• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Ayy ne zamandır var peki? . Benimki deliksiz uyumazdı ama gece 4-5 defa uyansa da emip geri uyurdu sabaha kadar 10 saat uykuyu tamamlardı. 3 gündür gece uyku süresi 6-7 saati anca bulur . Gündüz iki uyku arası 4 saati geçmezdi dün 7,5 saat uyumadı gündüz . Bi de sürekli uykuda ağlıyor .bazen geri uyumak istiyor uyuyamıyor gibi oluyor. Sinirleniyor 😢 1 hafta sonra 1 yaşına girecek .ı . Gündüz uykularını geçen ay baya güzel uyuyordu . 😢
1 buçuk haftadır falan başladı. Bizde gece beslenmesi de yok. Çok uzun zaman önce bıraktık. Gündüz de toplam 3-4 saat uyuyor. Ama gece uyanmaları mahvetti bizi. Şu an esnemekten ağzım yırtılacak öyle diyim:) az sonra da aşıya götürcez. İyice ağlamalı zırlamalo bir gün bizi bekliyor. Ez cümle: bitik vaziyetteyim

Kızlar ben tek uyku yaptırmaya çalışıyorum artık ama mesela bazen dışarda akşam bi yere gezmeye felan gideceğimiz zaman saat 4 5 gibi uyutuyorum 2. Uykusuna öyle olunca gece 11 12ye kadar uyumuyor biliyorum düzeni bozuluyor ama ne yapim 2. Uykuyu yaptırmasam da gittiğimiz yerden bişey anlamayız çünkü çıldırıyor hem bize hem ona sıkıntı oluyor. Böyle bir çözüm buldum bende
Ben en geç 10 da evdeyim çok nadir bir yerde oturmuşumdur oğlum hiç bir yerde uyumuyor bir annemde uyuyor annemde yakın zaten geç saate kalmıyorum. İnsan bazen oturmak sohbet etmek istiyor ama napayım çok ağlıyor durmuyor mecbur kalkıyoruz

ocakay 28de adet oldum subat 28de adet olmam gerekiyodu olmadım emziriyorum 10aylık kızım var düzenli adet oluyodum adetim 7-8gün gecti bugun test yaptım hamile değilim demi

Eklentiler

• IMG_20250305_141444.webp
    IMG_20250305_141444.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 28
Az önce sağlık ocağından geldik. 16 şubat doğumlu oğlum 10 kg 80 cm çıktı. Kilo az gibi ama herşeyi de yiyor. Çok hareketli sürekli yürüyor. Nasıl kilo alson ki.

Az önce sağlık ocağından geldik. 16 şubat doğumlu oğlum 10 kg 80 cm çıktı. Kilo az gibi ama herşeyi de yiyor. Çok hareketli sürekli yürüyor. Nasıl kilo alson ki.
Boyu uzun ama boydan gitmiş benimki en son 9700 75 cmdi 1 şubat doğumlu 10 kilo anca olmuştur şimdi zayıf değil yani iyi bence dediğin gibi hareketliler yedikleri öyle gidiyor

1 buçuk haftadır falan başladı. Bizde gece beslenmesi de yok. Çok uzun zaman önce bıraktık. Gündüz de toplam 3-4 saat uyuyor. Ama gece uyanmaları mahvetti bizi. Şu an esnemekten ağzım yırtılacak öyle diyim:) az sonra da aşıya götürcez. İyice ağlamalı zırlamalo bir gün bizi bekliyor. Ez cümle: bitik vaziyetteyim
Tabi çalışırken daha zor uykusuzluk . Uyku gerilemesi bitsin eski düzenine döner umarım .🥲

Hayır az değil gayet iyi. Bizimde 1 yaş kontrolünde 10 kilo 77-78 cm çıktı doktoru çok beğendi ne yapıyorsan aynen devam et dedi persentilin biraz üstüne çıkmış ne yedirdin dedi hatta 😁 Doğum kilosu da önemli 3 kilo civarında doğduysa 10 kilo gayet iyi

Ben en geç 10 da evdeyim çok nadir bir yerde oturmuşumdur oğlum hiç bir yerde uyumuyor bir annemde uyuyor annemde yakın zaten geç saate kalmıyorum. İnsan bazen oturmak sohbet etmek istiyor ama napayım çok ağlıyor durmuyor mecbur kalkıyoruz
Aynen bende 10 gibi kalkarım ama tek uyku ile saat 8 den sonra başlıyor viyaklaması sinir stres olmamak için 2 uyku yaptırıyorum bugün yine akşam gezmeye gidecez ikinci uyku için zorladım ama uyumadı bakalım bizi ne maceralar bekliyor 😄

Kız benimki 2 uyku uyudupu halde oturamıyorum valla bunların bize garezi var🤣🤣 bugğn 2 uyku yaptı kv iftara geldim bakakım ne zaman kalkarım
Aynen bende 10 gibi kalkarım ama tek uyku ile saat 8 den sonra başlıyor viyaklaması sinir stres olmamak için 2 uyku yaptırıyorum bugün yine akşam gezmeye gidecez ikinci uyku için zorladım ama uyumadı bakalım bizi ne maceralar bekliyor 😄

