Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam çok kafam karıştı desteğinize ihtiyacım var,
2 gün önce doktor kontrolüne gittim periyoda göre 7+3’tüm o gün ultrason cihazından keseyi ölçtüğünde 4+6 çıktı. Kalp atışı diye heycanlanmışken geri haftaya gitmek biraz beni üzse de sağlık olsun yeter ki 🙏 hesaplamalarımıza göre döllenme yerleşme süreci de birbiriyle tutuyo çok şükür 🙏🙏

Şimdi merakım şu, yine boş keseyle döndüm ama kesem gelişmiş büyümüş. Tahminen bebeği ya da yolksac ne zaman görebiliriz? Ultrason cihazından cihazına değişir mi? Sanki doktorumuzunki çok yeni değil, Ona göre başka doktora da gitsek mi diye düşünmedik değil. 1 hafta sonra gelin dedi. Şimdi 5+1’im ama 7’yi görünce gitme planım var. Ne düşünüyorsunuz?
Imkanın varsa başka doktora da git cihaza ve doktorun ölcümüne göre değiskenlik gösterebiliyor
Oğlum zamanında birerbir bunu yaşadım
Aynı gün iki ayrı doktora gittiğimde sabah 1 hafta ileride olan çocuk, akşam 1 hafta gerideydi.
Seninle aynı gündeyim 7+3 bugün bende gittim çok küçük dedi bana da hatta kalbi bana dinletemedi
Muhtemelen seninki de görememiştir

Imkanın varsa başka doktora da git cihaza ve doktorun ölcümüne göre değiskenlik gösterebiliyor
Aynı gün iki ayrı doktora gittiğimde sabah 1 hafta ileride olan çocuk, akşam 1 hafta gerideydi.
Seninle aynı gündeyim 7+3 bugün bende gittim çok küçük dedi bana da hatta kalbi bana dinletemedi
Muhtemelen seninki de görememişti
7+3 te görünmesi gerekmiyor mu?Devlet hastanesine mi gittiniz acaba

Merhaba ben geçen de yazmıştım ultrasonda ikiz gebeliğim olduğunu ogrendim betam 10447 idi. Küçük kesem dolu gözüktü ama büyük kese boş doktor kayboladabilir doladabilir dedi resimleri ekledim büyük kese beni tedirgin ediyor küçük keseye nazaran onun daha gelişmiş olması gerekmez miydi şimdiye dek
Merhaba ne yaptınız gittiniz mi hastaneye

Muhtemelen seninki de görememiştir
Evet biz de eşimle bunu konuştuk aynı gün hatta başka doktora daha gidip ölçümleyelim anlarız dedik. şimdi 1 hafta yine sabredip bekleyeceğim 🙏😊 cihaz sizin gebeliğinizi 7+3 hesapladı mı peki? Beni direkt 2 gün önce cihaz 4+6 diye hesapladı şaşırdım ilk tabi ama döllenme zamanı aslında olan bu olduğunu hesaplayınca rahatladım. Belki sizin de geç ilişki ya da geç döllenme olabilir mi ?
Ultrason cihazından farklılık olabilir fakat içinizin rahat etmesi,strese girmemeniz açısından başka bir doktora daha görünebilirsiniz
teşekkür ederim. 🌸

Merhaba bat 20 ekim ama muhtemelen geç döllenme dün beta 70ti. Var mı benim gibi olan 😊

Su anda sata gore 4+1 oluyosunuz sanirim, oyle olunca 4 hafta bitmis 5.haftanin icinde saydiklarindan bazi doktorlar 5 haftalikla uyumlu diyorlar. Yani sizin ve bebek icin her sey normal gozukuyor. Iciniz ferah olsun. Insallah haftaya yolk sac gorulur, bos gebelik olmadigi anlasilir. Muhtemelen bir sonraki hafta da kalp atisi duyulmaya baslar 🌸
Şunları duymak bana öyle iyi geldiki bide eşim bişey duymuş ilk çocuklar genelde düşük olurmuş falan diye o da beni korkuttu neye göre söyledi bilmiyorum onu da araştırcam. Çok saolun beni bilgilendirdiğiniz için🌸

Mesajlara baktım da sat 29 Eylül ama yumurtlama 7 Ekim sizin. Benim sat 20 Eylül ama yumurtlama 7 Ekim sizinle beraber yani. Benim de 2 gün önce kontrolüm vardı keseyi gördük 5+1 dim haftasiyla uyumlu dedi. Sizin de benimle bir olması lazım yani 5 haftalık çıkması normal bence 😊 Dr a gidince yumurtlama gününüzü de söyleyin erken yumurtlama olduğu için yanıltmış bence 😊
Hımm şuan daha iyi anladım durumu. Bebek daha görünmezmiş haftaya gittiğimizde sizce görünürmü? Ve sizinki göründü mü ?

