2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    326
Uyandığında odadan çıkarmasan bizde de birara aynı durum vardı ışığı açmadım asla konuşmadım enzik verdim su verdim gerekirse mama verdim ama yataktan kaldırmadım hiç unuttu. Her gün aynı saatte kalkıp oyun oynadığı için rutin gibi bişey olmuş.
Evet alıştı galiba biz hep uyanınca çok ağlıyor diye odadan çıktık ya oyun oynadık ya evde gezdirdik, ben ilk kalktığın da geri uyutmaya çalışıyorum baya zorluyorum çok ağlıyor kendini parçalıyor resmen mecbur çıkıyorum

Evet alıştı galiba biz hep uyanınca çok ağlıyor diye odadan çıktık ya oyun oynadık ya evde gezdirdik, ben ilk kalktığın da geri uyutmaya çalışıyorum baya zorluyorum çok ağlıyor kendini parçalıyor resmen mecbur çıkıyorum
Benimki kalktığında da ben hiç odadan çıkarmadım camdan bak gece hala yatmamız lazım dedim yatakta 2 saat falan dönüp kendi kendine oynuyordu sonra ağlamaya başlayınca memeye alıp uyutuyordum ama benimki ağlamıyordu işte öyle çıkmak için falan birkaç kez yataktan atlamaya çalıştı indirdim ama kendim yatmaya devam ettim iki dönüp geri çıkmak istedi yatağa

Benimki kalktığında da ben hiç odadan çıkarmadım camdan bak gece hala yatmamız lazım dedim yatakta 2 saat falan dönüp kendi kendine oynuyordu sonra ağlamaya başlayınca memeye alıp uyutuyordum ama benimki ağlamıyordu işte öyle çıkmak için falan birkaç kez yataktan atlamaya çalıştı indirdim ama kendim yatmaya devam ettim iki dönüp geri çıkmak istedi yatağa
İşte biz alıştırdık, çok ağladı her seferinde çıkarınca huy etti artık, ilk uyutmaya çalışıyorum yatakta oyalayım diyorum artık yataktan inmeye çalışıyor bırakmayınca ağlıyor, en son pes edip iniyoruz odalar arası tur mutfak kurcalama oyun oynama 😂 sonra zorla uyutmaya çalışma, 3 saat duruyor doymuyor zorla uyutuyorum en son

Anne ve eş olma kimliği dışında bir kimlik kazanıyorsun oda psikolojik olarak büyük bir rahatlık sağlıyor. Ben devlet memuruyum ücretsiz iznimi bozup geri dönebilirim istediğim zaman da o kadar çok faktör var ki. Oğlum gün içinde gerçekten zor bir çocuk benden başkası bakabilir mi bilmiyorum yani birinin ona ters bakması düşüncesi bile beni çok öfkelendiriyor.
Ben de devlet memuru sayılırım. Hiç ücretsiz izin almadım. Bakıcımız şansıma çok iyi bir abla. Torunum diye seviyor. Allah bozmasın içim çok rahat. İşe başlamadan önce başlatmıştık onu. 1 ay birlikte zaman geçirdik. Sonra işe başladım. Bir de 3 aylıktan beri bakıyor. Çocuğum artık onu çok benimsedi. Arada onun evine gidiyor. Aile gibi olduk. Öyle birini yakalarsanız direkt başlatın bence. Çalışmak bana çok iyi geldi.

O kadar saat ne yapıyor peki kalktığında oyun mu oynuyor
Önceleri hiç konuşmadan uykusunu açmadan sallamaya devam ediyordum bir süre sonra uyuyordu ama şu son zamanlarda asla durmuyor kendini parçalıyor ağlıyor mecbur kalıyorum odadan çıkartmaya. Salona gelip oyuncaklarla oyun oynuyoruz sabaha doğru da uyutuyorum işte

Evet canım dün bir kere yaptı ama gece gene uyumadı, sabah uyanınca felaket gaz çıkardı, gece uyurken ıkınıyor felan ama gaz çıkaramıyor bu aylarda bu gaz nerden oluyor anlamıyorum
Mutlaka bir doktora göster inşallah sorunu düzelir çabucak için rahat eder seninde yavrum ya nasıl sıkıntı verir ona

İşte biz alıştırdık, çok ağladı her seferinde çıkarınca huy etti artık, ilk uyutmaya çalışıyorum yatakta oyalayım diyorum artık yataktan inmeye çalışıyor bırakmayınca ağlıyor, en son pes edip iniyoruz odalar arası tur mutfak kurcalama oyun oynama 😂 sonra zorla uyutmaya çalışma, 3 saat duruyor doymuyor zorla uyutuyorum en son
Elinden geldiğince çıkarmamaya çalış uyuması gerektiğini anlasın zamanla düzelir inşallah

