- 12 Ocak 2022
- 1.905
- 1.140
- 63
Cnm aklima geldi senin progestan dumusuktuya bence senin kalir kalmaz progestana baslaman lazım 35.36. haftaya kadr kullanman gerek diye dusunuyormDaha fazla artmasi gerekiyordu.. Ama yinende belli olmaz allahin izni ile insallah olumlu sonuclanir..
Benim bir onceki gebeligimde beta sonuclarim asagidaki gibiydi.
22 May: 29
24 May: 57
28 May: 236
30 May: 602
3 Haz :1518
5 Haz :2317
8 Haz :3941
11 Haz: 6407
13 Haz: 8465
18 Haz:13674
Temmuzun 13unde de kalbinin durdugunu ogrendik.
Simdi bu hamileligimde de beta artisinda sıkıntı var. 3310 a kadar iki kattan fazla artti. Sonra doktora gittim kese henuz bostu. Oyuzden beta takibi yapacagiz dedi doktorum. Dun verdigim beta sonucunda artik 2ye katlanmadigini gordum.
24 Aralik 29
28 Aralik 272
30 Aralik 673
3 Ocak 3310
8 Ocak 8448
Yarin yine kan verecegim. Sonuc ne olacak bilmiyorum iyi dusunmeye calisiyorum. Allah hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin.
Guzel haberlerle insallahÇok teşekkür ediyorumpazartesi direk kadın doğuma gideceğim sanırım
Listeye tahminlerde yazilsa aslindaKizlar iki gece once pembe tulum icinde esmer bir kiz bebek gordum ruyamda. Demin de bir parca kiyafet almistim esim dusurmus dalginlikla kizimin kiyafetini kaldirir misin dedim. Bu burada dursun cinsiyetleri ogrenince ruyalar cikiyo mu diye teyit ederiz
Bende korkuyorum bu durumu okuyunca daha da bir endiseleniyorumSizinle yazışmıştık başka mesajlar altında da , açıkcası sizin yorumlarınızı okduğumdan beri zor geçiriyorum günlerimi. Pazartesi randevum var ve beklemek çok zor geliyor.
Bu betalara baktırmasaydım gayet keyifle devam edecektim sürecime. Burada başka arkadaşlarda yazmışlar kese görülüp, bebek dahi görüldükten sonra betanın bir anlamı yok diye. Yani beta tam olarak neyin göstergesi çözemedim.
WOMAN kusura bakmayın sizi etiketledim, bu konuyla ilgili yorumunuzu görmüştüm. Tam olarak bilginiz nedir, kese görüldükten sonra beta yükselişinin az ya da normal olması ile ilgili?
7. Hafta da benimde ağrım oldu çok ama şu an bel ağrım çok var inşallah normaldir bu ağrılar7. Haftadayım ben de iki gündür bu neyin nesi diyorum regl sancısı çekiyorum 2 gündür ve göğüslerim çok sızlıyor
Bebegi genetige yolladik ama trizomi vs hepsi temiz geldi. Onceki dogumum sezeryan olmadi ama atoni gecirdim dogumda..İnsallah tabiki saglikli olur ama evet mutlaka arastirilmali
Onceki dogum sezeryanse ozeklikle rahim filmi sart
Sonradn olan kan pıhtılaşmalari vr onlra baktirin derim
Ve bazen yas ilerlediginden ozellikle erkekde kalite bozluyor sigara filanda iciorsa kadinlrda da pco gbi etkenler
Bende de ayni durum var ama sebep bulunamadi birde benm gibiler vr
Bebek olustuysa onu genetige gondermek gerkeiormus bu cok onemli bir ipucu yani eslerdemi sorun yoksa annede mi onu dha rahat tespt ediyorlr
Ama tabiki insallahh sağlıklı olsunnn Rabbim saglikla nasip etsin aminnnn
Bebegi genetige yolladik ama trizomi vs hepsi temiz geldi. Onceki dogumum sezeryan olmadi ama atoni gecirdim dogumda..İnsallah tabiki saglikli olur ama evet mutlaka arastirilmali
Onceki dogum sezeryanse ozeklikle rahim filmi sart
Sonradn olan kan pıhtılaşmalari vr onlra baktirin derim
Ve bazen yas ilerlediginden ozellikle erkekde kalite bozluyor sigara filanda iciorsa kadinlrda da pco gbi etkenler
Bende de ayni durum var ama sebep bulunamadi birde benm gibiler vr
Bebek olustuysa onu genetige gondermek gerkeiormus bu cok onemli bir ipucu yani eslerdemi sorun yoksa annede mi onu dha rahat tespt ediyorlr
Ama tabiki insallahh sağlıklı olsunnn Rabbim saglikla nasip etsin aminnnn
Ona takilmayin. Haftayi sonradan yakalayabiliyor bebekler. Oglumda ilk gittigimde yanlis hatirlamiyorsam 5 kusur haftalikken 1.5 hafta geride cikti. 2 kontrol sonra haftasindan 2-3 gun ilerideydi.Bende korkuyorum bu durumu okuyunca daha da bir endiseleniyorum
Betama bakilmadi ama haftam uyumsuz cikinca dr bir beta lafi filan yapmisti olmassa birsonraki gelisinde bakariz duruma gore filan fbi bisyler dedi yanindakine
Oncekinde farkli dr a gitmistim oyuzden biraz umudum var makina farkidir diye avutuyorum kendimi ama boyle okuyuncada icimi umutsuzluk kapsıyor
Sekeriniz varda hemen insulin kullanip duzene girmedimi yani sekerden dusukler olur diorlr ama uc aylik seker 6 ustu olursa falan diorlrBebegi genetige yolladik ama trizomi vs hepsi temiz geldi. Onceki dogumum sezeryan olmadi ama atoni gecirdim dogumda..
