- 2 Kasım 2019
- 490
- 652
- 53
- 30
Biz tek başımıza yaptık ya o yzden minnetim olmadı baktık yapmıyolar ilk torun yapcak bişey yok dedik kendimiz aldıkAy evet bir de o var. Biz evlenirken ailelerden destek almadık. Her şeyimizi kendimiz yaptık aldık çok şükür. Onlar ufak telefek şunu ben hediye edeyim dediler kırmadık iyi dedik olur. Ne bilim elektrikli su ısıtıcı, çamaşır sepeti, tencere, nevresim gibi hediyeler oldu. Allah razı olsun ama dediğim gibi eşimle birlikte yaptık aldık aslında her şeyimizi.
Bir gün benim kv dedi ki ikinizin de yuvasını kurdum ellerimle ya ölsem de gam yemem. Ben şok.
Ardından 5 sn falan geçti. Gerçi her şeyinizi kendiniz yaptınız doğru, niye öyle dediysem dedi
Yani diyeceğim şu, biz her şeyi kendimiz yaptığımız halde diyebiliyorlar böyle şeyler. Bir de kendileri yapmış olsaydı vay halime
Düğün yaptık derler bizdede öyle olduBiz tek başımıza yaptık ya o yzden minnetim olmadı baktık yapmıyolar ilk torun yapcak bişey yok dedik kendimiz aldık
Bende oyle yaptim canım 14. Haftada özele gittim öğrendim 10 gun içinde rahatsız olmuştum tekrardan gittim ucretsizKızlar normalde 15. Haftada özelde randevum var cinsiyeti henüz bilmiyorum sizce cinsiyet kesin olsun diye 16.haftayı mı bekleyeyim gitmek için ya da 15 . Haftada cinsiyetini göstermezse ücretsiz haftaya tekrar cinsiyetine bakarlar mı çünkü normalde 10 gün içinde ücretsiz muayene hakkı tanınıyor ya hastanelerde doktor kabul eder mi
Şimdi benim kayınvalidem çok uzakta o yüzden bekara karı boşamak kolay diyebilirsiniz ama nolcak ki desiiin. Bana dese derim ki e oğlun evleniyordu yapcan tabi. Ya da torunun senin yapcan tabi. Gibi... Eve aldıkları mobilyada ben kendim oturup oğlunu yere mi oturtuyorum mesela ya da torununa alcağı beşikte kendim mi yatıyorum? Biraz kaşar olmak lazım bu konularda benceBir de herkesin aile dinamikleri farklı. Aile ilişkileri farklı. Bence durumlar el veriyorsa yapılmalı da zaten. Ben olsam elimde varsa yapardım torunuma. Demek istediğim kimse mecbur değil, içinden gelen yapsın. Durumu el veren yapsın. Ama yapan da ben yaptım ettim demesin. Sinir bpzucu oluyo.
Bizim de iki ailenin ilk torunu bi de 4 sene sonra gelmiş bi torun ama kimsenin öyle büyük seyler yapacağını sanmıyorum keşke yapsalarBizde hiç öyle ailelerde şunu şu alacak adeti yok. Kimin gönlünden ne kopuyorsa onu alıyor. Zaten benim de beklentim yok. Çocuk yapma kararı bize ait sonuçta. Bebeler de hemen büyüdükleri için ilk 1 - 2 senelik ıvır zıvırını özelikle ikinci el almayı planlıyorum. Anne yanı beşikti, ana kucağıydı, belki bir kaç kez giyilmiş tertemiz yeni gibi kıyafet vs.
İki ailede de ilk torun olacak ama kimseye yük olmak istemiyoruz. Bakalım.
poyraz bence çok hoş bir isim. yakışıklı olur gibi geliyor :)Allahini seven üstüme erkek ismi atsin. Bundan korkuyordum iste, isim secemiyorum ya bildigin isim secemiyorum. Bu arada ismim Meltem, denizle-rüzgarla alakali bir sey olmasi lazim.
Kız sen bana yüz tane isim söylememiş miydin erkeğe bir sürü var diye, dur onlardan favorilerimi seçip yollıycam şimdiAllahini seven üstüme erkek ismi atsin. Bundan korkuyordum iste, isim secemiyorum ya bildigin isim secemiyorum. Bu arada ismim Meltem, denizle-rüzgarla alakali bir sey olmasi lazim.
