• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
Kızlar hemoglobin kan değeriniz kaç ? Benim 11.3 idi doktor bi demir ilacı daha verdi bana . Bir ay sonra tekrar bakılcakmış yükselmezse damardan verilecekmiş .
Ben 12 ile hamile kalmıştım. İlaçlar bende etki etmiyor emilim problemi yüzünden. Fakat doktor serum şeklinde vermek için ilk trimester geçsin diye bekledi. Bu arada devamlı demir hapı kullanıyordum tabii ama hiç kar etmiyordu. Derken ikinci trimester da geçti. En son 10.2'ye düşünce bir hafta arayla serum halinde iki sefer Ferinject yapıldı. Çok şükür kendime gelmeye başladım, yavaş yavaş enerjim toparlanıyor. Sizin değeriniz henüz serumluk değil. 10.5'in altına serum veriyorlar. Eğer benim gibi tanısı konmuş bir emilim probleminiz yoksa ilaçlar mutlaka etki gösterecektir, endişe etmeyin. Demir yönünden zengin besinlere ağırlık verin. Etin her türlüsü, sakatat, baklagiller, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, günkurusu başta olmak üzere kuru meyveler, pekmez, C vitamini yönünden zengin portakal ve çilek gibi meyveler çok çok işe yarar. Çocukluğumdan beri bu dertle uğraştığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydası olur. İnşallah değerleriniz çok düşmeden süreci tamamlayacaksınızdır.

Ufacık bir alet delme için kalem gibi bir aparat var ucuna her seferinde ona özel iğne var takıyorsun. Parmağına yanaştırıp düğmesine batırıyorsun tık diye ufacık deliyor. Parmağa bastırarak kanı çıkartıyorsun. Aynı zamanda cihaza takılan dikdörtgen şeklinde kanı içine akıttığın bir aparat var onu cihaza takıp bekliyorsun. Eczanelerde bulabilirsin..
Çok teşekkür ederim canım.💚

Veriliyorsa ben hiç hazırlamayayım dedim . Daha doğrusu eksikleri götürürüm yük olmasın dedim. Kıyafet bez ıslak mendil pişik kreme kadar var ise ekstradan götürmem ben. Bi kıyafet daha götürürüm ordaki kirlenir illaki .
ben aşırı garantici olduğum için sanırım yine de 3-4 bez, ufak bi mendil koyarım 😅 iki takım birkaç zıbın da yedek çünkü sürekli çiş kaka taşabiliyormuş ilk günler

Şeker yüklemesi yaptıranlar nerde yaptırdınız acaba? Doktorum en geç pzt yaptır dedi. Devlete gitsem hemen yapıyorlar mı yoksa uygun bi güne randevu mu veriyorlar muayene sonrası

Şeker yüklemesi yaptıranlar nerde yaptırdınız acaba? Doktorum en geç pzt yaptır dedi. Devlete gitsem hemen yapıyorlar mı yoksa uygun bi güne randevu mu veriyorlar muayene sonrası
ben devlette yaptırdım sistemden giriş yaptı doktor sonra kan vermeye gittim kan verdim sonra orda ki eczaneye yolladı ordan içmek için 75 sıvı aldırdı adını unuttum sonra içtim saatte baktı kan verdim sonra gittim tmm 1 saat sonra tekrar kan verdim bitti

Ben 12 ile hamile kalmıştım. İlaçlar bende etki etmiyor emilim problemi yüzünden. Fakat doktor serum şeklinde vermek için ilk trimester geçsin diye bekledi. Bu arada devamlı demir hapı kullanıyordum tabii ama hiç kar etmiyordu. Derken ikinci trimester da geçti. En son 10.2'ye düşünce bir hafta arayla serum halinde iki sefer Ferinject yapıldı. Çok şükür kendime gelmeye başladım, yavaş yavaş enerjim toparlanıyor. Sizin değeriniz henüz serumluk değil. 10.5'in altına serum veriyorlar. Eğer benim gibi tanısı konmuş bir emilim probleminiz yoksa ilaçlar mutlaka etki gösterecektir, endişe etmeyin. Demir yönünden zengin besinlere ağırlık verin. Etin her türlüsü, sakatat, baklagiller, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, günkurusu başta olmak üzere kuru meyveler, pekmez, C vitamini yönünden zengin portakal ve çilek gibi meyveler çok çok işe yarar. Çocukluğumdan beri bu dertle uğraştığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydası olur. İnşallah değerleriniz çok düşmeden süreci tamamlayacaksınızdır.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için💕

ben aşırı garantici olduğum için sanırım yine de 3-4 bez, ufak bi mendil koyarım 😅 iki takım birkaç zıbın da yedek çünkü sürekli çiş kaka taşabiliyormuş ilk günler
Evet wvet onlar bırakılır zaten 😂 sadece instagramdan falan görüyorum büyük bir valiz hastane çantası hazırlanıyor da , onu yapmicam 😁

Merhaba, ben özelde yaptırdım ama sağlık ocakları da yapıyor diye biliyorum. Bizim sağlık ocağı aramıştı hastanede yaptırmayacaksan bizde de yaptırabilirsin diye çünkü

