- 8 Aralık 2022
- 1.300
- 1.383
- 63
- 31
Canım maalesef bu yaş grubunda çoğumuz aynıyız ya hep ya hiç deyip başlamak gerekiyor sende salla dur ise yarayabilir ya da direkt kim west yöntemiyle başlayabilirsiniz ben dün denemeye çalıştım olmadi çok zor bir karar kaybedecej biseyiniz yoksa deneyin bence. Benim bebem de uyuyo ama saat başı kalkiyo özellikle sabaha karşı 3 4 5 6 hep uyanıyor çok yoruldum artık nasıl duzelcek biliyorum ama uygulayamiyorum bu daha da moralimi bozuyo ama onu aglatmamam güç veriyorKızlar merhaba bebeğim yedi aylık çok zor uyuyor gece çok uyanıyor emzik mama kullanmıyor almıyor sadece anne sütü gündüz de direniyor kırk dakikayı geçiremiyorum hamakta uyuyordu kolikti gazımız biteli iki hafta oluyor ne çektik. Hamaktan kurtarmaya çalışıyorum memede de uyuduğu oluyor ama ben uyutmamaya çalışıyorum. Şu an ikisinden de kurtulmak için dizde sallamaya alıştırmaya çalışıyorum çünkü aşırı sinirli bir bebek ve desteksiz uyuması imkansız dizime bile günlerce direndi şu an salla dur yapıyorum kendi dalmayı öğrensin diye. Çok zordayım eşimle biz ağlıyoruz artık. Çok huysuz bir oğlum var. Bu desteği nasıl bırakır bebekler kendi uyumayı öğrenir mi. Kırklı bebek gibi gece iki saatte bir bizi ayağa dikiyor emerek uyutmadığım halde emmeden uyumuyor ağlıyor gece sallanmayı kabul etmiyor
İnsan tek olmadığını görünce rahatlıyor sırf bu yüzden üye oldum buraya ben de sadece bizde böyle sanıyordum etrafımdaki insanlar sürekli huysuz niye bu kadar ağlıyor. Anne baba olmak kolay mı çocuk senin gerginliğini alıyor bilmem ne bilmem ne diyorlar. Artık kendimizi suçluyorduk burda baktım herkes aynıymışCanım maalesef bu yaş grubunda çoğumuz aynıyız ya hep ya hiç deyip başlamak gerekiyor sende salla dur ise yarayabilir ya da direkt kim west yöntemiyle başlayabilirsiniz ben dün denemeye çalıştım olmadi çok zor bir karar kaybedecej biseyiniz yoksa deneyin bence. Benim bebem de uyuyo ama saat başı kalkiyo özellikle sabaha karşı 3 4 5 6 hep uyanıyor çok yoruldum artık nasıl duzelcek biliyorum ama uygulayamiyorum bu daha da moralimi bozuyo ama onu aglatmamam güç veriyor
Bende geçen uyumadı çok ağladı beşiğine indirip 5 dk WC ye gittim aşırı ağladı gelene kadar hıçkıra hıçkıra sonra geldim baktım susmuş uyku moduna girmiş yüz üstü çevirmiş kendini uyuyacak gibiydi ama ben dayanamadım kucağıma aldım acaba almasaydım öyle kendi kendine uyurmuydu bilmiyorumYok canım ben aldım da ne oldu Bir dakika anca ağladı 5 dakika almamam gerekiyordu dayanamadım kucağıma aldım yine sakinleşmedi hıçkırarak ağlamaya devam etti ta ki yanıma yatırıp emzirene kadar bilmiyorum almasaydım belki işe yarayacaktı ama ben dayanamadım dayanırım zannediyordum yok olmadı.
