- 13 Aralık 2024
- 220
- 251
- 18
Ben de ilk gebeliğimde bu haftalarda hiç almamışım, şimdi bayram öncesi 3 kg almıştım bayram sonrası tartılmadımYa vücut kütle indexin neyse ona göre alın diyor zayıflar da max 18 kilo alsın. Ben mesela obezim abi kabul etmişim kendimihamile kaldık çok şükür ama zayıflayamıyordum ben zaten pcostan. Maximum 9 kg almam lazım tüm hamilelikte. Ben zaten aldım belkide o kadar Doktor da bana çok kilo aldın diyor ama napayım yani ? Bende istemem ama hayatımda 4 ay boyunca hiç yatmadım yatınca daha da aldım ben. Tartılmayı bıraktım
Merhaba benide listeye ekler misinizBende 22.ci haftadayım 8 kilo aldım totaldedoktorum doğuma 8 kiloyla girmemi istiyodu ama acıkmıştım yedim üstelik bende 170-59 kilo hamile kalmıştım ama kilo konusunda aşırı takıntılı benimkide. 26.cı haftada şeker yüklemesi yapacağını söyledi bebeğin suyu biraz fazlalaşmış çünkü ama yarın detaylı ultrasonum var. O doktorda önerirse aklımda şüphe olmadan yaptıracağım
Nazda nasılsın gittin mi detaylıya ? cinsiyeti belli oldumu?Merhaba benide listeye ekler misiniz
Son adet trh: 22.11..2024
Kese kalp atışı 8+0
Tahmini doğum:22.08.2025
İyiyim çok şükür canım detaylı ya girmedim doktor alan açtı perotolojiye randevu alacam daha bugün kontrolüm vardı çok şükür bebek iyi bir kızımNazda nasılsın gittin mi detaylıya ? cinsiyeti belli oldumu?
Maşallah :) sağlıklı sıhatli olsunlarda cinsiyet işin eğlence kısmı kalıyor. Benimde cumartesi detaylı randevum, güzel haberler almayı nasip etsin rabbim bana da tüm hamişlere de inşallah. benimde 3. gebelik yaşlarımızda doğum zamanlarımızda hemen hemen aynı :)İyiyim çok şükür canım detaylı ya girmedim doktor alan açtı perotolojiye randevu alacam daha bugün kontrolüm vardı çok şükür bebek iyi bir kızımolucak hayırlısıyla oğlum erkek çok istiyordu. 4 .cü gebelik bu arada 2 kızım 1 oğlum var.Herseyin hayırlısı artık sağlıklı olsunlarda senin durumun nasıl hamilelik nasıl gidiyor.
O ilk gebeligimde bende de oluyordu. Ayaklarini ya da kafasini dayadiginda o bolge sertlesiyor pozisyon degistiginde geciyor ama daha ilerleyen haftalardaydi yine de oyle bir sey de olabilir ayaklarini bastirip gerindiginde tas gibi oluyor o kisim.Arkadaşlar karnımın sol tarafında bı sertlik oluyo son bı haftadir sertleşiyor geri düzeliyor bende dün doktora gittim bunun için .
ultrasonda bebeğin kalp atışlarında yavaşlama olduğunu kalbinde bı problem olabilicegini söyledi ordan çıkınca üniversitesi Hastanesi'ne gittim hiç bı problem yok bebek gayet iyi dediler bu konu hakkında bilgisi olan varmı kalp atışı o anlık düşüp düzelmiş olabilirmi
Ben yaptiracagim. Kizimda da yaptirmistim tadi igrenc ama gebelik sekeri riskli bir sey. Evde aletim var cok sınır cikiyor aclik da tokluk da. Belirtilere bakarsak var gibi zatenŞeker yüklemesi yaptırdınız mı yaptıracak mısınız? Doktorum kesinlikle yaptırmamı istiyor ilk gebeliğimde de aynı doktora gitmiş yaptırmıştım . Ama şimdi her kafadan bir ses çıkıyor
İlk gebeliginizde gebelik sekeriniz vardi muhtemelen. 25 kilo genelde ona yoruluyor. Ben de ilk 3 ay hic kilo almayip son 2 ayda 6 kilo almisimKızlar selamben 22. Haftaya gireceğim ve 7 kilo almışım. Doktor çok fazla almışsın, bebek sadece 500 grdır dedi. Başladı şunu yeme bunu yeme diye anlatmaya günde iki defa normal yiyorum ama dikkat ederek değil, doyana kadar klasik ne varsa yiyorum, arada illa ki çikolata meyve çerez yiyorum atıştırmalık. Benim doktorun bunu eleştirmesinden rahatsız olmam normal mi hatta sinir oldum diyebilirim. Biliyorum benim iyiliğim için söylüyor ama diyet mi yapayım anlamadım.
