Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    14
Cnm aklima geldi senin progestan dumusuktuya bence senin kalir kalmaz progestana baslaman lazım 35.36. haftaya kadr kullanman gerek diye dusunuyorm
Hatta iyi bir dr ile bunu gorus belki hamilelik dusundugunde bile oncesinde verecektir
Sanirim ilk gebeliktede progestanin dusuktu, progestan dusuklugude dusuk sebebi.
Veya bence pihtilasman var

Son düzenleme:
Listeye tahminlerde yazilsa aslinda

Bende korkuyorum bu durumu okuyunca daha da bir endiseleniyorum
Betama bakilmadi ama haftam uyumsuz cikinca dr bir beta lafi filan yapmisti olmassa birsonraki gelisinde bakariz duruma gore filan fbi bisyler dedi yanindakine
Oncekinde farkli dr a gitmistim oyuzden biraz umudum var makina farkidir diye avutuyorum kendimi ama boyle okuyuncada icimi umutsuzluk kapsıyor

Bebegi genetige yolladik ama trizomi vs hepsi temiz geldi. Onceki dogumum sezeryan olmadi ama atoni gecirdim dogumda..
O etkiler mi bilmiyorum doktora gidince soracagim.

Sigara, alkol, pco vs yok ama seker var iste. Kan pihtilasmasi cok takiliyor aklima. Ozellikle dogumla sonuclanan saglikli gebelik yasadiktan sonra kan pihtilasmasindan kayiplar yasayanlari okuduktan sonra bu hamileligim de olumsuz sonuclanirsa kesinlikle baktirmaya karar verdim.

Bebegi genetige yolladik ama trizomi vs hepsi temiz geldi. Onceki dogumum sezeryan olmadi ama atoni gecirdim dogumda..
O etkiler mi bilmiyorum doktora gidince soracagim.

Sigara, alkol, pco vs yok ama seker var iste. Kan pihtilasmasi cok takiliyor aklima. Ozellikle dogumla sonuclanan saglikli gebelik yasadiktan sonra kan pihtilasmasindan kayiplar yasayanlari okuduktan sonra bu hamileligim de olumsuz sonuclanirsa kesinlikle baktirmaya karar verdim.

Ona takilmayin. Haftayi sonradan yakalayabiliyor bebekler. Oglumda ilk gittigimde yanlis hatirlamiyorsam 5 kusur haftalikken 1.5 hafta geride cikti. 2 kontrol sonra haftasindan 2-3 gun ilerideydi.

Kızlar betayı bu kadar takmayın. Eğer erken fark ederseniz hamileliği sürekli bakıyorlar. Ben ilk gebeliğimde hamile miyim diye şüpheye düştüğümde beta 13tü. 4-5 kere beta bakıldı. Ama şimdiki hamileliğimde 1 kere beta bakıldı çünkü geç farkettim. Sonraki hafta kese kalp atışı falan bakıldı direkt.

Bu arada sıkıntısız hamilelik yaşayanlar dilinizi ısırın benim ilk hamileliğim öyleydi hiç midem bulanmadı çok rahattım hiç kanama vs olmadı. Ama şuan sürünüyorum resmen sürekli midem bulanıyor kanamam oldu vs

C Can6 tebrik ederim Benim de 5 aylık bir kızım var sürpriz bir hamilelik oldu bizimki de. Birlikte büyüyecekler öyle düşün. İkiz gibi ama ikizin zorluğu olmadan büyütmüş olacaksın sen de

Sekeriniz varda hemen insulin kullanip duzene girmedimi yani sekerden dusukler olur diorlr ama uc aylik seker 6 ustu olursa falan diorlr
Onda da benm kardesim de seker hastasiydi doguma kdr sekeri hic dusmedi tabi hamileligi riskli gecti ama sukur dusuk olmadi.
Bir tanidigimda seker hastasiydi erken dogm disinda bir etkisi olmamis
Yani bilemiorm sekerinde bunlra sebep oldugunu bnada solediler ama bilemiorm.
Yani pihtilasmaya kesin baktirin
Sezeeyanse bence filmde cektirin ne olur ne olmaz tum onlemlerinizi alın bence ve imkaniniz var ise gebelikten once tum raporlarnizla iyi bir perinatolojiye gorunun
Valla bende blmiorm ya Allahim insaallah saglik versin bebeklerimize de bizede

Bilemiyorum o kadar detayini ama dusuk olacak demek imkansiz bana gore. Kese ve kalp atisi varsa hormon artisinin ivmesi degisiyor

Ona takilmayin. Haftayi sonradan yakalayabiliyor bebekler. Oglumda ilk gittigimde yanlis hatirlamiyorsam 5 kusur haftalikken 1.5 hafta geride cikti. 2 kontrol sonra haftasindan 2-3 gun ilerideydi.
İnsallah cnm 20 sinde herşey belli olacak ozamana kadar bende hicbrsy blmiorm
Umitli gibiyim de umitsizimde bakalm ya nasip

Hatirlamiyorum yazismis olabiliriz. Muhtemelen laf lafi acinca yasadigim kotu tecrubenin detaylarimdan bahsetmisimdir.
Genelde 2 betadan sonra takip yapilmadigi icin dusunemedim benim gibi takip yapip etkilenenler olabilecegini. Uzuldum simdi siz boyle yazinca.