Çünkü annemlere falan gittiğimizde bir saat aralıksız ağlamıştı hiçbir şekilde susturamamıştım yine öyle ağlarsa dayanırım zannediyordum hoş o zaman da elimden hiçbir şey gelmediği için susturamıyordum şimdi bilerek ağlatmak çok zoruma gitti ağlatamadım yani
Hepimiz aynı durumdayızKızlar merhaba bebeğim yedi aylık çok zor uyuyor gece çok uyanıyor emzik mama kullanmıyor almıyor sadece anne sütü gündüz de direniyor kırk dakikayı geçiremiyorum hamakta uyuyordu kolikti gazımız biteli iki hafta oluyor ne çektik. Hamaktan kurtarmaya çalışıyorum memede de uyuduğu oluyor ama ben uyutmamaya çalışıyorum. Şu an ikisinden de kurtulmak için dizde sallamaya alıştırmaya çalışıyorum çünkü aşırı sinirli bir bebek ve desteksiz uyuması imkansız dizime bile günlerce direndi şu an salla dur yapıyorum kendi dalmayı öğrensin diye. Çok zordayım eşimle biz ağlıyoruz artık. Çok huysuz bir oğlum var. Bu desteği nasıl bırakır bebekler kendi uyumayı öğrenir mi. Kırklı bebek gibi gece iki saatte bir bizi ayağa dikiyor emerek uyutmadığım halde emmeden uyumuyor ağlıyor gece sallanmayı kabul etmiyor
Şu etraftakiler beni bitirdi zaten bu çocuk aç muhabbeti de var tabi o kadar ağlıyor neden ağlıyor dün şehirdışındaydım bir akraba diyor ki bu ağlama normal değil neden ağlıyor bi yeri ağrıyor kesin diğeri kalkmış çorba yapmış gecenin 4dünde getirmiş neden ağlıyor aç bu çocuk yok diyorum zorla çorba içirmeye çalışıyor sonra diyor çocuk açlıktan ağlıyor ben üzüntüden uyuyamıyorum bu çocuk aç ya he siz en iyisini biliyorsunuz bende zaten çocuğu aç bırakıyorum bişey bildiğim yok sabah oldu gene çocuk aç diyip kaşık maması hazırlattılar bana bak şimdi nasıl yiyip uyuyacak diyorlar çocuğum yeni emmiş yemez diyorum zorla yedirmeye çalışıyor çocuk ağzını açmadı en son bırak dedim bıraktı ama hala anlamıyor çocuk aç aç psikolojimi mahfettiler çocuğumu açlığa terketmiş seyirci kalmışım gibi hissettirdilerİnsan tek olmadığını görünce rahatlıyor sırf bu yüzden üye oldum buraya ben de sadece bizde böyle sanıyordum etrafımdaki insanlar sürekli huysuz niye bu kadar ağlıyor. Anne baba olmak kolay mı çocuk senin gerginliğini alıyor bilmem ne bilmem ne diyorlar. Artık kendimizi suçluyorduk burda baktım herkes aynıymış
Canım bazı bebekler kolik olur bebeğin kolik olabilir belki illa ki ac ya da bir yeri ağrıyor değildir benim kuzenim 6-7 aylık olana kadar bebek hiç susmadan ağlıyordu anlamadığı sayısızdırŞu etraftakiler beni bitirdi zaten bu çocuk aç muhabbeti de var tabi o kadar ağlıyor neden ağlıyor dün şehirdışındaydım bir akraba diyor ki bu ağlama normal değil neden ağlıyor bi yeri ağrıyor kesin diğeri kalkmış çorba yapmış gecenin 4dünde getirmiş neden ağlıyor aç bu çocuk yok diyorum zorla çorba içirmeye çalışıyor sonra diyor çocuk açlıktan ağlıyor ben üzüntüden uyuyamıyorum bu çocuk aç ya he siz en iyisini biliyorsunuz bende zaten çocuğu aç bırakıyorum bişey bildiğim yok sabah oldu gene çocuk aç diyip kaşık maması hazırlattılar bana bak şimdi nasıl yiyip uyuyacak diyorlar çocuğum yeni emmiş yemez diyorum zorla yedirmeye çalışıyor çocuk ağzını açmadı en son bırak dedim bıraktı ama hala anlamıyor çocuk aç aç psikolojimi mahfettiler çocuğumu açlığa terketmiş seyirci kalmışım gibi hissettirdiler
