- 23 Mayıs 2023
- 1.512
- 2.476
- 53
sorun olmazsa kitabın adını paylaşabilir misiniz :)Evet bayağı hoşuma gitti kitapzaten herşey onlara sağ salim kavuşabilmek için
inşallah kötü bir şey yoktur sadece biraz uzaklaşmak için pasifleştirmiştir
Kzıımda gördüm cidden ve gördüğüm bebek gibi bebektiİnsan ikisinin tadınada bakmak istiyorkızımda rüyalarımda hep kız bebek görürdüm şimdi istedgimdenmi bilmiyorum 2 kere erkek bebek emzirdiğimi gördüm hiç rüya gördünmü işaret tir
6+1 gibi başladı 6+2de kusmalarım başladı gittikçe de artıyor çünkü ilk başlarda hapsız baş ediyordum şimdi 4 tane prilam alıyorum ona rağmen özellikle sabahları baya kusuyorumMerhaba ne zamn kusmaya başladınız kaç haftalıkken
Burası insanın kafasını meşgul ediyor, yazılanlardan çok etkileniyor insan. Hele düşük yapanlar, bebeğini kaybedenler, bebeğin kalbi duranlar vs. İnsan benim sıram ne zaman gelecek diye korkuyor. Ben de kapatmayı denedim ama yine de burdayım. Sürekli başlıkları yeniliyorum.
Tam olarak beni tarif ediyorsun sürekli bulantı hali var 24 saat aklıma bişeyler geldikçe midem bulanıyor kokular da çok midemi bulandırıyor. Öğlen iştahla mısır yedim yer yemez büyük bir gürültü ile kustumBu arada bana bu hafta dehşet bir mide bulantısı güncellemesi geldi. Kızımda hiç midem bulanmazdı max 2 kere koku yüzünden kusmuşumdur. Bu sefer koku değil de değişik bir şey var . Ekmek peynir domates yemek istiyorum sadece . Başka bir şey yesem de midem bulanıyor yemesem de . Kusma yok ama sürekli bulantı hali bu neymiş ya
Neyseki ilk 3 ay yediklerimizin bebeğe çok katkısı yokTam olarak beni tarif ediyorsun sürekli bulantı hali var 24 saat aklıma bişeyler geldikçe midem bulanıyor kokular da çok midemi bulandırıyor. Öğlen iştahla mısır yedim yer yemez büyük bir gürültü ile kustum4 prilam alıyorum artık yapacak bişey yok geçene kadar dayanacağız
Tabii kii paylaşırım "Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler"sorun olmazsa kitabın adını paylaşabilir misiniz :)
Evet ben de hiç birşey bilmediğimi farkettim bu veya daha fazla ayrıntıyı bebeği nasıl büyüteceğimizi nasıl öğreneceğiz bunu siz nasıl tecrübe ettiniz ? Kitabı felan varsa okuyup bilgilenmek istiyorum
Teşekkür ederim bakayım hemenTabii kii paylaşırım "Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler"644 sayfalik bir kitap hafta hafta herşey paylaşılmış
Nasıl bir küvet o acaba merak ettimİleriki dönemlerde bol bol mağaza gezeceğiz. Tecrübe paylaşacağız mutlaka çıkarımlar yaparsın kendine acele etme.
Mesela benim için bebek küvetinde gider olması aşırı önemli. Şimdi belki hepsinde gider vardır eskiden öyle değildi çevirip boşaltmak kabus gibi geliyor. Ya da ben file almamıştım, yine almayacağım küvet içine kaydırak gibi bir parça vardı. Bebek içine düşmüyor ama suda kalıyordu. Dünyanın en pratik şeyiydi tek başıma çok rahat yıkıyordum. Yine ondan bulacağım.
Böyle şeyleri geze geze, paylaşa paylaşa bulacağız.
