- 19 Mayıs 2024
- 1.886
- 1.241
- Konu Sahibi Buffalosos
- #67.981
Uyutmak için uyandır metodunu duydunuz mu hiç
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah canım bu grupta seni en çok biz anlarız ben ve birkaç arkadaşım da bu durumdan çok çekiyoruz. Benim bebeğim de 40 ı çıktıktan sonra kolik oldu her gece aynı saatlerde ağlar krize girerdi zorla uyuturdum ağlaya ağlaya uyurdu 3.5 aylıkken kolik bitti rahatladım dedim yabancılama başladı herkese çığlık kıyamet ağlıyordu ne evime misafir geliyor ne ben gidiyorum şuan biraz azalmış ama hala da devam ediyor asla yabancı ortamda rahat edemiyor. Birde uyku problemi uykusu azıcık geçsin ağlaya ağlaya uyuyor zorla. Gece her zaman 2 3 saate bir kalkardı son 2 haftadır saatte bir yarım saatte bir kalkıyor ve her uyanma geri uykuya zorla döndürme ile geçiyor psikolojim kalmadı artık canı sağolsun ama kendimi çok kötü hissediyorum sürekli ağlayacak diye diken üstündeyim herşeye ağlıyor bağırıyor kimseye de bu söylediklerim şikayet gibi gelmesin onun düzeni yok diye de çok üzülüyorum kendim de perişan haldeyim kendime de üzülüyorum
Yalnız olmadığımı bilmek bile rahatlatıyor, benim de amacım asla şikayet değil yanlış anlayan arkadaşlar olabilir. Benimki kesinlikle iç dökmek. Yoksa bu yavrucakları bu dünyaya biz getirdik, bilerek ve isteyerek. Hiçbir şeyin farkında değiller, alışmaya çalışıyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kimi uykudan, kimi yemekten çekiyor demek ki bir şekilde. Sağlıkları yerinde olsun da biz dayanırız elbet.Bizde öyleyiz gece 10 kere kalktığım oluyor hele ilk gece uykusuna geçişte tam geçemiyor defalarca uyutuyorum yerine koyduğum an uyanıyor o da saatler sürüyor en son uyuyor 1 saatte bir belki daha kısa süre de kalkıyor alarm gibi şaşmıyor
Aynen bazen emzirmek istemiyorum bu sefer çığlık atıyor geri uyutmak daha da zorlaşıyor dün 2 saatte bir emzirdim 2 saat gibi bakınca çok gibi geliyor emmesi uykuya dslması sonra benim uyumam derken 1 saat kalıyor bana tam uykuya dalıcam geri uyanıyor o yüzden çok zor olıyor o 2 saatte Bile elli kere sağa sola dönüyor hiç uyuduğunu düşünmiyorumSenle çok benzer şeyler yaşıyoruz benimki de emmeden geri uykuya geçemiyor deniyorum emzirmiyorum kendini uyandırıyor bu sefer saatlerce uyumuyor emzirince en azından uyutma süresi kısalıyor Kalkıyor emziriyorum yarım saat pış pış tekrar uyutuyorum ama emzirmesem kalkar saatlerce oturur uyumaz uykusu kaçar bide ona ağlar
Ben denedim ama verim alamadım, çünkü periyodu da net değil 15 dk, 30 dk bazen 40 dk belli olmuyor ki maalesef.Uyutmak için uyandır metodunu duydunuz mu hiç
Emzirmeden önce yada emzirdikten bi süre geçince veriyorumNe zaman veriyorsun
Onlara da çok zor bize de çok zorAynen bazen emzirmek istemiyorum bu sefer çığlık atıyor geri uyutmak daha da zorlaşıyor dün 2 saatte bir emzirdim 2 saat gibi bakınca çok gibi geliyor emmesi uykuya dslması sonra benim uyumam derken 1 saat kalıyor bana tam uykuya dalıcam geri uyanıyor o yüzden çok zor olıyor o 2 saatte Bile elli kere sağa sola dönüyor hiç uyuduğunu düşünmiyorum
Benim doktorum hazır süt mayalayacaksın dedi hergün gibi bir kıstas söylemedi bizde hergün mayalamadık bebeğime de bişi olmadı şimdi 9 aylık herşeyi yiyorKizlar merhaba ek gidaya yeni baslayacam yalniz doktor hergun yeni yogurt mayalayacaksiniz dedi sutu her gun nasil tedarik edip mayaladiniz yada doktorunuz boyle birsey dedi mi
Denemek istiyorum ama uyuduğu yok zaten uyandırmaya korkuyorumBen denedim ama verim alamadım, çünkü periyodu da net değil 15 dk, 30 dk bazen 40 dk belli olmuyor ki maalesef.