O etkiler mi bilmiyorum doktora gidince soracagim.
Sigara, alkol, pco vs yok ama seker var iste. Kan pihtilasmasi cok takiliyor aklima. Ozellikle dogumla sonuclanan saglikli gebelik yasadiktan sonra kan pihtilasmasindan kayiplar yasayanlari okuduktan sonra bu hamileligim de olumsuz sonuclanirsa kesinlikle baktirmaya karar verdim.
Bilemiyorum o kadar detayini ama dusuk olacak demek imkansiz bana gore. Kese ve kalp atisi varsa hormon artisinin ivmesi degisiyorEvet normalde öyle, bende yolk sacda görüldü ama kese küçük diye takip istediler yaptırdım. 2 gün sonrasında bebeği de kalp atışınıda gördük çok şükür.Bubo ise düşük artış olduğu için düşükle sonuçlanacak şeklinde söylüyor. Kendi tecrübesi öyle olmuş.
İnsallah cnm 20 sinde herşey belli olacak ozamana kadar bende hicbrsy blmiormOna takilmayin. Haftayi sonradan yakalayabiliyor bebekler. Oglumda ilk gittigimde yanlis hatirlamiyorsam 5 kusur haftalikken 1.5 hafta geride cikti. 2 kontrol sonra haftasindan 2-3 gun ilerideydi.
Hatirlamiyorum yazismis olabiliriz. Muhtemelen laf lafi acinca yasadigim kotu tecrubenin detaylarimdan bahsetmisimdir.Sizinle yazışmıştık başka mesajlar altında da , açıkcası sizin yorumlarınızı okduğumdan beri zor geçiriyorum günlerimi. Pazartesi randevum var ve beklemek çok zor geliyor.
Bu betalara baktırmasaydım gayet keyifle devam edecektim sürecime. Burada başka arkadaşlarda yazmışlar kese görülüp, bebek dahi görüldükten sonra betanın bir anlamı yok diye. Yani beta tam olarak neyin göstergesi çözemedim.
WOMAN kusura bakmayın sizi etiketledim, bu konuyla ilgili yorumunuzu görmüştüm. Tam olarak bilginiz nedir, kese görüldükten sonra beta yükselişinin az ya da normal olması ile ilgili?
Ben ilk hamileligimde cinsiyeti ogrenmeye gidecegimiz gece pembe ciceklerle dolu koca bir vazo gordum. Sabah esime dedim ki kizimiz olcak. Sonra kontrolde doktorum ekranda yuvarlak bir sey gosterdi top gibi ve bak bakalim bu ne dediKizlar iki gece once pembe tulum icinde esmer bir kiz bebek gordum ruyamda. Demin de bir parca kiyafet almistim esim dusurmus dalginlikla kizimin kiyafetini kaldirir misin dedim. Bu burada dursun cinsiyetleri ogrenince ruyalar cikiyo mu diye teyit ederiz
Amin hepimizi insallah. Sagol arkadasimUmarim guzel sonuclar alirsin. Rabbim istegine ulastirsin insallah
Ay bende ilk hamileigmde ilaç kullanyodm soyledm doktora senin 2.5 3un üstüne ilaç veriyoruz dedi ,her doktor ayrı bsy mi soylyo anlamadm benCnm benim tsh 2.75 dr iki bucuk hatta ikinin altinda isteriz dedi 25 lik ilac kullaniyorum
Sekerden oldugunu sanmiyorum. Cok sıkı kontrol ediyorum. Kolumda kan sekerimi olcen cihaz takili. Biraz yukselse ekstra doz insulin yapiyorum. Ne zor islermis bunlar. Ilk gebeligim sorunsuz gecti. Yas ilerledi diye mi bilmiyorum boyle sorunlarla karsilasiyorum simdi. 39 yasindayim kesinlikle her turlu tetkiki yapmasi icin baski yapacagim doktora. Bazen biraz kiziyor banaSekeriniz varda hemen insulin kullanip duzene girmedimi yani sekerden dusukler olur diorlr ama uc aylik seker 6 ustu olursa falan diorlr
Onda da benm kardesim de seker hastasiydi doguma kdr sekeri hic dusmedi tabi hamileligi riskli gecti ama sukur dusuk olmadi.
