• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
Kızlarr bir de ben yarın 28 haftalık olacsğım . Bugün tartıldım 6 kilo almışım . 56 idim 62 olmuşum. Ortalama mı gidiyorum yoksa az mı? Sizlerin nasıl gidiyor💕
Az değil gayet güzel. Gebelik öncesi normal kiloda olan kadınların doğuma kadar toplam 10-12 kg alması ideal olan. Son haftalar hızlı alınıyor. Ben de şu ana kadar 6 kg aldım. İlk gebeliğimde toplam 8 kg almıştım, 2.de 10, bunu da 10 kg ile kapatırız inşaallah.

Kızlarrr nasıl olmuş🥰🥰

Eklentiler

• 40E3E3C1-B252-4711-AF32-183A0ED375B0.webp
    40E3E3C1-B252-4711-AF32-183A0ED375B0.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 13
Bana ne demek istediğinizi anlayamadım cvp yazmak istemissiniz oylesine herhalde sorun yok okey, herkes kendi içine sindiği gibi ihtiyacina yonelik hazırlasın ister valiz ister sirt cantasi gotursun tek bir doğru yok, sevgiler 🤗
Burası öylesine cevap yazdığımız bir mecra değil. Öylesine cevap yazacak boşlukta insanlar da değiliz. Aynı süreci yaşayan insanlar olarak fikir alışverişi yapıyoruz, iyi niyetle önerilerde bulunuyoruz. Siz sanırım benim yazdığımı iyi okumamışsınız. Sizinle çok farklı şeyler söylemiyoruz. Birkaç valizle gitmenin gerekli olmadığını, tek valizle de minimal düzeyde gidilebileceğini söylemiştim. Fikrim bu yönde, bunu beyan etmekte de bir sakınca görmüyorum. Bu forum bunun için var zaten. Çok sevgiler.

Evet vanım tabi ki oluyor çok normal ve gebelerin çoğu da bunu yaşıyor: çünkü idrar torbasına baskı oluyor plasentadan dolayı canım.
Aslında bunun olmasını bekliyordum ama belki ileriki aşamalarda olur diyordum. Şimdi olunca Allahhh yandık ya doğumdan sonra da devam ederse diye korktum :) Bir yandan da aklıma anneciğim geldi... Kardeşime hamileyken yolda idrarını tutamamıştı, eve kadar ağlaya ağlaya gitmişti... Ben çocuktum tabii, anlamıyordum ama şu an çok üzüldüm aklıma gelince :(

Hayırlısı olsun inşallah canım. Ben de izmirde özel bir hastanede düşünüyorum. İki doktorum var biri Perinatolog diğeri kadın doğum uzmanı. Sürece göre ikisinden biriyle doğum yapıcam artık canım. Akışa bıraktım yani.
Perinatologlar doğum yaptırıyor mu?

Ben 12 ile hamile kalmıştım. İlaçlar bende etki etmiyor emilim problemi yüzünden. Fakat doktor serum şeklinde vermek için ilk trimester geçsin diye bekledi. Bu arada devamlı demir hapı kullanıyordum tabii ama hiç kar etmiyordu. Derken ikinci trimester da geçti. En son 10.2'ye düşünce bir hafta arayla serum halinde iki sefer Ferinject yapıldı. Çok şükür kendime gelmeye başladım, yavaş yavaş enerjim toparlanıyor. Sizin değeriniz henüz serumluk değil. 10.5'in altına serum veriyorlar. Eğer benim gibi tanısı konmuş bir emilim probleminiz yoksa ilaçlar mutlaka etki gösterecektir, endişe etmeyin. Demir yönünden zengin besinlere ağırlık verin. Etin her türlüsü, sakatat, baklagiller, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, günkurusu başta olmak üzere kuru meyveler, pekmez, C vitamini yönünden zengin portakal ve çilek gibi meyveler çok çok işe yarar. Çocukluğumdan beri bu dertle uğraştığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydası olur. İnşallah değerleriniz çok düşmeden süreci tamamlayacaksınızdır.
Benim 12. Kan ilacı kullanamıyorum çok mu düşük acaba doktor hiç istemedi benden kan 5.haftadan sonra ben CRP ye baktirirken kxn dfgerlerinide istedim kan değeri için ona mi bakılıyor benimde acil baslamam lazım inalimaz halsiz hissediyorum demir değerim 91 den 30 a düşmüş anlmadim nasıl öyle düştü et c vitamini pekmez yumurta beslenmemden hiç eksik etmiyorum halbuki

