• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Kızlar göbeği kaşınmaya başlayan oldumu benim özellikle geceleri kaşınıyor göbeğim çatlamasın dye kıyafet üstünden sürterek kaşıyorum
Ayy az once ıs yerınde yurudum bıraz korıdıorda fena kaşındı, catlayacak mı acabaaa dedım kendı kendıme :KK53:

Anneleeer ben doktora gittim bugün vitaminim değişti elanatal 2 ye geçtim.Onun dışında ikili tarama haftasında randevu aldım ve doktorum öneriyormuş biliyorsunuz ki bende çok kararsızdım ama doktorum zaten test karşıtı biri bunu önerince vardır bi bildiği diye düşündüm Fetal DNA da sordum yaşı 35 üstü ve yakın ailede öykü varsa yada ikili riskli gelirse öneriyorum onu dedi.Onun dışında diyetisyene başlayacağım bende biraz kilolu hamile kaldım.Ve en önemli şey su üstüne basa basa söyledi beslenmeden çok su iç dedi.Böyle size de fikir olsun diye yazdım

SAT 13.06.2023 buna göre (5+1)
5. Gün donmuş embriyo transfer tarihim 6.7.2023 buna göre (4+4)
Hamilelik sürelerim.

Beta hgc
14 Temmuz: 46 (transferden sonra 8. Gün)
17 Temmuz 235 (11. Gün)
19 Temmuz 606 (13. Gün)

Keseyi görmek için hangi tarihi baz alarak randevu almalıyım? Yardım edebilir misiniz lütfen 🙏🏻💜

Tetanoz aşısı yaptırmayı düşünmüyorum ben. İkili test + şeker yüklemesi de düşünmüyorum hekimim kesinlikle yaptırmalısın derse ancak o zaman düşünebilirim
İkili test belki yaptırılmayabilir ama şeker çok çok önemli gebelikte

Neden vurulmamız gerekiyormuş peki ben hamileyken aşı olmaya biraz karşıyım. Vurulmasak ne gibi sorunlar olur acaba
Bebeğin göbek bağı vs tetanoza açık oluyor ayrıca biz de öyle doğumda ve sonrasında açığız. Yaptırmakta bir sakınca yok uzun yıllardır yapılan bir uygulama

Bebeğin göbek bağı vs tetanoza açık oluyor ayrıca biz de öyle doğumda ve sonrasında açığız. Yaptırmakta bir sakınca yok uzun yıllardır yapılan bir uygulama
Evet ama hatırladığım kadarıyla bir ara türkiyede tetanoz aşıları toplatıldı biz şimdi neye göre güvenip o aşıyı yaptıracağız normalde ben iki hamilleiğimde yaptım ama bu sefer kararsızım aşılar toplatıldı diye kafamda deli sorular😱

Ben tetanoz olmayacağım. Koruyuculuk suresi 10 yıl diyor 3 doz şeklinde uygulanıyor. 10 yıl içerisinde çok defa oldum zaten. Ve bir dönem toplatildigi gebelerde düşük erken doğum vs gibi yan etkileri olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum ama ben genel olarak aşı içeriklerine güvenmiyorum.

Ben de en son Ekim ayında kaza geçirdiğim için tetanoz aşısı vurmuşlardı doktoruma sordum Eylül gibi tek doz yeterli olacağını söyledi

Back