Merhaba ben de Bilkent Şehir Hastanesinde 2 aşılama denemesi olumsuz sonuçlandı ve tüp bebek birimine aktarıldım. Sebebi açıklanamayan infertilite sorunu yaşıyorum. bende de eşimde de belirgin bir sorun yok ama yaşım 38, bu yüzden tedavi olmam gerekti. önümüzdeki döngüde Ocak ayında tedaviye başlanacak. Sizlere bu süreçte doktorlarınız vitamin takviyesi filan önerdi mi onu merak ettim. Devlette herhangi bir ek takviye önerilmiyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık Tüp Bebek Ankara Aralık 2024
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Merhaba bende Bilkent şehir hastanesindeyim sürecimiz aynı ayda başlayacak büyük ihtimalle benim amh düşükMerhaba ben de Bilkent Şehir Hastanesinde 2 aşılama denemesi olumsuz sonuçlandı ve tüp bebek birimine aktarıldım. Sebebi açıklanamayan infertilite sorunu yaşıyorum. bende de eşimde de belirgin bir sorun yok ama yaşım 38, bu yüzden tedavi olmam gerekti. önümüzdeki döngüde Ocak ayında tedaviye başlanacak. Sizlere bu süreçte doktorlarınız vitamin takviyesi filan önerdi mi onu merak ettim. Devlette herhangi bir ek takviye önerilmiyor.
Merhaba. Histeroskopi olduktan ne kadar süre sonra transfer olunabiliyor? Bilginiz var mı acaba? Bir de bu işlem tutunmayı mı kolaylaştırıyor? Ben de önümüzdeki ay ikinci donmuş embriyo transferimi olacağım. İlki rahme tutundu aslında ama maalesef sekizinci haftada kalbin durdu. Doktorum sağlıksız embriyomuş demek ki canını sıkma dedi.
Merhaba, aşılama bildiğim kadarı ile ihtimali doğal yolla hamile kalmaya yakın. Tüp bebekte daha yüksek. Umarım pozitif sonuç alırsınız. Bana birçok vitamin verdiler. d3k2, b12, folik asit ve omega gibi vitaminler. Bunlar normal zamanda da gerekli zaten. Ama kontroller başlayınca veriyorlar. Belki sizede süreç ilerlediği zaman verirlerMerhaba ben de Bilkent Şehir Hastanesinde 2 aşılama denemesi olumsuz sonuçlandı ve tüp bebek birimine aktarıldım. Sebebi açıklanamayan infertilite sorunu yaşıyorum. bende de eşimde de belirgin bir sorun yok ama yaşım 38, bu yüzden tedavi olmam gerekti. önümüzdeki döngüde Ocak ayında tedaviye başlanacak. Sizlere bu süreçte doktorlarınız vitamin takviyesi filan önerdi mi onu merak ettim. Devlette herhangi bir ek takviye önerilmiyor.
Umarım pozitif sonuç alırsınız. Opu da 20 yumurta toplandığı için sonrasında sürecim ağrılı olmuştu. Bu operasyonda da ağrılı olursa transfer geçikir diye endişelendim. Sizin histeroskopiden ne kadar zaman sonra transferiniz oldu? Umarım olumlu sonuç alırsınız, 12 gün sonra güzel haberlerinizi alalım
Geçmiş olsun. İlk denemede genelde bunun gibi nedenlerle kayıp yaşanıyor. İkincide tutunup sağlıkla dünyaya gelir umarım duyduğum kadarı ile tutunmayı kolaylaştırıyormuş. Rahimde şekil bozukluğu var ise onu da bu operasyon ile düzeltiyorlarmış…Merhaba. Histeroskopi olduktan ne kadar süre sonra transfer olunabiliyor? Bilginiz var mı acaba? Bir de bu işlem tutunmayı mı kolaylaştırıyor? Ben de önümüzdeki ay ikinci donmuş embriyo transferimi olacağım. İlki rahme tutundu aslında ama maalesef sekizinci haftada kalbin durdu. Doktorum sağlıksız embriyomuş demek ki canını sıkma dedi.
Amin inşallah Hepimize gönlümüzdeki bundan sonraki ilk denememizde nasip olsun inşallahGeçmiş olsun. İlk denemede genelde bunun gibi nedenlerle kayıp yaşanıyor. İkincide tutunup sağlıkla dünyaya gelir umarım duyduğum kadarı ile tutunmayı kolaylaştırıyormuş. Rahimde şekil bozukluğu var ise onu da bu operasyon ile düzeltiyorlarmış…
Doktorum bir ay önce belki histeroskopi yaparım demişti son görüşmemizde. Histeroskopi araştırdığım kadarıyla rahim içi sıkıntıları düzeltmek için yapılıyormuş. Benim ilk transferim tutup sonradan kalbi durunca sağlıksız embriyo imiş üzülme. Tutunduğuna göre rahimde bir problem yokmuş onu da anlamış olduk demişti. Bu durumda histeroskopi gerekli olur mu ki onu bilemedim. Haftaya adet olunca gideceğim bakalım ne diyecek. Zaten kesin yaparım dememişti. Hatta öğretmen olduğum için ara tatile denk gelmesi için bir sonraki adetinle transfer hazırlıklarına başlarız demişti. İşin içine histeroskopi girerse ertelenir mi acaba bilemedim.