Bize erkek tahmini yapmıştı Dr canım ama daha netleşmedi benim de bir sürü isimler vardı begendigim ama hiç yok aklımda eşim kızsa duru erkekse kaan olsun hiç de aklıma isim gelmiyorAllahini seven üstüme erkek ismi atsin. Bundan korkuyordum iste, isim secemiyorum ya bildigin isim secemiyorum. Bu arada ismim Meltem, denizle-rüzgarla alakali bir sey olmasi lazim.
Katılıyorum yani bebek bu temiz düzgün olması gerekli . Yani ben temiz de olsa giydiremem galiba ilk çocuk ilk hevesler cicili olsun yeni olsun kafasındayım başkasının çocuğunun kustuğu kıyafeti niye benim çocuğum giysinAy kızlar sizin konuşmaların üstüne dün başıma geleni anlatayım da kismenin bişeyi lazım degil.kvme yeğeni kıyafetler vermis ben de bakayım dedim temizse giydirilir ne olacak öyle şeylerden gocunmam neyse baktım ki çoğu lekeli eski solmuş nasıl sinirlerim bozuldu dedim bunlar kimseye verilir mi lekeli şeyler sen toz bezi yap bunları o da hala evde giydirilir bilmem ne birşeyler zivalamaya başladı evde de olsa temiz giyer çocuk bunlar ne dedim.bu kadın elimde kalacaksinirden gülüyorum hamilelikte biseyden tiksinilir ya benimki de kv oldu göresim dahi yok
Ben temizse giydiririm sonuçta bebekler çok çabuk büyüyor bazı şeyleri bir kez iki kez giydirilip kaldırılıyor herkes istedigi şekilde giydirir tabi ama kimseye kötü lekeli şeyleri de veremem giydirsin diye çok ayıp ben de veriyorum bazen eski kıyafetlerimi giysi bankasına koyuyorum ama yeni gibi şeyler ve yıkayıp tertemiz koyarımKatılıyorum yani bebek bu temiz düzgün olması gerekli . Yani ben temiz de olsa giydiremem galiba ilk çocuk ilk hevesler cicili olsun yeni olsun kafasındayım başkasının çocuğunun kustuğu kıyafeti niye benim çocuğum giysin
Ay keşke biraz sen gibi olsam. Yazdıklarını okudukça ferahladımŞimdi benim kayınvalidem çok uzakta o yüzden bekara karı boşamak kolay diyebilirsiniz ama nolcak ki desiiin. Bana dese derim ki e oğlun evleniyordu yapcan tabi. Ya da torunun senin yapcan tabi. Gibi... Eve aldıkları mobilyada ben kendim oturup oğlunu yere mi oturtuyorum mesela ya da torununa alcağı beşikte kendim mi yatıyorum? Biraz kaşar olmak lazım bu konularda bence
Benim arkadaşımın adı da Meltem. Oğlunun adını Atlas koydular.Allahini seven üstüme erkek ismi atsin. Bundan korkuyordum iste, isim secemiyorum ya bildigin isim secemiyorum. Bu arada ismim Meltem, denizle-rüzgarla alakali bir sey olmasi lazim.
Sorun da bu ya :') o kadar güzel erkek ismi var ki secemiyorum.Kız sen bana yüz tane isim söylememiş miydin erkeğe bir sürü var diye, dur onlardan favorilerimi seçip yollıycam şimdi
Ozan, Levent, Kaan, Mete
Derin’i Engin’i ve Derya’yı ekliyorum deniz rüzgar kontenjanından
Ozan eşimin ismi olmasa kendi oğlumun adını Ozan koyardım
Aynen canım ben de öyle düşünüyorum onu verenin terbiyesizliği kv de bakmadın mı bunlara insan göstermez bile bunları bu yaptıkları evlilik alışverişinden başladı çocukta devam edecek demek ki çok kötü kavga edeceğim az kaldıBebekler bir yaşına kadar çok çok az giyiyor olan kıyafeti, lekesi vs yoksa giydirilir bence bilmiyorum ben kendim de pek şıkır şıkır bir insan olmadığım için gocunmam öyle şeylerden. Rengi solmuş olabilir ama kalkıp da lekeli bir şey gelse bir tık bozulurdum, yalan yok.
Biz Poyraz koymayı düşünüyoruz. Kuzeyden esen soğuk rüzgar anlamı.Allahini seven üstüme erkek ismi atsin. Bundan korkuyordum iste, isim secemiyorum ya bildigin isim secemiyorum. Bu arada ismim Meltem, denizle-rüzgarla alakali bir sey olmasi lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?