• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Lütfen bebeklerinize sarılın, sımsıkı, onlar hissediyor bu sıcaklığı, ne güzel böyle şeylere vesile olmak gerçekten 💕 Sağlıkla, huzurlu, mutlulukla alalım onları kucağımıza inşallah 🪷
Amin canım, arkadaşlar çok güzel şeyler söylemişler tekrara düşmek istemiyorum ama ne zaman konuşmak paylaşmak istersen buralardayız 🌸 Oğluşunun güzel sağlıklı haberlerini bekliyoruz inşallah bir an önce 🙏🏻

Amin canım, arkadaşlar çok güzel şeyler söylemişler tekrara düşmek istemiyorum ama ne zaman konuşmak paylaşmak istersen buralardayız 🌸 Oğluşunun güzel sağlıklı haberlerini bekliyoruz inşallah bir an önce 🙏🏻

İnşallah canım, o günü bende sabırla bekliyorum 💕

Şuan çok müsait değilim detaylı araştıramadım ve bunu bulabildim bir sürü video var canım. Cansız virüs aşılarını vurulmada herhangi bir sakınca görmüyorlar. Sıkıntı canlı virüs aşılarıymış. Tetanoz difteri ve boğmaca ise cansız virüs aşısı imiş. Benimde kafama çok takılmıştı. Ancak dinleyince bir sürü rahatladım. 28. Haftadan sonra yapma nedenleri ise doğuma yaklaşmasını sağlamak ve bebeğin de faydalanmasını sağlamak demişti diğer dinlediğim.

Çok teşekkürler , insan bir canın sorumluluğunu taşıyınca herşey aklına takılıyor. İçimi rahattınız kızlar ben de olacağım aşı 🥰

herkese selam
çok zor olarak geçiyor hamileliğim cuma akşamından beri kusmaktan gerçekten canım çıktı ,
Allahım diyorum çok zor ama sonra bebeğimi düşünüp mutlu oluyorum
prilam içmeme rağmen çok fenayım kızlar :cry::cry::cry::cry::cry:
Sana da selam , bulantı çok zor rabbim kolaylık versin inşallah 🤲🏻 elini karnına koyup bildiğin tüm sureleri oku özellikle bol bol ayetel kürsi oku , ezberinde yoksa bile internetten aç aç oku sonra ezberliyor insan zaten . Allah içimizde bir insan yaratıyor ve biz de bu mucizeye elçilik ediyoruz çok büyük bir nimet böyle rahatlat kendini ❤️🌸

Sana da selam , bulantı çok zor rabbim kolaylık versin inşallah 🤲🏻 elini karnına koyup bildiğin tüm sureleri oku özellikle bol bol ayetel kürsi oku , ezberinde yoksa bile internetten aç aç oku sonra ezberliyor insan zaten . Allah içimizde bir insan yaratıyor ve biz de bu mucizeye elçilik ediyoruz çok büyük bir nimet böyle rahatlat kendini ❤️🌸
Allah razı olsun yapacağım bu akşamdan itibaren

Sorunlu bi gebelikten dolayı mı kan ilacı kullanıyorlar suanda? Ben de kullanıyorum doktor bana da verdi herşey yolunda ama midemi bulandırdığını söyledim istersen ilerki haftalarda iç dedi
Yok sorunlu oldukları için değilde acaba risk geçirdikleri için mi diye düşünmüştüm ki sizin çok şükür herhangi bir sorununuz yokmuş demekki onunla da alakalı değilmiş doktoruna göre değişiyor sanırım bu tip şeyler

Bende şimdi bir taneye düştüytum de doktor iki hata kullan bırak dedi başka doktorda devam etsen iyi olur dedi kararsız kaldım sonrasında birakicak mısın
Ben ankara da olmadığım icin baska doktora gidiyorum o da bırakmasan ıyı olur dedı vallahı ben de bılmıyorum bakalım