Ben 16 ekimde opu oldum sonra adet goremedim rahmim inceldi ama kanama olmadi 25 kasimda yani transferimden tam bir ay once histeroskopi oldum, rahmimde ustten basiklik varmis o acildi ultrasonda gozukmuyordu o yuzden iyi ki yaptirmisim dedim. Bir de dun transferde aygul hoca su an tam istedigim yerdeyim gibi bi cumle kurdu ona daha nokta atisi hareket etme imkani sagladigini dusunuyorum histeroskopinin cunku transfer gunu karsisinda olacak rahmin aynini daha onceden gormus oluyor
Ara tatil guzel donem, ben de is yogunlugum sebebiyle aralik ayi son hafta veya ocak ilk haftaya denk gelsin istedim, gonlume gore oldu cok sukur, eger transferiniz ocak sonu olacaksa histeroskopi bu ara yapilmasi gerekirAmin inşallah Hepimize gönlümüzdeki bundan sonraki ilk denememizde nasip olsun inşallah
Doktorum bir ay önce belki histeroskopi yaparım demişti son görüşmemizde. Histeroskopi araştırdığım kadarıyla rahim içi sıkıntıları düzeltmek için yapılıyormuş. Benim ilk transferim tutup sonradan kalbi durunca sağlıksız embriyo imiş üzülme. Tutunduğuna göre rahimde bir problem yokmuş onu da anlamış olduk demişti. Bu durumda histeroskopi gerekli olur mu ki onu bilemedim. Haftaya adet olunca gideceğim bakalım ne diyecek. Zaten kesin yaparım dememişti. Hatta öğretmen olduğum için ara tatile denk gelmesi için bir sonraki adetinle transfer hazırlıklarına başlarız demişti. İşin içine histeroskopi girerse ertelenir mi acaba bilemedim.
Benim rahim içinde şekil bozukluğu ya da başka bir sıkıntım yok aslında. Nitekim ilk transferim de tutundu zaten. Belki histeroskopi yaparım demişti doktorum. Bir sonraki görüşmemizde konuşacağız. Belki de yapmayacağım diyecek. Ben de zaten ilki tutunduğu için soracağım gerçekten gerek var mı diye? Çünkü rahim içi bir olumsuzluk yok benim bildiğim. Yapması durumunda ara tatile yetişmesi zor çünkü bir ay geçmesi gerekiyorsa bir adet daha ileri atar. Umarım gerek yoktur ve ara tatilde transferimi olabilirimAra tatil guzel donem, ben de is yogunlugum sebebiyle aralik ayi son hafta veya ocak ilk haftaya denk gelsin istedim, gonlume gore oldu cok sukur, eger transferiniz ocak sonu olacaksa histeroskopi bu ara yapilmasi gerekir
Sizin bebeğiniz de size sımsıkı tutunur ve sizden hiç ayrılmaz inşallah
Canım raporsuz ne kadar ilaç ?merhaba arkadaşlar benim gonal f 900 ihtiyacım var raporum yok malesef yardımcı olmak isteyen olurmu elinde kalan kullanmayan ihtiyacı kalmayan Bursa’da yaşıyorum çevre illerden otobüsün buzluk kısmında gönderimle alabilirim
Son düzenleme:
2 aşılamadan sonra tüp bebek birimine geçirdiler beni Bilkentte demiştim hatırlarsanız. Ben de 24 Aralıkta Salı günü ofis histeroskopi oldum, sonra monodoks diye bir antibiyotik verdiler onu alacağım 1 hafta.. histeroskopi sonucunuz normal dedi doktor.. adetinizin 2. günü gelirsiniz dediler.. Muhtemelen adetimin 2. günü de 15 Ocak falan olacak.
Hiç bilmediğim için soruyorum, herşey yolunda giderse yumurta toplama, transfer filan ne zaman olur sizce? Ben ilk defa deneyeceğim tüp bebek:) İki embriyo transferini 35 yaşından sonra talep edebiliyormuşuz diye duydum doğru mu? Resmen soru yağmuruna tuttum ama herşeyi çok merak ediyorum çok heyecanlıyımmm:)
Hiç bilmediğim için soruyorum, herşey yolunda giderse yumurta toplama, transfer filan ne zaman olur sizce? Ben ilk defa deneyeceğim tüp bebek:) İki embriyo transferini 35 yaşından sonra talep edebiliyormuşuz diye duydum doğru mu? Resmen soru yağmuruna tuttum ama herşeyi çok merak ediyorum çok heyecanlıyımmm:)
bana aşılamada gonalf 450 vermişlerdi, 4500 tl ydi galiba raporsuz fiyatı, raporlu olduğundan dolayı sadece 1200 tl fark ödemiştim.Canım raporsuz ne kadar ilaç ?