Canım üzüldüm aynısı bende öyle mama emzik biberon hiçbiri ek gıda da yemiyor sadece emiyor sıkma canını herkes çok bilmiş. İnşallah bu günler de geçer. Benim oğlum da çok ağlıyor komşular eşime diyormuş çocuğu ağlatmayın niye ağlıyor bilmem ne takma kafana yani biz inan kaç kere ağladık öyle ağlıyor ki bir kere sesi kısıldı saatlerce ağladı. Doktora gittik hiçbir şeyi yok inşallah geçer Allah yardımcımız olsunŞu etraftakiler beni bitirdi zaten bu çocuk aç muhabbeti de var tabi o kadar ağlıyor neden ağlıyor dün şehirdışındaydım bir akraba diyor ki bu ağlama normal değil neden ağlıyor bi yeri ağrıyor kesin diğeri kalkmış çorba yapmış gecenin 4dünde getirmiş neden ağlıyor aç bu çocuk yok diyorum zorla çorba içirmeye çalışıyor sonra diyor çocuk açlıktan ağlıyor ben üzüntüden uyuyamıyorum bu çocuk aç ya he siz en iyisini biliyorsunuz bende zaten çocuğu aç bırakıyorum bişey bildiğim yok sabah oldu gene çocuk aç diyip kaşık maması hazırlattılar bana bak şimdi nasıl yiyip uyuyacak diyorlar çocuğum yeni emmiş yemez diyorum zorla yedirmeye çalışıyor çocuk ağzını açmadı en son bırak dedim bıraktı ama hala anlamıyor çocuk aç aç psikolojimi mahfettiler çocuğumu açlığa terketmiş seyirci kalmışım gibi hissettirdiler
Evet canım ama uyku eğitiminde odada sen de oluyorsun çocuk seni görerek güvende hissederek ağlasa da öyle ağlıyor uyusa da öyle uyuyor yani senin odada olmadığında bebeğin uyuması yöntemi ferber yöntemi olarak geçiyor ve hiç tavsiye edilmeyen bir sistem çocukta davranış bozukluğuna bile sebep oluyor o yüzden iyi yapmışsın diyeceğim bence çünkü çocuk odaya gelmediğini görseydi bu sefer psikolojik olarak etkilenebilirdi.Bende geçen uyumadı çok ağladı beşiğine indirip 5 dk WC ye gittim aşırı ağladı gelene kadar hıçkıra hıçkıra sonra geldim baktım susmuş uyku moduna girmiş yüz üstü çevirmiş kendini uyuyacak gibiydi ama ben dayanamadım kucağıma aldım acaba almasaydım öyle kendi kendine uyurmuydu bilmiyorum
Canım bebeğim kolikti zaten 2 aylıkken başladı 4. Ayın sonuna kadar aynı saatlerde ağlama krizine girerdi. O geçti çok şükür şimdi uyku saati gelince direniyor ve ağlıyor uyku var ama uyumak istemiyor değişik bir döngüCanım bazı bebekler kolik olur bebeğin kolik olabilir belki illa ki ac ya da bir yeri ağrıyor değildir benim kuzenim 6-7 aylık olana kadar bebek hiç susmadan ağlıyordu anlamadığı sayısızdır
Amin canım amin bende götürdüm herşeye baktılar çok şükür bişey yok. Dün evime geldim şehirdışındaydım bugün randevu aldım kontrole götüreceğim hem 7. Ay kontrolü hemde bu uykuya geçişte ağlamasından bahsedicem bakalım inşallah bişey çıkmazCanım üzüldüm aynısı bende öyle mama emzik biberon hiçbiri ek gıda da yemiyor sadece emiyor sıkma canını herkes çok bilmiş. İnşallah bu günler de geçer. Benim oğlum da çok ağlıyor komşular eşime diyormuş çocuğu ağlatmayın niye ağlıyor bilmem ne takma kafana yani biz inan kaç kere ağladık öyle ağlıyor ki bir kere sesi kısıldı saatlerce ağladı. Doktora gittik hiçbir şeyi yok inşallah geçer Allah yardımcımız olsun
Yapamıyoruz işte. Ağlamasına dayanamıyorumEvet canım ama uyku eğitiminde odada sen de oluyorsun çocuk seni görerek güvende hissederek ağlasa da öyle ağlıyor uyusa da öyle uyuyor yani senin odada olmadığında bebeğin uyuması yöntemi ferber yöntemi olarak geçiyor ve hiç tavsiye edilmeyen bir sistem çocukta davranış bozukluğuna bile sebep oluyor o yüzden iyi yapmışsın diyeceğim bence çünkü çocuk odaya gelmediğini görseydi bu sefer psikolojik olarak etkilenebilirdi.
