- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.581
Vajinaya yakin bolgede gidiklanma ya sa hafif aci gibi bir his var benim de. Sanki ittiriyor gibi tarifi zor. Son gunlerde sanki hareketleri artti. Belki pozisyondandur benim de. Bayram bitip, evime doktoruma yakina donsem galiba daha rahat hissedecegim :)Bende de bebegimin ayaklari asagidayken oyleydi, mide kismim cok gergin ve rahatsiz ediciydi. Alt kisimlarimda da cok agri oluyordu tekmelerden dolayi. Ayaklari cikacak gibi geliyordu, vajina kemiklerim sizliyordu sanki.
Şu an 1 2 haftadir baş aşağı pozisyonda. Cok daha rahat hissediyorum, tekmeler mide kismimda artik
Ben bugün ilk kez böylesini yaşadım dün çok gezdik diye su içmedim sanırım o yüzden kabız oldum sabah resmen ağladım aç karnına zeytinyağı üzerine sıcak su içtim şeker çıktığı için kuru meyve yiyemedim 2 tane aldım sadece kaynattim yumuşadı onu yedim magnezyum aldım 3 saat sonra rahatladim diyebilirim ama zorlamakla doğum olmuyormuş sıcak su iyi geliyor bilginiz olsun ama şu içmek kesinlikle hem bağırsaklar hem idrar yolu enfeksiyonu için hem şeker için bir çok şey için çok önemli kesinlikle su içmeyi ihmal etmeyin.Herkese iyi bayramlar.
Her gün yeni bir zorluk ekleniyor adeta, şiddetli kabızlık yaşayan oldu mu? Zorlanmamaya çalıştım çok ama erken doğuma vs sebep olur diye çok korkuyorum ıkınmak gibi bir şey sonuçta:/
Benimde sabah kalktigimda karnım daha küçük akşam baya büyüyor dokuz aylık gibiHayırlı bayramlar kızçeler inşallah seneye bayramı bebislerle geçiririz sağlıkla
Size bişey soracaktım midenin olduğu yerde sağa doğru olarak inşallah tarif edebilmişimdir gerginlik acı böyle sanki karın çok ağır da aşağıya sarkip o bölge geriliyor gibi ağrılarınız oluyor mu çevreye sorunca ilk gebelikte oluyor karın ağırlaştığı için deri tasiyamiyor diye ağrıyor dediler ve karnım çok büyüdü normal mi acaba görenler 6.ayın bittiğine inanmıyor 7 8 gibi duruyor diyorlar 1 buçuk ay oldu doktora gitmeyeli haftaya pazartesi randevu bulabildim ama aklıma çok takıldı bunlar ve doğuma hazırlık sancıları dedikleri sancılar arada yokluyor günde 1 2 şeklinde erken değil mi
Benim geçen haftaya kadar öyleydi 28.haftaya girer girmez göbek tanımlandı artık hep aynı boyuttaBenimde sabah kalktigimda karnım daha küçük akşam baya büyüyor dokuz aylık gibi
Cevap için çok teşekkür ederim ben de ilk kez dün böyle oldum :/ Demir takviyesinden olsa gerek, magnezyumu bir gün es geçince sıkıntı oldu sanırım normalde dengeliyordu çünkü her zamanki gibi en az 2 lt su içtim. Dediğiniz gibi magnezyum, kuru kayısı, zeytinyağı tüm tuşlara bastım bir de karnıma yağ sürerken bağırsaklar hareket etti sanırımBen bugün ilk kez böylesini yaşadım dün çok gezdik diye su içmedim sanırım o yüzden kabız oldum sabah resmen ağladım aç karnına zeytinyağı üzerine sıcak su içtim şeker çıktığı için kuru meyve yiyemedim 2 tane aldım sadece kaynattim yumuşadı onu yedim magnezyum aldım 3 saat sonra rahatladim diyebilirim ama zorlamakla doğum olmuyormuş sıcak su iyi geliyor bilginiz olsun ama şu içmek kesinlikle hem bağırsaklar hem idrar yolu enfeksiyonu için hem şeker için bir çok şey için çok önemli kesinlikle su içmeyi ihmal etmeyin.