Ben de devlet memuru sayılırım. Hiç ücretsiz izin almadım. Bakıcımız şansıma çok iyi bir abla. Torunum diye seviyor. Allah bozmasın içim çok rahat. İşe başlamadan önce başlatmıştık onu. 1 ay birlikte zaman geçirdik. Sonra işe başladım. Bir de 3 aylıktan beri bakıyor. Çocuğum artık onu çok benimsedi. Arada onun evine gidiyor. Aile gibi olduk. Öyle birini yakalarsanız direkt başlatın bence. Çalışmak bana çok iyi geldi.
Allah bozmasın inşallah böyle insanlara denk gelmek çok zor Allah çocuklarımızı iyi insanlar karşılaştırsın🤲

Bebeğin ellerine vurmak nedir sebep sonuç ilişkisi kuramayacak kadar küçükler birbirinize destek cıkıp normalleştirmeyin bunu. Bence destek alıp kendi psikolojinizi düzeltin bebek bu olur hepimizinki kasiga da vuruyor uyumuyor esyalara zarar veriyor vs.
İyi bayramlar demek için siteye girdiğimde böyle bir mesajla karşılaşacağımı hiç düşünmedim. Bu içeriği paylaşan kişi bendim o yüzden direkt olarak üzerime alınıyorum ve kendimce bişeyler söylemek istiyorum.

Yaptığım hareketi doğru olduğu için değil tam tersine yanlış olduğunu ve pişmanlıkla vicdanım sızım sızım sızladığı için burda paylaştım ve önce insan sonra da bir eğitimci olarak asla ve asla normalleştirmiyorum. Buradan bana gelen üzülme sabrımız tükeniyor bazen tek başındasın sıkma canını gibi mesajlar beni daha da etkiledi bunu belki mesajlarımdan okumuşsunuzdur. Yapıcı önerilere her zaman açığım ama 1 kere yapılmış bir davranışta psikolojik sıkıntım varmış gibi yazmasaydınız daha iyi hissedebilirdim. İnsan ağız eğerek(kınadığını) söylediği büyük lafları yaşamadan ölmezmiş İnanın bebeğimin bebek olduğunu , aklı sarmadığını hatta çevreye açıklarken bu sebepten yapıyor diye ben anlatırken bir anda kendimi deneme yanılma yöntemiyle böyle yanlış bir hareketi yaparken buldum. Şu an bu mesajı yazarken içim sızlıyor o ana beni geri götürdünüz. Sizin ve hiçbir annenin böyle bir an yaşamamasını dilerim..

Ayrıca bu sitenin amacı bilgi paylaşımı ve birbirimize destek olmak, bana yaptığımın yanlış olduğunu yine de affedilmez olmadığını sakin kalmam gerektiğini söyleyen tüm annelere de ayrıca minnettarım. Güzel, örnek davranışlarınızla bu ülke güzel evlatlara sahip olacak.

Kızlar merhaba . Bebeğim 11 aylık. Ateşi 39 lara çıkıyor. Dün gece acile gittik paranox fitil yaptılar . Ateş düştü ama 4-5 saat sonra yine çıktı. Gece evde parol şurup içirdim yine düştü. 4 saat arayla 3 kez calpol şurup verdim. İlaçla düşüyor ama 4-5 saat sonra yine çıkıyor . Doktoruna ulaşamadım . Haftasonu zaten. İnternetten baktım günde 4 defadan fazla calpol vermeyin yazıyor . Yine Ateşi çıkarsa napmalıyım . İlk kez böyle çok ateşleniyor . Elim ayağım dolaştı .
Merhaba gecmis olsun biz de suan ayni durumdayiz fitil veriyorum bugun 3 kez verdim calpol de veriyorum allahim ne inatciymis 5 saat sonra tekrar basliyor siz ne yaptiniz acaba dustu mu ates

Ağlayınca insan napacağını şaşırıyor cidden. Baktın ağlamıyor otursun odada uykusu gelene kadar uyutmaya çalışma ama odadan da çıkarma bakalım o zaman da ağlayacak mı yoksa illa çıkmak mı isteyecek

Önceleri hiç konuşmadan uykusunu açmadan sallamaya devam ediyordum bir süre sonra uyuyordu ama şu son zamanlarda asla durmuyor kendini parçalıyor ağlıyor mecbur kalıyorum odadan çıkartmaya. Salona gelip oyuncaklarla oyun oynuyoruz sabaha doğru da uyutuyorum işte
Benimki de öyle, çok ağlıyor mecbur çıkarıyorum öyle sakinleşiyor iyice alışkanlık oldu ama ne yapim

Back
X