Bence erkek ismi çok zor kız olsaydı isim hazırdıAllahini seven üstüme erkek ismi atsin. Bundan korkuyordum iste, isim secemiyorum ya bildigin isim secemiyorum. Bu arada ismim Meltem, denizle-rüzgarla alakali bir sey olmasi lazim.
Ben mülteci kampinda calisan bir sosyal hizmetler uzmaniyim. Bu isi de yaklasik 7 yildir yapiyorum, kamptaki her insan baska bir hikaye demek. Yemenden Ukrayna'ya dünyanin her yerinden insana yeni hayata tutunmalarinda yardimci olmaya calisiyoruz. Gördüklerimizin, yasadiklarimizin, duyduklarimizin haddi hesabi yok, artik hicbir sey sasirtmiyor öyle söyleyeyim. Ama gördüklerimi evime getiremem. Bu isi yapabilmek ve insanlara yardimci olabilmek icin benim de sagligimi korumaya ihtiyacim var. Bu bir koruma mekanizmasidir.Kızlar normalde burayı sürekli takip ediyorum verilen bilgilerden fardalanıyorum ancak şu katliam başladığından beri içimden bişi yapmak gelmiyor orada bir sürü çocuk bebek katledilirlen gerçekten aşırı huzursuz oldum. Dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor aşırı kendimi yıpratan birisi hiç değilimdir öyle bir durumda değilim ama o bebekleri görünce ağlıyorum sürekli. Sosyal medya için beni uyardılar sakın girme diye çok açık fotoğraflar varmış bide onları görsem herhalde bakmıyorum oraya. Şuan kendi bebeğime odaklanamıyorum sürekli kuvözdeki bebekleri gösteriyorlar elektrik verilmezse ölcek diyorlar empati yapınca kötü oluyorum açıkçası sizin moralinizi bozmak için yazmıyorum ama duyarsız da kalamıyorum. Orada katliam varken böyle bencil olmak, normal hayatıma bakmak bencilce geliyor. Bebekler ve çocuklar bunu haketmiyor. Öyle içimi dökmek istedim. Dua edelim inşaAllah o nedenle burdan uzaklaşıyorum hiç girmiyorum bazen. Rabbim bizleri ve evlatlarımızı, zulüm gören herkesi ve bütün çocukları korusun
Dna cı kadın sen misinbiz biliyoduk zaten
ben liste yaptım bunlardan seç dedimuu çok iyi motto ha, ben kocama böyle yaklaşayım dedim dedi ki zaten bi çocuğumuz olucak benim söz hakkım olmasın mı. kıyamadım yazık
Çok güzel isim bence.ben liste yaptım bunlardan seç dedimo da sen en çok hangisini istiyorsun dedi Arya dedim şuan için Arya. Ama yine de düşünelim biraz daha dedik
Sağol kuzumÇok güzel isim bence.
Evet evet Arya gerçekten çok güzel. Biz de başlarız artık isim seçmeyeSağol kuzumAslında aklımda Mila vardı. Ama kv ismine çok yakın sırf bu yüzden vazgeçtim. Söyleyeceklerini tahmin etmek zor değil bir de Arven ve Arya vardı. Arya daha güzel geldi bana. Erkek olsaydı net Arden olacaktı
Benim ki %95 ama bence kız yani ben öyle düşünüyorumEvet evet Arya gerçekten çok güzel. Biz de başlarız artık isim seçmeyecinsiyeti bekliyorduk. Ay kız annesi oluyoruz
Bi de ben, yine gol değilDna cı kadın sen misinDoğru valla herkes kız diyordu. Erkek diyen Kv ve bir yakın arkadaşımdı
Baby hayırlı olsun. Sağlıkla doğsun inşallah
Sağol birtanemBaby hayırlı olsun. Sağlıkla doğsun inşallahkız kaç gündür çatladık meraktan
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum sadece eğer yapmazsam ve sessiz kalırsam suça ortak olacakmışım gibi geliyor. Bebeğimi elimden geldiğince iyi şekilde beslemeye, ona zarar vermeyecek şekilde ayarlı üzülmeye dikkat ediyorum aslında. Ama hiç bir şey yokmuş gibi de davranamıyorum. Evet bebeğimi gerektiği kadar düşüneceğim ancak diğer bebekleri de düşünüp en azından çapım kadar zulmü duyurmam gerek diye düşünüyorum… tarihle sabittir ki; dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun eğer zulümler anne karnına kadar ulaşmışsa, bu zulme sessiz kalanlarında korkması gereken bir azap yaklaşmış demektir. Seninle sohbetler etmek isterdim :) eminim çok şey görmüşsündür. Bende uzun süre devlet memurluğu yaptım, şimdi kendi mesleğimi yapıyorum bunun peşinden gidip memurluktan istifa ettim… adliyedeydim aile içi şiddet bürosunda ne zulümler ne dramlar ne iğrençlikler gördüm ve kesinlikle haklısın o iş yerinin kapısından çıktığım an o günü kafamda bitiriyordum. Mesleki deformasyona uğradığım da çok oldu. Ancak bu durumu sanırım ben anlatamadım. Yukarıda açıkladım. Tekrar ediyorum çok dolu bir insansındır saatlerce seni dinleyebilirim sanırımBen mülteci kampinda calisan bir sosyal hizmetler uzmaniyim. Bu isi de yaklasik 7 yildir yapiyorum, kamptaki her insan baska bir hikaye demek. Yemenden Ukrayna'ya dünyanin her yerinden insana yeni hayata tutunmalarinda yardimci olmaya calisiyoruz. Gördüklerimizin, yasadiklarimizin, duyduklarimizin haddi hesabi yok, artik hicbir sey sasirtmiyor öyle söyleyeyim. Ama gördüklerimi evime getiremem. Bu isi yapabilmek ve insanlara yardimci olabilmek icin benim de sagligimi korumaya ihtiyacim var. Bu bir koruma mekanizmasidir.
