- 4 Mart 2025
- 40
- 48
- 3
- 37
- Konu Sahibi mutlutablo
- #10.081
Ben 12 ile hamile kalmıştım. İlaçlar bende etki etmiyor emilim problemi yüzünden. Fakat doktor serum şeklinde vermek için ilk trimester geçsin diye bekledi. Bu arada devamlı demir hapı kullanıyordum tabii ama hiç kar etmiyordu. Derken ikinci trimester da geçti. En son 10.2'ye düşünce bir hafta arayla serum halinde iki sefer Ferinject yapıldı. Çok şükür kendime gelmeye başladım, yavaş yavaş enerjim toparlanıyor. Sizin değeriniz henüz serumluk değil. 10.5'in altına serum veriyorlar. Eğer benim gibi tanısı konmuş bir emilim probleminiz yoksa ilaçlar mutlaka etki gösterecektir, endişe etmeyin. Demir yönünden zengin besinlere ağırlık verin. Etin her türlüsü, sakatat, baklagiller, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, günkurusu başta olmak üzere kuru meyveler, pekmez, C vitamini yönünden zengin portakal ve çilek gibi meyveler çok çok işe yarar. Çocukluğumdan beri bu dertle uğraştığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydası olur. İnşallah değerleriniz çok düşmeden süreci tamamlayacaksınızdır.Kızlar hemoglobin kan değeriniz kaç ? Benim 11.3 idi doktor bi demir ilacı daha verdi bana . Bir ay sonra tekrar bakılcakmış yükselmezse damardan verilecekmiş .