- 6 Aralık 2024
- 183
- 156
- 18
- 31
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.361
Benim bugün kontrolüm vardı 2.kez sordum boğmacayı gerek yok diyor canlı aşı olduğu için. Tetanoz için de aslında şart değil ama doğumda hastaneye yetişilememesi sebeiyle sterilizasyon sağlanamaması ya da yaralanma gibi durumlar için mutlaka yaptır nolur nolmaz demiştiSaglik ocagindan 32. Haftaya kadar bogmaca asisi olabilecegime dair aradilar. Sizlerin doktoru bu konuda ne dedi?
Kızlar size birşey sormak istiyorum. Benim ben 30 haftalık oldum . Bebeğimin hareketleri hala dısardan net belli olmuyor . Gün içinde sık hisssetmiyorum. Hareketlerini gün içinde 2 kez filan hissedersem hissediyorum. İnternette tabi hep kötü tecrübeler yorumlar çıkıyor . Doktorum plesanta yerleşiminden sırtı ön tarafta diyor ayakkları sanırım benim sırtıma dönük o yüzden mi oluyor anlamadım . Daha önce yasayan oldu mu acaba
Bana boğmaca aşısı ile ilgili bir bilgi verilmedi ne doktorum ne sağlık ocağı tarafındanSaglik ocagindan 32. Haftaya kadar bogmaca asisi olabilecegime dair aradilar. Sizlerin doktoru bu konuda ne dedi?
Kızlar bugün korkarak tartıya cıktım. Başlangıçtan bugüne 16 kilo almısım
Bu asi yeni eklendi, daha dogrusu ikili tetanoz asisi uclu gelmis saglik ocagina. Bana da doktorum bisey dememisti, olabilirsin dedi ama olmayacağım galiba.Bana boğmaca aşısı ile ilgili bir bilgi verilmedi ne doktorum ne sağlık ocağı tarafından
Sadece 2 doz tetanoz aşısı oldum, o kadar
Ben oldum. Normal tetanoz aşısından daha hafif geçirdim bir gün kolum ağrıdı sadece.Bu asi yeni eklendi, daha dogrusu ikili tetanoz asisi uclu gelmis saglik ocagina. Bana da doktorum bisey dememisti, olabilirsin dedi ama olmayacağım galiba.
Yaaa beni o kadar rahatlattınız ki allah bagıslasın yavrularınızıEvet o yüzdendir oğlumda öyleydi doğuma kadar nadirdi hissetmem.
Şuan mesela acayip hissediyorum şaşırıyorum ilkinde böyle bir şey yasamadigim için.
Ultrasyonda oynardı ama ben asla hissetmezdim.. pozisyonundan dolayıymıs bana da doktor öyle demisti
Şimdi 5 yasinda anne karninin acisini cikariyor oturdugu yok :)
Evet biliyorum bebeği korusun diye. Olmazsa çocuk doktoruna da Sorayim bebek icin boyle bie koruyuculuk onerir mi diye.Ben oldum. Normal tetanoz aşısından daha hafif geçirdim bir gün kolum ağrıdı sadece.
Anne için değil bebek için yapılan bir aşı
Cocuk doktorumuz mutlaka olun dedi.Evet biliyorum bebeği korusun diye. Olmazsa çocuk doktoruna da Sorayim bebek icin boyle bie koruyuculuk onerir mi diye.
Kendi doktorum mutlaka ol dedi araştırdığım kadarıyla boğmaca bebekler için çok yaygın ve tehlikeliymişCocuk doktorumuz mutlaka olun dedi.
