- 4 Mart 2025
- 42
- 50
- 3
- 37
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.081
Ben 12 ile hamile kalmıştım. İlaçlar bende etki etmiyor emilim problemi yüzünden. Fakat doktor serum şeklinde vermek için ilk trimester geçsin diye bekledi. Bu arada devamlı demir hapı kullanıyordum tabii ama hiç kar etmiyordu. Derken ikinci trimester da geçti. En son 10.2'ye düşünce bir hafta arayla serum halinde iki sefer Ferinject yapıldı. Çok şükür kendime gelmeye başladım, yavaş yavaş enerjim toparlanıyor. Sizin değeriniz henüz serumluk değil. 10.5'in altına serum veriyorlar. Eğer benim gibi tanısı konmuş bir emilim probleminiz yoksa ilaçlar mutlaka etki gösterecektir, endişe etmeyin. Demir yönünden zengin besinlere ağırlık verin. Etin her türlüsü, sakatat, baklagiller, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, günkurusu başta olmak üzere kuru meyveler, pekmez, C vitamini yönünden zengin portakal ve çilek gibi meyveler çok çok işe yarar. Çocukluğumdan beri bu dertle uğraştığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydası olur. İnşallah değerleriniz çok düşmeden süreci tamamlayacaksınızdır.Kızlar hemoglobin kan değeriniz kaç ? Benim 11.3 idi doktor bi demir ilacı daha verdi bana . Bir ay sonra tekrar bakılcakmış yükselmezse damardan verilecekmiş .
Çok teşekkür ederim canım.Ufacık bir alet delme için kalem gibi bir aparat var ucuna her seferinde ona özel iğne var takıyorsun. Parmağına yanaştırıp düğmesine batırıyorsun tık diye ufacık deliyor. Parmağa bastırarak kanı çıkartıyorsun. Aynı zamanda cihaza takılan dikdörtgen şeklinde kanı içine akıttığın bir aparat var onu cihaza takıp bekliyorsun. Eczanelerde bulabilirsin..
ben aşırı garantici olduğum için sanırım yine de 3-4 bez, ufak bi mendil koyarımVeriliyorsa ben hiç hazırlamayayım dedim . Daha doğrusu eksikleri götürürüm yük olmasın dedim. Kıyafet bez ıslak mendil pişik kreme kadar var ise ekstradan götürmem ben. Bi kıyafet daha götürürüm ordaki kirlenir illaki .
ben devlette yaptırdım sistemden giriş yaptı doktor sonra kan vermeye gittim kan verdim sonra orda ki eczaneye yolladı ordan içmek için 75 sıvı aldırdı adını unuttum sonra içtim saatte baktı kan verdim sonra gittim tmm 1 saat sonra tekrar kan verdim bittiŞeker yüklemesi yaptıranlar nerde yaptırdınız acaba? Doktorum en geç pzt yaptır dedi. Devlete gitsem hemen yapıyorlar mı yoksa uygun bi güne randevu mu veriyorlar muayene sonrası
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz içinBen 12 ile hamile kalmıştım. İlaçlar bende etki etmiyor emilim problemi yüzünden. Fakat doktor serum şeklinde vermek için ilk trimester geçsin diye bekledi. Bu arada devamlı demir hapı kullanıyordum tabii ama hiç kar etmiyordu. Derken ikinci trimester da geçti. En son 10.2'ye düşünce bir hafta arayla serum halinde iki sefer Ferinject yapıldı. Çok şükür kendime gelmeye başladım, yavaş yavaş enerjim toparlanıyor. Sizin değeriniz henüz serumluk değil. 10.5'in altına serum veriyorlar. Eğer benim gibi tanısı konmuş bir emilim probleminiz yoksa ilaçlar mutlaka etki gösterecektir, endişe etmeyin. Demir yönünden zengin besinlere ağırlık verin. Etin her türlüsü, sakatat, baklagiller, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, günkurusu başta olmak üzere kuru meyveler, pekmez, C vitamini yönünden zengin portakal ve çilek gibi meyveler çok çok işe yarar. Çocukluğumdan beri bu dertle uğraştığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydası olur. İnşallah değerleriniz çok düşmeden süreci tamamlayacaksınızdır.
Evet wvet onlar bırakılır zatenben aşırı garantici olduğum için sanırım yine de 3-4 bez, ufak bi mendil koyarımiki takım birkaç zıbın da yedek çünkü sürekli çiş kaka taşabiliyormuş ilk günler
Merhaba, ben özelde yaptırdım ama sağlık ocakları da yapıyor diye biliyorum. Bizim sağlık ocağı aramıştı hastanede yaptırmayacaksan bizde de yaptırabilirsin diye çünküŞeker yüklemesi yaptıranlar nerde yaptırdınız acaba? Doktorum en geç pzt yaptır dedi. Devlete gitsem hemen yapıyorlar mı yoksa uygun bi güne randevu mu veriyorlar muayene sonrası
Bana moral verdin biraz canım sağol10 da çok değil ya kendinizi çok sşırı da frenlemeyindoğum sonuna kadar doktor 14 civarı normal demişti
Bana da hastaneye guvenerek is yapmak mantiksiz geldigi icin soyluyorum ben gotureyim eksik olmasinda fazlasi olsun meselaYa kıyafet götürürüm tabi kullanılır çünkğ çabuk kirlenir. Ama hastanenin böyle bir avantajı varken aynı eşyalardan benimde götürmemin anlamı yok fiye düşünüyoeum. Arkadaşların yazdıklarına göre de kaliteli ürünler kullanılıyor . Nesela pişik kremi bez vs var ise ekstradan neden bende götüreyim ki? Orda kaldığın süre içinde tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlarsa , olsun bende götüreyim demek bana mantıklı gelmedi
Canim nasılsın? Nasil gidiyor?
