- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Dosya kapanmıştırArkadaşlar hemşire ablaya sordum 20. Haftadan itibaren baslaniyormus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dosya kapanmıştırArkadaşlar hemşire ablaya sordum 20. Haftadan itibaren baslaniyormus
Aynı durumdayız 16 si doktora gidicem tekrar sorucam bir kaç tanıdığım var tüp bebek yaptıran onlarda fitili bırakmamış en olmadı fitil ve coraspirine devam ederimBen ankara da olmadığım icin baska doktora gidiyorum o da bırakmasan ıyı olur dedı vallahı ben de bılmıyorum bakalım
Canım benim burada her durumumuzu birbirimiz ile paylaşmak için varız, aynı yolun yolcusuyuz en iyi biz anlarız birbirimizi. Benim çok yakın bir arkadaşımın bebeğine de bu şekilde tanı koymuşlardı bir kaç doktor gezdiler biraz zaman geçti sıvı alınacaktı ki son kontrolde kendiliğinden geçtiğini öğrendiler bebekte görülen sorunun. Sana da umut ışığı olsun bebeğine sağlıkla kavuş umarım. Burada daha bebeklerimizin sütünü nı konuşacağız inşallah dualarımız seninle. Umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz güzel günlereİnşallah canım, çok güzel yazmışsın, içim ferahladı çok şükür hep dua ederim insan kalbi gibi denk gelsin diye ne hoş insanlara denk geliyorum, ne güzel mesajlar aldım burada bugün, mutlu oldum hepinizi yüreğimle kucaklıyorum
Canım ben de benzer konudan muzdariptim. Bizim de isteyerek oldu bebiş ama nasıl olacak nasıl yapıcam ya olmazsa. Bir de kaybetme korkusu vardı burda çok zor zamanlar yaşayan hanımlardan olumsuz tecrübeler okudum çok üzüldüm etkilendim, olumsuz bir şey olursa daha çok üzülürüm diye bağlanmak istemedim. Hatta buraya yazmıştım benimseyemiyorum bir türlü diye. Burada kızlar sağolsun destek oldular.Bazıları yalnız değilsin normal süreç dediler. Karnıma dokunup sevememiştim, hatta bebeğim bile diyemiyordum “o” diyordum. Ta ki geçen hafta eliyle yüzünü kapattığını görene kadar.14.hafta İnanamadım içimde bir can taşıdığıma, ultrason ışığına tepki verdiğine. Yetememe konusunu düşündüğümde eskilere bakıyorum eğitim olmadan maddi yetersizliklerle boğuşurken kaç tane çocuk büyütmüşler. Şuan her imkanımız var internet elimizin altında. Yetemediğimizi düşündüğümüz yerde her konunun uzmanı var. Bir arkadaş güzel bir şey yazmıştı özür dilerim adını hatırlayamadım. “Çocuğun ihtiyacı nedir ki sevgi, üç beş parça kıyafet” gibi bir söz buda çok etkilemişti. Öyle işte sayende ben de içimi dökmüş oldumKızlar iyi akşamlar hepinize bugün 2 kez kustum yine midem fena bi gün iyi bi gün kötü merak ettiğim başka bir konu var ama çok istememe rağmen ki tüp bebek ilk gebeliğim yaşım da 27 olacak (Aralık'ta ) 4 senedir de evliyiz yani velhasıl kelam istenen ve beklenen bir bebek çok şükür ilk tüp denememizde nasip etti Allah ama böyle bir garibim hareketlerini hissedemiyorum diye mi henüz mide bulantım çok o yüzden mi yoksa kaybederim korkusu mu nedir çok bağ kuramadım sanki bebeğimle eşimde bende heyecan konusunda eksiğiz sanki biraz tek olayimiz sağlıkla doğması 11 haftalik oldu bugün bazılarını okuyorum ne güzel bağ kurmussunuz eksik hissediyorum bu konuda bunları düşündüğüm için de suçlu hissediyorum sanırım yetememe duygusu şimdiden başladı bazen de korkuyorum nasıl bir anne olurum yapabilir miyim diye çalışıyorum bu arada devlet memuruyum işimi de bırakamam onun da etkisiyle acaba iyi bir anne olabilir miyim ne kadar yetebilirim korkusu saldı eşim içinde düşünüyorum hamile kalmadan önce sorsalar dünyanın en iyi babası olur derdim ama şu an acaba olabilir mi yapabilir mi diyorum aslında eşimde degişen bir davranış yok böyle düşünmem için ama hamilelik hormonu mu nedir bunun sebebi var mı benim gibi olan yoksa herkes çok adapte mi duruma yoksa şu an
Aaaa senle aynı kiloda hamile kalmışız canım boylarımızda aynıKızlar içinizde kilo alan oldu mu? Ben 71 kilo ile hamileliğimi öğrenmiştim. Kusmaktan 2 kilo vermiştim 69'a düşmüştüm ama şimdi yine 71 olmuşum. Sanırım artık kilo alma dönemine girmişim. Bu haftayı da atlatayım da haftaya mide bulantısı durumuma göre artık ekmeği azaltmak istiyorum. Bu arada boyum 170.
