2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    264
Oğlum geldi aklıma. Onun da poposu kaşınıyordu sürekli 5 yasında falandı. Doktora gittik rastgele devlette. Yaşlı bir doktor vardı. Dedim poposu kasınıyor. Bağirsak enfeksiyonu vardır dedi ilaç yazdı. Ben de tahlil yapmayacak mısınız dedim. Durdu. Yapalım dedi. Gaitavtahlilinistesi ve temiz çıktı. Çatlak varmış meğer poposunda. Güvensem boşu boşuna ilaç verecektik cocuğa.
 
Allah Allah. 40 gün olduğunda veya bir ay olduğunda kontrol ederler ama. Belki sorun görmedi ondan çağırmadı
Benimki taburcu ederken biz ne yaptıgımızı biliyoruz. Ama istersen 1 ay olunca bana ya da başka bir kadın doğumcuya gidebilirsin demişti. Ben de daha gitmedim 2 gün oldu 40 çıkalı.
 
2 ay aşısı için sağlık ocağı sizi arayacağız dedi. Hastanede yaptırılan başka bir aşı mı acaba?
 
Hepsini bir arada çikartacaksınız aradan
 
Kızlar herkes dogursun size neler neler anlatcam diyenler vardı herkes dogurmadi mi ya anlatsaniza artık kizzzzz
Ben anlatayım. Buraya yazmadım ama herkes dogurunca anlatırım diyordum kendi kendime. Daha once anlatmıs olabilir miyim diye bi şüpheye düstüm şimdi. Neyse ikinci baskı olsun.
Spinal anesteziyle doğurdum. Bebek çıkacağı ana kadar her şey çok güzeldi. Gayet sakin bekliyordum. Odada bir suru kişi vardı hepsi kendi işleriyle ilgileniyorlardı. Sonra hepsi bana sorular sormaya basladılar. Günlük hayattan laf olsun diye. Meger o ara tansiyonum düsmüsmüs sonradan söylediler. Şimdi bebek cıkacak biraz sarsıntı hissedeceksin dediler. Bı 5 dk rahat sallamışlardır beni. Cıkaramıyorlar bebeği. Doktor önden çekiyor birileri karnımdan ittiriyor. Birbirlerine söylüyorlar sen ordan ittir sen burdan kaktır diye. Baya bı sürdü bu. Yapışıklık vardı o yüzden oldu dediler. Sonra bebek çıktı. Ben de bebeğe bakıyorum temiLiyorlar falan bana getireceklwr diye heyecanlanıyorum. Sonra nefes alamamaya basladım. Öyle olunca alelacele getirdiler bebeği al öp diyorlar. Ben öptüm ama gözüm bebek falan gormüyor. Hııgh diye sesler çıkartıyorum. Anestezi uzmaniydı sanirım onu çağirdilar acil oksijen taktılar. Göğsümü cimdikliyorlarmış hissetmiyorum hiç. Bazen oluyor böyle anestezi fazla geliyor akciğerin bir kısmı da uyuşuyor dediler. Hasılı hiç hayalimdeki gibi olmadı yani. Ama hamdolsun. Kızımizı sağlıkla aldık kucağımıza.
 
6. Haftada atak oluyor diye yazıyor internette, bizim de 7.haftamız son 2 haftadır benimki de huzursuz gibiydi zor dalıyordu uykuya bu hafta az biraz toparlandı gibi ya bakalım.
 
Gaz olayı bizde de sıkıntı. Emiyor. Gazi oluyor . 2 saat kıvranıyor. Uyumak istiyor. Ben de arada kalıyorum. Yine acıktı diyorum. Beslesem yine gaz olacak başa saracak. Bı yandan da uykusu var deli gibi.
Aynen işte böle arada kalmaktan yoruldum çok. Seni çok iyi anlıyorum o yüzden .
Buna ilaveten göğüs ucu yaram var . Bir de dün mastit oldum sanırım Sağ gogsum şişti ,ağrı vardı .Sıcak kompres, masaj , zorla emzirme hepsini denedim . Ama küçük bı kısmında ağrı var.
 