İçimi rahatlattın 🥰
Hepimiz birbirimize yardım ediyoruz burda. İşe yaradıysa ne güzel. ❤️
Detaylı ultrason doğumda çıkabilecek acil durumlar için gerekli birşey diye biliyorum. Allah korusun doğumda oluşabilecek herhangi bir bebeğin kalp böbrek gibi rahatsızlıklarında acil yeni doğan cerrahı, yenidoğan yoğun bakımı vs gibi tedbir alınması gereken durumların önceden tespit yapılıyor. Her hastanede yeni doğan cerrahı ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi olmayabiliyormuş. Tedbir almak amacıyla öneriyorlar. Acil müdahale gerekirse orada hazır bulunduruluyor bu durumda. Buda detaylı ultrason ile tespit ediliyormuş. 40-45 dklık bir ultrason diye biliyorum. Bütün organlarına bakılıp ölçüm yapılıyor. Özellikle kalp ile ilgili. Allah sağlıkla versin biz afiyet isteyelim tabii ama tedbir almakta da fayda var.
Şahsen taramaların hiçbirisini yaptırmayacağım doktoruma da belirttim ancak detaylı ultrason çektireceğim dedim. Doktorum da mantıklı dedi.
Herhangi bir sorunda aldırmayacağını bilen aileler için erken tarama testlerinin bir işlevi yok zaten. Yaptırmamakla doğru kararı vermişsin, kararın netse. Ama dediğin gibi detaylı ultrason çok önemli. Sadece doğum sonrası değil, bazı sıkıntılı durumlarda hidrops mesela, anne karnında da tedavi müdahaleleri olabiliyor. Tarama testi gibi sanıp atlayanlar oluyor, aradaki farkı bilmek çok önemli.
Kızlar merhaba,

Birkaç gündür zor günler geçirdiğim için buraya da yazmak istemedim, perinatolog hakkında konuşmuşsunuz benim 2li testim için haberim olmadan detaylı ultrasona girdiğimden bahsetmiştim size, araştırma hastanesine de gittim, tanı koymuyorlar ama bebeğimin kalp damarlarında sıkıntı gördüklerini söylüyorlar 2 hafta sonra tekrar bakılacak artık üzülecek halim bile kalmadı yıpranmaktan, hep güzel şeyler yazmak istediğim için, bunları yazmak istemedim, ben bilmiyorum erkenden perinatolog ne kadar doğru, varsa bir sorun detaylı ultrason için tercih edebilirsiniz haftalarım zehir oldu, hafta küçük olduğu için tanı koymuyorlar, göremiyoruz diyorlar, gözümde yaş kalmadı ağlamaktan, bebeğimden vazgeçemeyeceğim, eğer öyle bir durum varsa doğar doğmaz ameliyat olacakmış, güçlü duruyorum eğer olursa güçlü bir şekilde doğuracağım ve oğluma kavuşacağım inşallah, erkenden yaptırmayın dememin sebebi şu; asla ama asla gebelik sürecinde müdahale edilmiyor ve herhangi bir tedavi yok, belki 20' li haftalarında öğrenmedim en azından kesin olurdu diyorum, ben gebeliğim boyunca perinatoloji bölümünde olacağım
Umarım bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alabilirsin. Üzülüp kendini hırpalaman çok doğal. Başka önemli hiçbir şey yok ama endişelenmenin sonuca bir etkisi olmuyor ne yazık ki. Bence 12 haftada şüphelendiği durumu görüp atlamayan doktor çok iyi yapmış, tabii ki senin için süreç zorlu ama belki bu kontrollerde başka bir şey fark edecekler, belki bu gidip gelmeler seni başka bir beladan koruyacak. Sıkı takip, bebeğini olası sıkıntılardan korumak için. Doktorlar da o yoğunluğun içinde bir fayda görmeseler seni bu kadar sık çağırmazlardı.

Bebeklerimizin kısmetin elimizden gelen bir şey yok ama hamilelikte ben de bebeğime masal okuyordum sesime alışsın diye. Hiç haberim yoktu benim kızımın sıkıntısı olduğundan. Şimdi elimden kayıp gitti ama hamilelik günlerim kalbimde hep. Bebeğin en güzel şekilde takip ediliyor. Önemli olan sorun olsa da bilinmesi, artık çoğu sıkıntının çaresi var. İçini ferah tut.