Ne demek istediğini anladım. Şehrindeki devlet hastqhanesinde gebe okulu varmi onu araştır. Cok fazla şehirde bu tarz okullar var. Hem gebelik doğum hem doğum sonrası anne ve bebek için bilgilendirme yapiyolar haftalık şekilde. Ben bebek çok baktım ama gene de gidicem 12. Haftadan sonra. Onun dışında doğumdan sonra ilk zamanlar anneler olucak. Sen o ilk günler çok telaş etmemeye çalış sütüne yogunlas. Ve sonrası içinde gerçekten için rahat olsun Rabbım annelik içgüdüsü veriyor biraz deneyim biraz yaşadığın yerin hava sıcaklığı biraz bebislerin neyi tercih edeceği konusunda zamanla belli oluyor hersey. Sana küçük minnak ama coook hayat kurtarıcı bi ipucu vericem. Misal bebisi emziriyorsun yada mama veriyorsun ilk 6 ay civari. Bi anda kucagindayken süt genzine kaçtı. Olabilecek bi sey. Hic panik yapmadan baş parmaginla bebeğin iki kaş arasını aşağıdan yukarıya doğru ittir. Hemen gececektir Allahın izniyle. Bunu aklının köşesine yaz. 3 4 kere parmaginla yukarı ittiğin gecmediyse hemen yüz üstü çevirip gaz cikarttigimiz yere pit pit vur. Sonra beslemeye devam et. Oda sıcaklığı giyim konusunda da termometre al onun sıcaklığına göre giydirme yaparsın. Bebeklerin üşüdüğü sicakladigi ilk zamanlar çene altı göğüs bölgesi yada ense altından belli olur. Bebeği yıkarken yıkama suyunu mutlaka kaynat ve o şekilde ılıştır. Suyun mikrobu kırılsın. Ama yapacak olursan da kullandığın şu kaynayıp soğumuş olsun. Hazir suda olsa kaynat bi taşım. Aklıma geldikçe yazarim ufak ayrıntıları. Bide gebe okulunu araştır sizin şehirde de vardır belkiBilgi için teşekür ederim canım. Ben birşeyler alırken araştırarak alacağım tabi ki ama ondan ziyade bebeğin ihtiyaçlarını bebeği beslemeyi veya ne bilim farklı ihtiyaçlarını hiç birşeyi bilmediğimi farkettim bunları acaba yaşayarak mı tecrübe edeceğiz. Ama öncesinde bir çok şeyi bilsek daha iyi olurdu mesela çocuğu nasıl giydireceğimi bu yazıyı okurken az çok öğrendim ne bileyim birşeyleri bilmemek beni korkuttu şuanda
Benim daha önce bebek bakmisligim çok oldu bi yeğenimi ilk 6 ay emzirme dışında herseyini ben yapmıştım koynumda yatiyodu. Vok deneyim kazandım. Eşya olayına gelince kesinlikle estetiksel görüntüden kaçıyorum. Ahşap besikler var çok hoş duruyor ama çoğu kişi hareket başladıktan sonra el kol vurmalardan bahsetmisler. Bide temizlik açısını da düşünüyorum. Park beşik alicam 2 yasa kadar kullaniliyor. Hem diğer odalara taşıması Hem bulunduğu odada temizlik için hareket etmesi ve kullanım sonrası kaldırıp depolamak daha kolayıma gelicek. Ana kucaginda bende supheliyim. Çevremde hic kullanana rastlamadim. Bide her bebek sevmiyomus oda risk geliyo. Belki bi yerde denk gelirse yatırırım sever gibi olursa alırım diyorum kendime. Kıyafetde bende senin gibiyim öyle çabuk büyüyorlar ki göz göremiyorÇok güzel açıklamışsınız . Bende ilk bebeğimle yanılgıya çok düştüm estetik görünümüne çok aldandım bir çok ürünün . Neyin ihtiyaç olduğunu gerçekten iyi düşünmek gerek ve kendi özelimizde değerlendirmek gerek benim ihtiyacımı ne kadar karşılar diye . Bebek giyim ürünlerinde ilk 3 ay için çok sınırlı sayıda kıyafet almayı düşünüyorum bu sefer inanılmaz hızlı büyüyorlar çünkü . Ana kucağında biraz kararsızım almak almamak arasında oyalayici olacagini dusunup alamak istiyorum bir yandan bir yandan yoksa yine aldaniyormuyum diye kararsizim . Herseyi iyi değerlendirip almak bütçe içinde oldukça faydalı olacak fiyatlar uçmuş
Ayy bi şey mi oldu acaba inşallah iyilerdir
Ben mide bulantısından en az 5-6 kere uyanıyorun uyanınca da geri dalamıyorumKızlar asla uyuyamaz oldum geceleri yaşayan var mı
Decaviti benim doktorum temiz içerikli değil dedi, kullanacaksan solgarın bitkisel takviyelerini kullan dedi ama beim değerkerimde henüz düşüklük çıkmadıKızlar doktorunuz kaçıncı haftada vitamin takviyesine başladı . Ben 6+3gittiğimde başladı vitaminlere kan ilacı d vitamini decavid biraz erken olmadımı bide folik asit içiyorum allak bullak oldum cok kötü yaptılar beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?