Sanırım 9. ayda 80 kiloyu geçerim hayırlısı bakalım belki sağlıklı beslnemeye geçiş yapabilirsem mide bulantım geçerse sadece bebiş kilo alır.
Çok normal böyle hissetmen ben de ilk bebeğimde bi şey hissedemiyordum kendisine karşı, benim nasıl çocuğum olabilirdi ki tuhaftı, 17. haftamda iç çamaşırımda bir damla kan görmüştüm Allah ım o an ve hastaneye gidene kadarki süreçte öldüm dirildim sanki meğer ne kadar bağlanmışım da farkında değilmişim. Sonra hareket etmeye başladıkça daha çok benimsiyorsun zaten, babaya takılma onlara doğduktan sonra yükleniyor her şey hsjsk keşke baba olsaydım.Kızlar iyi akşamlar hepinize bugün 2 kez kustum yine midem fena bi gün iyi bi gün kötü merak ettiğim başka bir konu var ama çok istememe rağmen ki tüp bebek ilk gebeliğim yaşım da 27 olacak (Aralık'ta ) 4 senedir de evliyiz yani velhasıl kelam istenen ve beklenen bir bebek çok şükür ilk tüp denememizde nasip etti Allah ama böyle bir garibim hareketlerini hissedemiyorum diye mi henüz mide bulantım çok o yüzden mi yoksa kaybederim korkusu mu nedir çok bağ kuramadım sanki bebeğimle eşimde bende heyecan konusunda eksiğiz sanki biraz tek olayimiz sağlıkla doğması 11 haftalik oldu bugün bazılarını okuyorum ne güzel bağ kurmussunuz eksik hissediyorum bu konuda bunları düşündüğüm için de suçlu hissediyorum sanırım yetememe duygusu şimdiden başladı bazen de korkuyorum nasıl bir anne olurum yapabilir miyim diye çalışıyorum bu arada devlet memuruyum işimi de bırakamam onun da etkisiyle acaba iyi bir anne olabilir miyim ne kadar yetebilirim korkusu saldı eşim içinde düşünüyorum hamile kalmadan önce sorsalar dünyanın en iyi babası olur derdim ama şu an acaba olabilir mi yapabilir mi diyorum aslında eşimde degişen bir davranış yok böyle düşünmem için ama hamilelik hormonu mu nedir bunun sebebi var mı benim gibi olan yoksa herkes çok adapte mi duruma yoksa şu an
Rabbim şifalar versin evet doğuma yakın bıraktırıyorlar o nedenle bizede öyle olcak muhtemelen. Kanama durmuyor diye duymuştum bende dikkat ediyordum. Teşekkürler uyarın için tez zamanda düzelirsin inşaAllahKızlar benim göğsümde mastit yani apse vardı bugün lokal anestezi ile memeyi boşalttılar oksaparı yeni bıraktığım için kanama hala devam ediyor size tavsiyem oksapar kullananlar yaralanmamaya bakın günlük pansuman yapacam bakalım...
Hepimiz birbirimize yardım ediyoruz burda. İşe yaradıysa ne güzel.
Herhangi bir sorunda aldırmayacağını bilen aileler için erken tarama testlerinin bir işlevi yok zaten. Yaptırmamakla doğru kararı vermişsin, kararın netse. Ama dediğin gibi detaylı ultrason çok önemli. Sadece doğum sonrası değil, bazı sıkıntılı durumlarda hidrops mesela, anne karnında da tedavi müdahaleleri olabiliyor. Tarama testi gibi sanıp atlayanlar oluyor, aradaki farkı bilmek çok önemli.
Umarım bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alabilirsin. Üzülüp kendini hırpalaman çok doğal. Başka önemli hiçbir şey yok ama endişelenmenin sonuca bir etkisi olmuyor ne yazık ki. Bence 12 haftada şüphelendiği durumu görüp atlamayan doktor çok iyi yapmış, tabii ki senin için süreç zorlu ama belki bu kontrollerde başka bir şey fark edecekler, belki bu gidip gelmeler seni başka bir beladan koruyacak. Sıkı takip, bebeğini olası sıkıntılardan korumak için. Doktorlar da o yoğunluğun içinde bir fayda görmeseler seni bu kadar sık çağırmazlardı.
