2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Yani mucizeler yaratmadı açikçası ama o kadar paniktim ki biraz rahatlamış oldum. Emzirme seklime baktı farklı emzirme yöntemlerini gösterdi. Süt arttırmak için sağım önerdi. Sonrasında günlük takip yaptı. Emzirme günlüğü tutturdu. Kaşık biberon kullanmayı gösterdi. Günlük çiş kaka emzirme ve sağım sayılarını not ettirdi. Kilo takibi için saglik ocagina gittim düzenli. Hala yazisiyoruz bir sorum oldugunda danisiyorum
Kilo takibi için günlük mü gittiniz?
Kızlar gaz problemini çözemiyorum artık derin uykuya dalamaz oldu gaz sancısından, her emzirmeden sonra 10-15 dk dik tutup hafifçe vuruyorum ama çıkmıyor, bacaklarını öne arkaya götürüp getiriyorum ne varsa denedim olmadı, maflor damla verdi doktor o da işe yaramıyor ne yapacağım bilmiyorum
Aynı durumdayız ne yapacağım bilmiyorum 😑

Yani mucizeler yaratmadı açikçası ama o kadar paniktim ki biraz rahatlamış oldum. Emzirme seklime baktı farklı emzirme yöntemlerini gösterdi. Süt arttırmak için sağım önerdi. Sonrasında günlük takip yaptı. Emzirme günlüğü tutturdu. Kaşık biberon kullanmayı gösterdi. Günlük çiş kaka emzirme ve sağım sayılarını not ettirdi. Kilo takibi için saglik ocagina gittim düzenli. Hala yazisiyoruz bir sorum oldugunda danisiyorum
Her enzirmede tek göğüs mü emziriyorsunuz ? Bir de çis sayısı her idrarında mı alınıp bakılıyor

Danışmanın bazı önerileri realistik gelmeyince açikcasi dediklerini çok da sallamadim. Kilo artişı yeterince olmayınca hem emzirip günde 6 kez sağım yapmayı veya mama desteği tavsiye etti. Bebegine yalniz bakan ve günde en az 10 kez emziren biri olarak 6 kez sağım yapamam dedim ve emzirmeye odaklandım sadece. Benim gibi hicbirsey bilmeyenleri danişman rahatlatabilir. Ama benim asıl olayım uyku. Ne zaman daha fazla uyumaya başladım o zaman işler yoluna girdi.
Yani benim de aklım ne zaman sağım yapacağımızı almıyor zaten 2 saatte bir emzirme oluyor o da üzün sürüyor ne ara sağım yapılabilir ki bu şartlarda

Yani benim de aklım ne zaman sağım yapacağımızı almıyor zaten 2 saatte bir emzirme oluyor o da üzün sürüyor ne ara sağım yapılabilir ki bu şartlarda
Ben sağım yaptığım zaman göğüslerim daha çocuk uyanmadan taş gibi oluyor ve çocuk hepsini boşaltamıyor, çocuğa bir faydasını göremedim arz talep dengesini bozmamak için sağımı bıraktım, bu şekilde çocuğa yetecek kadar olanı vucudum kendi ayarlayacaktır diye umut ediyorum, bezlerine bakarsak da aç kalmamış görünüyor

Ben hiç sağım yapamadım çok üzülüyorum sadece ilk günlerde 2 kere yapabildim bir daha da fırsatım olmadı

Ya çok teşekkür ederim 🥰🥰 evet evet 15 gün oldu 🙏🏻🤲🏻 takip ediyorum ama çok yazamıyorum günler o kadar hızlı ve yoğun geçiyor ki 😢 siz nasılsınız
Kendi başınıza mısınız nasıl geçiyor günler ben de birkaç güne tek bakmaya baslayacagım biraz endişeliyim 🙏🏻

Her enzirmede tek göğüs mü emziriyorsunuz ? Bir de çis sayısı her idrarında mı alınıp bakılıyor
Emzirme işi benim icin bir muamma. Danışman ebe ve hastanedeki hemşireler bir beslemede her iki göğüsten emzirmemi söylemisti. Cocuk doktoru prof hoca da tek göğüsten dedi. Peki ben ne yapiyorum: tek gögüs bosaldi ve hala araniyorsa ikinciye geçiyorum yoksa tek göğüs ilerliyorum. Çiş sayisi eger bez agirsa çizgi mavisyse tek çiş sayiyorum onu. Eğer cok fazla değilse yarim çiş olarak not aliyorum danışman öyle demişti.

Emzirme işi benim icin bir muamma. Danışman ebe ve hastanedeki hemşireler bir beslemede her iki göğüsten emzirmemi söylemisti. Cocuk doktoru prof hoca da tek göğüsten dedi. Peki ben ne yapiyorum: tek gögüs bosaldi ve hala araniyorsa ikinciye geçiyorum yoksa tek göğüs ilerliyorum. Çiş sayisi eger bez agirsa çizgi mavisyse tek çiş sayiyorum onu. Eğer cok fazla değilse yarim çiş olarak not aliyorum danışman öyle demişti.
Hangi bezde çıkıyor bu mavi çizgi 🙏🏻

Marteniçka zamanı başladı 😅😅 doktora hediye getirdik

Eklentiler

• IMG_0316.jpeg
    IMG_0316.jpeg
    83,3 KB · Görüntüleme: 72
X