Ama sistem o çocuğu yatağa koyuyorsun kendi kendine dönüyor ağlıyor bağırıyor çağırıyor sakinleştirmeye çalışıyorsun 5 dakika sakinleşmezse Türkiye kim West yönteminde kucağına alıyorsun sakinleştirip öyle yatırıyorsun tekrar susunca tekrar ağlamaya başlarsa yine 5 dakika sayıyorsun ama orijinal kim ve yönteminde bebeği hiç kucağına almıyorsun yatakta ağlasa da sızlasa da o şekilde sakinleştirip ben buradayım diyerek onu ağlaya ağlaya ilk gün uykuya gönderiyorsun ama odada senin olduğunu çocuk bilerek uyuyor ve ben bunu dün yapamadım
Bizimkide maalesef anakucaginda uyuyor baska yerde uyumuyor eskiden tam uykuya daldiginda kucaklayip yatagina yatiriyodum simdi asla anakucagindan aldigim an uyaniyor. Birde anakucagi kucuk gelmeye basladi tasimiyor artik bende nasil vazgecircem bilemiyorum..Kızlar merhaba bebeğim yedi aylık çok zor uyuyor gece çok uyanıyor emzik mama kullanmıyor almıyor sadece anne sütü gündüz de direniyor kırk dakikayı geçiremiyorum hamakta uyuyordu kolikti gazımız biteli iki hafta oluyor ne çektik. Hamaktan kurtarmaya çalışıyorum memede de uyuduğu oluyor ama ben uyutmamaya çalışıyorum. Şu an ikisinden de kurtulmak için dizde sallamaya alıştırmaya çalışıyorum çünkü aşırı sinirli bir bebek ve desteksiz uyuması imkansız dizime bile günlerce direndi şu an salla dur yapıyorum kendi dalmayı öğrensin diye. Çok zordayım eşimle biz ağlıyoruz artık. Çok huysuz bir oğlum var. Bu desteği nasıl bırakır bebekler kendi uyumayı öğrenir mi. Kırklı bebek gibi gece iki saatte bir bizi ayağa dikiyor emerek uyutmadığım halde emmeden uyumuyor ağlıyor gece sallanmayı kabul etmiyor
Ben kabarıklığı farketmedim ama alt dişleri çıkacağı zaman aşırı mızmızdı gece 10 kere kalktı birde kafası biraz sıcaktı bi kaç gün sonra da diş yerinin açıldığını gördümDişler kaç güne çıkıyor doktor kabarmış dedi 2 gündğr uyumuyor aşırı sinirli bir şekilde elini ağzına götürüyor uzun sürer mi çıkması
Bence bebiş bağışıklık kazanmıştırkızlar ailecek hasta olduk tatilde ne yazık ki.Bebegimin bugün ateşi yok ama ben kötüyüm bogazlarım kötü sırt kemiklerim ağrıyor acaba bebeğe geçer mi yeniden bendeki
Ateş yaptı mı canım ilk dozu muyduKızlar bu menenjit aşısı olup kusma yan etkisi olan bebek var mı? Benim ki iki gündür yemek sonrası 1 kere istifra ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?