum. Sonra bi daha yapıyorım mecbur kim yapcak :)
Bence belini dinlendirmek önemli. Yorulduktan sonra birazcık mutlaka dinlen derim günlük ev işinden kaçış yok, büyük işlerde daha dikkatli olunabilir, elini uzatmak, yer silmek vs gibi işlerde. Benim sadece mutfak, bulaşık makinası, yemek pişirme ve koşturmaca geçiyor ama yeri geliyor oğlumu kucağıma alıyorum mesela

1 çocuğu daha olanları takdir ediyorum gerçekten. Zaten çok yorulduğumda diyorum ki evde başka çocuğu olanlar var onlar napıyor acaba allah yardımcımız olsun

Havuç suyu amniyon sıvısını arttırır mı kızlar doktorum içmemi önerdi ama ne işe yarar
Sıvı arttırmaya yarar mı bilmiyorum ama diyetisyenim bana ultrasona girmeden önce havuç yememi önermişti. Bebeğin güzel bir seyir keyfi yaşatacak şekilde hareketlenmesini sağlar demişti :)

her hafta yeni bi ağrı yükleniyor vaktinde sağlıkla doğursaydık bi

Ay bende yazmak istemedim hep dertleniyo gibi ama koca da yok yardim eden de yok cocugu yika yedir giydir kaprisler tripler daginikliklar ev topla yemek yap ara ogunuydu vitaminiydi marketiydi parkiydi cocuksuz hamileyken derdim neymis diye dusunuyorum bazen (calismiyodum o surectede yanlis anlasilmasin calisip hamile olana da saygim sonsuz cok zor bisey yapiyosunuz )

Valla öyle, benim allahtan bir abla var bakan ama o sırada da ben çalışıyor oluyorum. O gittikten sonra bile gün epey uzun, kahvaltıya ikna et, yemeğe ikna et, zaten mesele her şeye ikna etmekte allah kolaylık versin hepimize

Amin arkadasim hepimize bolca sabir ve kolaylik olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…