Size doktor transfer tarihinden hesaplayacağız mı dedi ? Ben başta transfer tarihinden hesaplıyordum artık tüp bebek mevzu bitti normal yolla hamile gibisin son adet tarihine bakacağız demişti doktorum.
Transfer tarihine bir iki hafta eklediler ultrasonda uyumlu dediler ama şu an ultrasonda adet tarihimle uyumlu göründü devlet Hastanesi'nde haftaya kendi doktorum var bakacağız artık

Hanımlar bir sorum olacak. Ben hamileliğin başından beri çok sık idrara çıkıyorum. Hadi buna alıştım bir şekilde. Şimdi bir de hapşırırken, gülerken, öksürürken çok az da olsa idrar kaçırma başladı. Böyle bir durum yaşayan var mı?
Her gebenin başına gelen normal şeyler 🥹😅 baskı oldugu için kaçıyor o yüzden ben hiç tutmam mümkün oldukça sık giderim wc ye

Kızlar selamlar. Bugün doktor kontrolüö vardı tam 28+0 haftalık olduk. Bebeğin kilosu 1.180 . Fakat kemik ölçümü bir hafta geride göründü :( yani kemik ölçümü dediii boyu oluyor diye anladım. Bu durumu yaşayan var mı? Doktor %99 genetik oluyor ya da sapma olabiliyor dedi ama kalıtsal hastalık vs dueumu da az da olsa gözlenebişiuoe dedi. 1 hafta riskli değil ama daha fazlası olsaydı düşündürebilirsi diyince biraz modum düştü korktum. Sonraki kontrolde daha net belli oljr o 1 hafta daha da fazlalaşırsa sıkıntı :(
Bizim endişemiz sanırım bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almayana kadwr bitmeyecek/ bu durumu yaşayan var mı? 1 hafta farkı çoğu doktor söylemiyormuş aslında

Kızlar selamlar. Bugün doktor kontrolüö vardı tam 28+0 haftalık olduk. Bebeğin kilosu 1.180 . Fakat kemik ölçümü bir hafta geride göründü :( yani kemik ölçümü dediii boyu oluyor diye anladım. Bu durumu yaşayan var mı? Doktor %99 genetik oluyor ya da sapma olabiliyor dedi ama kalıtsal hastalık vs dueumu da az da olsa gözlenebişiuoe dedi. 1 hafta riskli değil ama daha fazlası olsaydı düşündürebilirsi diyince biraz modum düştü korktum. Sonraki kontrolde daha net belli oljr o 1 hafta daha da fazlalaşırsa sıkıntı :(
Bizim endişemiz sanırım bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almayana kadwr bitmeyecek/ bu durumu yaşayan var mı? 1 hafta farkı çoğu doktor söylemiyormuş aslında
1-2 haftalık farkları önemsemiyorlar genelde, önemli olan fark artmasın. Ölçüme bağlı da olabilir. Hemen moral bozmayın💐

Benim 12. Kan ilacı kullanamıyorum çok mu düşük acaba doktor hiç istemedi benden kan 5.haftadan sonra ben CRP ye baktirirken kxn dfgerlerinide istedim kan değeri için ona mi bakılıyor benimde acil baslamam lazım inalimaz halsiz hissediyorum demir değerim 91 den 30 a düşmüş anlmadim nasıl öyle düştü et c vitamini pekmez yumurta beslenmemden hiç eksik etmiyorum halbuki
Geçmiş olsun. Çok iyi anlıyorum halsizliğinizi. 12 ne zamanın değeri? Yakın zamanda bakılmadıysa isterseniz bir kan baktırın. Hemoglobin değerinize bakılır, düşük gelirse ilaç mutlaka verir diye düşünüyorum çünkü demir bizim şu an en temel ihtiyacımız. Yiyeceklerle demir depolayamıyorsanız da belki benim gibi serum yoluyla verir. Hiç korkmayın, hepsinin çaresi var :KK39:

Back
X