• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    316
Bende 1 yaştan sonra tek uykuya düşüyor diye biliyorum. Kontrole gidince soracaktım bakalım ne diyecek doktor.
Uyku ile ilgili bir kitap vardı o bölümü yarın çekip atayım ben de öyle biliyordum kitapta tek uykuya geçiş belirtileri eğer yoksa birkaç ay daha iki uyku öneriliyordu ben de tek uykuya geçirmeye çalışıyordum ama bizimki henüz hazır değilmiş

Kızlar ayına uygun ebeveynli oyun atölyesine katılan var mı aramızda
Katılmadım ama katılacağım, yürümeye başlayınca başlayın dediler, daha keyifli olurmuş öyle aylık düzenli götürmeyi düşünüyorum, çünkü çevremizde oynayabileceği yaşıtı yok biraz sosyalleşsin bebeklerle istiyorum

İnşallah 🙏🏻 bizimde çevremizde görüştüğümüz bebekli aile yok malesef bebeğim sosyalleşemiyor ama komşunun çocuğu var 5 yaşında onu görünce çok keyif alıyor geçen komşuma gittim çok mutlu oldu oğlum keyif aldı ama tabi yaşıtı değil bende burda bi oyun kafe var onla konuştum sosyalleşsin diye hafta da bir götürmek istedim ama daha erken olduğunu yürümeye başlayınca getirirsem daha iyi olacağını söylediler o yüzden bekliyorum ☺️
Ben arada oyun alanına götürüyorum işte ikimiz oynuyoruz

Bir tanıdığımın da 18 aylık kızı var kendi oyuncaklarını kızımın elinden aldığı yetmezmiş gibi kızımın kendi oyuncaklarını da alıyor elinden. Aynı anlattığın gibi bir iki almaya çalışıyor ama gücü yetmiyor. O da çocuk sonuçta anlamıyor ama ben çok sinir oluyorum :) Aynı şeyi bende düşünmüştüm bir sonuca ulaşamadım görüşmeme kararı verdim.
Benim kız da kardeşine aynısını yapıyor ama görüştürüyorum mecburen🤣 Kızlar şaka bi yana büyük çocuklar kendinden küçüğünü gördüklerinde kıskançlık yapıyor bu yüzden böyle davranıyorlar. Kendi yaşlarına yakın olanlarla benzer sorunlar çok fazla olmaz çünkü daha bizim ufaklıklar pek birşeyden anlamıyor. Ama paylaşımcı ruhlarının gelişmesi açısından destekleyici olur sanırım. Tek yetişen çocuklar genelde kıskanç ve paylaşımcılık yönü eksik yetişiyor. Benim kız öyleydi neyseki kardeşi yetişti de yavaş yavaş atıyor üstünden.

Merhabalar Allah'ın izniyle Haziran'da kızımı kucağıma alacahim 🥹🩷
bir sorum olacak. 19. Haftaya yaklaştim. Detaylı ultrason için şehir hastanesine gideceğim fakat perinatoloji bölümüne boşluk oluşmadığı icin randevu alamadım.. onun yerine kadın doğum uzmanına randevu aldım. Detaylı ultrason için kadın doğum uzmanina giden var mı? Gitsem detaylı ultrason için ilgilenirler mi? Kafam bu konuda çok karıştı..

Sen çok haklısın, o kötü etkiler hele bağırma varsa çok yanlış, anne nasıl destekler ki bebekte değil yani 3 4 yaşında en azından yanlışını dile getirse
Bende öyle bir tepki beklemiştim o da cocuk zaten, cok fazla birsey yapamayız ama annesi yönlendirebilirdi. Yakın arkadaşım birde, noldu annem niye sinirlendin diyerek güldü.

İnşallah 🙏🏻 bizimde çevremizde görüştüğümüz bebekli aile yok malesef bebeğim sosyalleşemiyor ama komşunun çocuğu var 5 yaşında onu görünce çok keyif alıyor geçen komşuma gittim çok mutlu oldu oğlum keyif aldı ama tabi yaşıtı değil bende burda bi oyun kafe var onla konuştum sosyalleşsin diye hafta da bir götürmek istedim ama daha erken olduğunu yürümeye başlayınca getirirsem daha iyi olacağını söylediler o yüzden bekliyorum ☺️
Ben yinede götürüyorum bebek alanına girip kendim beraber oynuyorum. Simdi yürümeye başladığından beri götürmedim bu defa nasil olacak çocukların arasında bilmiyorum.

bir sorum olacak. 19. Haftaya yaklaştim. Detaylı ultrason için şehir hastanesine gideceğim fakat perinatoloji bölümüne boşluk oluşmadığı icin randevu alamadım.. onun yerine kadın doğum uzmanına randevu aldım. Detaylı ultrason için kadın doğum uzmanina giden var mı? Gitsem detaylı ultrason için ilgilenirler mi? Kafam bu konuda çok karıştı..
Ben perinatoloğa muayene olmuştum ama kadin dogum doktorum kendiside ayni muayeneyi yapti sonrasinda.