Sadece anne sütü ile mi ilerliyorsun ? Doktor birşey dedi mi ekstra ?
İlk hafta o kadar kilo kaybedince formül süt desteği önerdi doktor, destekli ilerliyorum. Bi ara sırf anne sütü vermeyi denedim fakat az çiş yapıyordu az kilo alıyordunyüzden destekli devam ediyoruz tedirgin oluyorum vermeyince doymuyor diye. Biraz stresli biriyim sanırım etkiliyor üretimi:/
 
Benim abimde beni böle hızlı hızlı sallamış . Aynı şekilde düşmüşüm sesim de çıkmamış. Allah'a emanet tabi sonra annem buluyor kısa sürede . Abim uzunca bir süre beni kiskanmis . Daha doğrusu ilgi bölündüğü için mutsuzmus Bizim aramizda sadece 3 yaş var . Senin ikizlerle bebeğin arasindaki yaş farkı daha makul o yüzden daha kolay geçecektir diye düşünüyorum .
 
Maalesef bende çok stresliyim yetiyor mu yetmiyor mu konularına çok takılıyorum . Bugün çocuk için faydalı olabildim mi hep aklımda bu sorular

Formül süt hic duymadım bilmiyorum ama yetmiyorsa destekli gitmekte fayda var . 1 ayın sonunda bana da yetmiyor derse doktor yapicak birşey yok . Ne ver derlerse vericem .Ben bebeğinizin toparlanmasına çok sevindim Bundan sonra daha da iyi olur inşallah
 
Ayy evet her gün öyle sorgular içinde geçiyor elimizde olmadan…Allah sağlıkla büyütmemizi kısmet etsin yavrularımızı Formül süt = mama aslında, toz karışımlı olandan ben öyle demeyi tercih ediyorum Sizin de mi az kilo alıyor?
 
He mama timem Amin inşallah Vicdan kısmı cok zor fiziksel acıları geçtim de ...

Kg konusu soyle ilk 5 gün içinde kilo almıştı . Sonrasinda yine götürdüm sağlık ocağına almıştı ama az almıştı . Memeyi almakta çok zorlanıyordu . Alınca emiyordu neyse ki . Sadece anne sütü ile gidiyoruz bu arada . Göğüs uclarim çok yara oldu geçer gbi oldu şu an daha da kötü falan derken bunlar da alması için sorun oldu . Emzirme danışmanı farklı bir pozisyon gösterdi tam düzelecek derken bu sefer de bir gogsum dün mastit gbi oldu . Benim kaygım da süt yetiyor mu yetmiyor mu . Canım inanılmaz yaniyor fakat vermeye devam ediyorum ısrarla .Henüz 21 günlük hekime danistigimizda anne sütüne zaman verin şu an için mama vermeyin dedi . 1 aylık kontrolde görecegiz artık .
 
Herkes doğum yaptığına göre bende soylebilirim ki spinal anestezi ile sezaryen pişmanlık sebebi benim için
2 3 gün daha bekleseydim keşke belki normal doğum yapabilirdim diye düşünüyorum . Tabi kakasini yapma ihtimali beni çok korkutu o da ayrı bir konu . Spinal anesteziden sonra dayanılmaz baş ve boyun ağrılarım oldu 5 gün .
Operasyonda çok kan kaybetmişim yapı itibariyle çok kaniyorsun dediler . Operasyon bittikten sonra 2 cm acilman vardı acı eşiğin yüksekmiş demek ki diye de ekledi . Beni muayene edip basinda soyleseydi belki farklı olurdu .Velhasıl olumsuz bir tecrübe olarak adlandiriyorum ben . Neyse ki dikiş acısı ,ağrısı vs yaşamadım.
 
Kızlar merhaba ben şubat grubundayım siz daha tecrübelisiniz diye buraya yazayım dedim. benim bebek mantar olmuş nasıl oldu anlamadım doktor karışım verdi iyi geliyordu. Bez markasını değiştirdim altını silmeyip yıkayıp kuruluyorum tam azalıyor derken bugün geri artmış çiş yaptıkça canı yanıyor dayanamıyorum başına gelen var mı
 
Ouyyy gelmiş geçmiş olsun kuzum dediğin gibi neyseki sağ salim kucagına aldın allah sağlık uzun ömürler versin sana da brbiskona da
 
Kendi düşmüştür. Bizimki de anakucagindan sarkmisti iki dakika telefonumu almaya başka odaya gittim, ama jet hızıyla. Geldiğimde kafası yere değiyordu, belden yarısı aşağı sarkikti. Şok olduk o kadar kısa sürede nasıl oldu diye. Hatta lohusa kafasıyla paranormal şeylerden bile şüphe ettim, evde tek olsam çocuğu öyle gördüğüm an basardım çığlığı Allah'tan tek değildim sonra farkettik ki ikinip sikinirken her türlü şekle giriyor. Beşikte de yan bariyeri indirince reflü yataginda yatirmiyorum beşikten de düşer Allah korusun. Alfa kuşağı bunlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…