2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    180
Yok çok şükür bişey olmadı
 
hahaha, okuyorum canım :) içim rahat etmez. teoriyle pratik hiçbir zaman aynı değil, bir mühendis olarak bunun yıllardır farkındayım. bir de benim öyle keskin çizgilerim yoktur, yok sallamam, yok şunu kesin yapmam, bunu kesin yapmam gibi. çünkü gelenekselciyim de biraz. yıllarca o yöntemlerle çocuk yetiştirildiyse vardır bir bildikleri, bunların hepsi deneyimle yerleşen şeyler. tabii çocuğu çıgınca lunaparktaki oyuncaklara binmişçesine çılgınca sallamamak lazım ama, ayakta sallamışız hepimizi annelerimiz. gayet de sağlıklıyız(yani en azından bana göre )

benim korktuğum daha çok davranış olarak hatalı, geri alamayacağım şeyler yapmak. mükemmel anne olamayacağım farkındayım, öyle bir anne de yoktur zaten, o kadar fedakar da olmadım hiçbir zaman.

aşırı fedakar mesela benim annem, kendince en iyi anne belki de ama aşırı fedakar anneler de mükemmel anne değil, keşke o kadar fedakar olmasaydı diyorum bazen. bazı kararlarımı daha kolay alırdım o zaman.
 
ben normalde bu yaşıma dek vitamin-takviye namına hiçbir şey kullanmadım. sadece bebek var diye, allah korusun ona bir şey olur diye o iğrenç balık yağını bile içiyorum. oruçta da aynı şeyi düşünüyorum, ya bebeğe bir zarar verirsem diye düşünüyorum. tek başıma olsam hayatta düşünmem ama şu an bebeği de düşünmek zorunda olduğum için tutmuyorum. içinden nasıl geliyorsa öyle yap ama bebeğin önceliğin olsun.
 
Kızlar günaydın ben çok şükür bu zamana kadar hasta olunca ilaçsız atlatmistim ama dün kulağıma vurdu birden boğazımda batmalar ne yaptysam geçmedi doktor antibiyotik yazdı ama içim hiç rahat değil siz de solunum yolu enfeksiyonuna antibiyotik kullanan olmusmuydu
 
Bende öyleyim gaviscon yazdı en sonunda doktor iç evde varsa balım
bende gaviscon hiç işe yaramıyor desem yeridir. hatta dün en son gaviscon içtim, 5 dk sonra kusmaya gittim. işin ilginç tarafı 1 haftadır kusmalarım arttı reflüden dolayı. ilk trimesterı az kusmayla atlatmıştım, reflü beni mahvediyor, zaten reflüm vardı, sanırım ülser olmuş gibi olacağım bebek doğana kadar.
 
Avrupa’da yaşıyorsun diye hatırlıyorum. Türkçe karakterli bir isim zor olmaz mı ? İçine sindiyse boşver milleti canım
Soyadimdada Ç harfi var. Hep C ile yaziyorlardi. Geçen Ç kullandılar hastanedeyken. Artık ç leri yeni yeni kullanmaya başlıyoruz diye. Bu ismin içindede olunca ç ile daha tatlı geldi açelia.
 
çok geçmiş olsun. Bende yaptırıcam . Nasıl bi işlem oluyor kanama su gelmesi vs yaşadınız mı
Merhaba teşekkür ederim
Yok hiçbir sorun yaşamadım eve gittim ertesi gün işe geldim rutin hayatıma devam ettim doktorum yalan yanlış dedi onlara
Siz neden yapıyorsunuz ?
 
Aynen ama hep kız bebekler için modeller vardi. Erkek bebekler için bulamadım




 
Enfeksiyon antibiyotikten daha zararlı gebelikte. 3 gün süreli bende kullandım fayda zarar ilişkisi tamamen içebilirsin canım
 
20.hafta sonunda hissetmiştim ben de. çok önemli bir konu değil bu zamanlarda, için rahat olsun. doktorum da demişti zaten 20. haftadan sonra hissedersin diye.
Bende 21 haftalikken hissetmiştim Canım. 21. Haftada randevum vardi. Doktorum çok normal zaten ilk hamilelikte özellikle bu haftalarda hissetmek demişti.
 
Sana kitap konusunda ne zaman yardımcı olmak adına yazsam birşey çıktı unuttum kaldı. Şimdik ben bu kitapları alıp okumuştum. Açıkcası gayette işime yaradı okuduğum herşey hala yarıyorda. Evet gerçekten kitapla pratik çakışıyor ama yol gösterdiği gerçeği tartışılmaz. Benim en büyük sınavım uykuydu mesela. Her kitapta yenidoğan bebeğin saatlerce uyuduğu yazıyordu ama benim bebeğim uyumuyordu inatla ilk 2 ay odadan çıkmıyordum uyutana kadar sonra taktım kanguraya saldım gitti. Ama 3 aydan sonra tekrar okuduklarım ışığında düzen oturtmaya çalıştım çok şükür rahat etmeye başladığım zamanlar yaşadım. Onun dışında hastalıktır, ateştir, bebeklerin ay ay gelişimleri, onlarla nasıl oyunlar oynayabiliceğin ve bu tarz konularda da yardımcı oldu. En azından fikir sahibi yapar seni okuduğun herşey, üstüne kazandığın pratik daha çabuk yol katetmeni sağlar. İnsan ilk çocukta kendini yetersiz hissediyor, ne yaparım, yapabilir miyim, anlayabilir miyim gibi korkuları oluyor. Bu tarz durumları en güzel regüle eden şey üzerine oturup okumaktır, sana katılıyor ve destekliyorum.
 

Eklentiler

  • IMG_8842.jpeg
    130,8 KB · Görüntüleme: 34
Kızlar selam, anne yanı dışında bebek odası için büyüyen beşik mi yoksa montessori mi önerirsiniz? Kararsız kaldım
Ben anne yanı alıp 3. Aydan sonra odasında montessori yatağında yatırmaya başladım. Yatağını altına robot girebilsin diye yere sıfır yaptırmadım ve ayaklanınca düşer eder diye korumalıklarını yüksek yaptırdım. Açılıp kapanan kilitli bir kapı da yaptırdım. Bana etrafımda yaptırma daha erken 2 yaşından önce kullanamaz diyen oldu ben kendimce önlemlerle yaptırdım. Ne mi oldu? 3.ayından beri kendi odasında kendi yatağında yatmaya başladığı için, odaya yatağa alıştırma gibi bir problemim olmadı. 1 yaşından itibaren yere sıfır yapmadığım halde, kapısı açıksa kendisi gidip yatağına çıkıp yatağından inebilir duruma geldi üstünü ışıklandırdım uyku vaktinde odanın ışığını değil yatağın ışıklandırmasını kullanıyorum gece lambası niyetine. Bayılıyor yatağını çok seviyor. Ben çok tavsiye ediyorum. Hatta şimdiki problemim ikinci çocuğuma o yatağı kullanacağım için oğluma seviceği yeni bir yatak düzeni yapmak Büyüyen yatakları kullanan memnun olanda çok fazla kişi var o da çok kullanışlı. Bu biraz tarz keyif meselesi sanırım.
 
yaaa çok teşekkür ederim, aşırı mutlu oldum. bazı insanlar doğuştan anne, belki çevresinde çok fazla çocuk var, deneyimli insanlar var. ben burada bazen tamamen yalnız hissediyorum, bebeği büyütme konusunda bazen desteğim olmayacakmış gibi hissediyorum. aslında onun eksikliğinden kaynaklıydı okuma ihtiyacım. derdimi anlatamadım, sen anlamışsın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…