Her kadın doğum doktoru detaylı ultrason bakmıyor diye biliyorum. Radyoloji uzmanları ve perinataloji uzmanları yapıyor

Benim kız da kardeşine aynısını yapıyor ama görüştürüyorum mecburen🤣 Kızlar şaka bi yana büyük çocuklar kendinden küçüğünü gördüklerinde kıskançlık yapıyor bu yüzden böyle davranıyorlar. Kendi yaşlarına yakın olanlarla benzer sorunlar çok fazla olmaz çünkü daha bizim ufaklıklar pek birşeyden anlamıyor. Ama paylaşımcı ruhlarının gelişmesi açısından destekleyici olur sanırım. Tek yetişen çocuklar genelde kıskanç ve paylaşımcılık yönü eksik yetişiyor. Benim kız öyleydi neyseki kardeşi yetişti de yavaş yavaş atıyor üstünden.
Kardeş ile arkadaş çocuğu bir mi, kardeşiyle aynı evde yaşıyor bir süre sonra büyük paylaşmayı öğrenir zaten. Ama arada bir gördüğü çocuk ile aynı iletişim olmuyor. Sen mecbursun ama ben değilim :) Herkesin doğrusu kendine.

Detaylı ultrason perinatolojinin alanı. Onların farklı cihazları oluyor. Bence perinatolojiye gitmek daha mantıklı.

Benim olduğum yerde öyle bir yer yok ya böyle etkinlik yapsın çocuklarla oynasın vs. Oyun alanları var işte oraya gidip ikimiz oynuyoruz
Ben ilerleyen yaşlarında kreşe vereceğim sosyalleşmesi için. Şimdilik bizimle yaptığı etkinlikler yeter bence 😁

Detaylı ultrason perinatolojinin alanı. Onların farklı cihazları oluyor. Bence perinatolojiye gitmek daha mantıklı.
Bence de kesinlikle daha mantıklı ben taramalarımı perinatologda yaptırmıştım ama normal kadın doğum doktoruna düzenli olarak gidiyordum biranda suyum azalmaya başladı .sınırlarda giderken biranda suyum bitmiş diye doğuma alındım.Bunların hepsi iki hafta içerisinde ya oldu ya olmadı.Perinatologa gitmiş olsaydım eğer suyumun neden azaldığı bilinirdi ona göre belki bir önlem alınırdı.kendi gittiğim doktora kalsa vitaminlerimi düzgün almıyordum suyu az tüketiyordum falan filan.Şimdiki aklım olsaydı öyle yapardım.İnsan ilk doğumdan sonra anlıyor sanırım bazı şeyleri

Bence de kesinlikle daha mantıklı ben taramalarımı perinatologda yaptırmıştım ama normal kadın doğum doktoruna düzenli olarak gidiyordum biranda suyum azalmaya başladı .sınırlarda giderken biranda suyum bitmiş diye doğuma alındım.Bunların hepsi iki hafta içerisinde ya oldu ya olmadı.Perinatologa gitmiş olsaydım eğer suyumun neden azaldığı bilinirdi ona göre belki bir önlem alınırdı.kendi gittiğim doktora kalsa vitaminlerimi düzgün almıyordum suyu az tüketiyordum falan filan.Şimdiki aklım olsaydı öyle yapardım.İnsan ilk doğumdan sonra anlıyor sanırım bazı şeyleri
Hatırlıyorum yaşadıklarını. Neyse ki şükür geçti o günler. Koca dana oldular 🤣

Çok şükür bin şükür yaşları geldi bile 🌸🌸 🙏🏻 🥲
Doğum günü organizasyonu yapmayı düşünüyor musun. Hatta diğer kızlara da sormuş olayım herhangi bir organizasyon yapacak mısınız. Parti, çekim vs. Konuşulduysa kaçırmış olabilirim.

Back
X