Ya kıyafet götürürüm tabi kullanılır çünkğ çabuk kirlenir. Ama hastanenin böyle bir avantajı varken aynı eşyalardan benimde götürmemin anlamı yok fiye düşünüyoeum. Arkadaşların yazdıklarına göre de kaliteli ürünler kullanılıyor . Nesela pişik kremi bez vs var ise ekstradan neden bende götüreyim ki? Orda kaldığın süre içinde tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlarsa , olsun bende götüreyim demek bana mantıklı gelmedi😁
Bana da hastaneye guvenerek is yapmak mantiksiz geldigi icin soyluyorum ben gotureyim eksik olmasinda fazlasi olsun mesela ☺️ sizin kararınız tabi ki ne isterseniz yapabilirsiniz 🤗 ben yine de koyucam ne gerekiyorsa kalkıp dev bi bavul değil zaten kabin boy bavulla herşey fazlasıyla yetiyor. Hiç ekstra bişey götürmedim ben ilk kızımda da.

Canim nasılsın? Nasil gidiyor?

Sağ olasın canım sorduğun için 🫠
Bir iyi bir kötü gün devirmeye çalışıyorum :) en son 25 mm de sabitlendim progestan işe yaradı sanırım.
Haftaya cuma tekrar kontrolüm var her 30 u geçene kadar her kontrolde endişe devam edecek sanırım
Bu aralar eksikleri tamamlamakla uğraşıp, odak noktamı değiştirmeye çalışıyorum iyi de geldi 🩵
Sen nasılsın? Kontrolün ne zaman

Bir iyi bir kötü gün devirmeye çalışıyorum :) en son 25 mm de sabitlendim progestan işe yaradı sanırım.
Haftaya cuma tekrar kontrolüm var her 30 u geçene kadar her kontrolde endişe devam edecek sanırım
Bu aralar eksikleri tamamlamakla uğraşıp, odak noktamı değiştirmeye çalışıyorum iyi de geldi 🩵
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah 30u geçersiniz. Bende 1 aydır yatıyorum evde 25mm ölçüldü ilk sonra 26 ve en son 20mm ölçtü doktor 24.haftamda. Ya dikiş atacağız ya da pesser takacağız dedi pesser takıldı yatmaya ve progestan kullanmaya devam ediyorum. Size herhangi bir işlem yapıldı mı?

Merhaba çok geçmiş olsun inşallah 30u geçersiniz. Bende 1 aydır yatıyorum evde 25mm ölçüldü ilk sonra 26 ve en son 20mm ölçtü doktor 24.haftamda. Ya dikiş atacağız ya da pesser takacağız dedi pesser takıldı yatmaya ve progestan kullanmaya devam ediyorum. Size herhangi bir işlem yapıldı mı?

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun 🙏🏼
23.hafradayken benim 46 ydi açılmam da vardı
26.haftada 25 e düstü, progestan fitile baslattilar
27 haftada da 25mm olunca artık dikişlik dönemi geçirdiğimi düşüş oldugu takdirde ciğer geliştirici vurulacağını söylediler.
Şuan tam sınırda olduğum için sadece progestan verildi.
Bende hep yatıyorum..
Ama doktor bana dinamik bir yapıda olduğunu düzelebilen bir durum olduğunu söyledi.
Muhtemelen sizin daha erken olduğu için müdahale olmuş

senle oranımız aynı ortalama bana neden 1 tane dedi ay sonu şeker için gitcen not aldım soracağım bakalım
Bana 1 demişti sonucu görünce arayıp 2 ye çıkardı. Yeterli geleceğini düşünmüş olabilir doktorun ama sen yine de içinde şüphe kalmasın sor tabi.

120 çıktı canım açlık şekerim doktoruma yazdım bakalım ne diyecek biraz yüksek gibi
Çok şükür iyiyim canım yata kalka geçiriyorum. Benim de en son 25 mm ydi canım.
Evet 30. Haftaya gelmeyi ben de dört gözle bekliyorum.ondan sonra biraz daha rahatlarız inşallah. Benim de kontrolüm haftaya cuma günü canım. İnşallah güzel haberler alırız. 🤲🤗 minikler beklesinler zamanlarını inşallah.
Evet iyi yapmışsın canım. Sen de hep yatıyorsun de mi?

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun 🙏🏼
23.hafradayken benim 46 ydi açılmam da vardı
26.haftada 25 e düstü, progestan fitile baslattilar
27 haftada da 25mm olunca artık dikişlik dönemi geçirdiğimi düşüş oldugu takdirde ciğer geliştirici vurulacağını söylediler.
Şuan tam sınırda olduğum için sadece progestan verildi.
Bende hep yatıyorum..
Ama doktor bana dinamik bir yapıda olduğunu düzelebilen bir durum olduğunu söyledi.
Muhtemelen sizin daha erken olduğu için müdahale olmuş
Evet canım bana da müdahale olmaz artık d edi perinatolog. Ben de 26. Haftada gitmiştim. Ben de sadece progestan ile devam ediyorum. Ama iğne oldum tabi o zaman. Açılma bende de olmuştu. Ama açılma ile aylarca bekleyen hastalar oluyormuş canım. 39 a kadar bile gelen oluyormuş. Yatarak tabiZ

Back
X