Savaslar insan var oldugundan beri var ve insanoglu bencilliklerini ve acimasizligini bir tarafa birakmadigi sürece de hep var olacak. Su an icimde bana muhtac bir canli var. Görüntüleri izlemiyorum, sadece gelismeleri takip ediyorum. Bunu bencillik olarak adlandiramam.
Ay benim yaptığım listeyi görsen komple mart nisan mayıs annelerinin erkek çocuklarına isim çıkar ikinciye dönmez öyle söyleyeyimben liste yaptım bunlardan seç dedimo da sen en çok hangisini istiyorsun dedi Arya dedim şuan için Arya. Ama yine de düşünelim biraz daha dedik
Seni cok iyi anliyorum. Hissettiklerin cok insana ait seyler ve aslinda olmasi gereken de bu empatidir. Birbirimizin acisina sahip ciktikca kazanacagiz. Sadece bu empatinin sinirini asmasina izin verme - su an icin konusuyorum-. Cünkü o artik empati olmaktan cikar, o kadar yogun bir duruma gelir ki baskasinin hislerini üstüne alir, yani onlar icin hissedersin; oysa kendi hislerimiz ve baskalarinin hisleri arasindaki ayrimi yapabilmeliyiz - bu durum her zaman icin gecerli. Bu uzun süren durumlarda strese neden olur. Kulaga ne kadar bencilce gelirse gelsin kendi ihtiyaclarini ve duygusal dengeni göz önünde bulundurmak zorundasin.Elimden geleni yapmaya çalışıyorum sadece eğer yapmazsam ve sessiz kalırsam suça ortak olacakmışım gibi geliyor. Bebeğimi elimden geldiğince iyi şekilde beslemeye, ona zarar vermeyecek şekilde ayarlı üzülmeye dikkat ediyorum aslında. Ama hiç bir şey yokmuş gibi de davranamıyorum. Evet bebeğimi gerektiği kadar düşüneceğim ancak diğer bebekleri de düşünüp en azından çapım kadar zulmü duyurmam gerek diye düşünüyorum… tarihle sabittir ki; dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun eğer zulümler anne karnına kadar ulaşmışsa, bu zulme sessiz kalanlarında korkması gereken bir azap yaklaşmış demektir. Seninle sohbetler etmek isterdim :) eminim çok şey görmüşsündür. Bende uzun süre devlet memurluğu yaptım, şimdi kendi mesleğimi yapıyorum bunun peşinden gidip memurluktan istifa ettim… adliyedeydim aile içi şiddet bürosunda ne zulümler ne dramlar ne iğrençlikler gördüm ve kesinlikle haklısın o iş yerinin kapısından çıktığım an o günü kafamda bitiriyordum. Mesleki deformasyona uğradığım da çok oldu. Ancak bu durumu sanırım ben anlatamadım. Yukarıda açıkladım. Tekrar ediyorum çok dolu bir insansındır saatlerce seni dinleyebilirim sanırım
AhahahahaahaAy benim yaptığım listeyi görsen komple mart nisan mayıs annelerinin erkek çocuklarına isim çıkar ikinciye dönmez öyle söyleyeyimeşim sadece beğenmediklerini söyledi, diğer hepsine düşünelim biraz daha dedi çünkü eşim olmak bunu gerektirir kendisi düşünen adam djkdkd. Biz doğurana kadar düşünücez gibi beni bırakın siz devam edin
Kesinlikle önerilerini dikkate alacağım aslında çok teşekkür ederim bunu yazarken de duygulandım gerçekten. Haklısın uzun süreli bir süreçteyiz farketmeden kendimi yıprattığımı fark etmeyebilirim. Herşeyin bir nedeni vardır iyiki yazmışım buraya ki sen önerilerde bulunmuşsun. Tekrardan teşekkür ediyorum daha dikkat edeceğim böyle düşünmemiştim çünkü.Seni cok iyi anliyorum. Hissettiklerin cok insana ait seyler ve aslinda olmasi gereken de bu empatidir. Birbirimizin acisina sahip ciktikca kazanacagiz. Sadece bu empatinin sinirini asmasina izin verme - su an icin konusuyorum-. Cünkü o artik empati olmaktan cikar, o kadar yogun bir duruma gelir ki baskasinin hislerini üstüne alir, yani onlar icin hissedersin; oysa kendi hislerimiz ve baskalarinin hisleri arasindaki ayrimi yapabilmeliyiz - bu durum her zaman icin gecerli. Bu uzun süren durumlarda strese neden olur. Kulaga ne kadar bencilce gelirse gelsin kendi ihtiyaclarini ve duygusal dengeni göz önünde bulundurmak zorundasin.
Üzüldügün zamanlarda kücük bir mola ver dünyadan. Kendine bir tatli yap kücük, bir kurabiye koy mesela, yanina cay. Disari bak, bebeginle konus. Onunla kuracagin gelecegi düsün, güzel planlar yap. Evet bu bir lükstür, bunun bilincinde ol, ama hayir, kendini suclu hissetme. Ve sükret. Emin ol iyi gelecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?