Kızlar merhaba,

Birkaç gündür zor günler geçirdiğim için buraya da yazmak istemedim, perinatolog hakkında konuşmuşsunuz benim 2li testim için haberim olmadan detaylı ultrasona girdiğimden bahsetmiştim size, araştırma hastanesine de gittim, tanı koymuyorlar ama bebeğimin kalp damarlarında sıkıntı gördüklerini söylüyorlar 2 hafta sonra tekrar bakılacak artık üzülecek halim bile kalmadı yıpranmaktan, hep güzel şeyler yazmak istediğim için, bunları yazmak istemedim, ben bilmiyorum erkenden perinatolog ne kadar doğru, varsa bir sorun detaylı ultrason için tercih edebilirsiniz haftalarım zehir oldu, hafta küçük olduğu için tanı koymuyorlar, göremiyoruz diyorlar, gözümde yaş kalmadı ağlamaktan, bebeğimden vazgeçemeyeceğim, eğer öyle bir durum varsa doğar doğmaz ameliyat olacakmış, güçlü duruyorum eğer olursa güçlü bir şekilde doğuracağım ve oğluma kavuşacağım inşallah, erkenden yaptırmayın dememin sebebi şu; asla ama asla gebelik sürecinde müdahale edilmiyor ve herhangi bir tedavi yok, belki 20' li haftalarında öğrenmedim en azından kesin olurdu diyorum, ben gebeliğim boyunca perinatoloji bölümünde olacağım
Canım ınsallah hıcbır sey yoktur Allahın izniyle 🤲🏻
Kac haftalıksınız acaba?

Hepimiz birbirimize yardım ediyoruz burda. İşe yaradıysa ne güzel. ❤️

Herhangi bir sorunda aldırmayacağını bilen aileler için erken tarama testlerinin bir işlevi yok zaten. Yaptırmamakla doğru kararı vermişsin, kararın netse. Ama dediğin gibi detaylı ultrason çok önemli. Sadece doğum sonrası değil, bazı sıkıntılı durumlarda hidrops mesela, anne karnında da tedavi müdahaleleri olabiliyor. Tarama testi gibi sanıp atlayanlar oluyor, aradaki farkı bilmek çok önemli.
Aaa bak o bilgiyi bilmiyordum teşekkür ediyorum 🤍🤍🤍 tüp bebek sürecinde çok yıprandık ben istemiyorum öğrenmek falan dedim doktora :) kararlıyım o nedenle kalbim de içimde rahat biiznillah ama Allah korusun müdahale söz konusu olacak herşeyi yaptırmaya varım. Bu tedbirdir gereklidir diye düşünüyorum… teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 🌺🌺🌺☺️☺️☺️

Çok teşekkürler , insan bir canın sorumluluğunu taşıyınca herşey aklına takılıyor. İçimi rahattınız kızlar ben de olacağım aşı 🥰
Rica ederim canım o kadar kafamız karışıyor ki bazen doğru bilgiyi doğru yerlerden ya da nereden alacağımızı şaşırıyoruz ama mevzu şu; aaaaa bunu da yaptırmasaymışım ya da aaaaa bunu da yaptırsaymışım dememek….. bunun için saç ağrıtıyoruz resmen 🤣🤣🤣 ama güzel ya hamdolsun ☺️☺️☺️ güzel şeyler tadını çıkartıyorum şahsen elhamdulillah 🤍

Evet ya gerekli görülecek bir durum olsaydı bence de verilirdi. Mart ayına sordum aynısını kimisi kullanıyormuş ama kimisine 16. 20. haftalarındayken vermeye başlamış doktor. Demekki daha erken. bir sonraki gidişte yüzyüze konuşacağız zaten o zaman sorarım. Doktora gitmeden önce de aile hekimime gidip genel bir kan vermek istiyorum tekrardan değerlrim için, sonucumu da alır öyle giderim doktora. Emin oluruz.
Arkadaşlar hemşire ablaya sordum 20. Haftadan itibaren baslaniyormus

Aaa bak o bilgiyi bilmiyordum teşekkür ediyorum 🤍🤍🤍 tüp bebek sürecinde çok yıprandık ben istemiyorum öğrenmek falan dedim doktora :) kararlıyım o nedenle kalbim de içimde rahat biiznillah ama Allah korusun müdahale söz konusu olacak herşeyi yaptırmaya varım. Bu tedbirdir gereklidir diye düşünüyorum… teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 🌺🌺🌺☺️☺️☺️
Tüp bebek de çok zor, oraya gelene kadar çekilen dertler de zor. Hepimizin derdi ayrı. Ben de kızımı kaybettikten sonra öğrendim birçok şeyi. Biz elimizden, gücümüzün yettiğini yapalım da inşallah sağlıklı bebeklerimiz vardır bütün kontroller boşunadır. 🥰🥰