Kızlar sanırım kum döküyorum doktorun dediğine göre test verdim cumartesi ultrason çekilecek çok ağrım var, sürekli israrım varmış hissi çok kötü😞 yaşayan yada tanıdığı geçiren var mı neyin nesi bu böyle insan çiiini yaparken ağlar mı

Kızlar sanırım kum döküyorum doktorun dediğine göre test verdim cumartesi ultrason çekilecek çok ağrım var, sürekli israrım varmış hissi çok kötü😞 yaşayan yada tanıdığı geçiren var mı neyin nesi bu böyle insan çiiini yaparken ağlar mı
Oğlum taş düşürdü benim ah neler çektim düşün hem bebek hemde taş kum bile değil. Ama yetişkinler çok daha kolay döküyor dedemde taş vardı lazerle kırdırmıştı. Bol bol su iç baya iç ama birde limon tüket ben oğluma bile limon verdim eline. Sürekli idrar gelme hissi idrar yolları enfeksiyonu da olabilir çorapsız gezme hattahava soğuk patik bile giy ben çorapsız yere basayım tuvalete zor çıkıyorum hemen yanma olıyor biraz meyillyim ondan dikkat ederim. Çok geçmiş olsun kum varsa ultrasonda gözükmeye bilir röntgen ve tomografi ile detaylı bakıyorlar.

Oğlum taş düşürdü benim ah neler çektim düşün hem bebek hemde taş kum bile değil. Ama yetişkinler çok daha kolay döküyor dedemde taş vardı lazerle kırdırmıştı. Bol bol su iç baya iç ama birde limon tüket ben oğluma bile limon verdim eline. Sürekli idrar gelme hissi idrar yolları enfeksiyonu da olabilir çorapsız gezme hattahava soğuk patik bile giy ben çorapsız yere basayım tuvalete zor çıkıyorum hemen yanma olıyor biraz meyillyim ondan dikkat ederim. Çok geçmiş olsun kum varsa ultrasonda gözükmeye bilir röntgen ve tomografi ile detaylı bakıyorlar.
Of of çok zordayım iki gündür sağol yazdığın için evet bebişi hatırladım çok geçmiş olsun şimdi nasıl valla ağrı kesici içiyorum limonu eklicem, annemde böbrek hastası olunca dr nefroloji görsün dedi çok korkuyorum kortizonlu ilaç verir diye o zaman napatım ben çocuk da emiyo o kadar stres taptım ki sorma bide ben yazın bile çorap giyiyorum gelir beni bulur 😕

Of of çok zordayım iki gündür sağol yazdığın için evet bebişi hatırladım çok geçmiş olsun şimdi nasıl valla ağrı kesici içiyorum limonu eklicem, annemde böbrek hastası olunca dr nefroloji görsün dedi çok korkuyorum kortizonlu ilaç verir diye o zaman napatım ben çocuk da emiyo o kadar stres taptım ki sorma bide ben yazın bile çorap giyiyorum gelir beni bulur 😕
Bizde 2 taş vardı biri mesaneye düştü ama idrarını tıkadı pipisinde kaldı taş onu ameliyatla aldılar diğer taşı böbrekteydi alamadılar ameliyattan sonra o taş küçülmeye başladı bir ara felaket ağlıyordu sanırım o ara taşı kırıldı düştü en son nefrolohi kontrolümizde düşmüştü şimdi ayda bir kontrole gidicdz vücudu taş üretiyormuş. Amelşyatta çıkan taşı ankaraya incelemeye gönderdik kalsiyumkaynaklı çıktı ama herhangi bir diyet uygulamıcaz bebek olduğu için kalsiyuma ihtiyacı var. Evet taş ya da kum bir süre sonra böbrekye genişleme yapıyor ama öyle kısa sürede olmuyor birde ağrın varsa demekki o kum oynuyor ondan ağrı yapıyor bu aslında iyi bişeu düşebilir. Yetişkinlerde ilaç kullanılıyormuş ama kum da değil taş için veriyoruz demişti doktor inşallah ilaçsız düşer doktor özelikle limon ver demişti bana inşallah sanada iyi gelir oğlum su içmiyordy su içmeye başladıktan sonra taşı küçülmeye başladı mesela bol bol iç sifa olsun canım ya hastayken öocuk bakmakta çok zor napıyosun nasıl yapıypsun ki

Bende kronik sistit var. İdrar yolu iltihapı. Her sene 1 kere olurum. Çeken bilir nasıl beter birşey olduğunu. Ona benziyordur ağrısı sanırım.

Çok geçmiş olsun canım :(

Kızlar gece beslenmeniz ne durumda? Emmiyor mama veriyorum ben ama 13 aylik ve gece beslenmesini henuz kesemedim.vermedigim zaman uykuya devam etmiyor.radikal kararlar alarak uykusunu erkene cekmeye basardim bir ay sonunda.gece 12den 1den once uyumazdi simdi en gec 10da uyumus oluyoruz hatta genelde aksam 9.ama gece beslenmesini kesemiyorum.ve bazen emzik icin bile uyaniyor geceleri😭ve bu yuzden 8888 kez uyanmaya devam🙃

Back