Aynı şeyleri
Merhaba bende oradayım histereskopi oldum normal dediler adetin 2.günü gideceğim 13 Ocak ya da 14 Ocak ta Bilkent’te hangi doktordasın2 aşılamadan sonra tüp bebek birimine geçirdiler beni Bilkentte demiştim hatırlarsanız. Ben de 24 Aralıkta Salı günü ofis histeroskopi oldum, sonra monodoks diye bir antibiyotik verdiler onu alacağım 1 hafta.. histeroskopi sonucunuz normal dedi doktor.. adetinizin 2. günü gelirsiniz dediler.. Muhtemelen adetimin 2. günü de 15 Ocak falan olacak.
Şebnem hoca benim doktorum, sizinki hangisi?Aynı şeyleri
Merhaba bende oradayım histereskopi oldum normal dediler adetin 2.günü gideceğim 13 Ocak ya da 14 Ocak ta Bilkent’te hangi doktordasın
Zehra Kurdoğlu benim doktorum da çok tatlı bi insan dilerim güzel haberler alırız benim amh düşük yaş 30Şebnem hoca benim doktorum, sizinki hangisi?
Ben yumurta geliştirmeye başladıktan sonra 15.gün OPU (yumurta toplama) oldum. Eğer ki toplanan yumurta sayısı çok olursa ya da başka bir rahim problemi olursa embriyolar 3 ve 5.güne geldikten sonra donduruluyor. 1 veya 2 adet dönemi rahim dinlenmesi için bekleniyor. Benim 18 yumurtam toplanmıştı ve 2 adet geçmesini bekledim. İkinci adetimle transfer hazırlıklarına başlamış ve ikinci adetin 21.günü transfer olmuştum.2 aşılamadan sonra tüp bebek birimine geçirdiler beni Bilkentte demiştim hatırlarsanız. Ben de 24 Aralıkta Salı günü ofis histeroskopi oldum, sonra monodoks diye bir antibiyotik verdiler onu alacağım 1 hafta.. histeroskopi sonucunuz normal dedi doktor.. adetinizin 2. günü gelirsiniz dediler.. Muhtemelen adetimin 2. günü de 15 Ocak falan olacak.
Az yumurta toplandıysa ve rahmin dinlendirilmeye ihtiyacı yoksa OPU dan 3 veya 5 gün sonra falan taze transfer yapılabiliyor. Doktorunuz ona karar verecektir.
Normalde yasal olan 35 yaş öncesi eğer başarısız iki tüp bebek denemen yoksa tek embriyo transfer etmek ama bazı özel merkezler bu kuralı esnetebiliyormuş
Beyazyasemin açıklamaların için teşekkür ederim. Ben 38 yaşındayım, devlette başladım tedaviye ve ikiz bebeklerim olmasını çok isterim Benim amh düşük değil normal seviyede ama ultrasonda yumurtalıklara bakınca sağda 2 solda 6 dedi.. Bu az mı, ne kadar olması gerekiyor?Ben yumurta geliştirmeye başladıktan sonra 15.gün OPU (yumurta toplama) oldum. Eğer ki toplanan yumurta sayısı çok olursa ya da başka bir rahim problemi olursa embriyolar 3 ve 5.güne geldikten sonra donduruluyor. 1 veya 2 adet dönemi rahim dinlenmesi için bekleniyor. Benim 18 yumurtam toplanmıştı ve 2 adet geçmesini bekledim. İkinci adetimle transfer hazırlıklarına başlamış ve ikinci adetin 21.günü transfer olmuştum.
Az yumurta toplandıysa ve rahmin dinlendirilmeye ihtiyacı yoksa OPU dan 3 veya 5 gün sonra falan taze transfer yapılabiliyor. Doktorunuz ona karar verecektir.
Normalde yasal olan 35 yaş öncesi eğer başarısız iki tüp bebek denemen yoksa tek embriyo transfer etmek ama bazı özel merkezler bu kuralı esnetebiliyormuş
Bir de yumurta toplama işlemi aneztezili mi oluyor devlette de?
Yaşın 38 olduğu için istersen ikiz talep edebilirsin benceBeyazyasemin açıklamaların için teşekkür ederim. Ben 38 yaşındayım, devlette başladım tedaviye ve ikiz bebeklerim olmasını çok isterim Benim amh düşük değil normal seviyede ama ultrasonda yumurtalıklara bakınca sağda 2 solda 6 dedi.. Bu az mı, ne kadar olması gerekiyor?
Bir de yumurta toplama işlemi aneztezili mi oluyor devlette de?
Yumurta olayı yaşla ve aydan aya değişen bir değer galiba. Amh değerin 2-4 aralığındaysa yumurtalarının daha çok olması beklenebilirdi. Benim en son 2,89 çıkmıştı ve OPU da 18 yumurta toplanmıştı.
Benim yumurtalarım özelde anestezi altında toplandı. Transferde anestezi uygulanmadı. Devlette de böyle olma olasılığı yüksek.