Bebeklerimizin kısmetin elimizden gelen bir şey yok ama hamilelikte ben de bebeğime masal okuyordum sesime alışsın diye. Hiç haberim yoktu benim kızımın sıkıntısı olduğundan. Şimdi elimden kayıp gitti ama hamilelik günlerim kalbimde hep. Bebeğin en güzel şekilde takip ediliyor. Önemli olan sorun olsa da bilinmesi, artık çoğu sıkıntının çaresi var. İçini ferah tut.
Canım ınsallah hıcbır sey yoktur Allahın izniyle
Kac haftalıksınız acaba?
Sen çokmu erken gittin detaylı ulturosona ve devletemi gidiyorsun muayenelere
difembahyaa İnşallah bebeğin büyüdükçe gördükleri sıkıntılar kendi kendine geçmiş olur, Rabbim “ol” desin yeter ki. Dualarımdasın
Canım benim burada her durumumuzu birbirimiz ile paylaşmak için varız, aynı yolun yolcusuyuz en iyi biz anlarız birbirimizi. Benim çok yakın bir arkadaşımın bebeğine de bu şekilde tanı koymuşlardı bir kaç doktor gezdiler biraz zaman geçti sıvı alınacaktı ki son kontrolde kendiliğinden geçtiğini öğrendiler bebekte görülen sorunun. Sana da umut ışığı olsun bebeğine sağlıkla kavuş umarım. Burada daha bebeklerimizin sütünü nı konuşacağız inşallah dualarımız seninle. Umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz güzel günlere
Kızlar benim göğsümde mastit yani apse vardı bugün lokal anestezi ile memeyi boşalttılar oksaparı yeni bıraktığım için kanama hala devam ediyor size tavsiyem oksapar kullananlar yaralanmamaya bakın günlük pansuman yapacam bakalım...
14+2 şuan benimde . Ayrıntılı ya 20 li haftalarda giriliyorAhh, bir an önce o günler gelse, hep güzel şeylerden bahsetmek nasip olsun inşallah
Benimde duramıyordm acısına sanki içinde beze var gibiydi batıyorduBenım gogustekı agırlık gitti normal mi kızlar ama buyuklugu hala buyuk dokununca acımıyorda
14+2 şuan benimde . Ayrıntılı ya 20 li haftalarda giriliyor
Benımde oyleydı sızınde sımdı gectı mıBenimde duramıyordm acısına sanki içinde beze var gibiydi batıyordu
Ayyyy hadi bakalım ikimiz ay ay nasıl ilerleyeceğiz sağlıklı olsunlar da doğumdan sonra veririz bir şekilde. Şu mide bulantısız ve her şeyi yiyememe olayı bir geçerse sağlıklı beslenmeye başlamak istiyorum ama bakalım, ne zaman geçecek göreceğiz. Sağlıklı besenirken de paketli gıda pek tüketmek istemiyorum. Zaten hazır gıda da iyi değil, evde yapmak en sağlıklısı. Onun dışında şu tansiyon el ayak titremem de tamamen düzelirse günlük yürüyüşlerime ve hamile pilatesime başlayayım istiyorum ufak ufak hareketlerlei çok hareketsiz kaldım.Aaaa senle aynı kiloda hamile kalmışız canım boylarımızda aynı
Benim 10. Hafta canım hiç bulantı vs olmadı bende şuan 72buçuk kiloyum(buçuk önemli )
Benm hiç kiloda azalmada olmadı
Bulantı falan da olmadiği için yememe içmeme çok dikkat ettim ama tabi eskiye göre daha çok yemek yeme isteğim oluyor ve maalesef dediğin gibi sanırım kilo alma zamanlarımıza geldik
Bu sürecin sonunu bende merak ediyorum inşallah çok kilo almayız
Evet 8. Ya da 9. Hafta gibi ağrısı geçti benim, büyüklüğü ve diriliği kaldı. Memintolarim resmen altın çağını yaşıyor.Benım gogustekı agırlık gitti normal mi kızlar ama buyuklugu hala buyuk dokununca acımıyorda
Alla alla benim hala çok fena 12. hafta bitti. uçlarına dokunulmuyo tişört değse acıyo.Evet 8. Ya da 9. Hafta gibi ağrısı geçti benim, büyüklüğü ve diriliği kaldı. Memintolarim resmen altın çağını yaşıyor.
#memintolardatombiktoymuş
Ahshzhsuahs tamamdr tesekkurler:)Evet 8. Ya da 9. Hafta gibi ağrısı geçti benim, büyüklüğü ve diriliği kaldı. Memintolarim resmen altın çağını yaşıyor.
#memintolardatombiktoymuş