Ama bunlar hayatin gercegi. Gecen hamileligimde doktora gittigimde hersey saglikli gitse bile dogacagi kesin degil. Ozellikle ilk trimesterda beta mukemmel artsa da kayip olabilir, hamilelik kapali bir kutu bunlari onceden bilmen gerek dedi. Tabi soyledikleri cok acimasiz gelince bir daha o doktora gitmedim.

Ben suan beta konusunda yine ayni durumdayim. Ama umudumu korumaya calisiyorum. O zaman cok arastirdim olumsuz tecrubeler fazlaydi.. Ama az olsa da olumlu sonuclananlara da denk geldim.. Hatta biri bu forumdaydi. Beta degerlerini de yazmisti artislar baya dusuktu. Az once aradim bulamadim. Bulursam o konuyu atacagim size.

Iyiye odaklalim iyi olsun.

Ben ilk hamileligimde cinsiyeti ogrenmeye gidecegimiz gece pembe ciceklerle dolu koca bir vazo gordum. Sabah esime dedim ki kizimiz olcak. Sonra kontrolde doktorum ekranda yuvarlak bir sey gosterdi top gibi ve bak bakalim bu ne dedi

Tutmadi yani

Ama makas bicak testi tutmustu. Iki kere yaptilar ikisinde de bicaga oturdum.

Cnm benim tsh 2.75 dr iki bucuk hatta ikinin altinda isteriz dedi 25 lik ilac kullaniyorum
Ay bende ilk hamileigmde ilaç kullanyodm soyledm doktora senin 2.5 3un üstüne ilaç veriyoruz dedi ,her doktor ayrı bsy mi soylyo anlamadm ben

Sekerden oldugunu sanmiyorum. Cok sıkı kontrol ediyorum. Kolumda kan sekerimi olcen cihaz takili. Biraz yukselse ekstra doz insulin yapiyorum. Ne zor islermis bunlar. Ilk gebeligim sorunsuz gecti. Yas ilerledi diye mi bilmiyorum boyle sorunlarla karsilasiyorum simdi. 39 yasindayim kesinlikle her turlu tetkiki yapmasi icin baski yapacagim doktora. Bazen biraz kiziyor bana cok pimpirikliyim cunku. Ama onlar da cok rahat ne yapayim. Testler icin israr edersem istegimi geri cevirmez diye dusunuyorum. Bakalim insallah saglikla ilerler de gerek kalmaz.

Ben ilkinde kiz gordum ruyamda ama icime de kiz doguyordu kizim oldu. Bunda cok erkek hissediyorum ama ruyamda kiz gordum bakalim hisler mi ruyalar mi modundayim. Bicak makas testini hic yapmadim ama ig su sira cok gosteriyo onu bana yap der gibi

Ben ilkinde kiz gordum ruyamda ama icime de kiz doguyordu kizim oldu. Bunda cok erkek hissediyorum ama ruyamda kiz gordum bakalim hisler mi ruyalar mi modundayim. Bicak makas testini hic yapmadim ama ig su sira cok gosteriyo onu bana yap der gibi
Yap bakalim ne cikacak :) bu hamileligimde yaptik ve makasa oturdum.

Doktorlarin dedikleri insanin aklina kaziniyor muhtemelen surekli akliniza o cumleler geliyor. Bunlarin olabilecegini tabi insan biliyor ama soyleyince insana olacak gibi hissettiriyor. İstanbuldaysaniz benim su an gittigim bir doktor var kendini yeni kesfettim ama dogumu onda yapamicam maalesef ama onu oneririm size cok anac tatli tatli konusuyor. Belki sorulariniza cevap olur. Ben ilk gittigimde kese bostu bir on gun sonra gel bakalim tekrar dedi negatif hic bisey demedi benim de aklima gelmedi. Etrafa soyleyebilir miyim dedim tatli tatli gulup dur bir kalbini duyalim once dedi. Aslinda hani olusmayadabilir manasina gelebilir ama negatif hissettirmeden soylemis oldu. Cok onemli ya doktorlarin tavirlari. Cunku ne emekler veriyor insanlar ugruna dan dun dememek lazim sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…