Tüp bebek de çok zor, oraya gelene kadar çekilen dertler de zor. Hepimizin derdi ayrı. Ben de kızımı kaybettikten sonra öğrendim birçok şeyi. Biz elimizden, gücümüzün yettiğini yapalım da inşallah sağlıklı bebeklerimiz vardır bütün kontroller boşunadır. 🥰🥰
Başınız sağolsun Rabbim sabırlar versin 🤲😔 evet herkesin imtihanı ayrı herkes ne yaşadığını kendisi biliyor doğru söylediniz 🌺 böyle mi büyüyoruz böyle mi olgunlaşıyoruz onu da bilemiyorum. Rabbim birdaha böyle acılar yaşatmasın, kimseye yaşatmasın 🤲

inşaAllah amin tedbir bizden takdir Allah’tan 🤲

Kızlar iyi akşamlar hepinize bugün 2 kez kustum yine midem fena bi gün iyi bi gün kötü 😏 merak ettiğim başka bir konu var ama çok istememe rağmen ki tüp bebek ilk gebeliğim yaşım da 27 olacak (Aralık'ta 😅) 4 senedir de evliyiz yani velhasıl kelam istenen ve beklenen bir bebek çok şükür ilk tüp denememizde nasip etti Allah ama böyle bir garibim hareketlerini hissedemiyorum diye mi henüz mide bulantım çok o yüzden mi yoksa kaybederim korkusu mu nedir çok bağ kuramadım sanki bebeğimle eşimde bende heyecan konusunda eksiğiz sanki biraz tek olayimiz sağlıkla doğması 11 haftalik oldu bugün bazılarını okuyorum ne güzel bağ kurmussunuz eksik hissediyorum bu konuda bunları düşündüğüm için de suçlu hissediyorum sanırım yetememe duygusu şimdiden başladı bazen de korkuyorum nasıl bir anne olurum yapabilir miyim diye çalışıyorum bu arada devlet memuruyum işimi de bırakamam onun da etkisiyle acaba iyi bir anne olabilir miyim ne kadar yetebilirim korkusu saldı eşim içinde düşünüyorum hamile kalmadan önce sorsalar dünyanın en iyi babası olur derdim ama şu an acaba olabilir mi yapabilir mi diyorum aslında eşimde degişen bir davranış yok böyle düşünmem için ama hamilelik hormonu mu nedir bunun sebebi 😬 var mı benim gibi olan yoksa herkes çok adapte mi duruma yoksa şu an 😀

Hanımlar bugün kontrole gittim doktora
12haftalık dedi doktor erkeğe benziyor dedi 🥰 hayırlısı ile gel
Kızlar iyi akşamlar hepinize bugün 2 kez kustum yine midem fena bi gün iyi bi gün kötü 😏 merak ettiğim başka bir konu var ama çok istememe rağmen ki tüp bebek ilk gebeliğim yaşım da 27 olacak (Aralık'ta 😅) 4 senedir de evliyiz yani velhasıl kelam istenen ve beklenen bir bebek çok şükür ilk tüp denememizde nasip etti Allah ama böyle bir garibim hareketlerini hissedemiyorum diye mi henüz mide bulantım çok o yüzden mi yoksa kaybederim korkusu mu nedir çok bağ kuramadım sanki bebeğimle eşimde bende heyecan konusunda eksiğiz sanki biraz tek olayimiz sağlıkla doğması 11 haftalik oldu bugün bazılarını okuyorum ne güzel bağ kurmussunuz eksik hissediyorum bu konuda bunları düşündüğüm için de suçlu hissediyorum sanırım yetememe duygusu şimdiden başladı bazen de korkuyorum nasıl bir anne olurum yapabilir miyim diye çalışıyorum bu arada devlet memuruyum işimi de bırakamam onun da etkisiyle acaba iyi bir anne olabilir miyim ne kadar yetebilirim korkusu saldı eşim içinde düşünüyorum hamile kalmadan önce sorsalar dünyanın en iyi babası olur derdim ama şu an acaba olabilir mi yapabilir mi diyorum aslında eşimde degişen bir davranış yok böyle düşünmem için ama hamilelik hormonu mu nedir bunun sebebi 😬 var mı benim gibi olan yoksa herkes çok adapte mi duruma yoksa şu an 😀
Kusmasam hamile olduğumu bilmiyorum kusma hamile olduğumu hatırlatıyor yoksa sanki hamile değilim gibi düğüne gittim şehir dışına gittim gezdim koştum manyak manyak haller sonra bugün bi korktum bişi olmasın mı diye gittim Allahım onu öyle ultrasonda gördüm ya öldüm öldüm sanki cinsiyeti de öğrendim sağlıkla gelsin bebem rahimim genişliyor onu hissediyorum ama o bi hareket etsin sen ozaman anne olduğunu anlarsın her. Tekmesinde birine bak bak atıyor diye koşarsın çok heyecanlı bi his sağlık gelsin yavrularımız aminnnnn

Back