Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    144
Vajinaya yakin bolgede gidiklanma ya sa hafif aci gibi bir his var benim de. Sanki ittiriyor gibi tarifi zor. Son gunlerde sanki hareketleri artti. Belki pozisyondandur benim de. Bayram bitip, evime doktoruma yakina donsem galiba daha rahat hissedecegim :)
 
Ben bugün ilk kez böylesini yaşadım dün çok gezdik diye su içmedim sanırım o yüzden kabız oldum sabah resmen ağladım aç karnına zeytinyağı üzerine sıcak su içtim şeker çıktığı için kuru meyve yiyemedim 2 tane aldım sadece kaynattim yumuşadı onu yedim magnezyum aldım 3 saat sonra rahatladim diyebilirim ama zorlamakla doğum olmuyormuş sıcak su iyi geliyor bilginiz olsun ama şu içmek kesinlikle hem bağırsaklar hem idrar yolu enfeksiyonu için hem şeker için bir çok şey için çok önemli kesinlikle su içmeyi ihmal etmeyin.
 
Benimde sabah kalktigimda karnım daha küçük akşam baya büyüyor dokuz aylık gibi
 
Benimde sabah kalktigimda karnım daha küçük akşam baya büyüyor dokuz aylık gibi
Benim geçen haftaya kadar öyleydi 28.haftaya girer girmez göbek tanımlandı artık hep aynı boyutta internette amniyotik sıvının fazla olması göbeğin büyük olma sebepleri arasındaydı şeker yüklemesi de yapmadım ondan korktum biraz yoksa büyük olması sorun değil bide erkek bebekler kızlara göre kalıplı mi olurmuş ne öylede okudum bı yerden belki benim ondandır
 
Ne kadar benzer sıkıntılar yaşıyoruz aynı günlerde... İnsan tek başına olsa bu şikayetlerin her birini ayrı ayrı kafaya takıp soluğu doktorda alabilir. Burada paylaşımda bulunabiliyor olmak çok kıymetli gerçekten. İçimden herkese teşekkür etmek geldi. Sağ olun, hepiniz iyi ki varsınız...

Şikayetlere dönecek olursam, ben de bir haftadır sağ kasıkta ağrı yaşıyorum (bunu daha önceki mesajlarda konuşmuştuk).
  • Karnım epey büyüdü, eğilip kalkmak artık çok zor. Yere düşen yerde kalıyor, yapacak bir şey yok :)
  • Ayakta durmak ve yürümek zorlaştı. Oturduğumda da yayılıyorum, dik oturamıyorum.
  • Göğüslerim epey büyüdü, patlayacak gibi geliyor bazen. Büyük sütyenlere geçtim.
  • Yüzüm toparlandı, inceliği kalmadı gibi hissediyorum. Yine yüzümde hafiften çiller belirdi. En son çocukken güneşte kalmaktan göz altlarımda çillenme olmuştu, bir de hamileliğe kısmetmiş :)
  • Midem sıkışmış gibi geliyor ayrıca. Bol bol su içiyordum, şimdi içtiğim sular reflü yapmaya başladı diye suyu da azalttım.
  • Aşırı ateş basıyor bir yandan. Saçımı toplamadan duramıyorum, bunalıyorum, sıkıntı basıyor. Suratımdan alev fışkırıyor gibi geliyor.
  • Nefesim yetmiyor. Hiçbir şeye yetmiyor. Yürürken soluk soluğayım. Merdiven çıkmak zaten ölüm. Konuşurken bir anda durup nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Arkadaşlarım ses kayıtlarında konuşurken nefes açısından zorlandığımı fark etmişler mesela.
  • Oğlumun testosteronu yüzünden karın bölgemde tüylenme başladı, ona da ayrıca şaşkınım.
  • İdrara çıkma ihtiyacım deseniz artık 7/24 vazgeçemediğim bir aktiviteye dönüştü. Gece gündüz sayısız kere tuvalete gidip iki damla çiş yapıp el yıkamazsam işim rast gitmiyor :)
  • Bu hafta bir de hafif bir kabızlık eklendi (bunu bayramda yenen sarma ve baklavalara vermek istiyorum, umarım geçer).
  • Geceleri uyanıp duruyorum. Deliksiz bir uyku uyumayalı o kadar uzun zaman oldu ki tadını unuttum...
  • Rüyalarım da maşallah çok net, film gibi. Bir de çok dillendirmek istemesem de anksiyete rüyaları gördüğüm oluyor.
  • Giyecek bir şey bulamama kısmına geldim. Yeni şeyler almak gerekiyor ama şunun şurasında ne kaldı deyip çok da gereksiz harcama yapmamaya çalışıyorum. Giyebildiğim birkaç kıyafet var, üniforma gibi dön dolaş onları giyiyorum...
  • Öte yandan hafızam bulanıklaştı. Kelimeleri çıkarmakta zorlandığım oluyor. Bazen cümlenin ortasında anlattığım şeyi unutabiliyorum.
  • Bir şey izlemek epey zorlaştı. Odaklanma sürem çok kısa. Kaç tane diziye başlayıp başlayıp ikinci bölümde bıraktım.
  • Eskisi kadar insanlara tahammülüm de kalmadı. Daha az kişiyle görüşmeye başladım. Halimi hatırımı soran, bir ihtiyacım olup olmadığıyla ilgilenen insanlara hayatımda yer var. Diğerleri yük gibi geliyor. Ben canım burnumda zorlu bir süreci tamamlamaya çalışırken bana işyerinde yaşadığı entrikaları dünyanın en büyük derdiymiş gibi anlatan arkadaşlara kafamda, kalbimde yer veremiyorum mesela. Dikkatimi verip dinlemek bile istemiyorum. Benim gibi herkesin terapisti olan empati manyağı biri için bunlar çok yeni haller.
Ayyy ne çok şikayetim varmış. Yazınca fark ettim. Ama yalnız olmadığımı biliyorum. Yakında biteceğini de :)
 