İlk hamileliğimde 25 kiloya yakın almıştım ve Allah’a şükür bir sorun olmadı. (Tavsiye değildir)
Bana dedi ki normal alınması gereken maks kilo tüm hamilelik boyunca 12 kilo. Ben uzun boyluyum yani herkes bir mi? Kafamda deli sorular. İlk doğumumu yaptıran doktor hiç sorun etmedi hiç de bişe dememişti. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben 10 sene once kizimin detaylisinda yasamistim o hissi. Ay herkesin bebesi poz vermis benim elimde korkutucu bir goruntu vardi sadece. Gecenlerde kizima gosterdim ay anne korkunc bakmicam dedi baya baya urkunc bir fotoyduSosyal medyadak insanların gittiği usgleri izliyorum benimkiyle alakası yok , üzüldüm bi tık ikimiz içindeneyse sağlıklı olsunlar
Aynen öyle canım her şeyin başı sağlık sağlıkla hepimiz alırız kucağımıza inşallahMaşallah :) sağlıklı sıhatli olsunlarda cinsiyet işin eğlence kısmı kalıyor. Benimde cumartesi detaylı randevum, güzel haberler almayı nasip etsin rabbim bana da tüm hamişlere de inşallah. benimde 3. gebelik yaşlarımızda doğum zamanlarımızda hemen hemen aynı :
Amin inşaallah sende güzel haberler alırsın detaylı da inşallahMaşallah :) sağlıklı sıhatli olsunlarda cinsiyet işin eğlence kısmı kalıyor. Benimde cumartesi detaylı randevum, güzel haberler almayı nasip etsin rabbim bana da tüm hamişlere de inşallah. benimde 3. gebelik yaşlarımızda doğum zamanlarımızda hemen hemen aynı :)
Ayy amin inşallah, güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var. Bende alışveriş yapmadım henüz, detaylıdan sonra yapmaya başlayacağım.Amin inşaallah sende güzel haberler alırsın detaylı da inşallahbende detaylı ultrasonda daa cinsiyeti kesinleşsin bebek hazırlıklarına başlicam hayırlısıyla sen başladın mı?
Maşallah güzel haberler almışsın sağlıkla alın kucağınıza inşallahKızlar bizde çıktık detaylıdan. Çok şükür herşey yolundaymış doktor dakikalarca hiç susmadan anlattı nefessiz izledim ekranıbu doktorda bebeğim çok kuduruk olduğunu söyledi hiç sabit durmadı oysa bu sefer sakin dursun diye hafif bi kahvaltı yaptım çikolata bile yemedim şeker yüklemesini sordum 8 kilo için gayet normal ultrasonda da sıkıntı yok ben olsam istemezdim ama doktorun ne derse onu yaptır tehlikeli bişey değil dedi. Tek sıkıntı olarak plasentaya yapışık bir lob varmış. Bebeğe bir sıkıntısı yok ama doğumda tamamen temizlenmesi çok önemli o yüzden doktoruna ben yazacağım dedi chatgbt de sıkıntı yok diyince rahatladım
Birde canım eksik söylemişim listeye eklenecekleriKızlar bizde çıktık detaylıdan. Çok şükür herşey yolundaymış doktor dakikalarca hiç susmadan anlattı nefessiz izledim ekranıbu doktorda bebeğim çok kuduruk olduğunu söyledi hiç sabit durmadı oysa bu sefer sakin dursun diye hafif bi kahvaltı yaptım çikolata bile yemedim şeker yüklemesini sordum 8 kilo için gayet normal ultrasonda da sıkıntı yok ben olsam istemezdim ama doktorun ne derse onu yaptır tehlikeli bişey değil dedi. Tek sıkıntı olarak plasentaya yapışık bir lob varmış. Bebeğe bir sıkıntısı yok ama doğumda tamamen temizlenmesi çok önemli o yüzden doktoruna ben yazacağım dedi chatgbt de sıkıntı yok diyince rahatladım
Demir: gyno ferro sanolKızlar merhabahangi ilaçları kullaniyorsunuz suan acaba . Bana dün doktor magnezyum, demir, damla yazdı dün onları kullanmaya başladım sizler ne kullaniyorsunuz ?
