2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
İnsan ikisinin tadınada bakmak istiyor kızımda rüyalarımda hep kız bebek görürdüm şimdi istedgimdenmi bilmiyorum 2 kere erkek bebek emzirdiğimi gördümhiç rüya gördünmü işaret tir
Kzıımda gördüm cidden ve gördüğüm bebek gibi bebekti bunda da sadece kızımın yanında kardeşini gördüm oynuyorlardı ama cinsiyet hatırlamıyorum uydururum

Bu arada bana bu hafta dehşet bir mide bulantısı güncellemesi geldi. Kızımda hiç midem bulanmazdı max 2 kere koku yüzünden kusmuşumdur. Bu sefer koku değil de değişik bir şey var . Ekmek peynir domates yemek istiyorum sadece . Başka bir şey yesem de midem bulanıyor yemesem de . Kusma yok ama sürekli bulantı hali bu neymiş ya

Kızlar M muhendishanim98 üyeliğini pasifleştirmiş inş kötü bir şey yoktur
Burası insanın kafasını meşgul ediyor, yazılanlardan çok etkileniyor insan. Hele düşük yapanlar, bebeğini kaybedenler, bebeğin kalbi duranlar vs. İnsan benim sıram ne zaman gelecek diye korkuyor. Ben de kapatmayı denedim ama yine de burdayım. Sürekli başlıkları yeniliyorum.

Benimkisi sadece bir yorum, hesabını neden pasifleştirmiş bilmiyorum. Belki de ilerleyen zamanlarda geri döner.

Tam olarak beni tarif ediyorsun sürekli bulantı hali var 24 saat aklıma bişeyler geldikçe midem bulanıyor kokular da çok midemi bulandırıyor. Öğlen iştahla mısır yedim yer yemez büyük bir gürültü ile kustum 4 prilam alıyorum artık yapacak bişey yok geçene kadar dayanacağız

Neyseki ilk 3 ay yediklerimizin bebeğe çok katkısı yok sonraki zamanlar daha önemli
Dayancaz ve ben kusmayı düşünmemeye çalışıyorum yoksa ben de çok kusarım
Balkona çıkıyorum aklımı başka bir şeye veriyorum o sıra

İleriki dönemlerde bol bol mağaza gezeceğiz. Tecrübe paylaşacağız mutlaka çıkarımlar yaparsın kendine acele etme.

Mesela benim için bebek küvetinde gider olması aşırı önemli. Şimdi belki hepsinde gider vardır eskiden öyle değildi çevirip boşaltmak kabus gibi geliyor. Ya da ben file almamıştım, yine almayacağım küvet içine kaydırak gibi bir parça vardı. Bebek içine düşmüyor ama suda kalıyordu. Dünyanın en pratik şeyiydi tek başıma çok rahat yıkıyordum. Yine ondan bulacağım.

Böyle şeyleri geze geze, paylaşa paylaşa bulacağız.

Nasıl bir küvet o acaba merak ettim

Kizlarr doktorum miğde bulantısı olursa bilek içine boncuk koyup yarabandiyla sabitle demişti akupuntur noktası iyi gelir demişti sizlede paylasiyim

Ne demek istediğini anladım. Şehrindeki devlet hastqhanesinde gebe okulu varmi onu araştır. Cok fazla şehirde bu tarz okullar var. Hem gebelik doğum hem doğum sonrası anne ve bebek için bilgilendirme yapiyolar haftalık şekilde. Ben bebek çok baktım ama gene de gidicem 12. Haftadan sonra. Onun dışında doğumdan sonra ilk zamanlar anneler olucak. Sen o ilk günler çok telaş etmemeye çalış sütüne yogunlas. Ve sonrası içinde gerçekten için rahat olsun Rabbım annelik içgüdüsü veriyor biraz deneyim biraz yaşadığın yerin hava sıcaklığı biraz bebislerin neyi tercih edeceği konusunda zamanla belli oluyor hersey. Sana küçük minnak ama coook hayat kurtarıcı bi ipucu vericem. Misal bebisi emziriyorsun yada mama veriyorsun ilk 6 ay civari. Bi anda kucagindayken süt genzine kaçtı. Olabilecek bi sey. Hic panik yapmadan baş parmaginla bebeğin iki kaş arasını aşağıdan yukarıya doğru ittir. Hemen gececektir Allahın izniyle. Bunu aklının köşesine yaz. 3 4 kere parmaginla yukarı ittiğin gecmediyse hemen yüz üstü çevirip gaz cikarttigimiz yere pit pit vur. Sonra beslemeye devam et. Oda sıcaklığı giyim konusunda da termometre al onun sıcaklığına göre giydirme yaparsın. Bebeklerin üşüdüğü sicakladigi ilk zamanlar çene altı göğüs bölgesi yada ense altından belli olur. Bebeği yıkarken yıkama suyunu mutlaka kaynat ve o şekilde ılıştır. Suyun mikrobu kırılsın. Ama yapacak olursan da kullandığın şu kaynayıp soğumuş olsun. Hazir suda olsa kaynat bi taşım. Aklıma geldikçe yazarim ufak ayrıntıları. Bide gebe okulunu araştır sizin şehirde de vardır belki

Benim daha önce bebek bakmisligim çok oldu bi yeğenimi ilk 6 ay emzirme dışında herseyini ben yapmıştım koynumda yatiyodu. Vok deneyim kazandım. Eşya olayına gelince kesinlikle estetiksel görüntüden kaçıyorum. Ahşap besikler var çok hoş duruyor ama çoğu kişi hareket başladıktan sonra el kol vurmalardan bahsetmisler. Bide temizlik açısını da düşünüyorum. Park beşik alicam 2 yasa kadar kullaniliyor. Hem diğer odalara taşıması Hem bulunduğu odada temizlik için hareket etmesi ve kullanım sonrası kaldırıp depolamak daha kolayıma gelicek. Ana kucaginda bende supheliyim. Çevremde hic kullanana rastlamadim. Bide her bebek sevmiyomus oda risk geliyo. Belki bi yerde denk gelirse yatırırım sever gibi olursa alırım diyorum kendime. Kıyafetde bende senin gibiyim öyle çabuk büyüyorlar ki göz göremiyor ayaklı takımlar almiycam Bide çorap alıp giydiririm. Zaten ana baba çorap çok giymiyoruz bize çekerse oda giymez

Kızlar doktorunuz kaçıncı haftada vitamin takviyesine başladı . Ben 6+3gittiğimde başladı vitaminlere kan ilacı d vitamini decavid biraz erken olmadımı bide folik asit içiyorum allak bullak oldum cok kötü yaptılar beni

Decaviti benim doktorum temiz içerikli değil dedi, kullanacaksan solgarın bitkisel takviyelerini kullan dedi ama beim değerkerimde henüz düşüklük çıkmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…