Kızlar kısa bir genel bilgi geçeyim:
Son adet tarihinize göre 6 haftalıkken kese içi boş olsa da görünmesi gerekir, en geç 9 haftalıkken de kese içinde bebeğin görünmesi gerekir. Eğer hala görünmemişse boş gebeliktir, kürtaj gerekir. O yüzden genelde çok erken randevulara gitmekte çok fayda yok, boşuna stres oluyoruz. 8 hafta dolunca gitmek en makul olanı. Bebeği de görürsünüz, isterseniz kalp atışını da duyarsınız. Bu arada her doktor kalp atışı duyurma taraftarı olmuyor, çünkü sesi duymak için bebeği hafiften rahatsız ediyormuşuz, o yüzden doktorun ultrasondan sadece kalbin ritmik hareketini görmesi de yeterli oluyor.

Son düzenleme:
Şunları duymak bana öyle iyi geldiki bide eşim bişey duymuş ilk çocuklar genelde düşük olurmuş falan diye o da beni korkuttu neye göre söyledi bilmiyorum onu da araştırcam. Çok saolun beni bilgilendirdiğiniz için🌸
Kim söylemişse inanmayın gerçekten böyle böyle korkutuyor insanlar birbirini strese giriyoruz muhakkak böyle örnekler vardır ama ben ilk gebeliğimi düşük olmadan tamamladım üç yaşına yaklaşan bir oğlum var şimdi

Bencede kizlar, hepiniz kendinizi strese sokuyorsunuz. 4 de git, 5 de git, 6 da git, bu sefer neden bebek yok neden kalp atisi yok diye baskalariyla kiyaslarsiniz.
Gebe oldugunuzu ogrendiginizde doktora gidin cunku alinmasi gereken kanlar var, sonra 7 veya 8. Haftada gidinki, kese+bebek+yolk+kalp bunlarin hepsi olusmus olsun (kalbi 10. Haftada duyanda var)
Kalp duymadim veya asiri zayifti diyenlerde burda bize sorarsa da bosuna stres olur, cunku biz doktor degiliz eger zayif veya problem olsa bakan doktorunuz size soyler.
7 8 haftalik sureci kendinize zehir etmeyin kizçeler ❤️

Bizimle de paylaşırsan sevinirim 😊 biz bebek için beklerken tedavi görürken meryem suresi okumuştu eşim, ben Arapça bilmediğim için
Bunu ben de yaptım hatta evde Meryem suresini açıp sirkeli suyla evi temizledim kapıları sildim kapılar enerji geçiş yerleridir çünkü, yolda yürürken falan da Meryem suresi açar dinlerim. Bi de karnını okşayarak salavat çekin bol bol

Selamünaleyküm hanımlar. Benim batım 21 ekimdi beta 60 çıktı ama geç döllenme haziran sonu temmuz başı gibi görünüyor doğum ben de hangi gruba gireceğimi bilemedim daha ortada kese bile yok😅 ama dahil olmak istedim

Bencede kizlar, hepiniz kendinizi strese sokuyorsunuz. 4 de git, 5 de git, 6 da git, bu sefer neden bebek yok neden kalp atisi yok diye baskalariyla kiyaslarsiniz.
Gebe oldugunuzu ogrendiginizde doktora gidin cunku alinmasi gereken kanlar var, sonra 7 veya 8. Haftada gidinki, kese+bebek+yolk+kalp bunlarin hepsi olusmus olsun (kalbi 10. Haftada duyanda var)
Kalp duymadim veya asiri zayifti diyenlerde burda bize sorarsa da bosuna stres olur, cunku biz doktor degiliz eger zayif veya problem olsa bakan doktorunuz size soyler.
7 8 haftalik sureci kendinize zehir etmeyin kizçeler ❤️
Ben 5+0da evde test yaptım ve ilk kez o zaman doktora gittim . Kanlar alındı kese göründü. 7+4 te gel kalp atışına bakalım dedi doktor . İyi ki diyorum hem geç öğrendim hem doktora 1 kez gittim diye . Çünkğ gerçekten vakit geçmiyor ve hep başkalarıyla kıyaslıyoruz kendimizi . Yurt dışında doğuma kadar sadece 3 kez ultrasyona giriyorlarmış keşke bizler de öyle yapabilsek. Çünkü her görüntüde başkalarıyla koyaslayıp bizimki böyle sizinki şöyle diye stres yaratıyoruz kendimize😞

X