Bir tanidigimda seker hastasiydi erken dogm disinda bir etkisi olmamis
Yani bilemiorm sekerinde bunlra sebep oldugunu bnada solediler ama bilemiorm.
Yani pihtilasmaya kesin baktirin
Sezeeyanse bence filmde cektirin ne olur ne olmaz tum onlemlerinizi alın bence ve imkaniniz var ise gebelikten once tum raporlarnizla iyi bir perinatolojiye gorunun
Valla bende blmiorm ya Allahim insaallah saglik versin bebeklerimize de bizede
Ben ilkinde kiz gordum ruyamda ama icime de kiz doguyordu kizim oldu. Bunda cok erkek hissediyorum ama ruyamda kiz gordum bakalim hisler mi ruyalar mi modundayim. Bicak makas testini hic yapmadim ama ig su sira cok gosteriyo onu bana yap der gibiBen ilk hamileligimde cinsiyeti ogrenmeye gidecegimiz gece pembe ciceklerle dolu koca bir vazo gordum. Sabah esime dedim ki kizimiz olcak. Sonra kontrolde doktorum ekranda yuvarlak bir sey gosterdi top gibi ve bak bakalim bu ne dedi
Tutmadi yani
Ama makas bicak testi tutmustu. Iki kere yaptilar ikisinde de bicaga oturdum.
Yap bakalim ne cikacak :) bu hamileligimde yaptik ve makasa oturdum.Ben ilkinde kiz gordum ruyamda ama icime de kiz doguyordu kizim oldu. Bunda cok erkek hissediyorum ama ruyamda kiz gordum bakalim hisler mi ruyalar mi modundayim. Bicak makas testini hic yapmadim ama ig su sira cok gosteriyo onu bana yap der gibi
Doktorlarin dedikleri insanin aklina kaziniyor muhtemelen surekli akliniza o cumleler geliyor. Bunlarin olabilecegini tabi insan biliyor ama soyleyince insana olacak gibi hissettiriyor. İstanbuldaysaniz benim su an gittigim bir doktor var kendini yeni kesfettim ama dogumu onda yapamicam maalesef ama onu oneririm size cok anac tatli tatli konusuyor. Belki sorulariniza cevap olur. Ben ilk gittigimde kese bostu bir on gun sonra gel bakalim tekrar dedi negatif hic bisey demedi benim de aklima gelmedi. Etrafa soyleyebilir miyim dedim tatli tatli gulup dur bir kalbini duyalim once dedi. Aslinda hani olusmayadabilir manasina gelebilir ama negatif hissettirmeden soylemis oldu. Cok onemli ya doktorlarin tavirlari. Cunku ne emekler veriyor insanlar ugruna dan dun dememek lazim sanki.Hatirlamiyorum yazismis olabiliriz. Muhtemelen laf lafi acinca yasadigim kotu tecrubenin detaylarimdan bahsetmisimdir.
Genelde 2 betadan sonra takip yapilmadigi icin dusunemedim benim gibi takip yapip etkilenenler olabilecegini. Uzuldum simdi siz boyle yazinca.
Ama bunlar hayatin gercegi. Gecen hamileligimde doktora gittigimde hersey saglikli gitse bile dogacagi kesin degil. Ozellikle ilk trimesterda beta mukemmel artsa da kayip olabilir, hamilelik kapali bir kutu bunlari onceden bilmen gerek dedi. Tabi soyledikleri cok acimasiz gelince bir daha o doktora gitmedim.
Ben suan beta konusunda yine ayni durumdayim. Ama umudumu korumaya calisiyorum. O zaman cok arastirdim olumsuz tecrubeler fazlaydi.. Ama az olsa da olumlu sonuclananlara da denk geldim.. Hatta biri bu forumdaydi. Beta degerlerini de yazmisti artislar baya dusuktu. Az once aradim bulamadim. Bulursam o konuyu atacagim size.
Iyiye odaklalim iyi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?