Ne kadar vermiştiniz özele acaba ortalama bir şey oluşması açısından kafamda en azındanMerhaba, ben özelde yaptırdım ama sağlık ocakları da yapıyor diye biliyorum. Bizim sağlık ocağı aramıştı hastanede yaptırmayacaksan bizde de yaptırabilirsin diye çünkü
benim de öyle çıktı, doktor demir ilacını günde ikiye çıkardı.Kızlar hemoglobin kan değeriniz kaç ? Benim 11.3 idi doktor bi demir ilacı daha verdi bana . Bir ay sonra tekrar bakılcakmış yükselmezse damardan verilecekmiş .
Benim sigortam var ben ödemedim fakat imzaladığım belgede 4 bin küsur yazuyordu diye hatırlıyorum. Ama doktor muayenesi de vardıNe kadar vermiştiniz özele acaba ortalama bir şey oluşması açısından kafamda en azından
Öyle mi . Benim bir ay sonra tekrar bakalım dedi .benim de öyle çıktı, doktor demir ilacını günde ikiye çıkardı.
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah 30u geçersiniz. Bende 1 aydır yatıyorum evde 25mm ölçüldü ilk sonra 26 ve en son 20mm ölçtü doktor 24.haftamda. Ya dikiş atacağız ya da pesser takacağız dedi pesser takıldı yatmaya ve progestan kullanmaya devam ediyorum. Size herhangi bir işlem yapıldı mı?Sağ olasın canım sorduğun için
Bir iyi bir kötü gün devirmeye çalışıyorum :) en son 25 mm de sabitlendim progestan işe yaradı sanırım.
Haftaya cuma tekrar kontrolüm var her 30 u geçene kadar her kontrolde endişe devam edecek sanırım
Bu aralar eksikleri tamamlamakla uğraşıp, odak noktamı değiştirmeye çalışıyorum iyi de geldi
Sen nasılsın? Kontrolün ne zaman
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah 30u geçersiniz. Bende 1 aydır yatıyorum evde 25mm ölçüldü ilk sonra 26 ve en son 20mm ölçtü doktor 24.haftamda. Ya dikiş atacağız ya da pesser takacağız dedi pesser takıldı yatmaya ve progestan kullanmaya devam ediyorum. Size herhangi bir işlem yapıldı mı?
Bana 1 demişti sonucu görünce arayıp 2 ye çıkardı. Yeterli geleceğini düşünmüş olabilir doktorun ama sen yine de içinde şüphe kalmasın sor tabi.senle oranımız aynı ortalama bana neden 1 tane dedi ay sonu şeker için gitcen not aldım soracağım bakalım
120 çıktı canım açlık şekerim doktoruma yazdım bakalım ne diyecek biraz yüksek gibi
Çok şükür iyiyim canım yata kalka geçiriyorum. Benim de en son 25 mm ydi canım.Sağ olasın canım sorduğun için
Bir iyi bir kötü gün devirmeye çalışıyorum :) en son 25 mm de sabitlendim progestan işe yaradı sanırım.
Haftaya cuma tekrar kontrolüm var her 30 u geçene kadar her kontrolde endişe devam edecek sanırım
Bu aralar eksikleri tamamlamakla uğraşıp, odak noktamı değiştirmeye çalışıyorum iyi de geldi
Sen nasılsın? Kontrolün ne zaman
Evet canım bana da müdahale olmaz artık d edi perinatolog. Ben de 26. Haftada gitmiştim. Ben de sadece progestan ile devam ediyorum. Ama iğne oldum tabi o zaman. Açılma bende de olmuştu. Ama açılma ile aylarca bekleyen hastalar oluyormuş canım. 39 a kadar bile gelen oluyormuş. Yatarak tabiZTeşekkür ederim size de çok geçmiş olsun
23.hafradayken benim 46 ydi açılmam da vardı
26.haftada 25 e düstü, progestan fitile baslattilar
27 haftada da 25mm olunca artık dikişlik dönemi geçirdiğimi düşüş oldugu takdirde ciğer geliştirici vurulacağını söylediler.
Şuan tam sınırda olduğum için sadece progestan verildi.
Bende hep yatıyorum..
Ama doktor bana dinamik bir yapıda olduğunu düzelebilen bir durum olduğunu söyledi.
Muhtemelen sizin daha erken olduğu için müdahale olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?