2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321

Konu cidden harika derlenmiş.

Ama okuyanlar, özellikle ilk bebeği olacaklar ben bunu bilmiyorum ne yapacağım vs diye panik olmasın, her bebek birbirinden farklı/her annelik birbirinden farklı.

Benim ilkinde çok severek yaptığım ama şu an şartlarım değiştiği için tam zıttını yapmayı kendim için daha pratik bulduğum şeyler var mesela. Su akıp yolunu bulacak daha zaman çok.

Evet ben de hiç birşey bilmediğimi farkettim bu veya daha fazla ayrıntıyı bebeği nasıl büyüteceğimizi nasıl öğreneceğiz bunu siz nasıl tecrübe ettiniz ? Kitabı felan varsa okuyup bilgilenmek istiyorum

Aslinda bi kaç şeyi bilip ona göre hareket etmek gerekiyor. Mesela mama sandalyesi alırken bebeğin ayağını koyacağı basamak gibi diyeyim bi alan olmasına dikkat edin. Allah korusun boğazına bi sey kaçtığında ogurme refleksi için ayağının bi yere değmesi gerekirmiş. Mama sandalyesi almayı dusunuyordum fakat sonra vazgeçtim portatif oturma çeşitleri var ondan alicam mesela. Hem taşıma açısından da kolay oluyor. Ben bebeği kendime uydurmaya calisicam. Bi diğer örnek. Diyelim çok gezen ciftsiniz en çok gezdiginiz mekanları baz alin. Daha cok şehir merkezi mi. Yoksa dağ bayır cayır kumsal vs gibimi. Çoğunluk nasılsa ona uygun bebek arabasi tercihi yapabilirsiniz. En çok yazmi geçersiniz 4 mevsim dışarı cikarmisiniz. Arabanız varsa bagaj hacmi ne durumda uzun yolculuklarda estra yer kaplama durumu bebe arabasında nasıl olur. Buna da kendimden örnek vereyim. Travel sistem estetiksel görüntü sunuyor fakat hem ağır hem kaba yer kapladigindan hemde kısa sürede deforme olmasından şikayetçi özellikle babalar. Bu yüzden ben genelde ilkbahar yaz için daha portatif bi bebe arabası alıp bide poşet almayı düşünüyorum çok küçük olduğu zamanlar için. Onun dışında bazı şeyleri özellikle kıyafet battaniye havlu gibi ürünlerden bi kaç parça ile sinirlandirmakta fayda var. Kendinizi düşünün bebeğin tırnaklarını makasla kesebilir misiniz yoksa torpu alıp onunla işini kolaylaştırmak mi istersiniz. Kendinize sorular sorup hayatınızı kolaylastircak ürünler tercih etmekte işin açığı.

Ben bebekken yemek masasında puset içinde uyumuşum 3 ay kadar şimdikiler şanslı valla ıvırı zıvırı her şeyleri var masallah

Ben bebekken yemek masasında puset içinde uyumuşum 3 ay kadar şimdikiler şanslı valla ıvırı zıvırı her şeyleri var masallah
Valla öyle. Envaii çeşit malzeme var. Ama ben en minimum tutmaya calisicam. Ben bebeğe değil bebek bana uysun kafasındayım. Büyüdükçe ihtiyaçlar değişecek bu yüzden de eve eşya ıvır zıvır dondurmayı pek istemiyorum. Zaten ev üstüme üstüme geliyo

Ha bir de araştırma yaparken denk gelmiş olabilirsiniz belki mama sandalyesi iki farklı şekilde kullanılan çeşitleri var 3 4 yaş sonrasi maqa sandalye formuna donusenden tercih edebilirsiniz. Ben çok severim bi eşyayı birden fazla formda kullanmayı. Okul öncesi için yeterli durumda kullanılabilir daha sonra yaşına uygun masa sandalye alınıp kullanılabilir. Bide malii durumu da var. Bi sey ne kadar çok ihtiyacı görüyorsa o kadar kâr bu dönemde. Ay bide şey dicem kızlar bu pusetlerin üstüne örtü dikiyorlar ya o bebeği havasız birakabiliyormus. Muslin örtü tarzı hava alacak kumaş kullanın aklınızda olsun.

Kızlar merhaba 2-3 gündür çok fazla mide yanması problemi yaşıyorum öneriniz var mı acaba

Kızlar merhaba 2-3 gündür çok fazla mide yanması problemi yaşıyorum öneriniz var mı acaba
Dünden beri bende de var reflü gibi yanıyor giriş kısmı , gaviscon serbest mi acaba o çok rahatlatıyor almadım hiç , soda içiyorum biraz rahatlatıyor özellikle yatış pozisyonunda çok yanıyor midem

Bilgi için teşekür ederim canım. Ben birşeyler alırken araştırarak alacağım tabi ki ama ondan ziyade bebeğin ihtiyaçlarını bebeği beslemeyi veya ne bilim farklı ihtiyaçlarını hiç birşeyi bilmediğimi farkettim bunları acaba yaşayarak mı tecrübe edeceğiz. Ama öncesinde bir çok şeyi bilsek daha iyi olurdu mesela çocuğu nasıl giydireceğimi bu yazıyı okurken az çok öğrendim ne bileyim birşeyleri bilmemek beni korkuttu şuanda

Dünden beri bende de var reflü gibi yanıyor giriş kısmı , gaviscon serbest mi acaba o çok rahatlatıyor almadım hiç , soda içiyorum biraz rahatlatıyor özellikle yatış pozisyonunda çok yanıyor midem
O tür ilaçlar serbest mi bende bilmiyorum 24 ünde randevum var o zaman soracağım bakalım ne diyecek ama bu yanma bitirdi beni

Kızlar ben ikinci el sitelerinde takılacağım, biraz da mecburiyetten ötürü. Sizce bebekler için ikinci el sitelerindeki ürünler temiz ve kullanışlı olur mu? Hesaplı alışveriş yapayım derken bebelerime zarar vermeyeyim?

Gaviscon güvenli ama ben de sodayla falan idare ettim geçen hafta. Bu hafta yediklerime biraz daha dikkat ediyorum midem yanmasın diye azaldı çok şükür

Ben sormuştum gaviscon ve rennie içebilirsin demişti

Çok güzel açıklamışsınız . Bende ilk bebeğimle yanılgıya çok düştüm estetik görünümüne çok aldandım bir çok ürünün . Neyin ihtiyaç olduğunu gerçekten iyi düşünmek gerek ve kendi özelimizde değerlendirmek gerek benim ihtiyacımı ne kadar karşılar diye . Bebek giyim ürünlerinde ilk 3 ay için çok sınırlı sayıda kıyafet almayı düşünüyorum bu sefer inanılmaz hızlı büyüyorlar çünkü . Ana kucağında biraz kararsızım almak almamak arasında oyalayici olacagini dusunup alamak istiyorum bir yandan bir yandan yoksa yine aldaniyormuyum diye kararsizim . Herseyi iyi değerlendirip almak bütçe içinde oldukça faydalı olacak fiyatlar uçmuş

Bence alıp temizledikten sonra hiç bir sıkıntı yok. Bebek arabası tarzı ürünler için de , daha yep yeni neredeyse hiç kullanılmamış ürünler satanlar var. Bence iyi incelenip alınabilir. Bebek ürünü sonuçta kullanım süreleri kısa zaten.

kızlar sanırım geçmeyecek bir şey bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…