2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Bizde 8 saattir uyumadık 23’de uyutmayı başardım 1 saat uğraşın sonunda. Yarım saat uyudu uyandı hala uğraşıyorum uyumuyor. Ben anlamıyorum bebekler bu kadar uykusuzluğa nasıl dayanıyor. Gün içinde çok hareket ediyor yoruluyor hiç oturmuyor. Gece olunca bir enerji geliyor 1 aydır doğru düzgün uyku uyumuyorum. Dişte çıktığı yok. Böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum bıktım usandım bu gece uykularından ya

Gerçekten çok şaşırıyorum ben yoruluyorum o yorulmuyor, 8 saat uykusuz duruyor dinlenmiyor hiç, uykuya direniyor bide benimki bu aralar yürümeye çalışıyor ona heves etti galiba bilmiyorum başka bişey gelmiyor aklıma hep diş diş diyoruz ama nerde bu diş 2 aydır diş diyorum ortada bişey yok

Uyanınca ne yapıyorsun oyun felan oynamak istiyor mu yoksa tekrar uyutmaya çalışmana izin veriyor mu

Kızım da yürümeye başladı onun heyecanı mı başka birşey mi bende anlamadım.
Uyanınca ne yapıyorsun oyun felan oynamak istiyor mu yoksa tekrar uyutmaya çalışmana izin veriyor mu
O çok değişiyor. Ama genel olarak direniyor. Gözleri kıpkırmızı sürekli ovuşturuyor ve esnemekten ağzı yırtılacak hala kalkma peşinde. Sallıyorum durmuyor bırakıyorum ağlıyor. En son ışık açıp oyuncaklarını önüne koyuyorum oynamıyor kucağıma atlayıp ağlıyor. Valla bende ne yapacağımı şaşırdım. 1 haftadır da gece uykusundan önce mama savaşımız var içmiyor beni delirtiyor. 210 ml mamayı deviren kızım 100 ml içip bırakıyor.

Gün içinde içiyor mu peki?

Kesinlikle yiyen bir çocuktu. Üstelik hiç sorun çıkartmadan yerdi. Bütün tabak biterdi. Ve bildiğiniz bizim yemeklerimizden yiyor çok uzun zamandır. Hiç öyle püre şeklinde falan değil. Ama şöyle bişey oldu. Ben yabanmersini almıştım. Oğlum çok seviyor onu eliyle tutup yemeyi. Onu çok dayamış çocuğa. Nasılsa seviyor diye kahvaltı öncesi bir sürü yedirmiş. Ben tabi o saatlerde işte oluyorum çok farkedemedim olayı. Sonra başla bozulmalar da olmaya başladı. Çatal kaşık yememe gibi. Ya da yemek yemesinde başka değişiklikler. Anladım ki bu bir şekilde pekiştirilmiş. Geçtiğimiz hafta konuştum. Dedim bırak yemiyorsa, yediği şeylere odaklanma. Yumurta yemiyor diye ekmek içi veriyor mesela. Dedim yapma. Daha çok pekiştiriyorsun bunu. Meyveyü fazla yedirme. Lahvaltı öncesi hiç yedirme. Yani çözmeye çalışıyorum bir şekilde. Kırmızı meyve karışımı da aldım. Bakalım. Başka önerisi olan varsa alırım.

Yürümeye ilk başladığında bunu biz de yaşadık. Sürekli uyandı. Sürekli yürümek istedi. Zihinsel olaral ciddi bir evre atlarken uykuları çok bozuluyor bence.

Sakın vicdanın rahatsız olmasın. Doğrusu yapıyorsun. Her gece bu kararlılığı göster. Bak max 1 haftaya rahata ereceksin. Şöyle düşün bu onun iyiliği için. Uyuması onun sağlığı için çok önemli. Ağlamasına sakın aldanma. O seni zorluyor şu an. Çok ağlayonca krize girer mi diye düşünme. Girmez. Rahat ol. Yanında olduğunj bilsin. Mışıl mışıl uyuyacak.

Bizimki de zeytin çok seviyo
Ben bunu Kur'an-ı Kerimde geçen bir besin olmasına bağlıyorum. Geldikleri yerde çok yediklerini düşünüyorum çünkü benim diğer iki bebede 6 7 yaşa kadar deli gibi zeytin yerlerdi. Şimdi daha seciciler.
Bende dolandırarak yedirmeğe karşıyım ya, yemek masada ve zamanında yenmeli... Ama elle yedirme konusunda benimkide elle verdiğimde daha rahat yiyor ama çatalla zorluyor beni de aynı sürüm defoları bunlar

İnan böyle ağlayarak uyudu diye ben uyuyamadım vicdanım çok rahatsız oldu canım sıkıldı ama dediğin de doğru gece 12 olmuş hala uyumak istemedi yani bebek dediğimiz 12 de uyurmu, yürümeye başladı onun hevesi galiba

Uykusu varken uyuyamayınca da çocuklar sapıtıp ondan ağlıyor sen daha iyi bilirsin annesi olarak canım ama muzuretki8 ye kesinlikle katılıyorum. Bende o şekilde alıştırdım. Yatağına koyuyorum ağlıyor biraz o da her zaman değil odaya gitmiyorum ama görürse hiç uyumaz . Birkaç güne alışır sabredersen ağlamasına dayanabilirsen

Ben beşiğine koyup odadan çıkmıyorum ki keşke yapabilsem ama bende o kadar sabır yok aynı şekilde eşimde de evde kıyamet kopar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…