Ben de araştırınca sağlam bir veri bulamadım ama doktorum kabızlık istemiyoruz demişti bir de birkaç büyükten duymuştum panik yaptım o yüzdenErken doğum riski yaşamıştım önceki hamileliğimde ve bir dönem kabızlık sıkıntım oldu, aynen dediğin gibi ıkınmaktan ötürü erken doğuracak gibi olmaktan çok korkuyordum her tuvalete girdiğimde ağlıyordum. Ama korktuğum başıma gelmedi çok şükür. Kabızlık erken doğuma sebep olur diye bir şey yok yani öyle düşünmeyin. Sadece insan doğuracakmış gibi hissediyor korkuyor orası ayrı ama bir şey olmaz merak etmeyin. Muzdan, patatesten uzak durun. Kuru Kayısı hoşafı, armut, kivi yiyin.
Sirt ustu dinlenmeyi de denediniz mi? Olabilir ara ara bir sorun olsa nstde cikardi diye düşünüyorumMerhaba hanımlar dün acile gittim bebişin hareketlerini hissetmiyorum diye nts girdim kan idrar testi filan yaptılar sonuç uyuyor dediler nts de de uyuyor çıkıyorbu durumu yaşayan varmı çikolata filan yesemde banamısın diyor tepki vermiyor uykucu çıktı bol bol su iç dediler
Perinatoloji doktoruma yazdım zaman zaman hareketsiz olabilir yazmış ama işte insan korkuyor
Çikolataya, tatlıya Bile tepki vermiyorSirt ustu dinlenmeyi de denediniz mi? Olabilir ara ara bir sorun olsa nstde cikardi diye düşünüyorum
H&m cok oneririm sorunun yaniti degil ama.Kızlar günaydın, trendyol milla dan bebek kıyafeti alanınız oldu mu? Ben normalde kendime bir şey almıyorum kaliteli bulmadığım için. Bebek kıyafetleri belki iyidir diye düşündüm. lcw nin de öyle çünkü. Alanlar kumaş kalitesi yumuşaklığı konusunda yorum yapabilir mi
Ben de erik hoşafında buldum çareyi. Tek seferde çözüldü. Tavsiyemdirİyi bayramlar kızlar. Kabızlık sorunu yazılmış yaşadığım en büyük sıkıntıydı heralde ama çözdüm de geldim çok şükür
kivi ayva armut bunlardan birini mutlaka akşam yemeğinde yaptığımız salataya ekliyoruz hatta refika birgülün tarif verdiği armutlu roka salatası var balsamik sirkeli o salata beni aşırı kurtardı diyebilirim.
Gün içinde de mutlaka kefir ayran ya da 1 sade aktivia yanında da salatalık elma armut fark etmez bir meyveyle ara öğün yaparsanız iki günde düzen oturuyor.
Hatta 3 ceviz+2 kuru kayısı gibi bir ara öğün daha yaparsanız o da kolaylaştırıyor. Tam olarak böyle çözdüm 2 aydır da hiç sıkıntı yaşamadım bu konuyla ilgili umarım faydalı olur
Halsizlik, yorgunluk kısmı normal artık buna yapılabilen bir şey yok. Ama şu rüyalardan kurtulmanın bir yolu varsa beni de kurtarın, ama lütfen
İnş doğduğunda da uykuyu sever, bol bol uyur, seni yormaz annesiMerhaba hanımlar dün acile gittim bebişin hareketlerini hissetmiyorum diye nts girdim kan idrar testi filan yaptılar sonuç uyuyor dediler nts de de uyuyor çıkıyorbu durumu yaşayan varmı çikolata filan yesemde banamısın diyor tepki vermiyor uykucu çıktı bol bol su iç dediler
Perinatoloji doktoruma yazdım zaman zaman hareketsiz olabilir yazmış ama işte insan korkuyor
Hm bence de çok güzel ama biraz pahalı ya. Yani çok hızlı büyüyorlar ilk zaman. 1 ay giyeceği şeylere çok para vermek istemiyorum. 2-3 yaşa doğru daha mantıklı geliyor bana.H&m cok oneririm sorunun yaniti degil ama.
Ilk aylar icin dogru ama sonra aldigim seyleri hep buyuk aldim zaten kaliplari da buyuk epey giydi.Hm bence de çok güzel ama biraz pahalı ya. Yani çok hızlı büyüyorlar ilk zaman. 1 ay giyeceği şeylere çok para vermek istemiyorum. 2-3 yaşa doğru daha mantıklı geliyor bana.
İnşallah uslu bir kızım olurİnş doğduğunda da uykuyu sever, bol bol uyur, seni yormaz annesibenim kız doğduğu ilk gün gece sabaha kadar hiç uyumamıştı ben şok tabi beklemiyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?