Ben de dün başladım coraspirine. Bende de tek taraflı direnç çıktı. Tansiyon takibi zaten yapıyorum 1 aydır cihaz almıştım evde yapıyorum. Tuzluyu hiç yemicez artık tamamen kesmek lazım özellikle biz ama. Nasıl yapcaz hiç tuzsuz bilmiyorumKızlar selamlar, detaylıdan çıktık çok şükür bebeğimiz sağlıklı. Sadece bebeğime giden bir damarda daha az akış varmış kilo da olunca tabi, bol su iç dedi, sola yatma kendi doktorumda bebek aspirine başladı günde 1 tane, tansiyonumu takip edeceğiz, tuzlu yemicem. Dedim ben hareketlerini öyle net hissetmiyorum dedim kilodan dimi hocam evet dediyağ dokun seni koruduğu için daha az hissediyorsun yoksa kamerada bir hareketli. Erkek kesin ama varya çok uğraştırdı doktoru yan yattım suratını görebilmek için bebek aspirin kullanan var mıydı ? Bir de kendi doktorum bu ay içinde AKS, insülin, insülin direnci bir de HBA1C bakalım dedi. Ona göre heralde şeker yüklemesi için şey yapacak 26-27. Haftalarda yapılıyormuş o da. Ama daha istemedi isterse baktırırım bakalım.
Beni de sola yatırdı dürtükledi bişiler yaptı. Yüzü bana içeri kısma dönüktü bir de plasenta denk gelmiş. Baya uğraştık ilk kez yüzünü görebildik detaylıda. Doktorun istediği pozisyona gelince de eliyle tek taraftan bastırdı ki hareket etmesin tepinmesin diye sıkıştırdık kenara çocuğu öylelikle yüzünü görebildik dkjdfj ama nasıl tekmeliyor sinir oldu yazık. Şükür 1 kez gördük hanımefendiyi daha da rahatsız etmeyizMaşallah canım benim
Bizimki de yüzünü zor gösterdi ben de sola dönmüştüm görebilmek için
Ben tiroid ilacıKızlar merhabahangi ilaçları kullaniyorsunuz suan acaba . Bana dün doktor magnezyum, demir, damla yazdı dün onları kullanmaya başladım sizler ne kullaniyorsunuz ?
Bende 21 haftaliktaligim 375 gram cikti ondan merak ettimbebek büyük diye şeker var şüphesiyle benden tok karınla şeker için kan alındı ve değerin altında çıktı, bu durumda şeker yok yani değil mi
en son 19+2 de 462gram dı şu an 21haftalıkım
Canim ikili testte bendede tek tarafli centik direnc vardi yazismistik doktor detaylida centigin gectigini soyledi ben 8.haftadan beri kan sulandirici kullaniyorum centigin tek cagresi kan sulandirici insallah seninde gecerBen de dün başladım coraspirine. Bende de tek taraflı direnç çıktı. Tansiyon takibi zaten yapıyorum 1 aydır cihaz almıştım evde yapıyorum. Tuzluyu hiç yemicez artık tamamen kesmek lazım özellikle biz ama. Nasıl yapcaz hiç tuzsuz bilmiyorum
Bende belki hamileliğimin başından beri tansiyonuma bakıyorum hep normal ama insan korkuyor işte. Tuzlu yeme tatlı yemeBen de dün başladım coraspirine. Bende de tek taraflı direnç çıktı. Tansiyon takibi zaten yapıyorum 1 aydır cihaz almıştım evde yapıyorum. Tuzluyu hiç yemicez artık tamamen kesmek lazım özellikle biz ama. Nasıl yapcaz hiç tuzsuz bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?