Nasıl bir şey buDenemek istiyorum ama uyuduğu yok zaten uyandırmaya korkuyorum
Nasıl bir şey bu
Bende aynı şeyleri yaşıyorum..Yazdıklarınızı dikkatle takip ediyorum, ilk kez buraya yazıyorum. 6 ay 8 günlük bir bebeğim var uykuya geçeceği zaman belki 1-1.5 saat ağlıyor. Yatır kalk, ten teması hepsini deniyorum, elini tuttuğumda ağzına götürmeye çalışıyor ya da yüz üstü dönüp emekler pozisyona geçmeye çalışıyor. 4.aya kadar uyku sorunu olmayan bebeğe bir şey oldu 2 aydır bu şekilde. Son 1 hafta da emerek uyumaya başladı. Çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum. Ağlaması kulaklarımda çınlıyor artık. Emzirirken uyuyorsa neden emzirmiyorsun diyenler olabilir. Doğduğundan beri gaz problemi yaşıyor bu sebep ile belirli bir süre geçmeden de emziremiyorum hem de buna alışmasını istemiyorum. İnanılmaz zor durumdayım psikolojim alt üst olmuş durumda. Bebeğimin 40'ı bile çıkmadan yalnız kaldım. Kimseden destek de görmüyorum, eşim akşam işten gelince biraz yardımcı oluyor. 10 yıllık çalışma hayatımı ardımda bıraktım bu da beni aşırı yıpratıyor. Resmen çıkmazda gibiyim. Geçecek mi bu günler, uyku olayı artık kabusum oldu. Uyku saati geldiğinde anksiyetem tutmaya başladı resmen ki uzun zamandır öğlen zaten 2 uyku yapıyor. Rutinleri vb. hepsi var ama buna rağmen 2 aydır problem yaşıyorum.
Bende çalışmayı çok özledim geri dönmeyi düşünmüyorum oğlumla daha iyi ilgilenembilmek için ama arada diyorum bir 2 3 yaşını görelim hayırlısıyla belki tekrardan.. zaten bu şekilde uyku düzeni olan bir anne kolay kolay işe dönemez bunu öok düşündüm bebeği uyumayacak yemek yemeyecek ağlayacak ve emen bir bebek ee nasıl bırakıp işe dönsün çok zor.Bende aynı şeyleri yaşıyorum..
Uykuya geçmek zorlamaya başladı.. Gece 4.5.kere uyanıyor.Dönerken kendini uyandırmaya başladı artık zombi gibi geziyorum resmen..
Eşim isten gelince alıyor ama işte gün için de ve gece benimle baya huysuz mizmiz bu ara..
Bende 12yillik calışma hayatımı oğluma bakmak için yarıda bıraktım hic pişman değilim ama bazen kendimi cok asosyal hissediyorum bir değişik bilmiyorum ne denir buna. Eski çalışma temposunu da özledim. Karmaşık durumlar, Allah yardımcımız olsun inşallah hepsine sağlık versin
Merhaba benimki de her gün yeni mayala dedi ben bir 15 gün kadar minik kavanoza mayaladim her gün. Sonra başa çıkamadim. Şuan 2 günde 1 mayaliyorumKizlar merhaba ek gidaya yeni baslayacam yalniz doktor hergun yeni yogurt mayalayacaksiniz dedi sutu her gun nasil tedarik edip mayaladiniz yada doktorunuz boyle birsey dedi mi
Hergun sut mu aldiniz pekiMerhaba benimki de her gün yeni mayala dedi ben bir 15 gün kadar minik kavanoza mayaladim her gün. Sonra başa çıkamadim. Şuan 2 günde 1 mayaliyorum
Pastorize sütle mayaladim küçük kavanoza. 1 lt sütle 3 gün yogurt yapiyordum.Kizlar merhaba ek gidaya yeni baslayacam yalniz doktor hergun yeni yogurt mayalayacaksiniz dedi sutu her gun nasil tedarik edip mayaladiniz yada doktorunuz boyle birsey dedi mi
Bende ona verimli olabilmek içinde dinlenmek istiyorum yorgun uykusuz olunca hiç keyfim olmuyor benimde ister istemez gergin oluyorum. Şuan tam 2 saattir uyku mücadelesi veriyoruz ağlaya ağlayaSanki gece uykuları güzel olsa her şey daha iyi olacak ya tamamen gece uykularına bağlıyız gece uyuduğumda ki bu çok nadir sabahları oğlumla baya iyi vakit geçiriyoruz şu sıralar onunla istediğim gibi ilgilenemiyorum devamlı uyku saatini kovalıyorum hemen uyusun biraz uzanayım modundayım hadi hemen yemek yesin falan ama şöyle enerjik başlasam şarkılar türküler keyifle bir gün geçirsem.. Ne acı ya anne olduk keyifle öocuk büyütme hayalleri falan ne bileyim çok üzülüyorum bu duruma sosyal medya annelerine bakıp iç çekmek değil derdim ama cidden böyle hayal etmemiştim