Cevap için çok teşekkür ederim ben de ilk kez dün böyle oldum :/ Demir takviyesinden olsa gerek, magnezyumu bir gün es geçince sıkıntı oldu sanırım normalde dengeliyordu çünkü her zamanki gibi en az 2 lt su içtim. Dediğiniz gibi magnezyum, kuru kayısı, zeytinyağı tüm tuşlara bastım bir de karnıma yağ sürerken bağırsaklar hareket etti sanırım Başına gelen arkadaşların aklında bulunsun. Ama çok zormuş sahiden insan bebeği itiyor gibi hissediyor zaten karın iç basıncı artıyormuş o durumda İnşallah bir daha başımıza gelmez
 
Ben de araştırınca sağlam bir veri bulamadım ama doktorum kabızlık istemiyoruz demişti bir de birkaç büyükten duymuştum panik yaptım o yüzden Evet beslenme gerçekten çok önemli mutlaka bağırsakları yumuşatacak şeyler almak gerekiyor gibi özellikle demir takviyesi alıyorsak, şu sıralar zaten aldığım takviyelerin haddi hesabı yok kendi adıma
 
İyi bayramlar kızlar. Kabızlık sorunu yazılmış yaşadığım en büyük sıkıntıydı heralde ama çözdüm de geldim çok şükür

kivi ayva armut bunlardan birini mutlaka akşam yemeğinde yaptığımız salataya ekliyoruz hatta refika birgülün tarif verdiği armutlu roka salatası var balsamik sirkeli o salata beni aşırı kurtardı diyebilirim.

Gün içinde de mutlaka kefir ayran ya da 1 sade aktivia yanında da salatalık elma armut fark etmez bir meyveyle ara öğün yaparsanız iki günde düzen oturuyor.

Hatta 3 ceviz+2 kuru kayısı gibi bir ara öğün daha yaparsanız o da kolaylaştırıyor. Tam olarak böyle çözdüm 2 aydır da hiç sıkıntı yaşamadım bu konuyla ilgili umarım faydalı olur

Halsizlik, yorgunluk kısmı normal artık buna yapılabilen bir şey yok. Ama şu rüyalardan kurtulmanın bir yolu varsa beni de kurtarın, ama lütfen
 
Kızlar günaydın, trendyol milla dan bebek kıyafeti alanınız oldu mu? Ben normalde kendime bir şey almıyorum kaliteli bulmadığım için. Bebek kıyafetleri belki iyidir diye düşündüm. lcw nin de öyle çünkü. Alanlar kumaş kalitesi yumuşaklığı konusunda yorum yapabilir mi
 
Merhaba hanımlar dün acile gittim bebişin hareketlerini hissetmiyorum diye nts girdim kan idrar testi filan yaptılar sonuç uyuyor dediler nts de de uyuyor çıkıyor bu durumu yaşayan varmı çikolata filan yesemde banamısın diyor tepki vermiyor uykucu çıktı bol bol su iç dediler
Perinatoloji doktoruma yazdım zaman zaman hareketsiz olabilir yazmış ama işte insan korkuyor
 
Sirt ustu dinlenmeyi de denediniz mi? Olabilir ara ara bir sorun olsa nstde cikardi diye düşünüyorum
 
H&m cok oneririm sorunun yaniti degil ama.
 
Ben de erik hoşafında buldum çareyi. Tek seferde çözüldü. Tavsiyemdir
 
İnş doğduğunda da uykuyu sever, bol bol uyur, seni yormaz annesi benim kız doğduğu ilk gün gece sabaha kadar hiç uyumamıştı ben şok tabi beklemiyordum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…