Bende Molfix aldım yeni doğan 83lü falan 3-5 kg arası için kuçulmeden bitirebiliriz inşallah çok gibi geldi bana bilemedimmolfix alacağım iyi mi acaba
Kismet ya kotu olmusKendi doktorum mutlaka ol dedi araştırdığım kadarıyla boğmaca bebekler için çok yaygın ve tehlikeliymiş
bide özel aşı diye 843₺ ödedim ertesi gün sağlık bakanlığı artık gebeler ücretsiz olacak diye açıklama yaptı
Benimde oluyor normaldir bence aslında 2.gebeligim ama ben unutmuşum herşeyi 10 yıl geçti üzerinden o zaman bu kadar dikkat etmezdim yaş geçtikçe daha dikkatli mi oluyosun anlamadım bende tedirgin olmuştum ama normalmis artık yavaş yavaş vücut kendini doğuma hazırlıyormusbugün benimde ara ara öyle kasıkta sancım oldu bi korktum internette normal diyor
Tek doz tetanoz uzun süreli korumuyor diyorlar. Doktorum ol demesi yeterli benim için o yüzden bu kadar acele edip hemen almasaydım keşkeKismet ya kotu olmus
ben de tavsiye eden kadin dogum doktorlari duyuyordum, ama ozellikle olayim dememistim. Tetanozdan kurtuldum derken bir diz daha cikticocuk doktoru cok öneririm demese kacacaktim:)
Bende adacel oldum ama kendiniz almayın artık 2 Nisan itibariyle ücretsiz olabilirsinizArkadaşlar boğmaca aşısı hakkında çok fazla bilgim yok. Fakat tetanoz aşısının ilk dozunu ücretsiz sağlık ocağında yaptırmıştım, sadece tetanoz için olduğu söylenmişti. İkinci dozunu 28. haftada yani önümüzdeki hafta eczaneden kendim temin edip yaptıracağım. Aşının adı Adacel. Şimdi içeriğine baktım, tetanoz-difteri-boğmaca aşısı olarak geçiyor. Ayrıca boğmacaya gerek var mıymış? Biz doktorumla bunu hiç konuşmadık. Haftaya soracağım ama size de danışmak isterim.
benim önceki dozlarım da var ondan tek dozu yeterli gördü doktorlar. kısmette yokmuş ücretsiz olmak umarım başka bir yerden ummadık bir hediye gelirTek doz tetanoz uzun süreli korumuyor diyorlar. Doktorum ol demesi yeterli benim için o yüzden bu kadar acele edip hemen almasaydım keşkekısmet işte
Bende adacel oldum ama kendiniz almayın artık 2 Nisan itibariyle ücretsiz olabilirsiniz
Benim doktorum ikinci dozda özellikle boğmacalı olmalısın dedi
evet benim de bahsettiğim bu. kadın doğum doktorum genelde sağlık bakanlığı protokollerini takip etmekten yana. bu aşı da yeni geldi, geçenlerde haberi çıkmıştı. doktoruma danıştım olabilirsin dedi. çocuk doktoru da çok iyi aşı mutlaka olun dedi. biraz kafam karıştı açıkçası.Arkadaşlar boğmaca aşısı hakkında çok fazla bilgim yok. Fakat tetanoz aşısının ilk dozunu ücretsiz sağlık ocağında yaptırmıştım, sadece tetanoz için olduğu söylenmişti. İkinci dozunu 28. haftada yani önümüzdeki hafta eczaneden kendim temin edip yaptıracağım. Aşının adı Adacel. Şimdi içeriğine baktım, tetanoz-difteri-boğmaca aşısı olarak geçiyor. Ayrıca boğmacaya gerek var mıymış? Biz doktorumla bunu hiç konuşmadık. Haftaya soracağım ama size de danışmak isterim.
benim geçen kasıkta böyle sancı oldu, meğer gaz sancısıymış. en ufak gaz vs de sıkıştırıyor olabilir.bugün benimde ara ara öyle kasıkta sancım oldu bi korktum internette normal diyor
İlk gebelikte iki tane olduysanız bunda bir yeterli doğru arkadaşımda bir tane oldubenim önceki dozlarım da var ondan tek dozu yeterli gördü doktorlar. kısmette yokmuş ücretsiz olmak umarım başka bir yerden ummadık bir hediye gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?